הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/12/20 00:52
14.15% מהצפיות
מאת וואלה!
הקורונה לא עוצרת את הישראלים והם לא מפסיקים לקנות דירות. מנתונים שמפרסמת הלמ"ס עולה שברבעון השלישי של 2020 נמכרו לציבור הרחב 10,140 דירות חדשות - עלייה של כ-19% בחודשים יולי-ספטמבר לעומת הרבעון השני של השנה (אפריל-יוני), אז נמכרו 8,052 דירות. בחישוב שנתי מדובר בעלייה של כ-22% ב-12 החודשים האחרונים (אוקטובר 2019-ספטמבר 2020), אז נמכרו 36,972 יחידות דיור; לעומת 12 החודשים הקודמים (אוקטובר 2018-ספטמבר 2019), אז נמכרו 30,309 דירות. ניתן להניח שרוב הישראלים שרוכשים דירה יזדקקו למשכנתא. אך אם בעבר נטילת משכנתא הייתה התחייבות רצינית הרי שלקחת אותה בימים אלה, של מגפת קורונה, היא מחייבת משנה זהירות. לטובת אלה, מצ"ב מספר טיפים שייקלו על נטילת ההלוואה וכן חיסכון שיכול להגיע לאלפי שקלים.
01/12/20 14:01
9.43% מהצפיות
מאת וואלה!
רשת האלכוהול והסיגרים Hermitage פותחת סניף ראשון במרכז: מקימה חנות ענק בראשון לציון עם למעלה מ-2,000 מותגי אלכוהול ובהשקעה של מעל 16 מיליון שקל
01/12/20 09:23
8.49% מהצפיות
מאת וואלה!
אמש (שני) חנך מרכז הסחורות של דובאי (DMCC) באופן רשמי את הנציגות החדשה שלו בישראל, בבורסת היהלומים ברמת גן. מדובר בנציגות הראשונה של הDMCC- בישראל, המאגדת תחתיה למעלה מ-18 אלף חברות בתחומי הסחר השונים ביניהם: יהלומים, חדשנות, חקלאות, טכנולוגיה ואנרגיה מתחדשת. ההחלטה על פתיחת נציגות רשמית מגיעה לאחר שבחודש ספטמבר האחרון, חתמה בורסת היהלומים הישראלית עם ארגון הDMCC אשר נמצאת בבעלות ממשלתית על הסכם לשיתופי פעולה כלכליים בתחום היהלומים. במסגרת ההסכם טמונות הזדמנויות עסקיות חדשות לשני הצדדים, ביניהם: ימי עיון ותערוכות משותפת, שתתקיים בדובאי וברמת גן לסירוגין, פיתוח ידע בין יהלומני ישראל ליהלומני דובאי וחקר יוזמות משותפות ליצירת הזדמנויות מסחר יעילות בסקטורים נוספים בישראל. לרגל פתיחת הנציגות הגיעו לארץ נציגים בכירים מטעם ה- DMCC בטיסה מסחרית ראשונה לישראל לצד נציגי ממשל רבים. ברכבת האווירית שהגיעה לבורסת היהלומים בר"ג נכחו: יו"ר מרכז הסחורות ובורסת היהלומים של דובאי - אחמד בין-סולייאם, ומנכ"ל בורסת היהלומים בדובאי מרטין לייק. בנוסף כיבד בנוכחותו ראש עיריית רמת גן כרמל בן שאמה, המפקח על היהלומים מטעם משרד הכלכלה אופיר גור, ונשיא התאחדות התעשיינים - ניסים זוארץ.
01/12/20 11:08
7.55% מהצפיות
מאת וואלה!
למרות ההתקדמות המעודדת בדרך לחיסון לקורונה, המגפה עדיין איתנו, ואיתה מאות אלפי מובטלים, המשך המגבלות החריפות על פעילות העסקים וירידה חדה בצריכה הפרטית של הציבור הישראלי. בתוך כל זה, סיימו אתמול חברות הביטוח הגדולות לפרסם את הדו"חות הכספיים שלהן לרבעון השלישי (יולי-ספטמבר), וראה זה פלא: שלושת חודשי הקיץ היו מהטובים ביותר שלהן מזה זמן רב, עם רווח נקי של 1.3 מיליארד שקל לחמש החברות הגדולות בענף. יותר מזה - מרבית החברות רשמו תשואה על ההון )הרווח הכולל חלקי ההון העצמי) דו-ספרתית של 20-30 אחוז. עבור הציבור הרחב ייתכן שהפריחה של חברות הביטוח נראית מפתיעה. איך ייתכן שבזמן שהמשק כולו מקרטע, חברות הביטוח ממשיכות לשגשג? אבל עבור מי שמכיר את מבנה רווחי חברות הביטוח, אין כאן הפתעה מרעישה.
01/12/20 17:19
7.55% מהצפיות
מאת וואלה!
שלמה בן חיים, תושב גבעת שמואל, נעצר אתמול (30.11) בחשד להברחת תכשיר ג'ל מסוג קמאגרה (לטיפול באין אונות) החשוד כמסוכן לציבור, תוך הצהרה כוזבת למכס והתחמקות מתשלום מס. כבוד השופטת זהר דיבון סגל, מבית משפט השלום בראשון לציון האריכה את מעצרו של החשוד עד ליום ד' (02.12) .
01/12/20 16:37
6.6% מהצפיות
מאת וואלה!
היוזמה הגלובלית יוצאת לדרך בישראל זו השנה השלישית ברציפות. במסגרת הפרויקט עשרות אלפי תלמידים ותלמידות ישראלים יצטרפו למיליוני תלמידים מרחבי העולם וייחשפו לשעה אחת של תכנות וכתיבת קוד
01/12/20 14:43
5.66% מהצפיות
מאת וואלה!
ועדת הכלכלה אישרה היום את בקשתה של השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל, לדחות את החלת חוק הפיקדון על בקבוקי משקה גדולים בשנה, כך שייכנס לתוקפו ב-1 בדצמבר 2021. הצו אושר כמעט פה אחד, למעט ח"כ פינדרוס שנמנע מלהצביע. לפני כחודש, הודיע משרדה של גמליאל כי חברות המשקאות לא עמדו ביעדי האיסוף שהוצבו להן, ולכן יוטל חוק הפיקדון גם לבקבוקי המשקה הגדולים באופן מיידי. כדי לאפשר זמן היערכות למשק בעקבות החלטתה, פנתה היום כאמור גמליאל לוועדת הכלכלה בבקשה להאריך את מועד כניסת החוק לתוקפו. ההחלטה של גמליאל להרחיב את החוק נתקלה בהתנגדות עזה, החל מחברות המשקאות, למרכולים הגדולים וחברי כנסת רבים שאף נכחו היום בדיון. בפתח הדיון הופתע גם יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב מרגי, מהנוכחות החריגה של חברי כנסת רבים בדיון, ואמר: "הכבוד הוא לי. הלוואי שבכל בוקר זה יהיה פה ככה", שכן דיונים רבים נערכים בוועדות הכנסת השונות אף ללא החברים הקבועים בהן. את אולם הוועדה גדשו לא רק חברי כנסת, אלא גם רשימת דוברים ארוכה - מהתאחדות התעשיינים, לרמי לוי וארגוני סביבה. בפתח הדיון אמרה השרה גמליאל כי מדובר בהחלטה שהייתה צריכה להתקבל לפני עשור, וכי בעת האחרונה הופעלו עליה לחצים כבדים בשל החלטתה. השרה הזכירה כי הוועדה לא התכנסה לדיון מהותי על עצם ההחלטה - שכן זו כבר התקבלה, אלא אך ורק על מועד כניסת החוק לתוקף. "אני רוצה להבהיר כי התכנסנו כדי להחליט בנוגע למועד החלת הפיקדון בלבד. אנחנו לא צריכים לשנות את החוק. רשמנו את החלת הפיקדון בחוק. אני מכירה את הלחצים שעוברים עליכם, מי כמוני עברה אותם, בשיא הדרם. אבל אתם נבחרי ציבור ואתם צריכים לעשות את מה שטוב לציבור", אמרה השרה. "מי שחושב שהתכנסנו לדון האם להחיל את החוק, הוא טועה. הפיקדון הוא עובדה מוגמרת וכדאי להפנים זאת. אנחנו דנים אך ורק בתאריך ההחלה". לדבריה של גמליאל, "הפיקדון הוא עשרות מיליוני שקלים שיחזרו לאזרחים וייטיבו עם הציבור והסביבה, ולא רק עם חברות המשקאות שעשקו את הציבור למשך שנים רבות. עובדה שמאז שדאגתם לעוד 5 יבואנים מקבילים, לאיזה מבצעים אנחנו ערים? מי שבוחן את המחירים לעומת העולם, מבין את ההפקרות הבלתי נסבלת הזו. "הגיע הזמן שחברי הכנסת יפסיקו לייצג את יצרניות המשקאות וייצגו את הציבור עצמו, ויידרשו מהמזהמים לשלם. את זה צריך לראות מול העיניים אם באים בניקיון כפיים ותום לב. הגיעה העת לעשות את הצדק החברתי והסביבתי הזה, ואני שמחה שהייתה לי הזכות, אחרי עשור שמשום מה העניין הזה לא התקדם. נאלצתי לשלם מחירים גבוהים בגלל העניין הזה, אבל אני מתמודדת עם המחירים והלחצים. מה שנכון לעשות, זה מה שיעשה. המהלך הזה טוב לציבור, לסביבה ולכלכלה". גמליאל הדגישה כי לאור הבקשות של הגורמים השנים, החוק הובא להארכה כך שיאפשר תקופת היערכות גדולה מ-60 יום, למרות שלדעתה ניתן היה להחיל את החוק בתוך חודשיים. לדברי גמליאל, "התקופה הזו של מקסימום שנה, היא תקופה יותר מדי ארוכה מלכתחילה אל מול מה שהחוק דרש - בסך הכל חודשיים. אנחנו אומרים: אוקיי, לאור הנסיבות והלחצים שמופעלים על חברי הכנסת, נאפשר את השנה באופן מקסימלי. אם אני אבין שהשיח פה נגוע ביותר מדי לחצים ומנווט למקומות אחרים, אני אמשוך את הצו והוא ייכנס לתוקפו תוך חודש".
01/12/20 10:31
4.72% מהצפיות
מאת וואלה!
נושא התעסוקה במשק הינו אחד מהנושאים הבוערים עקב משבר הקורונה. עקב כך מנהל תעסוקת אוכלוסיות במשרד העבודה והרווחה בנה תכנית כוללת להחזרת המפוטרים לשוק העבודה, ואחד מהצעדים בו הוא השקת מיזם תעסוקה ייחודי בשילוב חברות מובילות במשק, שהתגייסו לפיילוט תעסוקתי לראשונה שמיועד לתת תמריץ לקהל הרחב להשתלב שוב בעולם העבודה.