זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
24/07/19 12:37
14.58% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כרטיס מתנה לקנייה באמזון או שובר לרכישה ברשת סטארבקס בשווי חמישה דולרים - זה מה שגוגל מוכנה לתת למי שיסכים לאפשר לה לנתח את תווי פניו, ובכך לשכלל את יכולת התכונה Face ID בתלת מימד, שעתידה ככל הנראה להיות חלק מהסמארטפונים הבאים שעליהם שוקדת הענקית, Pixel 4 ו-Pixel 4 XL. אם התלהבתם ואתם מוכנים להשתתף בניסוי, תתאכזבו אולי לגלות שהוא מתקיים רק בארצות הברית, לפחות לפי הדיווחים עליו בתקשורת. בנוסף החברה לא אישרה את הדיווחים, אך גם לא הכחישה אותם.
לפי פרסום ב-ZDNet לאחרונה מדווחים עוברי אורח שנתקלו בתופעה המעניינת - קבוצה קטנה של אנשים שהזדהו כעובדי גוגל הסתובבה בפארק בניו יורק ופנתה לאנשים אקראיים בהצעה לזכות בתגמול בשווי חמישה דולרים אם יסכימו להצטלם בעבור החברה. מהנדס אחד בשם ג'ורג' סיפר ל-ZDNet שבעת שבילה במקום פנו אליו חברי הקבוצה וטענו באזניו שהם "אוספים נתונים כדי לשפר את הדור הבא של פתיחת הטלפון באמצעות זיהוי פנים".
לדבריו, אחרי שהסכים להשתתף, הושיט לו עובד גוגל מכשיר סמארטפון שהיה נתון בנרתיק מגן גדול, וביקש ממנו לצלם סלפי של פניו מזוויות שונות. לאחר שיסיים הוא זכה בתמורה המובטחת. כשג'ורג' שאל אותם אם הם עובדי גוגל היחידים שאוספים נתונים, אמרו הגוגלרים כי יש להם צוותים הפועלים בערים רבות אחרות, ושעושים את אותו הדבר.
הסיבה לחשדות: הדלפות אודות ה-Pixel 4
לגוגל לא הייתה תגובה רשמית לפרסום, אך לפי ההנחה הרווחת אפשר שהעובדים אוספים נתוני פנים בכדי לשפר את תכונת פתיחת מכשירי הסלולר, ה-Face ID 3D, שיכולה להיות חלק ממכשירי ה-Pixel הבאים של החברה. הדלפות אחרונות של צילומי הסמארטפונים הללו הראו כי הניידים החדשים יהיו ללא קורא טביעות האצבע האחורי, שנכלל בדגמים קודמים, מה שמרמז כי יעשה בהם שימוש בחיישן טביעות אצבע בתצוגה, או שהם יצוידו בביטול נעילה באמצעות זיהוי פנים, כמו שיש כבר למשל במכשירי ה-iPhone של אפל.
ההשערה שגוגל אוספת נתוני פנים בעבור ה-Pixel 4 נשענת גם על העובדה שהטלפון שהעובדים השתמשו בכדי לאסוף את מידע הפנים היה נתון במארז גדול וקשיח, ששימש ככל הנראה להסתרת מראה המכשיר ואת האפשרות לזהותו.
24/07/19 16:59
14.58% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
וויקס פרסמה היום (ד') את התוצאות העסקיות לרבעון השני ולמחצית הראשונה של השנה, מהן עולה כי היא רשמה בשתי התקופות גידול מוצק בהכנסות אולם מנגד, קיטון חד ברווחיות - בגלל עלייה תלולה בהוצאות.
במהלך המחצית הראשונה של השנה, ההוצאות של החברה זינקו בכ-30% ל-402 מיליון דולר, בעוד שההכנסות עלו בכ-27% בלבד לכ-360 מיליון. כתוצאה מכך נרשמה מגמה שלילית, כאמור, בסעיפי הרווחים: ההפסד התפעולי זינק ב-68% ל-42 מיליון דולר וזה הנקי - ב-87% ל-48 מיליון.
המגמות ברבעון השני היו דומות: ההוצאות האמירו בתקופה זו ב-29% ל-200 מיליון דולר, בעוד שההכנסות גדלו ב-27% ל-185 מיליון. בשלושה סעיפים רשמה וויקס ברבעון עלייה של כמעט פי שלושה: בחבות המס, שזינקה ב-175%, בהפסד הנקי, שטיפס ב-197% ל-17 מיליון דולר, ובהפסד למנייה, שגדל ב-176% ל-33 סנט.
עוד עולה מהנתונים כי ההוצאות הגולמיות רשמו עלייה של 53% ל-47 מיליון דולר, הרווח הגולמי גדל ב-20% ל-139 מיליון והרווח הגולמי השולי עמד על 74.83%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות זינקו ב-25% ל-153 מיליון דולר וההפסד התפעולי גדל ביותר מפי שניים (118%) ל-14 מיליון.
החברה מסרה שבמהלך הרבעון השני נוספו לה 132 אלף מנויי פרימיום חדשים נטו, המביאים את מספרם ל-4.3 מיליון. עלייה זו משקפת גידול של 17% לעומת סוף הרבעון השני של 2018. מספר המנויים הרשומים של וויקס גדל ברבעון ב-5.7 מיליון ל-154 מיליון - גידול של 18%.
התחזית: עלייה של כ-27% בהכנסות הרבעון הנוכחי
בהנהלת וויקס מעריכים שבמהלך הרבעון השלישי יגדלו ההכנסות שלה ב-26% עד 27% לבין 196 ל-198 מיליון דולר. היא צופה שיעור גידול דומה לשנה כולה, שיביא אותה להכנסות שנתיות של בין 761 ל-765 מיליון.
בעקבות פרסום התוצאות אמר אבישי אברהמי, מנכ"ל ושותף מייסד של וויקס, כי "אנחנו ממשיכים להראות ביצועים חזקים בהכנסות, המשקפים הצלחה של מנועי הצמיחה הרבים שלנו. התקדמנו מאוד עם יוזמות חדשות רבות, ואני מאמין שאלה יביאו לצמיחה במחצית השנייה של השנה ומעבר לכך".
ליאור שמש, סמנכ"ל הכספים של החברה, ציין כי "אנחנו מצפים שהגבייה העתידית מהמשתמשים הקיימים תעמוד על 5.9 מיליארד דולר במהלך שמונה השנים הבאות - גידול של 28% בהשוואה לשנה הקודמת. התוצאות ממשיכות להראות את החוזק של המודל הפיננסי שלנו ואת יכולתנו לספק צמיחה רווחית, שאנחנו מאמינים שתמשיך במהלך השנה הקרובה ובשנים הבאות".
24/07/19 16:07
10.42% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סוגיית הקמתו - וקיומו - של המאגר הביומטרי עוררה סערה בשנים האחרונות, כשהמתנגדים טוענים שהוא גורם לפגיעה מהותית בפרטיות של האזרחים. למרות זאת, בממשלה התעקשו לקדם את הקמתו של המאגר, ולהעביר את הציבור לתעודות זהות ודרכונים חכמים. המהלך חייב את האזרחים שהוציאו את התיעוד הביומטרי (וכל מי שבא להוציא תעודת זהות או דרכון חדש.ה היה צריך לעשות זאת) לתת את טביעת האצבע שלהם ולהצטלם, כך שאפשר יהיה לזהות את הפנים שלהם - ולהכניס את שניהם למאגר הענק. עכשיו ממליצים במערך הסייבר לוותר על טביעות האצבע ולהסתפק רק בזיהוי הפנים.
רועי פרידמן, הממונה על היישומים הביומטריים במשרד ראש הממשלה, שפועל במסגרת המערך, כלל את ההמלצה בדו"ח הפיקוח על היישומים הביומטריים, שהוגש לשר הפנים, אריה דרעי. הוא כתב כי "בעשור האחרון, מאז גיבוש תפיסת ההפעלה לפרויקט התיעוד הלאומי, חלה קפיצת מדרגה משמעותית ביכולת של הטכנולוגיה לזיהוי פנים, כאשר שיעור הדיוק קפץ פי 24 בין השנים 2010 ל-2018". פרידמן ציין שטכנולוגיה עדכנית מאפשרת לאתר גם שינויים טבעיים, שקורים בגלל הביולוגיה. המערכות יודעות לטפל גם בתופעת ההזדקנות. לאור כל זאת, כתב, ראש מערך הסייבר אימץ את ההמלצות וקורא לשר הפנים לבטל את מתן טביעות האצבע למאגר.
בד בבד, מציע הממונה לבטל את הוראת השעה להפעלת המאגר, "כי בכל מקרה, אין הצדקה להארכתה מעבר לחמש שנים".
[caption id="attachment_187579" align="alignnone" width="600"] לא מקבל את ההמלצות, בשלב זה. שר הפנים, אריה דרעי. צילום: מתוך ויקיפדיה[/caption]
הדוגמה של נמל התעופה בן גוריון
בדו"ח מביא הממונה כדוגמה את נמל התעופה בן גוריון, שם המדינה כבר מפעילה מערך בקרה מבוסס זיהוי פנים לכל מי שיוצא מהארץ ואין לו דרכון ביומטרי. במקרה שכזה, בעל הדרכון נשלח לעמדת בקר הגבולות, שם מצולמים פניו בצילום שעומד בכל הקריטריונים של זיהוי ובקרת נכנסים ויוצאים.
רשות המאגר הביומטרי, מצידה, קוראת לשר למצות את הוראת השעה ולדבריה, ייתכן שיש צורך להאריך אותה. כמו כן, היא מבקשת לקיים בדיקה משמעותית של האמצעים הטכנולוגיים לזיהוי פנים, כדי להגיע להחלטה מושכלת. הממונה על היישומים הביומטריים יוביל את הבדיקה, כאשר היעד לקבלת ההחלטה הוא עד סוף השנה הנוכחית.
השר דרעי לא נוטה לקבל את ההצעה. בתגובת המשרד נכתב כי "בהתאם להחלטת השר, למען ביטחונם ופרטיותם של תושבי ישראל, אין לקצר את הוראת השעה להפעלת המאגר. לפיכך, יימשך השימוש בטביעות אצבע לצד זיהוי הפנים עד ליוני 2020. השר הורה לגורמי המקצוע להמשיך בבחינת טכנולוגיות שונות ואמצעי אבטחה הנוגעים לזיהוי פנים עד לקבלת מענה הולם, שיבטיח את פרטיות התושבים ואת אבטחת המאגר הביומטרי הלאומי".
[caption id="attachment_263431" align="alignnone" width="600"] דורון אופק, מרצה בכיר לסייבר במכללת האקר יו. צילום: ניב קנטור[/caption]
פרשנות: אין צורך בטביעות אצבע
דורון אופק, מרצה בכיר לסייבר במכללת האקר יו, שהוביל את המאבק בשימוש בטביעות אצבע, סבור שההמלצה לבטל את מאגר טביעות האצבע היא הגיונית משתי סיבות: "ראשית, הוכח כי איכות זיהוי אנשים על פי טביעות אצבע אינה מדויקת לחלוטין. היו לא מעט כשלים, בין היתר בגלל ציוד לא טוב, והושקעו בזה הרבה מאוד כספים. הסיבה השנייה היא שכפי שהממונה מציין, טכנולוגיית זיהוי הפנים תפסה תאוצה בשנים האחרונות. המציאות משתנה ויש לא מעט סטארט-אפים שמפתחים פתרונות בתחום, עד כדי כך שכל ארגון וכל מי שרוצה לזהות אנשים או למיין אותם יכול לעשות זאת באמצעות מצלמה".
לדבריו, "למדינת ישראל יש מאגר של זיהוי פנים והוא בהחלט יכול להחליף את מאגר טביעות האצבע - שמה שצריך לעשות זה להשמיד אותו".
עם זאת, אופק מזהיר שדווקא מאחר שטכנולוגיית זיהוי הפנים נפוצה כיום וארגונים מקימים מאגרים כאלה לצרכים שונים, מדובר בתחום פרוץ ועלולה להיווצר פגיעה בפרטיות. הוא אמר כי על המדינה ליטול יוזמה ולעגן את הנושא בחקיקה, כדי שתהיה בקרה ואכיפה.
24/07/19 15:08
8.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שיתוף פעולה בין חוקרים בטכניון, בבריטניה, בארצות הברית ובברזיל הוביל לפיתוח טכנולוגיה חדשנית לניטור דום נשימתי חסימתי בשינה (OSA). שכיחותה של תסמונת זו עולה עם הגיל והיא פוגעת ביותר מ-20% מאוכלוסיית המבוגרים הכללית, ובעיקר בגברים הסובלים מעודף משקל.
דום שינה חסימתי מתבטא בהפסקות נשימה הנמשכות עשר שניות או יותר במשך הלילה ומורידות את רמת החמצן בדם. הן מובילות לעייפות במשך היום, העלולה להוביל לפגיעה ביעילות בעבודה וגרוע מכך, לתאונות דרכים. יתר על כן, דום שינה חסימתי מגביר את הסבירות להתפתחותן של סוכרת, מחלות לב וכלי דם.
את המחקר הוביל ד"ר יואכים בהר, חבר סגל בפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון, העומד בראש המעבדה לבינה מלאכותית ברפואה בפקולטה. המעבדה מתמקדת בבינה מלאכותית ברפואה בהקשר של מידע המנוטר באופן מתמשך באמצעות התקנים ניידים ולבישים.
[caption id="attachment_295971" align="aligncenter" width="597"] ד"ר יואכים בהר, חבר סגל בפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון, מנהל המעבדה לבינה מלאכותית ברפואה בפקולטה. צילום: דוברות הטכניון[/caption]
"לדום שינה חסימתי יש טיפולים יעילים, אבל רבים מהסובלים ממנו אינם מאובחנים", ציין ד"ר בהר. "התסמונת מאובחנת במעבדות שינה, אולם בשל עלותה הגבוהה היא אינה זמינה לציבור הרחב. אבחון דום שינה חסימתי נעשה כיום גם באמצעות מכשור ניטור ביתי, אך גם מכשור זה אינו זול ונגיש לכלל האוכלוסייה בסיכון. אמצעי אבחון זולים יותר, המבוססים על שאלונים ועל ניתוח המורפולוגיה של דרכי הנשימה העליונות, אינם מדויקים במספיק.
הטכנולוגיה שפותחה בהובלת ד"ר בהר מבוססת על מידע שהתקבל על נבדקים מאוכלוסיית המבוגרים. המערכת שפיתחה קבוצת המחקר קיבלה את הנתונים האלה והצליחה להבחין, באמצעות בינה מלאכותית, בין נבדקים הסובלים מההפרעה לבין השאר. האבחון נעשה על בסיס שילוב של סמנים ביולוגיים, המתקבלים מריווי החמצן של הנבדקים בזמן השינה, מידע דמוגרפי (גיל וכיו"ב) ומידע אנטרופומטרי דוגמת ממדי הצוואר. המערכת הצליחה לזהות בהצלחה את כל המקרים הקליניים המשמעותיים שדרגת חומרתם בינונית או גבוהה. שאלונים מקובלים בתחום אבחון בעיות שינה החמיצו יותר מ-15% מהמקרים החמורים. שימוש בריווי חמצן בדם בלבד, לעומת זאת, זיהה את כל המקרים בחומרה גבוהה אך כשל בזיהוי חלק מן המקרים בחומרה בינונית.
לדברי ד"ר בהר, "פירוש הדבר הוא שהמודל שפיתחנו הוא כלי אמין ויעיל לזיהוי של דום נשימה חסימתי בשינה באוכלוסיות גדולות. בעתיד, עם פיתוח אפליקציה סלולרית מתאימה, המודל יאפשר לכל אדם עם שעון חכם או צמיד חכם הכוללים אוקסימטר לבצע בדיקה עצמית מדויקת של דום שינה חסימתי".
כעת, לדברי ד"ר בהר, "אנו עובדים על הגירסה השנייה והשלישית של האלגוריתם. בקרוב נערוך ניסוי באמצעות קבלת נתונים ישירות משעונים חכמים, כדי לבדוק את דיוק האלגוריתם מנתונים אלה לעומת נתונים המתקבלים ממכשירים רפואיים".
להירגע בלחיצת כפתור
כן, החיים מלחיצים לפעמים... רבים מאיתנו, מי יותר ומי פחות, חווים לחץ ועומס, או בשפה מדויקת יותר עקה, או דחק – אם בשעות העבודה ואם בשעות הפנאי - כתוצאה מגירוי כלשהו, שיכול להתקיים במציאות או רק במחשבה. כך או כך, תחושת הלחץ עשויה לגרור גם תגובות פיזיולוגיות נוספות הפוגעות בתחושת הרווחה שלנו ובאיכות החיים, כמו כאבי בטן, כאבי ראש, לחץ דם גבוה, דופק מהיר ואף דיכוי של המערכת החיסונית.
חברה אמריקנית מאריזונה בשם TouchPoint Solution פיתחה צמידים מיוחדים, שבעזרת טכנולוגיה קניינית, המבוססת על מתודולוגיית גירוי חושי (המכונה BLAST - Bi-Lateral Alternating Stimulation Tactile), מייצרים מיקרו-ויברציות. הוויברציות הללו משפיעות על המוח ומשנות את תגובת ההילחם-ברח-קפא לתגובת רגיעה, שניכרת גם בבדיקת רישום הפעילות החשמלית במוח.
[caption id="attachment_295968" align="aligncenter" width="600"] צמידי Touchpoint. צילום: Touchpoint Solution[/caption]
מדובר בזוג צמידים, שאפשר לענוד אותם למשך 15 דקות לפני, במהלך או לאחר אירוע שגורם למח, כמו פגישת עבודה או שיחה אישית קשה, וגם בבוקר כאמצעי למנוע מצב לחץ, או כהרגעה לפני השינה בערב.
לפי החברה, הצמידים מפחיתים את תחושת הלחץ ב-70% תוך 30 שניות ומסייעים גם בהתמודדות עם מצבים שונים כמו פרקינסון, אוטיזם והפרעות קשב וריכוז.
מבדקים שנערכו על ידי גורמים חיצוניים הראו תוצאות טובות של הפחתת תופעות לחץ וחרדה ונתמכו גם במדדים של הורמון הקורטיזול (שמייצג מצבי לחץ), שרמתו פחתה בקרב מי שהשתמשו בצמידים. מבדקים נוספים נערכו גם בקרב תלמידים עם הפרעות למידה קשות, והראו שבעקבות השימוש בצמידים פחתה תדירות ההתנהגויות הקשות של התלמידים.
24/07/19 11:54
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האם אפל מנצלת את יתרונה העצום ב-App Store שלה כדי לעקוף את הכללים שלה-עצמה ולהציב את האפליקציות שלה בראש רשימת התוצאות של חיפושים שונים? לפי בדיקה שערך הוול סטריט ג'ורנל, האפליקציות הסלולריות של אפל לרוב הופיעו ראשונות בתוצאות החיפוש, לפני אפליקציות מתחרות. הבדיקה שערך הוול סטריט ג'ורנל הראתה, כי בחיפושים בסיסיים כמו "מפות", האפליקציות של אפל הופיעו ראשונות ב-60% מהחיפושים, וחיפושים של אפליקציות המניבות הכנסות, כמו "מוזיקה" או "ספרים", הופיעו האפליקציות שלה ראשונות ב-95% של החיפושים. המפתחים, לדברי העיתון, טוענים שההתנהלות הזאת אינה הוגנת.
לדוגמה: בקטגוריית הספרים המושמעים, האפליקציה של AudioBooks.com הופיעה במקום הראשון במשך שנתיים, עד שבספטמבר האחרון עקפה אותה אפליקציית Apple Book, מה שגרר צניחה של 25% בהורדות היומיות של AudioBooks.
לדברי אפל, האפליקציה שלה מופיעה ראשונה בחיפושים של ספרים מושמעים, ספרים ותכנים לקריאה ומובילה את הקטגוריה בגלל "נתוני התנהגות משמשים", ובשל מילת המפתח "audiobooks".
בדומה, אפליקציית Apple Maps מדורגת ראשונה בקטגוריית המפות, ואפליקציית TV ו-iTunes Store מופיעות ראשונות בחיפושים של מילות מפתח כמו "TV", "סרטים" ו-"וידיאו".
בתגובה לממצאים, השיבה אפל, כי היא ביצעה בדיקות דומות וקיבלה תוצאות שונות, שבהן האפליקציות שלה לא הופיעו ראשונות. עוד ציינה החברה, כי היא משתמשת באלגוריתם שעושה שימוש בלימוד מכונה ובהעדפות משתמשים בעבר, שמוביל לעתים קרובות לדירוג לא יציב. האפליקציות שלה דורגו ראשונות בבדיקת הוול סטריט ג'ורנל משום שהן אפליקציות פופולאריות בקרב הצרכנים, ציינה אפל, והוסיפה, כי כל האפליקציות נתונות לאותו אלגוריתם חיפוש, כולל אלה שלה.
"ללקוחות של אפל יש קשר חזק למוצרינו, ורבים מהם עושים שימוש בכפתור החיפוש כדי לפתוח את האפליקציה במכשירים", הגיבה האפל. התנהגות זו של הצרכנים היא הסיבה לכך שלאפל יש דירוג גבוה בחיפושים, וזו גם הסיבה לכך שאובר, מיקרוסופט ואחרות זוכות גם הן לדירוג גבוה", כתבה אפל בתגובתה.
לטענת הוול סטריט ג'ורנל, השליטה של אפל בחנות האפליקציות שלה מעניקה לה יתרון גדול, בייחוד מפני שאפליקציות ברירת מחדל רבות (שמותקנות מראש במכשירים) אינן עומדות באותם סטנדרטים הנדרשים מאפליקציות צד שלישי כתנאי לצירופן לחנות האפליקציות. למשל, רבות מהאפליקציות של אפל, לדברי העיתון, אינן כוללות סקירות ודירוגים, המהווים גורמים חשובים המשפיעים על תוצאות החיפוש, לצד מספר ההורדות.
לדברי אפל, בסך הכל יש 42 גורמים המשפיעים על מיקום האפליקציות בתוצאות, כשהחשובים שבהם הם מספר הורדות, דירוגים, רלוונטיות והתנהגות משתמשים, כשזו כוללת את מספר הפעמים שהמשתמשים בוחרים באפליקציה מסוימת לאחר חיפוש וגם מורידים אותה.
אפל מתמודדת כעת עם כמה עימותים משפטיים הקשורים למדיניותה בחנות האפליקציות שלה. במאי האחרון אישר בית המשפט העליון של ארצות הברית להמשיך בתביעה ייצוגית, המאשימה את החברה בהתנהלות לא תחרותית בשל דרישתה שהאפליקציות למכשיריה יימכרו רק בחנות שלה. גם רשות התחרות של של האיחוד האירופי דורשת מאפל תשובות, לאחר שספוטיפיי האשימה אותה בהתנהלות עסקית לא תחרותית, הקשורה לתשלום שהיא גובה ממפתחי היישומים.
24/07/19 16:36
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במהלך החודשים האחרונים נחשפה רשת שפעלה לגיוס אנשים בישראל ובשטחים לטובת המודיעין האיראני - כך הותר היום (ד') לפרסום. היא נחשפה בפעילות משותפת של השב"כ, משטרת ישראל, צה״ל וגורמי ביטחון נוספים. הרשת, שפעלה מסוריה, בהכוונה איראנית ובהובלת גורם סורי המכונה אבו ג'יהאד, ניסתה לגייס אנשים באמצעות יצירת קשר ראשוני מפרופילי פייסבוק פיקטיביים ובהמשך - באמצעות אפליקציות להעברת מסרים.
פנייה באמצעות רשתות חברתיות היא שיטה המוכרת לגורמי המודיעין ככזו המשמשת ארגוני טרור, ובכלל זה החמאס והחיזבאללה, לגיוס פעילים.
[caption id="attachment_296014" align="alignnone" width="600"] אחד הפרופילים שבהם השתמשו ארגוני הטרור כדי לגייס פעילים בישראל. צילום מסך: השב"כ[/caption]
הפרשיה מצטרפת לאירועים נוספים בחודשים האחרונים, מהם עולה שגורמי טרור - ובהם החמאס והחיזבאללה - מקיימים מגע, לעתים בשיטוי, עם פלסטינים אזרחי ישראל ותושבי השטחים באמצעות האינטרנט - לטובת גיוסם למטרות איסוף מודיעין ופעילות טרור.
הגורמים שגויסו התבקשו לאסוף, בין השאר, מידע על בסיסים צבאיים, מתקנים ביטחוניים רגישים, אישים, תחנות משטרה ובתי חולים. זאת, כחלק מהכנת יעדים לביצוע פיגועים בישראל ביוזמה איראנית.
המעקב אחרי הפעילות - כבר מראשיתה
הפעילות ברשת אותרה על ידי קהיליית המודיעין בישראל כבר מראשיתה, וזו ביצעה מעקב הדוק אחרי המפעילים בחו"ל והגורמים בישראל ובשטחים שהביעו נכונות להשתתף בה.
[caption id="attachment_296015" align="alignnone" width="600"] צילום מסך: השב"כ[/caption]
החל מאפריל השנה בוצעו פעילויות סיכול רחבות היקף מול פעילים בישראל ובשטחים, אשר המידע בעניינם הצביע על אפשרות שבוצעה מולם הקמת מגע וגיוס על ידי מפעילי הרשת האיראנית. במסגרת החקירות עלה מידע שלפיו הקשר מול המפעילים מסוריה התפתח לרמה של העברת מידע ואף עלתה כוונה לביצוע פעילות טרור נגד יעדים ישראליים - אזרחיים וצבאיים.
יצוין שממהלכי הסיכול שבוצעו עלה כי רובם המוחלט של האזרחים הישראלים סירבו לשתף פעולה עם הפנייה אליהם, מאחר שהם חשדו שמדובר בגורם עוין - וניתקו את הקשר אתו.
מהשב"כ נמסר כי "כוחות הביטחון ימשיכו לפעול בנחישות לסיכול כל פעילות של איראן ושל גורמי הטרור הפועלים מטעמה נגד ביטחון המדינה. כל ישראלי שמקבל פנייה ברשת מגורם שאותו הוא מחשיד כקשור לגוף או ארגון טרור - מתבקש לעדכן את המשטרה ולנתק מגע עמו".
24/07/19 11:34
4.17% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"הטכנולוגיה יכולה לפרוץ גבולות בתחומים רבים ומגוונים, שנוגעים לחיי היומיום של כולנו. היא מאפשרת להגשים חלומות ויותר מכך - אפילו להגיע לירח", כך אמר אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל.
שגיא דיבר אמש (ג') באירוע Together As One – Cisco Summer Celebration, שנערך באולם "בשבע" בתל-אביב, בהשתתפות מאות לקוחות ושותפים עסקיים של החברה.
שגיא תיאר את הפרויקט לשחזור הנחיתה על הירח. "כאשר שיגרו את אפולו 11", אמר, "צוות של 400 אלף איש עבד על הפרויקט, בלא אינטרנט, בלא טלפונים ניידים ומחשבים אישים. היום, חמישים שנים וארבעה ימים אחרי, הטכנולוגיות של סיסקו ישמשו את נאס"א בשחזור, ביצירה מחדש של צוות הבקרה, צוותי הקרקע, תחנות הלווין, וצוותי החילוץ וההצלה, וחיבור לצוות אפולו 11. זאת, תוך שימוש בפתרון השיתופיות, Webex, של החברה".
[caption id="attachment_295930" align="alignnone" width="600"] מנכ"ל סיסקו ישראל, אורן שגיא, באירוע הקיץ של סיסקו. צילום: מיקה גורוביץ[/caption]
המענה לריבוי המכשירים מבוססי IoT - Wi-Fi 6
באירוע נחשפה טכנולוגיית האינטרנט החדשה Wi-Fi 6. בשיחה על הבמה עם עיתונאי קשת-12, דרור גלוברמן, אמר שגיא כי "מדובר בפתרון טכנולוגי חדשני, המאפשר חיבור רשת עקבי ואמין, המספק חווית גלישה חלקה למשתמשים ולמכשירים מבוססי IoT. זאת תוך שיפור כלל היישומים הבאים לידי ביטוי, בדגש על איכויות קול ווידיאו".
בנוסף אמר שגיא כי "הפלטפורמה מאפשרת להגדיל את קיבולת הרשת של המשתמש, וזאת נוכח הדרישה המתבקשת, עקב ריבוי ועלייה במספר המכשירים מבוססי האינטרנט של הדברים. Wi-Fi 6 מטפל בנתונים רבים יותר בהשוואה לתקני Wi-Fi קודמים. הטכנולוגיה מאפשרת לחבר יותר משתמשים פעילים לכל נקודת גישה. הפתרון משפר את גודל ואיכות רוחב הפס, כי הוא משיג מהירויות של פי 4 מתקני Wi-Fi קודמים. הוא משפר את חוויית המשתמש וביצועי האפליקציות הדורשות רוחב פס".
"אנו מצויים בעיצומו של שינוי, וגם קצב השינויים הולך וגדל. הטכנולוגיה היא המאפשרת את השינוי האסטרטגי בכל ארגון. הטכנולוגיה משנה את הדרך בה אנו חיים, עובדים ומתקשרים", אמר שגיא, "מדי שנה סיסקו משקיעה במו"פ יותר מ-6 מיליארד דולרים, לטובת פיתוחי העתיד. אנו מפתחים היום פלטפורמה דיגיטלית, המאפשרת לנו לבנות את המערכות שיובילו את העתיד. הפלטפורמה מבינה את התעבורה העוברת בה, היא פועלת בעולם היברידי, מרובה עננים, עם רשת שהומצאה מחדש, עם שדרוג חוויית לקוח. זו רשת מאובטחת, עם פתרונות ניתוח מובנה, אשר משחררת ומבזרת את הנתונים. זאת, לצד מענה לאתגרי אבטחת המידע ופרטיות המשתמשים".
שגיא סיים באומרו כי "החברה חוותה צמיחה דו-ספרתית באחוזים, זו השנה השלישית ברציפות. הטכנולוגיה של סיסקו - אשר משמשת את נאס"א - משמשת אותנו כבר היום. לישראל יש חלק גדול בהצלחה של החברה – ובמקביל, אנו פועלים לצמצום הפערים של הפריפריה החברתית והגיאוגרפית, על בסיס טכנולוגיות מתקדמות. נמשיך לפעול כדי להפוך את ישראל לחדשנית ודיגיטלית, באמצעות מחקר ופיתוח ליצירת פתרונות מתקדמים וחדשניים לאתגרי העתיד".
24/07/19 12:02
4.17% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"המובייל הוא אחד האיומים המרכזיים של חברות, המכשירים של העובדים הם פצצת אבטחה מהלכת - אבל הן עדיין לא נערכות לכך בצורה הראויה. אני מתקשה להבין את זה", כך אמר גיל שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט, במסיבת העיתונאים הרבעונית שענקית האבטחה הישראלית ערכה היום (ד'), עם פרסום הדו"חות הכספיים שלה.
שויד העלה שתי סיבות אפשריות לכך: "בהרבה מקרים, המובייל מתנהל בצורה עצמאית מה-IT של החברה. בנוסף, רוב המכשירים שייכים לעובדים ולא לחברה, וחברות הרבה פעמים מרגישות שמאוד קשה להן להתעסק במכשירים פרטיים של אנשים. זה מחסום פסיכולוגי".
הוא ציין את אחד מאיומי הסייבר המרכזיים שנתגלו באחרונה - הנוזקה ב-Google Play, חנות המשחקים של גוגל, שמסוגלת להשתלט על הסמארטפונים שלנו. בשלב זה, אמר שויד, היא מחדירה למכשירים האלה פרסומות, אולם הנוזקה מסוגלת גם לגנוב מידע, להאזין לשיחות ועוד. מתקפה שנייה שהוא הזכיר הייתה על אלקטרוניק אקטס, שהוציאה את המשחק הפופולרי אפקס לג'נדס. שויד ציין גם את ה-"התעוררות" של הרגולטורים, שהטילו רק בשבועות האחרונים קנסות בולטים בגין הפרות של אבטחת מידע על שלוש חברות - בריטיש איירווייז, מריוט והקנס האחרון - על אקוויפקס.
רבעון מעורב
הדו"חות הכספיים שפרסמה צ'ק פוינט מראים כי היא סיימה את המחצית הראשונה ואת הרבעון השני של השנה עם עליות בהכנסות לצד ירידות ברווח הנקי. מדובר ברבעון שני ברציפות של ירידה ברווחי ענקית אבטחת המידע הישראלית. עם זאת, התוצאות עקפו במעט את תחזיות האנליסטים.
לפי הנתונים, הכנסות החברה עלו ברבעון ב-4% לכמעט חצי מיליארד דולר - 488 מיליון. בחצי השנה הן רשמו עליה בשיעור דומה והגיעו לכ-960 מיליון דולר. החברה רשמה גידול בהכנסות בכל האזורים הגיאוגרפיים, כולל עלייה דו ספרתית באסיה.
הרווח הנקי לפי GAAP צומצם ברבעון בכ-7% ל-185.5 מיליון דולר ובמחצית - בכ-5% ל-365.5 מיליון. שלא לפי GAAP הוא ירד ברבעון בקצת יותר מ-3% ל-211.5 מיליון דולר ובמחצית - בשיעור דומה, ל-417 מיליון. הרווחים למנייה ירדו אף הם - מ-1.24 דולר ל-1.21 דולר ברבעון השני ומ-2.4 דולר ל-2.36 דולר במחצית. שלא לפי GAAP דווקא נרשמו עליות קלות בסעיף זה: ברבעון הוא עמד על 1.38 דולר ובמחצית - על 2.69 דולר.
ירידות נרשמו גם ברווח התפעולי: זה קטן בשלושת החודשים האחרונים בכ-5% ל-213 מיליון דולר ובששת החודשים האחרונים – בכ-4% ל-418.6 מיליון.
בצ'ק פוינט מבליטים את העלייה של 13% בהכנסות הרבעוניות שלהם ממכירת רישיונות, ובכלל זה בפתרון מניעת האיומים המתקדם ובמוצרים מבוססי הענן של החברה. שויד ציין גם את הפתרון מבוסס הבינה המלאכותית של ענקי האבטחה הישראלית למניעת מתקפות יום אפס. שויד מסביר את הירידה ברווחי בגידול בהוצאות, עקב גיוסי עובדים חדשים, כנסים ברחבי העולם והשקעה בשיווק.