זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/08/19 15:14
13.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל החליטה לעשות ניקוי לקראת החגים בדפדפן הבית שלה כרום. גרסה 78 של הדפדפן, שנמצאת בימים אלו בעבודה, תציג, כשתגיע למועד ההשקה שלה, תפריט כרטיסיות קצר בהרבה.
בחברה החליטו שהגיע הזמן לנקות מהתפריט הרגיש להקשר המסוים הזה את האפשרויות לגביהן למדו שמשתמשים ממעטים מאוד לבחור, אם בכלל. נכון להיום, בגרסה היציבה 76, לחיצה ימנית על לשונית של כרטיסיה מציגה תפריט שמכיל 11 אפשרויות שונות שמחולקות לארבע קבוצות בחירה. עם ההשקה של גרסה 78 התפריט הזה יקוצר בארבע אפשרויות, שיחולקו לשתי קבוצות בלבד, כשהשנייה ביניהן מתייחסת לסגירה בלבד.
האפשרויות שכבר הוסרו בגרסת הבטא הראשונית של כרום 78 הן 'כרטיסיה חדשה' שניתנת לביצוע בלחיצה על Ctrl+N; 'סגור כרטיסיות אחרות'; 'פתח מחדש את הכרטיסייה הסגורה'; וכן 'צור סימניה לכל הכרטיסיות'. האפשרות האחרונה פשוט הועברה - היא תופיע מעתה בתפריט הרגיש להקשר שמופיע בעת לחיצה ימנית על מקום ריק בכותרת הדפדפן.
מדובר למעשה בתחילת תהליך שמטרתו לצמצם תפריטים בדפדפן כדי לפשט יותר את השימוש בו וביישום של דיונים שכבר החלו לפני מספר שנים בנושא, בין מהנדסים הקשורים לפרויקט, כולל באופן פומבי.
28/08/19 17:00
12.16% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חוקרי מעבדת קספרסקי גילו לאחרונה תוכנות זדוניות ביישום שנקרא CamScanner, שמספק יכולות לסריקת מסמכים אל הסמארטפונים, ושכולל זיהוי תווים אופטי.
ל-CamScanner היו יותר מ-100 מיליון הורדות ב-Play Store של גוגל, ולכן אפליקציית הסריקה יכולה בהחלט להימצא גם בכל מכשיר, וחשוב להסירה. האפליקציה כבר אינה מוצעת בחנות של הענקית ממאונטיין וויו כעת.
חנויות אפליקציות רשמיות כמו ה-Google Play נחשבות למקום בטוח להורדת תוכנה. אבל, למרבה הצער, שוב ושוב מתגלה כי שום דבר אינו בטוח במאה אחוז, ושגוגל נופלת פעם אחר פעם לידיהם של גורמים זדוניים שמצליחים להפיץ דרכה וירוסים, נוזקות ויתר מרעין בישין, כשהם עוקפים את אמצעי הסינון והאבטחה שלה.
סוס טרויאני שמאפשר להאקרים לעשות כרצונם
לפי חוקרי חברת הסייבר, CamScanner הייתה אפליקציה לגיטימית ללא כוונות זדוניות במשך זמן רב, אבל כשנוכחו מפתחיה עד כמה היא פופולרית החליטו ככל הנראה למנף זאת כדי להשיג רווחיות גדולה יותר והשתמשו בפרסום ואף אפשרו רכישות מהאפליקציה החינמית. כל זה לגיטימי, אלא שמתישהו המצב השתנה לרעה ממש והגרסאות האחרונות של היישום כללו ספרייה עם מודול זדוני.
חוקרי קספרסקי זיהו את המודול המסוים כסוג של הסוס הטרויאני Trojan-Dropper.AndroidOS.Necro.n, שכבר נתגלה בעבר בכמה יישומים המותקנים מראש בטלפונים חכמים שמוצאם מסין.
מה שהאפליקציה הנגועה יכולה לעשות כעת הוא לאפשר להאקרים לחדור אל הניידים, ולעשות בהם כפי רצונם - החל בצפייה וגישה לדטה האישית של המשתמשים, המשך בהתחזות לאתרים או הרשמה בשם המשתמשים לשירותים שונים, וכלה במצב שהוא הם מקליקים במקומם על פרסומות בכדי להרוויח כסף - אחת הסיבות המרכזיות כנראה לשתילת הזודנה ביישום.
חלק מהמשתמשים באפליקציית CamScanner כבר זיהו התנהגות חשודה והשאירו את הדירוג שלהם בדף היישום בחנות Play וכן אזהרות שהתריעו בפני משתמשים אחרים שלא להוריד את היישום.
חוקרי קספרסקי בדקו גרסה אחרונה של האפליקציה וגילו את המודול הזדוני, ולאחר שדיווחנו על הגילוי לגוגל זו מיהרה והסירה אותה מהחנות. לפי הדיווחים נראה שמפתחי האפליקציה נפטרו מהקוד הזדוני בעדכון ה- CamScanner האחרון, אך עם זאת, מאחר שגרסאות היישום משתנות לפי ההתקן, חלקן עדיין עשויות להכיל את הקוד הזדוני. המלצת אנשי אבטחת הסייבר היא בכל זאת להסיר את היישום מכל מכשיר שעליו הוא מותקן.
ובכל מקרה, להבא, מומלץ להשתמש תמיד בתוכנת אנטי-וירוס מהימנה בעבור אנדרואיד או כל טלפון חכם שברשותכם, כדי להבטיח שאפליקציות שהורדתם והתקנתם עליו לא מסכנות אתכם או את המכשיר.
מ-CamScanner נמסר כי היא הוציאה גרסה חדשה לאפליקציה, שהקוד הזדוני הוסר ממנה.
28/08/19 12:24
8.11% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נפח השימוש במנוע החיפוש אקוזיה, שחווחי הפרסום בו מוקדשים לנטיעת עצים, עלה ב-1,150 אחוזים עקב השריפות המחרידות המשתוללות ביערות הגשם באמזונס, כך על פי ה-Independent.
בתגובה לאסון האקולוגי המחריד - בגלל ההרס שהשריפות זרעו ביערות שמהווים את הריאות הירוקות של כדור הארץ, כמו גם הפגיעה בבעלי החיים הרבים שדרים בהם - נזעקו רבים בברזיל, במדינות השכנות ובעולם כולו, ומיליוני בני אדם החליטו לנסות לסייע לשיקום הנזקים. אחת ה"שיטות" לתרומה ולעזרה במקרה הטרגי, ולו במקצת, היא שימוש באקוזיה, שהחברה שהביאה אותו לעולם תורמת, כאמור, את מרבית הכנסותיה ליעור מחדש.
בהודעה וויראלית שהופצה באחרונה באינספור שירותים ואתרים אונליין בישראל, והתפשטה בעיקר בווטסאפ כמו אש בשדה קוצים - על אף הדימוי הלא הולם במקרה דנן - נכתב: "אקוזיה הוא מנוע חיפוש בדיוק כמו גוגל. ההבדל ביניהם הוא שגוגל גורפת לעצמה את רווחיה והיא עסק למטרות רווח (אין ביקורת, שיהיה להם לבריאות). אקוזיה להבדיל, מפנה 80% מרווחיה לשתילת עצים בעולם. כמה פשוט. ככה מדהים. ואם לא היה ברור עד כה - בערך כל 45 חיפושים שלכם הופכים לעץ שנשתל על פני הכדור. ואפילו לא התאמצתם! ממשיכים בחיים כרגיל אבל במקום לפתוח גוגל כל 10 דקות - פותחים את אקוזיה ותוך ארבעה ימים תרמתם עץ לעולם! יש דבר יותר מדהים מזה?".
הודעות דומות בשפות אחרות נצפו ובשפע ברחבי האינטרנט. להודעה צורפו קישור שבו ניתן לקרוא עוד על מנוע החיפוש האלטרנטיבי והפילנתרופי באופיו ובקשה להוריד את Ecosia, לשתף את המידע, והיא הסתיימה במלים: "בואו נעשה לכל הפחות את המינימום כדי להציל את עצמנו".
לנטוע עץ כל 0.8 שניות
[caption id="attachment_298167" align="alignleft" width="300"] ז'איר בולסונרו, נשיא ברזיל. צילום: BigStock[/caption]
אקוזיה טוענת כעת שביכולתה לנטוע עץ כל 0.8 שניות, בזכות עלייה בהורדות אפליקציית החיפוש ותוסף הדפדפן שלה במהלך החודשים האחרונים. החברה מעדכנת כי תוכל לתרום לשיקום המאזן האקולוגי של יערות הגשם - שעל ההרס שלו חתום ככל הנראה נשיא ברזיל, ז'איר בולסונרו - והתחייבה לשתול מיליון עצים נוספים בברזיל במשך שישה חודשים, ו"להטליא" את פיסות היער שנותרו.
לפי מונה המופיע באתר אקוזיה, העמותה נטעה יותר מ-65 מיליון עצים ב-15 מדינות שונות עד היום. עם זאת, עניין המודל העסקי שעל פיו עובדת החברה ופועל מנוע החיפוש לא לגמרי ברור, וקצת קשה להבין האם מספיק רק לחפש באמצעות השירות שאילתות כבשגרה, או שיש צורך גם ללחוץ על המודעות המתפרסמות לצד תוצאות החיפושים, כפי שפועל המודל העסקי של המנוע של גוגל. כך או כך, הרעיון כולו חיובי במהותו וההיענות לו ככל הנראה גבוהה.
החברה מסרה לביזנס אינסיידר כי בדרך כלל ביום ממוצע היא רואה בערך 20,000 הורדות של תוספי האפליקציה והדפדפנים שלה, אולם הקצב עלה ל-250,000 ביום ה' האחרון. כריסטיאן קרול, המנכ"ל, אמר כי אקוזיה הפכה באותו יום לאפליקציית ה-iOS המובילה בהורדות בברזיל.
מה לשריפות ואכילת בשר?
יצוין כי מאז כניסתו של בולסונרו לתפקיד נשיא ברזיל בראשית ינואר השנה, בירוא יערות האמזונס צבר תאוצה מבהילה, כשעמותות לשמירת הסביבה טוענות כי קצב כריתת העצים עלה ב-20 אחוז בשנה האחרונה. הסיבה למהלך - העדפת פיתוח והתרחבות חקלאית על פני הגנת הסביבה. אלא שהמילה "חקלאית" מטעה. בעיקרון אין המדובר על גידול ירקות ופירות, אלא בהשמדת היערות לצורך יצירת עוד שטחי מרעה בעבור עדרי בקר, ולגידולי מזון המשמש להאכלתם. בעיקר משמעות הדבר - כסף גדול לתאגידי ענק (ואפשר שגם לבולסונרו עצמו ו/או לממשלו). קבוצות להגנת הסביבה הדגישו כי השריפות באמזונס יזומות, מטרתן להרחיב את נפח גידול הבקר, ובולסונרו מואשם על ידיהן בעידוד ההרס המחריד הזה.
[caption id="attachment_298169" align="alignnone" width="600"] פעילים למען איכות הסביבה מוחים על בירוא יערות באמזונס. צילום: BigStock[/caption]
נחמד לגלות שחיפוש פשוט יכול להביא לנטיעת עצים ולסייע בצמצום הנזקים הקשים באמזונס. שימוש בחיפוש עשוי לאפשר לכל דורש גם למידה מעמיקה יותר על השפעות צריכת המוצרים מהחי על מצבו של כדור הארץ ועל שינויי מזג האוויר הגלובליים. אפשר שמי שיחשפו למידע זה ישקלו גם פשוט שלא לקחת חלק כצרכנים בתעשיות האכזריות הללו, שפוגעות קשות לא רק בחי ובצומח אלא בקיום הפלנטה בכלל.
28/08/19 12:22
6.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עיריית אשדוד רוצה להפוך את העיר לבירה הישראלית של האי-קומרס שמקורו בסין. אתמול (ג') חתמה העירייה על הסכם שיתוף פעולה ארוך טווח עם ממשלת סין, שבמסגרתו תהפוך אשדוד ליעד הסופי ב-"דרך המשי" החדשה שהסינים בונים. יעל מרק, סגנית ראש העיר, מסרה במסיבת עיתונאים כי מדובר במהלך שנועד למתג את העיר ל-"קומרסיטי" של ישראל.
"אשדוד תהווה פלטפורמה חשובה לנושא הטכנולוגיה, בדגש על תחום המסחר המקוון", אמרה מרק. היא ציינה שעל פי התכנון, הסינים יקימו בעיר שני מגדלי סחר בני 60 קומות כל אחד ועוד חמישה בניינים בני 22 קומות כל אחד, שמיועדים לחברות היי-טק בינלאומיות. בנוסף, הסינים מתכוונים להקים בעיר מרכז אקדמי, בשיתוף שלוש אוניברסיטאות סיניות, ולעודד עסקים מקומיים על ידי הכשרה ופיתוח כלים שישמשו אותם.
"המכירות ברשת הן כלי חסר תקדים בעוצמתו, שיכול להפוך עסק מקומי קטן לבינלאומי", אמר ראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, וציין כי כדי לסייע לעסקים המקומיים לעשות זאת, "יש להיערך מראש בהיבטי התשתית הדיגיטלית, השיווק, השינוע לבית הלקוח והטיפול בתלונות".
ואמנם, במסגרת המהלך יוטמעו תכניות ללימודי סינית בבתי הספר היסודיים באשדוד, יוקם האב למגזר החרדי שיעסוק בעולם האי-קומרס והעירייה תשתף פעולה עם דואר ישראל ו-SCE - המכללה האקדמית להנדסה על שם סמי שמעון.
28/08/19 13:18
6.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ככל שהולך ומתקרב מועד ההשקה של מכשירי Pixel 4 החדשים מבית גוגל, צצות תמונות מודלפות שלו ברשתות, כשהאחרונות, שצצו בטלגרם ושותפו בטוויטר, מציגות צילום מקרוב של דגם ה-Pixel הקטן יותר, בגודל מסך של 5.7 אינץ'. למרות ששיתף את התמונות, מציין MishaalRahman@ כי אינו בטוח באמינותן.
התמונה של קדמת המכשיר מציגה מסך עם מסגרת די דקה בתחתית המסך, ובחלקו העליון המסגרת רחבה מרוב מכשירי הדור החדש המוצעים בשוק, כנראה בשל כמות החיישנים ששולבה בה – במרכז ממוקמת סבכת הרמקול, משמאל נראה חיישן האור/מרחק ולצדו מצלמת הסלפי הקדמית, שקשה להעריך האם היא בעלת עדשה רחבה או רגילה. קשה גם להבחין במצלמת זיהוי הפנים או בחיישן הרדאר Soli, שאמור לזהות את פני המשתמש במהירות בעת הרמת המכשיר, ובכל זווית, שגוגל אף אישרה את קיומו. These images of an alleged Google Pixel 4 just started floating around on Telegram. No idea of the true source or if they're legit. pic.twitter.com/ooPKkDudZA
— Mishaal Rahman (@MishaalRahman) August 27, 2019 מתמונת המסך עצמו ניתן ללמוד שבמכשיר מותקנת גירסת Android 10.
התמונה של גב המכשיר מציגה מערך צילום מרובע, שנראה ענק יחסית למכשירים בשוק, ולפי הדיווחים יכלול עדשת 12 מגה-פיקסל עם אוטו-פוקוס ועשת טלה-פוטו בת 16 מגה-פיקסל. קל להבחין גם בנורת פלאש גדולה.
בצדו הימני של המכשיר ניתן לראות גם את כפתור ההדלקה ואת לחצני הווליום.
28/08/19 11:22
5.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מערכות בטיחות אקטיביות לרכב מוטמעות כיום כמעט בכל רכב חדש במטרה לשפר את חוויית הנהיגה ובעיקר את הבטיחות, אבל נראה שהן עדיין לא מספקות את החוויה האופטימלית לנהגים, ולפי מחקר חדש אפילו מעצבנות עד כדי כך שנהגים רבים מנטרלים אותן.
מחקר שנערך על ידי J.D. Power בדק את שביעות הרצון של 20 אלף בעלי רכבים או כאלה ששכרו מכוניות מדגמי 2019. המחקר התמקד ב-38 טכנולוגיות בטיחות לרכב ואת שביעות הרצון של הנהגים במשך 90 הימים הראשונים לשימוש. הקטגוריות שנבדקו היו בידור וקישוריות, הגנה מפני התנגשויות, קלות ונוחות שימוש, סיוע לנהיגה, ניווט וחיבור לסמארטפון.
אי שביעות הרצון הגדולה ביותר נמצאה בנוגע לקטגוריית הסיוע לנהיגה, ובעיקר התכונות של שמירה על אי חריגה מן הנתיב, ושמירה על נהיגה במרכז הנתיב. בממוצע, 23% מן הנשאלים אמרו כי חשו שהתראות המערכת "מעצבנות או טורדניות" עד כדי כך, ש-61% מהם נטרלו את המערכת, ו-91% מן הנשאלים שמצאו כי התכונות הללו מטרידות ציינו, כי אינם מעוניינים באף אחת משתי הטכנולוגיות האלה במכונית הבאה שירכשו.
מערכות ההגנה האלה אמנם אינן זהות בקרב יצרניות רכב שונות, ובחלק מן המותגים אפילו מספקות חוויה משביעת רצון מבחינת המשתמשים, אבל מאחר שהן הופכות לסטנדרט בכל רכב חדש שיוצא היום לשוק, נראה שהמחקר צריך להדליק נורה אדומה אצל כמה חברות, שצריכות "לחשב מסלול מחדש".
בהתאם, שביעות הרצון הכללית ממערכות הבטיחות משתנה מאוד בין מותגי רכב. לפי המחקר, הביצועים הטובים ביותר היו של מותג קיה, בדגם Stinger, שקיבל 834 נקודות מתוך 1,000, כשהממוצע הכללי עומד על 781 נקודות, והנמוך ביותר – 709 נקודות.
שלא במפתיע, המחקר מצא גם, כי הנהגים אוהבים במיוחד את אפליקציות CarPlay של אפל, ו-Android Auto של גוגל. ל-69% מן הנשאלים יש אחת ממערכות אלה, ולדברי החוקרים יש בכך איום על מכירות עתידיות של מערכות ניווט מותקנות מראש של יצרניות הרכב.
28/08/19 17:31
5.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שנת 2020 נמצאת מעבר לדלת, והאתרים ברחבי העולם מתחילים בפרסום תחזיות והערכות לקראתה - כולל בתחום הטכנולוגי. כך, לפי אתר CIO, בשנה הבאה צפויות לבלוט מספר טכנולוגיות שיש להן פוטנציאל "לשבש" תהליכים בשווקים מסורתיים ושכדאי לשים לב אליהן. לא מדובר בטכנולוגיות חדשות, אבל ההתפתחויות הצפויות בהן מחייבות ערנות.
אחת הטכנולוגיות שכלולות בקטגוריה זו היא RPA - אוטומציה של תהליכים פנימיים בארגונים. שימוש בטכנולוגיה זו מאפשר לארגונים להחליף תהליכים ידניים ולהתייעל. על פי גרטנר, התחום הזה כבר מגלגל 1.3 מיליארד דולר בשנה - גידול של 63% לעומת אשתקד. הצפי הוא שהמגמה הזו תתחזק גם בשנה הבאה. היא צפויה לתקוע יתד חזק בשוק העסקי-ארגוני, ותהיינה לה השלכות מרחיקות לכת.
תחום אחר הוא הבינה המלאכותית, שהולכת וקונה אחיזה משמעותית בארגונים. גם ב-2020, היא עדיין לא צפויה להביא להחלפה מוחלטת של בני האדם בטכנולוגיה במקומות העבודה, אבל יש שמשווים את המהפכה האיטית הזו לתהליכים שאפיינו את חדירת המחשב המרכזי לארגונים לפני כמה עשורים. כבר כעת ניתן לראות בלא מעט מקומות תהליכים שבעבר בוצעו בצורה ידנית ושכיום עושים אותם בעזרת הבינה המלאכותית. יש גם תהליכים שלא ניתן לעשותם ללא AI, כמו היכולת לייצר מטה דטה ולבצע חיפוש מרכיב אודיו.
בשנים הקרובות, סבורים המומחים, הבינה המלאכותית צפויה להשפיע רבות על תחום הגנת הסייבר, שכן היא מגבירה את היכולות לשרטט תסריטי איומים ולדעת להתגונן מפניהם. תחומים נוספים שהיא תשפיע עליהם רבות הם הווידיאו, ואיסוף וניתוח המידע הלא מובנה.
הטכנולוגיות החדשות, לרבות הבינה המלאכותית, משפיעות על החברות גם בהיבט של העובדים - לא רק על הפרודוקטיביות שלהם, אלא גם כדי להכשיר טאלנטים. על מנת לעמוד באתגרים הללו, חברות רבות מעמידות לרשות העובדים כלים אינטראקטיביים, שמאפשרים להם להיות יותר אג'יליים ולהתמקד יותר בליבה העסקית של הארגון.
דור 5, אחסון ו-IoT
איך אפשר בלי דור 5, שמטלטל את העולם. ב-2020 נראה ניצנים רבים יותר של הטכנולוגיה הזו. ההתפתחות של הדור החמישי תלויה בשני משתנים: בבשלות הטכנולוגיה - יותר ברמה הפיזית, של התשתיות - ובהיערכות הארגונים להבין מה משמעותה וליישם אותה. ההערכה היא שגם אם תשתיות דור 5 עדיין לא יהיו במלואן, נראה בשנה הבאה יותר ויותר ארגונים שנערכים למהפכה הזו. מדובר במהלך חיובי בסך הכל, אבל יש מומחים שמזהירים שארגונים עלולים לפתח ציפיות לא נכונות מהדור החמישי, שיגרמו לתקלות ומשברים. כך או כך, עדיין יש הרבה מאוד נעלמים סביב הטכנולוגיה הזו, ומהצד השני - הארגונים והמדינות חייבים להיות ערוכים אליה ולהשפעות שלה. [
גם עולם האחסון, הסטטי בדרך כלל, צפוי לחוות ב-2020 טכנולוגיות משבשות. בעיקר מדובר בקונטיינרים. בקליפת אגוז, זוהי הפלטפורמה שנותנת לארגונים יכולת לממש את תפיסת הענן ההיברידי - אותה תפיסה ששחררה לא מעט חסמים והאיצה מאוד את המעבר לענן בכל העולם. היא תככב בשנה הבאה לצד תחום ותיקים יותר כמו האינטרנט של הדברים ומחשוב הקצה.
ואם כבר באינטרנט של הדברים עסקינן, מחקר שנערך בארצות הברית גילה ששליש ממנהלי העסקים מאמינים שהטכנולוגיה הזו יכולה לסייע להם להגדיל את ההכנסות, על ידי הרחבת כוח המחשוב ואוטומציה של תהליכים, במיוחד בכל הקשור למכירות ושיווק ללקוחות. ה-IoT אף מאפשר למקסם טוב יותר את הערך של הביג דטה.
מה בישראל?
אנחנו לא מפגרים אחרי מדינות העולם ביישום מרבית הטכנולוגיות שהוזכרו עד כה. רבים מהארגונים הישראליים ערוכים לרבים מהשינויים, למעט הדור החמישי, שכרגע נמצא בסימן שאלה גדול, בגלל מצבו של שוק התקשורת. אמנם נעשים מהלכים לקראת יישומו, אבל המצב הלא מזהיר של חברות הסלולר עלול לעכב אותם.
כמו כן, אצלנו, לעומת מקומות אחרים בעולם, ההשפעה של הטכנולוגיות ה-"משבשות" תהיה איטית יותר - לא בגלל הטכנולוגיות עצמן, שהרי אנחנו יכולים לאמץ או לא לאמץ אותן כפי שקורה במדינות אחרות, אלא בגלל המבנה הריכוזי של חלק מענפי המשק, למשל תחום הפיננסים וחלק מעולם הקמעונות. טכנולוגיה "משבשת" אמורה לייצר תחרות לטובת המשתמשים. אלא שבישראל של 2020, נהיה עדים לטכנולוגיות חדשות ומחדשות, אבל לא בטוח שנהנה מהן.
28/08/19 12:04
4.05% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
HPE סיימה את הרבעון השלישי של שנתה הכספית 2019 עם תוצאות שליליות, המעידות על ירידה בהכנסות ומעבר להפסדים ברווחים הנקי והתפעולי (לפי GAAP) - כך עולה מהנתונים שהיא פרסמה אמש (ג'). החברה מעריכה שגם הרבעון האחרון של שנתה הכספית לא יהיה מזהיר. למרות זאת, שוק ההון קיבל את התוצאות בהבנה, בידיעה שהנפגעות העיקריות ממלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין הן חברות חומרה כמו HPE.
יצוין שלמרות התוצאות השליליות, החברה עקפה ברבעון את תחזיות האנליסטים ברווח הנקי Non-GAAP, שהגיע ל-45 סנט אל מול צפי ל-40 סנט. על רקע זה, במסחר שמעבר לדלפק, כלומר - לאחר סגירת שערי וול-סטריט אמש, זינקה מניית החברה ב-8%. זאת, על אף דבריו של טארק רוביאטי, מנהל הכספים הראשי של HPE, שאמר כי "אנחנו צריכים להיות מציאותיים - הימים של צמיחה גבוהה עברו מהעולם. אנחנו במציאות של מחזורי המכירות שהולכים ונהיים יותר ארוכים - ככל שהעסקה גדולה יותר, כך לוקח זמן רב יותר לסגור אותה".
לפי חישוב GAAP, החברה עברה להפסד נקי של 27 מיליון דולר לעומת רווח של 451 מיליון ולהפסד למנייה של 20 סנט אל מול רווח של 29 סנט ברבעון המקביל אשתקד.
עוד עולה מתוצאות הרבעון כי ההוצאות גדלו במהלכו ב-0.26% ל-7.29 מיליארד דולר ואילו ההכנסות ירדו ב-7% ל-7.22 מיליארד. ההוצאות הגולמיות רשמו ירידה של 11.69% ל-5.4 מיליארד דולר, הרווח הגולמי גדל ב-3.42% ל-2.45 מיליארד והרווח הגולמי השולי עמד על 33.93%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות זינקו ב-18.67% ל-2.53 מיליארד דולר והחברה עברה להפסד של 76 מיליון בהשוואה לרווח של 490 מיליון ברבעון השלישי של השנה הכספית 2018.
בתשעת החודשים הראשונים: צניחה ברווחים
לצד הדו"חות הרבעוניים פרסמה HPE את הנתונים לתשעת החודשים הראשונים של השנה הכספית. ההוצאות ירדו בתקופה זו ב-3.28% ל-21.11 מיליארד דולר, ההכנסות קטנו ב-4.3% ל-21.92 מיליארד, הרווח התפעולי צנח ב-24.91% ל-814 מיליון דולר והרווח הנקי צלל ב-78.65% ל-569 מיליון.
אנטוניו נרי, נשיא ומנכ"ל HPE, אמר לאחר פרסום התוצאות ש-"ברבעון השלישי שיפרנו את תזרים המזמנים ואת הרווח הגולמי. בנוסף, השקענו בפיתוח חדשני וביצענו כמה רכישות אסטרטגיות, בכלל זה של קריי, שאנחנו צופים לסגור את רכישתה עד לסוף השנה הכספית הנוכחית, כלומר - בתאריך מוקדם יותר מהערכותינו הקודמות".