10:00:13 | ◀︎ | המקום של מרוין: הזמנה לשקט מדברי | |
16:00:50 | ◀︎ | אימהות 2.0: הפיתוח הישראלי שמבטיח לשנות את חוויית ההנקה |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
13/09/19 16:00
85.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בכל שנה נולדים כ-135 מיליון תינוקות ברחבי העולם. ברוב המדינות המפותחות שיעור ההנקה של ילודים הוא גבוה, ועומד על יותר מ-80% בחודש הראשון לחיי התינוק. עם זאת, 50% מהאמהות מפסיקות הנקה בלעדית כבר במהלך 4-6 השבועות הראשונים לאחר הלידה, כאשר אחת הסיבות השכיחות לכך היא חוסר הביטחון בתפוקת החלב, או אי הוודאות באשר לכמות החלב שצרך התינוק וזאת משום שבניגוד להאכלה מבקבוק, שם כמות החלב הנצרכת נמדדת באופן מדויק, בהנקה אין דרך אפקטיבית ומיידית לדעת כמה התינוק אכל.
[caption id="attachment_299339" align="alignleft" width="300"] שרון סגל, מנכ"לית מאמסנס. צילום: יח"צ[/caption]
ההנקה חשובה מהבחינה התזונתית, הבריאותית, והרגשית כאחד, וכאן נרתמה לטובת האם המניקה חברת מאמסנס, שפיתחה את ה-Smart Breastfeeding Meter - מכשיר לביש וקל לשימוש, בעל מוניטור חכם, הפועל בעזרת אפליקציה ומודד את צריכת החלב בזמן ההנקה. הפיתוח החדשני נותן ידע בזמן אמת ומעניק לאם שקט נפשי, במטרה לשפר ולהאריך את תהליך ההנקה הטבעי.
מאחורי המיזם עומדים אשת העסקים והיזמית שרון סגל, מנכ"לית, שהתגלגלה מעולמות התוכן והשיווק אל עולמות היזמות וההיי-טק בתחילת העשור הקודם, וששימשה מ-2013 כחברה מייסדת ומנהלת בחברת סטארט-אפ בתחום המציאות הרבודה, שגייסה עד היום מעל 11 מיליון דולר.
לאחרונה הצטרפה סגל להוביל ולנהל את מאמסנס. כיו"ר ומייסד החברה משמש יצחק נקאר, יזם סדרתי שייסד מספר חברות טכנולוגיות בינלאומיות, שחלקן הונפקו או נמכרו, ביניהן טופ אימג' סיסטמז, טופ-גארד, אניר וויז'ן, e-Mobilis ו-NIR 4 You. נקאר, חתן "פרס ביטחון ישראל", נבחר בשנה שעברה לחבר ברשימת 50 האנשים המשפיעים בתחום הסייבר בישראל.
[caption id="attachment_299340" align="alignleft" width="300"] אוזניות וסנסור לניטור כמות היניקה. מאמסנס. צילום: יח"צ[/caption]
"מדובר בטכנולוגיה בעלת פטנטים רשומים, אשר עוקבת אחר דפוסי הבליעה הפיזיולוגיים הייחודיים של התינוק ומודדת את כמות צריכת החלב שלו בזמן ההנקה", מסבירה סגל. "המכשיר כולל סנסור וזוג אוזניות, בעזרתן יכולה האם לשמוע את קולות הבליעה של התינוק, בעוד הסנסור מודד את כמות החלב אשר עוברת בלוע. כל הנתונים מועברים לאפליקציה ייעודית, אשר מודדת ומנתחת את דפוסי הבליעה וצריכת החלב הייחודיים של כל תינוק, כמו גם את אורך וזמני ההנקה וכדומה. נתונים, אשר בעזרת טכנולוגיית בינה מלאכותית וניתוח למידה ממוחשב מאפשרים הנגשת ביג דטה 24/7 על ההנקה - מידע בעל ערך רב לגופי מחקר וארגונים רפואיים. הסנסור הלביש מונח על פני התינוק במקביל לאזור האוזן, כשהוא מחובר לפלגאין הנכנס לטלפון הסלולרי. יש להוריד את האפליקציה של Momsense מחנות האפליקציות (היא קיימת הן לאנדרואיד והן ל-iOS), ולהגדיר את פרטי התינוק הנדרשים. לפני שמתחילים בהנקה, מזינים במסך האפליקציה את צד ההנקה, וברגע שהתינוק מתחיל לינוק, האפליקציה קולטת נתונים ומעדכנת את כמות החלב שינק. הטכנולוגיה יודעת לנטר את התנועות הפיזיולוגיות של היניקה מהשד, להקשיב לבליעות החלב בפועל, ולתרגם את הנתונים לכמות נפח מ"ל. האפליקציה מספקת לאם דו"חות אכילה ויוצרת בעזרת הנתונים יומן אכילה, אשר מודד את דפוסי ההנקה לאורך זמן. בנוסף, היישום עוקב אחר התפתחות ועלייה במשקל, מעניק טיפים מפורטים להנקה נכונה, ויוצר אלבום ווקאלי ייחודי".
"פוטנציאל שוק עצום והתאמה למגמות ארגון הבריאות העולמי לעידוד הנקה"
Momsense נמצאת כרגע בתהליך גיוס למען התפתחות הפטנט, בעזרת אקזיטוואלי. "עד כה הושקעו בחברה כ-3.7 מיליון דולר. החברה נמצאת בהליך גיוס דרך פלטפורמת גיוס ההמונים הישראלית – Exitvalley, בכדי שנוכל לפרוץ את השוק בצורה הטובה ביותר ולהעמיק את תהליך הייצור", מציינת סגל. "לחברה אישור CE לשיווק המוצר באירופה, והיא מורשית לשווקו גם בארצות הברית ללא צורך באישור FDA, זאת מכיוון שהמכשיר אינו נחשב ל-Medical device, והוא משוחרר מתהליכי הרגולציה. בנוסף, המוצר הינו בטיחותי לחלוטין לשימוש, וקיבל את כל אישורי הבטיחות המחמירים ביותר. הסנסור מחובר לתינוק באמצעות מדבקה היפו-אלרגנית המותאמת לעורו הרגיש, הוא אינו חודרני בשום צורה ואין לו כל תופעות לוואי", היא מפרטת.
"פוטנציאל השוק של המכשיר בעולם הוא עצום. בעוד כ-80% מהאמהות בוחרות להניק מיד לאחר הלידה, גלובלית רק 8% מהאמהות מניקות בלעדית לכל התקופה המומלצת. בהקשר זה מטרתה של מאמסנס מתכתבת עם המגמה של ארגוני הבריאות העולמיים, המעודדים הנקה בלעדית, לפחות לתקופה של ששת החודשים הראשונים לחיי התינוק", מסכמת סגל.
13/09/19 10:00
14.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המקום של מרוין (Marvin's Place) הוא אחד ממספר הולך וגדל של צימרים, יחידות אירוח ובתי מלון הנבנים בערד, אשר נהנית כיום מצמיחה תיירותית ומציעה לטיילנים ומחפשי שלווה מקום מפלט פסטורלי וייחודי הרחק משאון העיר הגדולה. תחת הסלוגן השיווקי ההולם "ערד - קחו אוויר", מציעה ערד למבקרים בה נוף יפהפה של מצוקים עוצמתיים וקניונים ואקלים יבש, הידוע בתכונות המרפא שלו. ערד, השוכנת בצפון הנגב, בקרבת ים המלח - הספא הטבעי הגדול והנמוך ביותר בעולם, מציעה כיום גם כמה בתי קפה וברים, ובאופן כללי מקדמת את אורחיה בסבר פנים יפות ובאווירה טובה. אילן פרידמן, שהחליט לקחת פסק זמן מההיי-טק לצורך השלמת פרויקט בניית צימר משפחתי בעיירה, מספר על הרקע למהלך. "בראשית שנות השבעים עלו הוריי איתי ועם אחותי ארצה, ונחתו היישר מארה"ב בערד על מנת לקחת חלק בבניית העיירה הדרומית. אבי, מרוין, עבד כמורה לזואולוגיה בתיכון המקומי וזכה לאהדה רבה בקרב התלמידים. בשנים האחרונות סבל מאלצהיימר ולבסוף שוכן בבית אבות בבאר שבע. את חדר העבודה שלו, הממוקם בחלקו האחורי של הבית המשפחתי אל מול הוואדי, הפכנו לצימר ייחודי - 'המקום של מרוין'.
[caption id="attachment_299386" align="alignnone" width="598"] המקום של מרוין - מפלט פסטורלי וייחודי הרחק משאון העיר הגדולה. צילום: אילן פרידמן[/caption]
"חדר העבודה הכיל שני חדרים ושירותים. בחדר אחד אחסן מרוין זוחלים וחיות מדבר קטנות, שעליהם היה מרצה בפורומים שונים. בחדר השני אחסן אינסוף ספרים ומגזינים ובילה שם שעות רבות בקריאה, באיור ובעבודות בעור. לאחר שעבר לבית האבות, הגינו אמי, אחותי ואני את רעיון הצימר המדברי, ומיד התחלתי להכין תוכניות בנייה, שיפוץ וגינון ואת ההיבטים העסקיים והשיווקיים של המקום".
"המקום של מרוין" נבנה כצימר עבור יחיד או זוג ופונה לקהל שמעריך רמת גימור גבוהה, התייחסות לפרטים הקטנים ושירות ברמה בינלאומית, ותר אחר שקט ושלווה לסופשבוע רגוע. בחדר השינה מיטה זוגית יוקרתית עם מזרן איכותי. בצימר מסך טלוויזיה חכמה 43 אינץ' מבוססת אנדרואיד, עם נטפליקס, יוטיוב וספוטיפיי מובנים. במטבח - מקרר ומקפיא, כיריים גז, מיקרוגל משולב בתנור, מכונת נספרסו ומקציף חלב וכלי מטבח הנדרשים לצורך בישול עצמאי. אדמת החצר של הבית כוסתה בדק עץ ענק, שניתן לצפות ממנו בהרי המדבר המהפנטים, ובימים בהירים - גם בנוף מרהיב של ים המלח. בחצר, הנהנית מאוויר מדברי יבש, גם פינת גריל פחמים ל"על האש" המתבקש, שולחנות ונדנדה.
אילן פרידמן החל את דרכו בעולם ההיי-טק בתחילת המילניום בארה"ב. לאחר שסיים שני תארים אקדמיים, הצטרף לארגון אשר בסיסו באטלנטה וייעודו קידום עסקים בין ישראל לארה"ב. לאחר שהות של יותר מעשור בניכר, שב ארצה והחל לעבוד עם חברות היי-טק, בהן איי.פי.גלרי וקום.אן.סנס, ובמקביל לייצג חברות אמריקניות בישראל. בתקופה זו ערך וניהל כנסים רבים בארץ ובחו"ל, פתח דלתות וחיבר בין חברות ישראליות לחברות אמריקניות, וייעץ למנכ"לים ישראלים בנושאי חדירה לשוק האמריקני. בהמשך הדרך עבד באידיאה ביו-מדיקל, יצרנית מערכות הדמיה בתחום המחקר הביולוגי, וניהל עבורה מכירות ושותפויות ברחבי העולם. בשנים שלאחר מכן עבד עם חברות הזנק בתחומים שונים – חברת SmarTap שפיתחה ברז חכם (IoT), וחברות נוספות שפיתחו תןכנה לניהול מערכות מידע רפואי, אריזות חכמות, מציאות רבודה ולבסוף הגנת סייבר למכשור רפואי (Cynerio). "גויסתי לכל אחת מהזדמנויות בגלל הניסיון שצברתי בפעילות בינלאומית בתחומי שיווק, פיתוח עסקים ומכירות, בזכות היותי אזרח אמריקני, שמכיר לעומק את התרבות והשפה, ותודות ליכולתי לבנות מערכות יחסים חזקות וארוכות טווח בתוך פעילות בינלאומית", הוא מספר.
"בימים אלו אני מחפש את האתגר הבא שלי בעולם השיווק הבינלאומי בהיי-טק, אבל אני ממליץ לכל אחד בתעשייה השוחקת לקחת פסק זמן ולהדרים לערד - גם אם רק ליום-יומיים", הוא מסכם בחיוך.