זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/09/19 11:55
11.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אפשר לדבר על בינה מלאכותית כללית", בישר מנכ"ל מובילאיי וסגן נשיא בכיר באינטל, פרופסור אמנון שעשוע, בהרצאה שנשא השבוע בכנס של האקדמיה הלאומית למדעים.
בכנס הציג בין היתר פרופ' שעשוע, את הפיתוח הבא של אורקם, המכונה MyMe - לזיהוי פרצופים בזמן אמת - וכן גרסה ראשונה של בינה מלאכותית כללית, העונה לשם "חיים", שמפתחת חברת הסטארט-אפ החדשה AI21 Labs, שכאשר מזינים אותה ברעיונות היא הופכת אותם לטקסט.
הוא סיפר כי "במערכת של אורקם שילבנו בין ראייה מלאכותית והבנת שפה טבעית. כך למשל המערכת יכולה לזהות תפריט לא רק ברמה הכללית, אלא ממש להבין את הרכב המנות. המערכת מפענחת באמצעות OCR את כל הטקסט, וממנו שולפת את המידע. היא מזהה טקסטים במרחב וכן יודעת לזהות מוצרים לפי הברקודים שלהם. מדובר בהוספת יכולות רבות למערכת הקיימת של אורקם. המערכת יכולה לזהות ולהבין את הסביבה ולחפש אחר קטגוריות של עצמים, כגון דלתות, רהיטים ובני אדם. היא יכולה לקרוא לוגואים של חברות, או לקרוא את הכתוב על כרטיסי ביקור".
לדבריו, אחת המשימות הבאות של אורקם תהיה במוצר חדש שיהיה תלוי על הצוואר או מחובר לדש - MyMe מסוגל לזהות פרצופים ולהזכיר למשתמש מתי פגש באיש המזוהה לאחרונה, ועל מה הם דיברו. הוא סיפר ש"המערכת הלבישה מצלמת את העולם עשר פעמים בשנייה ומגיבה בהתאם. תאמרו שאפשר לעשות זאת באמצעות הטלפון, יש לו יכולת מיחשוב מספיק חזקה, אבל הבעיה היא שהוא נמצא רוב הזמן בכיס ולכן קיים צורך במכשיר עצמאי שיכיל ספריה של כל הידע הדרוש כדי לקבל החלטות".
לא בטוח שניתן יהיה להשתמש במערכת כזו במרחב הציבורי, בשל החשש לפרטיות, אבל בארגונים גדולים היא תוכל לתעד ישיבות, הסביר שעשוע. הוא תיאר ניסוי של המערכת במקום מפתיע – המרכז הרפואי שיבא בתל השומר, שבו היא שימשה לזיהוי המטופלים, ולקישור לתיק הרפואי שלהם, כדי למנוע טעויות רפואיות ולקצר את הזמן שהאחיות מבזבזות כיום על הקלדת תכנים לתוך המערכות הרפואיות. MyMe עושה את זה במקומן.
וכאמור, פרופ' שעשוע הכריז על חברת הסטארט-אפ החדשה AI21 Labs, שהקים ביחד עם פרופ' יואב שוהם מאוניברסיטת סטנפורד, אורי גושן, ברק לנץ וברק פלג.
יצירה ספרותית שלמה שהאדם כותב בה רק משפטי פתיחה וסיום
"בואו נסתכל שלוש שנים קדימה אל העתיד בתחום עיבוד שפה טבעית. הראיתי לכם כיצד בינה מלאכותית יכולה להגיע לביצועים טובים מאוד בתחומים צרים, אבל עדיין לא הגענו למה שרואים בסרטי מדע בדיוני – בינה מלאכותית כללית. מדובר במכונות שיש להן אינטליגנציה רחבה יותר, ושאינה מוגדרת לשום תחום מוגדר. למשל, אני רוצה לקרוא ספר ואחר כך לענות על שאלות מחקר הנוגעות לאותו ספר. למשל, 'משחקי הכס' או 'מלחמה ושלום', יש צורך לנתח את העלילה, השחקנים ומערכות היחסים ביניהם – דברים שאנו כבני אדם עושים בקלות, אך אף מכונה לא יכולה לעשות זאת. אפשר להגדיר את הבנת הקריאה כמיקרוקוסמוס של האתגרים הצפויים לנו במהלך המסע לבינה מלאכותית כללית.
התבונה שאנו מחפשים מתבטאת ביכולת לקרוא לא רק משפט אלא קטעים ארוכים ולהבין אותם ברמה אנושית. AI21 Labs פיתחה את HAIM, שמקלה על כתיבה ספרותית. המשתמש כותב כמה רעיונות ונותן למכונה לעשות את הכל. זה לא מדע בדיוני, זה פיתוח שיהיה מוכן כבר בשנים הקרובות", סיפר שעשוע. "המשתמש כותב את פסקת הפתיחה ואת משפט הסיום, ונותן למכונה לעשות את כל השאר. אם לא מתערבים אחר כך, הטקסט הופך להיות גיבוב של שטויות, אך לאחר שמגבילים אותו באמצעות המשפט האחרון, הוא נראה סביר".
לסיכום אמר פרופ' שעשוע: "נהיגה אוטונומית היא האתגר האולטימטיבי של בינה מלאכותית צרה. יש בה את כל המרכיבים: ראייה ותפישה של המרחב וקבלת החלטות. אמנם עדיין קשה להגיע לקבלת החלטות אוטונומית מכיוון שהיא מחייבת תפישה של המרחב ברמה של בני אדם. ואולם תחום הראיה המלאכותית יכול לשנות את העולם, גם כשהיא מוטמעת בהתקנים לבישים. הבנת שפה טבעית היא תחום טוב להתחיל להסתכל בו על בינה מלאכותית כללית. אמנם הפיתוח עוד לא הושלם, אבל כל החידושים שהראיתי אינם מדע בדיוני – הם יהיו מציאות בתוך שנים ספורות".
22/09/19 13:55
11.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מטוס "ירושלים של זהב" של אל על, הלא הוא הדרימליינר ה-12 במספר של החברה, נחת בשבוע שעבר (ה') בשדה התעופה בן גוריון בישראל.
המטוס נחת לאחר שטס בגובה נמוך מעל העיר ירושלים, ואיפשר לאלפי תושבי העיר להיות הראשונים לראותו מקרוב, כשחלף מעל אזורים מרכזיים בעיר כמו: הר הרצל, בניין הכנסת, גן סאקר, טחנת הרוח במשכנות שאננים, מעלה אדומים ושכונת עין כרם.
המטוס, שסימונו 4X-EDM, הגיע היישר ממפעל בואינג בסיאטל, ארה"ב, והוא מעוצב בצבעי כחול וזהב המשולבים לכל אורכו, ונישאים גם בדגל ישראל המתנוסס על זנב המטוס ולוגו החברה בקדמתו. עם הגעתו מונה כעת צי מטוסי הדרימליינר 787 של אל על 12 מטוסים מדגם 787-9, מתוך 16 שצפויים להכלל בו בסך הכל עד שנת 2020.
[caption id="attachment_299854" align="alignnone" width="600"] מטוס הדרימליינר "ירושלים של זהב" במפעל בסיאטל. צילום: Jim Anderson D. J. & Company[/caption]
בזמן הטיסה מעל לעיר הבירה התקיימה שיחת טלפון מיוחדת בין קברניט, עדי ברוידא, שהטיס את מטוס "ירושלים של זהב", לנשיא מדינת ישראל, ראובן ריבלין, אשר בירך את אל על ואמר: "אל על ירושלים של זהב, כאן ירושלים. אני רוצה להגיד לכם כירושלמי, בן ירושלים. אתם מגיעים הביתה. הגעתם הביתה! אל על, הכי בבית בירושלים. אתם מנמיכים מעל ירושלים והלב שלנו ממריא אליכם. כל הכבוד לכם אל על. איך אומרים אצלכם? Clear to land - אתם רשאים לנחות. כאן ירושלים, שלום וברכה לכם. ברוכים אתם וברוכים תהיו".
הקברניט הנרגש השיב לנשיא ואמר: "כבוד נשיא המדינה, מר רובי ריבלין, הירושלמי מספר אחת של מדינת ישראל, תודה על הברכה מחממת הלב. אני נרגש לדבר איתך בעודנו טסים מעל העיר ירושלים, בירת מדינת ישראל, במטוס הדרימליינר החדש של אל על, שנקרא בשם 'ירושלים של זהב'. העיר נראית נפלא מלמעלה. תודה על ההזדמנות החד-פעמית לשוחח איתך במעמד מרגש זה. כאן צוות טיסה LY1789 נפרד לשלום ונערך לנחיתה".
[caption id="attachment_299855" align="alignnone" width="600"] טקס הסרת הלוט. מימין לשמאל: בעלי השליטה בחברת אל על - דדי ותמי בורוביץ', ח"כ ולשעבר ראש עיריית ירושלים מר ניר ברקת, יו"ר דירקטוריון אל על מר אלי דפס, ראש עיריית ירושלים מר משה ליאון ומנכ"ל אל על גונן אוסישקין. צילום: עופר חג'יוב[/caption]
מחווה לעיר הבירה ולנעמי שמר
עם נחיתת מטוס "ירושלים של זהב" בנתב"ג התקיים טקס קבלת פנים חגיגי והסלנה למטוס הדרימליינר החדש של החברה במעמד שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ'; חבר הכנסת ניר ברקת; ראש עיריית ירושלים, משה ליאון; הרב הראשי לירושלים, הראשון לציון, הרב שלמה משה עמאר; ובכירי הנהלת אל על, בראשות יו"ר החברה, אלי דפס, המנכ"ל, גונן אוסישקין, ועוד מכובדים רבים.
[caption id="attachment_299852" align="alignnone" width="600"] מימין לשמאל: קצין ראשון מרדכי (מודי) קרן, קברניט עדי ברוידא, מש"ב גבי וסינג, שר התחבורה מר בצלאל סמוטריץ', ראש עיריית ירושלים מר משה ליאון, משב"ית אלונה רווח דאון, קברניט גיל פרצ'יק ומנכ"ל אל על גונן אוסישקין. צילום: עופר חג'יוב[/caption]
במהלך הטקס הזמרת המיתולוגית שולי נתן, שביצעה במקור את השיר "ירושלים של זהב", ריגשה את כל האורחים כששרה את השיר שוב, בביצוע מיוחד שהוכן לאירוע, יחד עם מקהלת ילדים מבית הספר איתן מירושלים.
גונן אוסישקין, מנכ"ל אל על, אמר באירוע: "מהי גאווה ישראלית? גאווה ישראלית היא שמטוס דרימליינר הנושא בגאון את המגן דוד על זנבו, קרוי על שם עיר הבירה של מדינת ישראל, ירושלים, ונותן כבוד לנעמי שמר על שירה, 'ירושלים של זהב'. גאווה ישראלית היא שצוותי אוויר והקרקע של אל על הביאו את המטוס הזה מסיאטל הרחוקה. החיבור בין ירושלים לאל על יוצר משהו מיוחד. אין סמלי מזה שנוסע מתחיל או מסיים את מסעו במטוס ששמו 'ירושלים של זהב'. תקוות, חלומות, תפילה והתעצמות רגשית קשורים בעיר הזאת, ירושלים".
[caption id="attachment_299856" align="alignnone" width="600"] מימין: הרב הראשי לירושלים, הראשון לציון, הרב שלמה משה עמאר יחד עם מנכ"ל אל על גונן אוסישקין. צילום: עופר חג'יוב[/caption]
ראש העיר ירושלים, משה ליאון, אמר באירוע: "יש לנו ירושלים של זהב, עם ישראל עם לב של זהב ועכשיו גם מטוס של ירושלים בזהב. אתם יודעים שהביטוי 'ירושלים של זהב' מגיע מהאגדה היהודית. ירושלים של זהב היה תכשיט מזהב שעליו תבליט של ירושלים. היום, אחרי אלפיים שנה, ירושלים קיבלה, את התכשיט מזהב. 'בשוב ה' את שיבת ציון, היינו כחולמים'". דרימליינר. העם היהודי הוא עם שחולם".
[caption id="attachment_299857" align="alignnone" width="600"] מטוס הדרימליינר "ירושלים של זהב" לקראת הנחיתה בנתב"ג. צילום: עופר חג'יוב[/caption]
שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ', אמר באירוע: "אל על והחיבור לירושלים מסמל את החיבור בין ההווה לעבר. זו הגאווה של מדינת ישראל. לא מזמן הייתה אזכרה לשמעון פרס, שלמרות חילוקי הדעות הפוליטיים בינינו, הוא היה איש שחלם. כל כך הרבה שנים חלמנו על ארץ ישראל ועל ירושלים. התפזרנו בכל קצוות תבל. ועכשיו החלום הזה, הדרים ליינר, יקצר לנו את הדרך לירושלים. טסתם הבוקר מעל ירושלים. אין כמו לטוס מעל ירושלים. אין בעולם נוף יפה יותר מהעיר ירושלים".
22/09/19 15:37
11.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"ווי וורק (היא חברה - י"ה) כמעט חסרת ערך", כך אמר מייסד אורקל וסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה, לארי אליסון.
אליסון אמר את הדברים הללו במהלך פגישה עם יזמים, בשבוע שעבר בביתו בשכונת פסיפיק הייטס בסן פרנסיסקו, פגישה שאורגנה על ידי המגזין הפיננסי האמריקני Barron's.
"WeWork שוכרת ממני בניין, מפרקת אותו ואז משכירה אותו", אמר אליסון, לפי האתר, "הם אומרים 'אנחנו חברת טכנולוגיה, ואנחנו רוצים (כשננפיק - י"ה), לעשות זאת לפי מכפיל (המקובל) בהיי-טק'. זה מוזר".
[caption id="attachment_275895" align="alignnone" width="600"] WeWork: צרות בדרך להנפקה. צילום: BigStock[/caption]
החודש הייתה אמורה החברה הישראלית, אותה הקים אדם נוימן, להשלים הנפקה ראשונה לציבור בבורסה האמריקנית. אלא שאז הוברר כי החברה להשכרת משרדים הצליחה לגייס הון במכפילים גבוהים מהמקובל. כך, בתוך שבועות ספורים, צלל ערכה מיותר מ-60 מיליארד דולרים, ל-47 מיליארד בעת ההודעה על ההנפקה באמצע אוגוסט – ולבסוף היא הגיעה ל-15 מיליארד דולרים בלבד ולאחר מכן ל-10-12 מיליארדים. התברר כי היא עדיין מפסידה מאות מיליוני דולרים מדי שנה.
החברה הודיעה שהיא חותכת את מחיר ההנפקה ב-30%, 50% ו-60% - ולאחר מכן הודיעה שההנפקה תידחה עד הודעה חדשה. נוימן, המחזיק במעט פחות מרבע ממניות החברה, 22% - הפסיד בתוך כמה שבועות כעשרה מיליארד דולרים.
22/09/19 09:45
8.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אנו חיים בזמנים בלתי רגילים מבחינת השיבוש הטכנולוגי שלהם. גם בעבר היו שיבושים, אולם לא בכאלה היקף ותדירות. כיום, השיבוש הפך להיות קבוע ונורמטיבי", כך אמרה צפרא כץ, מנכ"לית אורקל.
כץ הייתה דוברת המפתח ביומו השני של כנס הלקוחות השנתי של החברה, Oracle Open World 2019, שנערך בשבוע שעבר בסן פרנסיסקו, בהשתתפות עשרות אלפי לקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
"רוב העסקים מושפעים מהשיבושים הללו. ארגונים שחוו הצלחה משך שנים, רואים לפתע כי ההצלחה אינה מובטחת לתמיד, בשל הופעת טכנולוגיות חדשות ומתחרים חדשים. אקסנצ'ר מדברים על הצורך ב'ציר החוכמה'. משמעותו היא לא רק הטמעה של טכנולוגיות, דוגמת מיכון, ענן ודיגיטל, אלא שילוב משולש: השקעה של משאבים, הטמעת חדשנות ויצירת שינוי תרבותי אצל העובדים. הבעיה היא שארגונים רבים חושבים רק על המשך ההצלחה הקיימת ולא על הצורך בשינוי".
"המידע המופק מהנתונים הפך לנכס אסטרטגי, הוא היהלום שבכתר הארגוני, ונדרש לטפל בו בהתאם", סיכמה כץ, "יש לענן שלנו יכולות ייחודיות: זהו הענן האוטונומי היחידי, והיחידי שהכל משולב בו, עם בסיס נתונים אוטונומי, יכולות ניתוח מעמיק ובינה מלאכותית, מערכת הפעלה, תשתיות ואפליקציות. הוא תוכנן והונדס להיות אוטונומי מההתחלה, ולכן יש לו ביצועים משופרים. כך, אנו מספקים לארגונים חדשנות עם פישוט ה-IT". Oracle Data Safe - כדי לעזור לארגונים להגן על הנתונים שלהם בענן
בכנס הודיעה החברה על הרחבת היצע האבטחה שלה, עם שירותי ענן המיועדים לזהות ולחסל איומי סייבר באופן אוטומטי. "השירותים החדשים", נמסר, "מיועדים להגן באופן אוטומטי על עומסי העבודה והנתונים בענן, מפני סיכונים שמקורם בתצורות שגויות ואיומי סייבר. הם מספקים תצורת אבטחה מרכזית וניהול יציבה (posture management), וכן אכיפה אוטומטית של נוהלי אבטחה, וזאת בלא פיקוח בני אנוש".
לדברי ויפין סמאר, סמנכ"ל בכיר לאבטחת בסיסי נתונים באורקל. "יצרנו את Oracle Data Safe כדי לעזור לארגונים להגן על הנתונים שלהם בענן, ללא קשר לגודלם או למומחיות שלהם באבטחה. הענן מאפשר לארגונים להתמודד טוב יותר עם סביבת איומי הסייבר, שממשיכה לגדול בהיקף ובמורכבות. מחקר שערכנו העלה כי 72%מהארגונים השיבו שהאבטחה בענן טובה יותר ממה שביכולתם להשיג בעצמם. אנו מספקים יכולות אבטחה שמבצעות באופן קולקטיבי אוטומציה לתהליכי האבטחה בכל שכבות הענן, מהתשתית ועד לשכבת היישומים. אנו מספקים פתרון אבטחה מאוחד, המספק גישה גלובלית ומרכזית להגנה על כל נכסי הלקוחות".
22/09/19 11:01
8.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אינטגרציה היברידית עונה למורכבות הקיימת בעולם המחשוב כיום. המורכבות הזו יכולה להיפתר רק על ידי אינטגרציה בכלל ואינטגרציה לענן, לביג דטה ולאינטרנט של הדברים", כך אמר ערן אלראי, מנכ"ל Software AG ישראל.
החברה חגגה ביום ב' האחרון, ערב לפני הבחירות, 50 שנים לפעילותה, באירוע שנערך לעובדים בזאפה כרם ברקן. במהלך הערב דובר על הצד האנושי והיה הרבה כיף. בנוסף, המשתתפים חזו גם במצגת אודות Software AG ופעילותה בתחומים השונים.
אלראי ציין כי Software AG ממוקדת בארבעה קווים עסקיים: Adabas & Natural - המוצרים המסורתיים שלה' המהווים גם מקפצה לקו המוצרים של הטרנספורמציה דיגיטלית, אינטרנט של הדברים (IoT) ואנליטיקה, והאחרון, שמהווה גולת הכותרת של הפעילות - אינטגרציה ו-API. לדבריו, עם פעילות זו, ובכלל, "אנחנו מסייעים ללקוחות הארגוניים לחבר את כל עולמות ה-IT וזאת באמצעות אינטגרציה של כלי פיתוח חדשים ו-DevOps, כולל יכולות לפיתוח אפליקציות חדשות וקיימות וחיבורן עם API. בדרך זו החברה עונה לצורך בפתרונות רישוי מסורתי, ענן ויכולות היברידיות".
זאת אחת הסיבות ש-Software AG מגדירה את עצמה כחברת FaaS (ר"ת Freedom as a Service - חופש כשירות). "אנחנו מייצרים פתרונות תוכנה שמאפשרים חופש לפעול - בכל אחד מעולמות ה- IT, החל ממערכות מורשת דרך האינטגרציה ההיברידית וה- Cumulocity IoT (פלטפורמת האינטרנט של הדברים)", אמר אלראי.
[caption id="attachment_299814" align="alignnone" width="600"] משתתפים באירוע היובל ל-Software AG. צילום: ניב כהן[/caption]
קצת על Software AG - בישראל ובעולם בכלל
Software AG היא חברה עם שווי שוק של יותר מ-2.5 מיליארד דולר והכנסות של מיליארד דולר בשנה. היא פרוסה על פני מדינות רבות בעולם, כשבחלקן היא מפעילה מרכזי מו"פ - כולל מרכז מו"פ בישראל. מספר העובדים של החברה עומד על יותר מ-4,500 איש. יצוין כי המו"פ מהווה רבע מפעילותה ויותר משני שלישים הכנסותיה מגיעים ממוצרי התוכנה.
החברה רכשה מספר חברות בישראל, בהן סברה טק, SPL Software וג'קאדה. על לקוחותיה בארץ נמנים ארגונים ממגזרים רבים ובולטים במשק.
אלראי אמר כי "הסניף הישראלי הוקם לפני מעל ל-40 שנים והתבסס על ייצוג מוצרי החברה בשוק המקומי. Software AG רכשה את הסניף ב-2007 ומאז אנחנו ממוקדים בפעילות החברה בלבד. למשך תקופה נכנסנו לתהליכים של שינויים מעצם היותנו לוקליים ומעבר הדרגתי לגלובליים, והפכנו להיות יצואנים מצטיינים של רכיבים שבהם אנחנו מתמחים, דוגמת חידוש אפליקציות, ו-'שחרור' והחצנת מערכות מורשת עם כלים מובילים עולמית ומדורגים כך גם על ידי גרטנר ופורסטר. כך, אנחנו מספקים שירותי Off-Shore ו-Near-Shore ללקוחות ולסניפי החברה ברחבי העולם: צ'ילה, ארצות הברית, צרפת, יפן, בריטניה, איטליה ועוד".
[caption id="attachment_299815" align="alignnone" width="600"] אין אין אין חגיגה, בלי בלי בלי בלי עוגה. צילום: ניב כהן[/caption]
50 השנים הראשונות - והתכנית להמשך
אלראי ציין כי "Software AG רואה את 50 השנים הראשונות שלה רק כתחילת דרכה, ושוקדת על בניית השנים הבאות במלוא המרץ והתשוקה. זו חברה ייחודית בתמהיל שלה - הן בכל הנוגע להון האנושי והן בפתרונות הטכנולוגיים שהיא מציעה. למדנו לשלב את הייחודיות הישראלית בחברה הגלובלית, וזה לא פשוט כלל. לשם כך נדרשים אופק של יצירתיות ותכונות שאנחנו, בישראל, לא בהכרח מצטיינים בהן, כמו איפוק וסבלנות".
לקראת חגיגות היובל, Software AG הגדירה לעצמה תכנית אסטרטגית לשנים הקרובות בשם Helix. התכנית נועדה לנתח את השוק ואת המגמות בו, ולהגדיר בהתאם לכך את הכיוונים שאליהם החברה צריכה לפנות. Helix עומדת על שלוש רגליים: מיקוד, פשטות המוצרים ועבודת צוות.
אחת ממילות הבאזזז שנשמעות לא מעט בכלכלה, ובמשק בכלל, היא קיימות. ארגונים רבים (גם אם לא מספיק) נותנים את דעתם לתחום איכות הסביבה ולהתחממות הגלובלית, שמשפיעה על כולנו. Software AG היא אחת מהן. במסגרת זו, הסניף הישראלי מינה באחרונה אחראית קיימות, שדואגת להטמיע את הנושא בקרב עובדי הסניף והנהלתו.
ואם כבר במשאב האנושי עסקינן, ב-Software AG ניצלו את החגיגה כדי לציין את הוקרתם לוותיקים. בסניף הישראלי יש לא מעט אנשים שעובדים בו 20, 30 ואף (כמעט) 40 שנים - דבר די נדיר בחברות היי-טק.
הוותיקים, ושאר העובדים נהנו במהלך החגיגה מארוחת ערב דשנה, הופעה של אומן החושים נמרוד הראל ולקראת ראש השנה, זכו לשמוע את תקיעת השופר - מסורת ב-Software AG ישראל.
22/09/19 17:49
8.82% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עולם הרב-ערוציות (Omni-Channel) הוא בין העולמות הבולטים והמתפתחים בשנים האחרונות בתעשיית הטכנולוגיה. שורה של פתרונות ופיתוחים, והתעניינות רבה מצד ארגונים, הופכים אותו לכזה.
אלא שכמו בתחומים רבים, הרב ערוציות התפתחה מצורך שלנו, הלקוחות. הימים שבהם היינו מקבלים שירות באמצעי אחד בלבד כבר מאחורינו, לפחות ברוב המקרים. הרבה מאוד פניות של לקוחות מתחילות, לדוגמה, בטלפון, ממשיכות בצ'ט עם בוט ברשת ומסתיימות בהודעת SMS.
אחת החברות הבולטות, גם בתחום הזה, היא מיקרוסופט. הענקית מרדמונד השיקה פתרון לשירות רב ערוצי במסגרת פלטפורמת ה-Dynamics 365 העננית שלה. ארנון גולדשטיין ממיקרוסופט ישראל הציג את הפתרון, המבוסס על קוד פתוח, בשבוע הענן שהחברה קיימה באחרונה בתל אביב. הוא ציין כי החברה שמה דגש בפיתוחו על הנציג, הבוט והלקוח.
"ללקוחות של ימינו אין סבלנות לשירות איטי ולא יעיל. הם רוצים את הכל כאן ועכשיו, ובצורה הטובה ביותר. ארגונים שלא מבינים את זה ולא יאמצו את הטכנולוגיות החדשות, שנותנות לכך מענה, עלולים להיתקל בבעיות, ובעיקר בלקוחות מאוכזבים", הוסיף גולדשטיין.
לדבריו, "המערכת שלנו מאפשרת חוויה נעימה הן לנציג והן ללקוח. זהו פתרון מבוסס בינה מלאכותית, שיודע להפוך את השיחה בין הלקוח לצ'טבוט לפחות רובוטית ולנווט את הטיפול בפנייתו בצורה יותר אפקטיבית ומהירה".
[caption id="attachment_299886" align="alignnone" width="600"] היישום של Dynamics 365 לתחום שירות הלקוחות[/caption]
הפתרון כולל פורטל שמכיל פורומים, קהילות ומיילים. באוקטובר יועלו אליו אפשרויות צ'ט, אינטגרציה עם הבוט ו-SMS. "כלל הפתרון עובד על דטה בייס אחד - CDS. תשתית הבוט מובנית ב-Dynamics, מה שמאפשר לו לדעת ביתר קלות באיזה תסריט שיחה שמתוכנת בו להשתמש במקרה הספציפי", אמר גולדשטיין. "אפשר להחליט לפי התסריט האם הבוט של ה-SMS עובר לערוץ סינכרוני או א-סינכרוני. אחת הטעויות בהרבה מוקדים היא שמתייחסים ל-SMS כתקשורת א-סינכרונית, וזה לא נכון, משום שלקוחות שמשתמשים במסרונים מצפים לתשובה כאן ועכשיו, בניגוד למייל, שם אין בעיה שתינתן תשובה בעוד זמן מה".
עבור נציג השירות, המערכת מאפשרת לראות את פניות הלקוחות בצורה טובה יותר, בין היתר מאחר שכל פנייה מוצגת בסשן נפרד (על ידי חלון נפרד), עם התוכן שלה, המייל של הלקוח ושאר הפרטים הרלוונטיים שלו.
לצד האופציה הסטנדרטית, של חלון אחד ללקוח אחד, המערכת מאפשרת ריבוי סשנים ללקוח וכוללת אף אפליקציית דסקטופ בשם USD, שלצד ריבוי הסשנים מאפשרת אינטגרציה עם מערכות אחרות, "אם כי לא עמוקה", לדברי גולדשטיין. כמו כן, הנציג יכול לראות התראות שנוגעות לפניות שבהן הוא מטפל.
צד רלוונטי נוסף בעולם שירות הלקוחות הוא המפקח, או מנהל המשמרת. המערכת של מיקרוסופט מציגה למפקח מסכים שעליהם הוא יכול לראות מה כל אחד מהנציגים במשמרת עושה ובאיזה שלב בטיפול בפנייה הוא נמצא. כמו כן, היא מציגה את מצב הרוח והתפתחויות שונות בשיחה, למשל האם הלקוח כועס, האם גישתו חיובית או שלילית ומה המענה של הנציג.
ככלל, גולדשטיין אמר כי "אני ממליץ להביא את הלקוחות למוצר ולא את המוצר ללקוחות, כי זה יותר זול ועושים את הלקוח יותר שבע רצון. לאנשי המקצוע נמאס מהמערכות המותאמות אישית (Customized), שעולה הרבה כסף לטפל בהן ולשדרג אותן".
שבוע אחד, שלושה עננים, תשעה מסלולים וסדנאות
גולדשטיין העביר סדנה אחת בשבוע, שכלל תשעה מסלולים שונים וסדנאות Hands On על שלושת העננים של מיקרוסופט - Azure, Office 365 ו-Dynamics 365. בין היתר, הם עסקו ביסודות הענן, באבטחה ובהתאמה לרגולציה. הרצו בו בכירים, מפתחים ומומחי IT מארגונים בולטים במשק.
איתי אהרונוב, מנהל תחום היישומים העסקיים וסביבת העבודה המודרנית במיקרוסופט, תיאר את יכולות ה-Dynamics 365 ואמר כי היא "עוזרת לארגונים 'לראות' את כל מה שקורה בהם בזמן אמת, ובכך מאפשרת לעובדים לקבל החלטות עסקיות מושכלות יותר, להשיג תוצאות משופרות עבור הצד העסקי ולייצר בידול בצד התחרות. כוח העבודה הארגוני זקוק לתובנות אלה בכדי לחזק את הקשר עם הלקוחות, למטב את התפעול ולשפר את איכות המוצרים".
במהלך שבוע הענן הכריזה החברה על זמינות בישראל של Microsoft Power Platform - פלטפורמה שכוללת את Power BI, Power Apps ו-Microsoft Flow. אהרונוב הדגיש כי Dynamics 365 מחוברת בצורה מובנית ליכולות אלה, "מה שמביא לפלטפורמה רחבה, שמייצרת ערך מוסף לארגונים מכל הסוגים".
22/09/19 10:16
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת היטאצ'י הכריזה על כוונתה למזג את Hitachi Vantara Corporation עם Hitachi Consulting Corporation, במטרה להוביל את ההתרחבות הגלובלית של היטאצ'י בתחום פתרונות המבוססים על פלטפורמת Lumada (פלטפורמת IoT) של החברה, וביכולות הדיגיטליות עבור לקוחותיה ושותפיה. הארגון המשולב יפעל החל מינואר 2020 תחת שם המותג היטאצ'י ונטרה. למיזוג לא יהיו השלכות על ישראל.
היטאצ'י מתכננת הרחבה ניכרת של השקעותיה, כדי לעודד צמיחה בתכנית הניהול של החברה אשר תימשך עד אמצע שנת 2021. לפי החברה, "מיזוג זה יחזק את יכולות האספקה של היטאצ'י במטרה לשפר את ההיערכות ולתת דרור לסינרגיה שבין היטאצ'י ונטרה לבין היחידות העסקיות הנוספות. היטאצ'י ונטרה תקדם את עסקי Lumada ותיצור ערך חדש עבור לקוחות ושותפים על ידי האצת ההטמעה של פתרונות דיגיטליים חדשניים והרחבה של יכולות האספקה ושיתופי הפעולה של החברה. היטאצ'י ונטרה תמשיך לפתח ולספק תשתית נתונים חדשנית, מוצרים מבוססי-ענן, פתרונות דיגיטליים ושירותים מקצועיים ומנוהלים, בעזרתם ארגונים יוכלו למנף את הערך המלא של הנתונים שברשותם. בעזרת הפתרונות הדיגיטליים, לקוחות יוכלו לרתום את עוצמת הדיגיטציה כדי לקבל תוצאות עסקיות משמעותיות ולהקנות לעצמם יתרון תחרותי".
טושיאקי טוקונגה, יו"ר מועצת המנהלים של Hitachi Global Digital Holdings - חברת האחזקות אשר מפקחת על היטאצ'י ונטרה ועל Hitachi Consulting - יוביל את היטאצ'י ונטרה בתפקיד כפול של מנכ"ל ויו"ר מועצת המנהלים. לטוקונגה קרוב ל-30 שנות ניסיון בטרנספורמציה מוצלחת של עסקי היטאצ'י. בריאן האוסהולדר, המנכ"ל הנוכחי של היטאצ'י ונטרה, וכן הישאם עבדסאמאד, נשיא ומנכ"ל Hitachi Consulting, ימשיכו לכהן בתפקידי ניהול בכירים בהיטאצ'י.
"אין לי ספק כי היטאצ'י ונטרה תניב ערך גדול עוד יותר עבור לקוחותינו ושותפינו באמצעות חיזוק עסקיה הדיגיטליים ויכולות האספקה של פתרונות החברה", אמר טוקונגה. "הישות המשולבת, אשר תפעל יחד עם Hitachi Global Social Innovation Business, תתווה את הדרך עבור תכנית הניהול של היטאצ'י עד אמצע 2021, כולל הרחבה של העסקים הדיגיטליים, הגדלת נתח השוק הגלובלי ואספקה של ערך חברתי, סביבתי וכלכלי עבור לקוחות ושותפים".
[caption id="attachment_299801" align="alignleft" width="300"] בריאן האוסהולדר, המנכ"ל הנוכחי של היטאצ'י ונטרה. צילום: יח"צ[/caption]
"היטאצ'י ונטרה קמה במטרה לפתח טכנולוגיות יוצאות דופן ולסייע ללקוחותיה למקסם את הערך הטמון בנתונים שברשותם, החל ממרכז הנתונים, דרך הענן ועד לקצה", אמר האוסהולדר. "המיזוג הוא צעד נוסף בקירוב של שני הארגונים המשלימים אחד את השני כדי לעזור ללקוחות ולשותפים לנצל את היתרונות של היטאצ'י ולהפיק תוצאות עסקיות משמעותיות".
[caption id="attachment_299802" align="alignright" width="300"] הישאם עבדסאמאד, נשיא ומנכ"ל Hitachi Consulting. צילום" יח"צ[/caption]
עבדסאמאד: "כחברת ייעוץ בתחום הפתרונות הדיגיטליים, ותוך התאמה לאסטרטגיית החדשנות החברתית של היטאצ'י, התמקדנו באספקת תוצאות עסקיות מוחשיות ללקוחותינו. עשינו זאת באמצעות מינוף טכנולוגיית המידע העצומה והיכולות הטכנולוגיות התפעוליות של היטאצ'י. המיזוג ממצב אותנו במקום ייחודי ומאפשר ללקוחותינו להניב ערך תוך זמן קצר יותר ותוך אספקת פתרונות דיגיטליים בקנה המידה הדרוש להם".
מידע נוסף אודות החברה, כולל מבנה ניהולי וארגוני, יפורסם בתחילת שנת 2020.
22/09/19 11:11
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פייסבוק עדכנה באחרונה כי ערכה, ועודה עורכת, ניקוי כללי. לדבריה, היא השעתה משירותיה עשרות אלפי אפליקציות שפעלו או יפעלו בפוטנציה, שלא כשורה מול משתמשיהן.
בפוסט שפרסם ביום ו' האחרון ב-Newsroom, חשף סמנכ"ל פייסבוק לשותפויות מוצרים, אימה ארצ'יבונג, כי המהלך הוא חלק מלקחי ביקורת מתמשכת שהחלה במרץ 2018 - בעקבות גילויים כי חברת המחקר קיימברידג' אנליטיקה השתמשה במידע האישי של כ-87 מיליון פייסבוק בכדי לבנות פרופילי בוחרים למען קמפיין הנשיאות של הנשיא דונלד טראמפ.
אחרי חקירת הפרשייה מטעם ועדת הסחר הפדרלית האמריקנית, ה-FTC, ספגה רק באחרונה פייסבוק קנס עתק של 5 מיליארד דולר, שענקית הרשתות החברתיות הסכימה לשלם כפשרה באמצע יולי האחרון.
בנוסף, מוקדם יותר בספטמבר נפתחה חקירות הגבלים עסקיים נגד ענקיות הטכנולוגיה בארה"ב, ותובעים כלליים משמונה מדינות וממחוז קולומביה השיקו חקירה רשמית בנושא פייסבוק ומה שנחשד כהתנהלותה החונקת את התחרות במשק, כך בישר משרד התובעת הכללית של מדינת ניו יורק, לטיטיה ג'יימס, שהרחיבה ואמרה כי הבדיקה של המדינות תבחן האם פייסבוק "סיכנה את נתוני הצרכנים, הפחיתה את איכות הבחירה של הצרכנים או העלתה את מחיר הפרסום", כך אמרה בהצהרה.
על פי דיווח בניו יורק טיימס, ובהתבסס על מסמכים שהוגשו בבית המשפט הממלכתי בבוסטון במסגרת חקירת התובע הכללי של מסצ'וסטס, פייסבוק אכן השעתה 69,000 אפליקציות. מבין אלו, 10,000 סולקו מפייסבוק בגין שימוש לרעה בנתונים של משתמשי הרשת החברתית הדומיננטית.
עשרות אלפי האפליקציות קשורות לכ-400 מפתחים, שהושעו גם הם מהפלטפורמה של הענקית ממאנלו פארק, מאז שהחלה בחקירת מפתחי האפליקציות לפני כשנה וחצי. ארצ'יבונג ציין כי "מיליוני" אפליקציות טופלו במהלך החקירה והבהיר כי ההשעייה אינה "בהכרח אינדיקציה לכך שהאפליקציות הללו מהוות איום על אנשים". הוא הוסיף וציין שרבות מהאפליקציות המושפעות אינן "חיות" כלל, וכי מפתחים יוצרים לרוב אפליקציות בדיקה רבות שלעולם לא ישוחררו לציבור. בנוסף, בחלק מהמקרים אפליקציות הושעו מכיוון שמפתחים מעולם לא הגיבו לבקשות למידע שהחברה שלחה אליהם. בדבריו גם הסביר כי ניתן להשעות את הגישה של המפתחים לממשקי תכנות-אפליקציות שלא השתמשו בהם במשך 90 יום, וכי אפליקציות המבקשות "כמות לא פרופורציונלית של מידע ממשתמשים ביחס לערך שהם מספקות" לא יורשו להישאר בפלטפורמה של פייסבוק.
חרם עקב פגיעות מוחשיות ומספר תביעות משפטיות
לדבריו, היו גם מקרים אחרים שבהם הוחרמו יישומים כליל על ידי פייסבוק, מסיבות הכוללות שיתוף בלתי הולם של נתונים שהתקבלו מהענקית והפיכת נתונים לזמינים באופן ציבורי מבלי להגן על זהות המשתמשים, או הפרות אחרות של מדיניות החברה.
ארצ'יבונג אמר כי אחת האפליקציות שהוחרמו באופן מוחלט הייתה myPersonality, וזאת משום ששיתפה מידע עם חוקרים וחברות שלא הגנו מספיק על הדטה שקיבלו ומשום סירובה להשתתף בביקורת של פייסבוק.
בפוסט ציין ארצ'יבונג גם צעדים משפטיים שפייסבוק נקטה נגד גופים מסוימים, ביניהם: ספקית ניתוח הנתונים הדרום קוריאנית Rankwave, שלא שיתפה פעולה בחקירתה; ליון-מובי מהונג קונג ו-ג'דימובי מסינגפור, שאפליקציות שלהן הדביקו התקנים של משתמשים בתוכנות זדוניות; וכן נגד גלב סלוכבסקי ואנדריי גורבצ'וב, שהשתמשו באפליקציות חידון בכדי לקצור נתוני משתמשים מהפלטפורמה של הרשת החברתית.
ארצ'יבונג ציין במפורש ש"אנחנו רחוקים מלסיים. בכל חודש שחלף (בחקירה - ג"פ) שילבנו את מה שלמדנו ובדקנו מחדש את הדרכים שמפתחים יכולים לבנות באמצעות הפלטפורמות שלנו. שיפרנו גם את הדרכים בהן אנו חוקרים ואוכפים כנגד הפרות מדיניות אפשריות שאנו מוצאים. מעבר לחקירה זו, ביצענו שיפורים נרחבים באופן שבו אנו מעריכים ומגדירים מדיניות בעבור כל המפתחים שבונים על הפלטפורמות שלנו. הסרנו מספר ממשקי API - הערוצים שבהם מפתחים משתמשים כדי לגשת לסוגים שונים של נתונים. הרחבנו את הצוותים שלנו שמוקדשים לחקירה ואכיפה נגד שחקנים רעים. זה יאפשר לנו, על בסיס שנתי, לבחון כל אפליקציה פעילה עם גישה למידע בסיסי יותר על משתמשים. וכאשר נאתר מפרים, אנו ננקוט מגוון פעולות אכיפה".