הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
12/11/19 12:35
15.79% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מותג Realme הולך וכובש נתחי שוק נכבדים בשוק הסמארטפונים ההודי, ומשלוחיה צמחו ביותר מ-400% ברבעון השלישי של השנה לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, לפי הדו"ח האחרון שפרסמה חברת IDC. נתח השוק של החברה בהודו הגיע ל-14.3% - לעומת 3.1% ברבעון המקביל, כשהמותג רק החל להימכר כספין-אוף של היצרנית הסינית אופו.
IDC מציינת בדו"ח שלה "משלוחי ענק" של דגם C2 של החברה, לצד סידרה 5 שלה, באחד הרבעונים הטובים בהודו, שנמכרו בה 46.6 מיליון מכשירים ברבעון השלישי, המייצגים צמיחה של 9.3% במדינה בשוק הסמארטפונים, לעומת עלייה עולמית קלה ברבעון המדובר של 0.8%.
תמונת חמש יצרניות הסמארטפונים המובילות בהודו נראית שונה מאוד מהתמונה העולמית: ראשית, אפל עדיין לא מצליחה להשתחל למובילות. שנית – סמסונג לא מצליחה להגיע לאותם הישגים כמו במדינות אחרות, וניצבת במקום השני. שיאומי מובילה את הטבלה, עם צמיחה של 8.5% וירידה מזערית שך 0.2% בנתח השוק. אופו עצמה ממוקמת כעת במקום החמישי, אחרי Realme, אבל גם הצמיחה שלה בשוק הזה ברבעון השלישי הייתה מרשימה מאוד, של 92.3%. ויבו (Vivo) ניצבת במקום השלישי, לאחר שצמחה לנתח שוק של 15.2% מ-10.5% ברבעון המקביל, והגדילה את משלוחיה ב-58% מרשימים.
אם מתייחסים לוויבו, אופו ו-Realme כאל חברה אחת – שכן בעליהן המשותפים הם תאגיד BBK אלקטרוניקס הסיני הפרטי – היא נחשבת בעצם ליצרנית המובילה בהודו, ובשנת 2017 היא בעצם הפכה ליצרנית השנייה בעולם אחרי סמסונג, כשמכרה יותר מכשירים מוואווי ואפל תחת מותגיה השונים.
המפסידה הגדולה בהודו היא סמסונג, הניצבת במקום השני, שמתוך חמש היצרניות המובילות היא היחידה שמשלוחיה בהודו ירדו ב-8.5% לעומת הרבעון המקביל, לצד צניחה בנתח השוק במדינה זו מ-22.6% ל-18.9%.
היבט מעניין נוסף בשוק ההודי הוא הפער הגדול בין מכירות של מכשירים זולים, שהפלח שלהם עומד על 80% מהשוק, לעומת 18.9% למכשירי ביניים ופלח זעום של מכשירי עילית. בפלח זה אפל אמנם שולטת ב-51.3%, אבל נראה שאין בו די להגדיל את נתח השוק הכללי שלה במדינה זו.
12/11/19 13:57
15.79% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סיבוב הלחימה הנוכחי, שהביא לעשרות רקטות על יישובי ישראל ולתגובה צה"לית, החל בחיסולו הבוקר (ג') של בכיר הג'יהאד האסלאמי בעזה, בהאא' אבו אל-עטא, שהוגדר על ידי צה"ל "פצצה מתקתקת". אל-עטא, שצה"ל הפציץ את ביתו שבשכונת סג'עייה, והרג גם את אשתו, מצטרף לשורת "שאהידים", של-IT הצה"לי היה חלק בקירובם השמימה.
את פרטי המבצע אי אפשר לספר, אולם זה המקום לעמוד על טפח מיכולותיו של המחשוב של צה"ל, שעוזר לו לממש את יעדיו ומבצעיו. הפעילות הטכנולוגית הצבאית מתיישבת עם אמירתו של הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי, עם כניסתו לתפקיד, שלפיה הוא "מתחייב להעמיד צבא קטלני, יעיל וחדשני".
החדשנות הצה"לית לא החלה עם כניסתו של כוכבי לתפקיד, וסקירה היסטורית יכולה להפליג אחורה ליחידות השונות שפיתחו ומפתחות את הטכנולוגיות שמשמשות את צה"ל (ולפניו). כיום, בראש הגופים האלה עומד אגף התקשוב, או, בשמו המלא, אגף התקשוב וההגנה בסייבר. האגף הוקם ב-3.3.2003, והיה השלב הראשון באיגום משאבי המחשוב הצה"ליים, על מנת לממש את התפיסה שלפיה השלם גדול מסך חלקיו. כך, משמש ראש האגף כבעל סמכות, אחריות ומשאבים להובלה של השינוי הדיגיטלי בצה"ל, והוא מעין מנהל הדיגיטל - Chief Digital Officer - של הצבא.
[caption id="attachment_302019" align="alignnone" width="600"] תא"ל זיו אבטליון, ראש מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית באגף התקשוב בצה"ל. צילום: דובר צה"ל[/caption]
כחלק מהובלת המהפכה הדיגיטלית בצה"ל, בתחילת השנה הוקמה באגף התקשוב מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית. מדובר בתכנית רב זרועית שמשלבת גורמים מבצעיים וטכנולוגיים, במטרה להוביל את צה"ל להיות ארגון חדשני, דיגיטלי ומבוסס מידע, וככזה - להשפיע על התהליכים המבצעיים ולהעצים את הקטלניות והאפקטיביות של הצבא. הבסיס לטרנספורמציה הדיגיטלית של צה"ל הוא תכנית "האינטרנט המבצעי" - מרחב דיגיטלי מבצעי, משותף, אמין ומאובטח מהקצה הטקטי ועד למפקדות הראשיות, המאפשר פעולה רשתית, מבוססת היתוך ומיצוי מידע בכל מקום ובזמן הרלוונטי. הפלטפורמה הטכנולוגית מאפשרת תהליכים רב זרועיים מתקדמים ומוגנים, לטובת העצמת האפקטיביות המבצעית.
בנייר עמדה שצה"ל הנפיק נכתב כי "הקמת מנהלת טרנספורמציה דיגיטלית הינה אחת ההחלטות המרכזיות של התכנית הרב שנתית 'תנופה'". "הרשתיות", הסבירו בצבא, "היא המאפשר המרכזי לשיתוף הפעולה בין כלל הזרועות והאמצעים בשדה הקרב. כולם מחוברים לכולם, ומתפקדים על בסיס מרחב רשתי משותף".
השינוי כולל כמה היבטים: אינטרנט מבצעי, שמביא לתהליכים צה"ליים, מבצעיים, מהירים ואיכותיים להעצמת הקטלניות של צה"ל; שיפור בפן הטכנולוגי של מערך האש והעלאת אמינות התהליך, הקצב, הספיקה ואיכות המטרות של הצבא; שיקוף קצב השמדת האויב בזמן אמת; קיצור זמנים על ידי תכנון מטרות ממוכן חצי אוטומטי; ויותר מודיעין מונגש לכוחות המתמרנים בזמן אמת, לטובת שיפור בקבלת ההחלטות. עוד יביא השינוי לכך שניתן יהיה לראות את הכוחות המתמרנים מכל מקום, להנגשת מקורות חוזי רב זרועיים לכוחות המתמרנים ותאי תקיפת אש במפקדות, לשיח מבצעי רב זרועי משותף, המתאפשר בזכות ניידות המידע, לרבות מידע חזותי, ולשיפור ביעילות הקצאת האש.
מהפכת הדיגיטל והמידע – בין הזרזים להשתנות של צה"ל
כשנכנס רא"ל כוכבי לתפקידו, הוא הגדיר את מהפכת הדיגיטל והמידע כאחד הנושאים המרכזיים בהשתנותו של צה"ל וכמרכיב חשוב בהעצמת הקטלניות שלו בשדה הקרב המודרני.
בינואר השנה אמר תא"ל זיו אבטליון, ראש המנהלת, שנכנס לתפקידו בשבוע שעבר, כי "שינויים שונים שקורים בעולם, ביניהם שינויים טכנולוגיים ושינויים בזהות, אופי ויכולות האויבים, גרמו לנו לשנות את הדרכים שבהן אנחנו פועלים. בעזרת חדשנות ו-IT, אנחנו מביאים את העתיד לכאן ועכשיו".
הוא ציין ש-"אחד השינויים בשדה הקרב מצוי במעבר מהפיזי לקינטי. בעולם הפיזי הגענו לתקרת זכוכית, ואנחנו עוברים למרחב הקיברנטי ולסייבר. יתרוננו בשדה הקרב הוא שיש לנו כוח אש יותר מדויק, יכולת זיהוי מהירה, אמצעים וטווחי עבודה. מנגד, גם האויב מבין זאת, ויש לו יכולות חדשות, בתת קרקע, קרוב לקרקע ובקרקע". תא"ל אבטליון אמר כי בעולם הדיגיטלי "יש יתרונות לנו ולהם - בסביבות החדשות. המהפכה התעשייתית הרביעית כוללת מיכון מתקדם, בינה מלאכותית, אינטרנט של הדברים ושינויים בחומרה חזקה, אבל השינויים המשמעותיים הם בתוכנה".
לזרז את הגעת ה-"שאהידים" לעננים
השינויים שאותם עובר הצבא נועדו לשפר את האפקטיביות המבצעית של יחידותיו, ובשפה עדינה פחות, לקצר את משך הזמן של Sensor2Shooter - בין המועד שבו אויב "שאהיד" מזוהה על ידי חיישן כלשהו ועד לזמן שהוא נורה, נאסף אל אבותיו ומגיע לעננים. כך, הכוחות המבצעיים יכולים להיות יותר אפקטיביים ויותר קטלניים: כולם יודעים איפה כולם, כולם יודעים איפה האויב - ואז מחליטים מי פוגע בו, תוך קיצור לוחות הזמנים.
התפיסה מומשה בלחימה במבצע צוק איתן: הלקחים ממלחמת לבנון השנייה הופקו ובאו לידי ביטוי בלחימה מבוססת IT, שבמסגרתה נוצרה שפה משותפת בין הטוראי לטייס בכל הממדים - קרקע, ים, אוויר, תקשורת זרועית ותקשורת בין זרועית. כך, סגירת מעגל האש הייתה מהירה יותר, עם יכולת להביא מודיעין מכל מיני מקומות - והכל בזמן אמת. באופן זה, בסופו של דבר, מגיע מודיעין איכותי יותר, מהר יותר - ללוחם ולשולחן המפקד.
המקרה של "צבא פינלנד" ופעיל החיזבאללה
בדצמבר 2015 חוסל פעיל החיזבאללה סמיר קונטאר, שהשתתף בפיגוע בנהריה ב-1979, בו נרצחו בני משפחת הרן ושני שוטרים. לאחר החיסול אמר השר יובל שטייניץ כי "לא אצטער. הוא היה אדם מנוול. יכול להיות ששירותי המודיעין של פינלנד פעלו כאן ועשו עבודה טובה".
למערך התקשוב של "צבא פינלנד", ניתן להעריך, היה חלק מרכזי בחיסולו של קונטאר. התקשוב היה הגוף המשלב, המתכלל והמתזמר של היחידות השונות בצבא סקנדינבי זה, וביניהן חיל האוויר וגורמי מודיעין.
[caption id="attachment_202394" align="alignnone" width="600"] סמיר קונטאר. צילום: ויקיפדיה[/caption]
על מנת לחסל את קונטאר, נדרש היה לדעת את מיקומו. לצורך כך, נדרש מעקב אלקטרוני - אם אחר ההתנהלות שלו בעולם הקיברנטי ואם יירוט של השיחות שלו, בין שבוצעו בטלפונים ניידים לשימוש חד פעמי ובין שבוצעו בטלפונים בעלי יכולות הצפנה, או מבוססי תקשורת לוויין. נראה כי המקבילה הפינלנדית של ה-NSA, הסוכנות לביטחון לאומי של ארצות הברית, עקבה אחרי טביעות האצבע הדיגיטליות שאותן הותיר קונטאר - בסלולר או במחשב. עוד יש להניח כי בחילות האוויר והמודיעין של צבא פינלנד נבנתה, במשותף, תשתית טכנולוגית הממכנת את תהליך ניהול ותכנון המטרות. אלה מאופיינות במורכבות גבוהה מאוד ודורשות מיומנויות ייחודיות לשם תכנונן.
המערכת שאותה בנה צבא פינלנד מגדירה שפה משותפת ממוכנת בין המודיעין, יצרן המידע, לבין חיל האוויר, שעושה בו שימוש מבצעי. כך, נוצר תהליך ארגוני מורכב, שכולל מגוון רחב של ממדים. יש לשער כי במסגרת אותו פרויקט פיני פותח אלגוריתם יחיד מסוגו, שמייעל את תהליך תכנון התקיפות. הצגה חזותית של התכנונים האופציונליים מאפשרת למשתמש המומחה להחליט מיד על חלופה מועדפת - ומיד להוציאה לפועל.
יכולות לחיזוי צופה פני עתיד
סביר להניח שהכניסה של צבא פינלנד לעולם הביג דטה הניבה לו תובנות חדשות, בזמן אמת, על מגוון יעדים פוטנציאליים. אנשי ה-IT הפינים הבינו שהם נדרשים להיכנס לתחום על מנת לדעת דפוסי פעולה ותבניות נסתרות של אויביהם. הם עשו זאת, בין השאר, בעזרת בינה מלאכותית ולימוד מכונה.
כך, התקדם הצבא מהמדינה הסקנדינבית ועשה מסע בעולם ה-BI, שלקח אותו מה-BI המסורתי, שעוסק בדו"חות וניתוח העבר, והפך אותו לארגון שעושה בינה אוטומטית, עם למידה מתקדמת ויכולות לניתוח צופה פני עתיד. הוא נכנס לעולמות שעד לא מכבר הוא היה בהם מעין עיוור. בצבא פינלנד הבינו כי הם צריכים לצלול לעומק, על מנת לקבל יכולות ותובנות שלא היו להם בעבר. מהר מאוד הם הגיעו לתובנות מעניינות, עם ערכים מבצעיים ומודיעיניים שהם מכפלה בריבוע של ההשקעה שהשקיעו.
הצבא מהמדינה הנורדית הביא לקיצור משך הזמן שבין החיישן לפוגע, וקיצר את מעגלי האש. התקשוב הפיני הפך ל-"מעצב" ולא רק ל-"מאפשר". בעבר, ה-IT בפינלנד נתן פתרונות, ואילו כיום, כפי שניתן לראות במקרה קיפוד חייו של קונטאר, הוא היה למעצב את פני המערכה: הוא חיבר בין גורמים עלומים במדינה למ"פ פיני בסוריה ולחיל האוויר הפינלנדי - והביא לעבודה מתואמת ביניהם, שבסופה הגיע קונטאר לעולם שכולו טוב. כלומר, לעננים, ולא לאלה המחשוביים.
12/11/19 13:29
7.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אסנשן הוא ארגון הבריאות השני בגודלו בארה"ב, עם מתקנים במדינות רבות וכ-150 בתי חולים הפעילים מטעמו. חברת גוגל יצרה בשקט שיתוף פעולה עם אסנשן, ובכך זכתה לגישה למידע רפואי אישי ומעמיק על מיליוני אמריקנים, זאת על פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל.
היוזמה של גוגל ואסנשן, שזכתה לשם הקוד "פרויקט זמיר", איפשרה - כך לפי אנשים שמכירים את העניין, ומסמכים פנימיים שנצפו על ידי הג'ורנל והוכיחו זאת - ללא פחות מ-150 עובדי גוגל לראות נתונים ומידע אודות מצב רווחתם הכללי של מיליוני אזרחים אמריקנים, תושבים ב-21 מדינות - כולל אבחונים, תוצאות בדיקות מעבדה, מידע על אשפוזים, רשומות של בתי חולים ונתונים שונים ומאוד אישיים, בהתאם לניירת הפנימית שנאספה אודותם. אלו מספקים מידע מפורט על היסטוריות הבריאות של הפציינטים, אלא שעל פי הוול סטריט ג'ורנל, לא המטופלים ולא הרופאים קיבלו הודעה אודות העניין, או היו מודעים לדברים.
על פי הדיווח, גוגל משתמשת בנתוני המטופלים במטרה לכוונן תוכנה לבינה מלאכותית, שאמורה לסייע בשיפור הטיפול בחולים.
[caption id="attachment_277887" align="alignnone" width="600"] גוגל[/caption]
תעשייה הבריאות בארה"ב - זירה נחשקת למעורבות חברות טכנולוגיות
ענקיות טכנולוגיה כמו אמזון, מיקרוסופט וגוגל פועלות כולן לשם התרחבות בתעשיית הבריאות האמריקנית, שמגלגלת סכומי עתק של כ-3.5 טריליון דולר בשנה, והן מציעות לגופי הבריאות החל משירותי ענן ו-AI ועד לחומרה, ואפילו טיפול בחולים. במקרה של אסנשן - מערכת הבריאות רשמה הכנסות תפעוליות של כ-25 מיליארד דולר בשנה שעברה.
בתגובה לחשיפה אמרה גוגל לוול סטריט ג'ורנל כי הפרויקט תואם את החוקים הפדרליים, והתחייבה כי פרטיות המטופלים מוגנת. טאריק שאוקט, נשיא מוצרי תעשייה בחטיבת גוגל קלאוד, אמר כי באמצעות שיתוף הפעולה המסוים החברה מקווה "לשנות את מתן שירותי הבריאות באמצעות כוח הענן, ניתוח נתונים, למידת מכונה וכלים מודרניים פרודוקטיביים - ובסופו של דבר להגיע לשיפור התוצאות, הפחתת העלויות והצלת חיים".
מנכ"ל ארגון הבריאות, אדוארדו קונראדו, אמר כי עתיד שירותי הבריאות טמון ביכולתן של חברות לספק טיפול באמצעות "פלטפורמות דיגיטליות, יישומים ושירותים שהם חלק מההוויה היומיומית של אלה שאנו משרתים". לפי ההודעה לעיתונות של הארגון, היכולות הבריאותיות הדיגיטליות המשותפות שיקדמו גוגל ואסנשן יאפשרו לצרכנים לנהל באופן יזום ועצמאי בהרבה את הטיפול הבריאותי שלהם - כל זאת באמצעות כלים טכנולוגיים מתקדמים שפותחו ויפותחו על ידי גוגל.
אסנשן פרסם הודעה שאמרה: "כל העבודות הקשורות למעורבות של Ascension עם גוגל עומדות בתקנות HIPAA (תקנות לשימוש בנתונים דיגיטליים שמטרתן לפקח על השימוש בדטה האישי - ג"פ) ומתבססות על מאמצים לאבטחת מידע והגנה על נתונים והקפדה על הדרישות המחמירות של אסנשן לטיפול בנתונים".
12/11/19 14:42
7.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הלחימה בעזה חזרה - ואתה הודעות הווטסאפ המזויפות של החמאס. נכון לשעות אלה, ארגון הטרור השולט ברצועת עזה אמנם לא משתתף בלחימה הפיזית (לפחות לא רשמית), אבל כוחות הסייבר שלו - בהחלט כן: על רקע חיסול הבכיר בג'יהאד האסלאמי וירי הרקטות לדרום הארץ, הארגון הפיץ, ככל הנראה, הודעת כזב בשירות הפופולרי "מטעם צה"ל", שלפיה החמאס מתקשר לאזרחים במדינה, מאתר מקומות במפה - ומשגר רקטות.
מצה"ל נמסר כי לא יצאה מהם הודעה בנוסח זה. בהודעת הצבא נכתב ש-"בשעות האחרונות הופצו הודעות שקריות בהן נמסרות הוראות לציבור בשם צה"ל. נבקשכם לגלות אחריות ולהימנע מהעברת כל דיווח לא רשמי ולא אחראי שלא נמסר כהודעה רשמית מצה"ל". בענקית אבטחת המידע ESET יודעים לספר על שתי הודעות שיצאו, ככל הנראה, מארגון הטרור. אחת מהן גורסת שתושבי רמת גן והסביבה קיבלו שיחות טלפון מגורמים שטוענים שהם מטעם פיקוד העורף. בשיחה טענו המתקשרים כי "פיקוד העורף מעוניין להחזיר את ערכות המגן לאזרחים ולשם כך יש צורך לאמת פרטיים אישיים".
הודעה נוספת, שמופצת ברשתות החברתיות, ומגיעה כביכול גם היא מצה"ל, מפרטת ומזהירה מפני שיחות נכנסות בעלות קידומת 000, 099 או 059. כאן הטענה היא כי זהו מבצע חדש של חמאס, במטרה לאתר מקומות במפה, כדי שיוכל לשגר לשם רקטות ולפגוע במטרות. אמיר כרמי, מנהל הטכנולוגיות של ESET ישראל, מסר כי "מכתבי שרשרת מופצים כמו אש בשדה קוצים - מה שעלול להוביל לשתי תוצאות: לחץ ציבורי וניצול רע של המצב. ידוע לנו על שני מכתבי שרשרת שרצים בעיקר בהודעות בקבוצות ווטסאפ - אחד אודות שיחות שמגיעות כביכול מפעילי חמאס והשני אודות שיחות שמגיעות כביכול מפיקוד העורף. שניהם מכתבי שרשרת שרצים כבר מספר שנים, והם נועדו לנצל את המערכה הביטחונית הנוכחית ואת תחושת הדחיפות שהיא יוצרת אצל אזרחי ישראל. יש לנסות ולהימנע מלהעביר ידיעות חדשותיות שאינן מאומתות ברשתות החברתיות. במקרה של מכתב השרשרת שמזהיר מפני שיחות שבהן מתחזים לנציגי פיקוד העורף יש בכך לפחות חיזוק המודעות לקיום אפשרות זו, שהיא בהחלט קיימת. חשוב לשמור על ערנות בתקופה זו להונאות שמנצלות את תחושת הדחיפות שמלווה את כולנו בהקשר של המערכה הביטחונית".
12/11/19 15:51
7.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל יוצאת למלחמה בחזית חדשה, שאמורה לשפר את מהירות הגלישה באינטרנט באמצעות הדפדפן שלה: לפי פוסט שפורסם בבלוג של החברה, היא שוקלת לסמן מחד אתרים שעולים בקביעות באיטיות ומאידך - כאלה שעולים במהירות.
"בעתיד ייתכן שכרום יזהה, לטובת המשתמשים, אתרים שבדרך כלל עולים במהירות או באיטיות, באמצעות סימון ברור. ייתכן שלסימון יהיו מספר צורות, ואנחנו מתכוונים להתנסות באפשרויות שונות כדי לקבוע איזו מהן מספקת להם את הערך הגבוה ביותר", נכתב בבלוג.
הבחינה תיעשה לפני שהחברה תתחיל לסמן את האתרים. אחת הדוגמאות שגוגל תבחן היא פס טעינה ירוק בראש הדף עבור אתרים שבדרך כלל עולים מהר, ולעומת זאת פס טעינה בצבע אחר עבור אתרים שעולים לאט. בנוסף, היא תבדוק את האפשרות שבעת טעינה של אתרים איטיים, עוד לפני שהם עולים בפועל, תופיע למשתמש הודעה שלפיה האתר המסוים שבו הוא גולש נטען בדרך כלל לאט.
גוגל הציגה את התכנון הזה בכנס המפתחים שלה, והיא הקפידה להדגיש את המילה "ייתכן". בנוסף, החברה לא ציינה מתי היא תשלב את התכונה הזו, אם היא אמנם תחליט לעשות זאת.
12/11/19 11:10
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
WeWork בצומת דרכים - לאחר שמנכ"ל ומייסד החברה, היזם הישראלי אדם נוימן, נאלץ להתפטר, אחרי שהיא נסוגה מתכניתה לצאת בהנפקה ראשונית לציבור (IPO) ועברה למעשה לשליטתה של המשקיעה סופטבנק היפנית, היא נזקקת למנכ"ל חדש. לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, WeWork מעוניינת לשכור את ג'ון לגרה מטי-מובייל למשרה.
[caption id="attachment_299925" align="alignnone" width="600"] אדם נוימן, מייסד WeWork. צילום: מתוך ויקיפדיה[/caption]
כזכור, WeWork חוותה טלטלה קשה אחרי שתשקיף שפרסמה לפני ההנפקה, שתוכננה לספטמבר, חשף הפסדים ניכרים, ומה שהצטייר כניהול כושל. הערכות השווי שלה שעמדו על כ-50 מיליארד דולר השתנו לחלוטין, וכיום הסכום נאמד בכ-8 מיליארד דולר בלבד. סופטבנק אמנם נחלצה לעזרה, אבל WeWork נזקקת לבוס חדש וסמכותי שישקם את מצבה, כמעט חודשיים אחרי עזיבתו של נוימן.
מיד אחרי התפטרות נוימן, מינתה אמנם WeWork צמד מנכ"לים, מנהל הכספים של החברה, ארטי מינסון, וסגן היו"ר לשעבר, סבסטיאן גוניהם. אך השניים הוגדרו כזמניים, ובעיקר עסקו מאז בכיבוי שריפות ובמהלכים מידיים לצמצום הגירעון התקציבי - ביניהם מכירת מטוס המנהלים של החברה וכן כמה חברות שרכשה. קברניטי החברה, יחד עם נוימן, גם נתבעים כעת בגין סכום העתק שהאחרון קיבל כמצנח זהב עם עזיבתו את החברה, 1.7 מיליארד דולר. ואולם כעת מסתמן כי WeWork עומדת בפני שינוי ניהולי נוסף.
חברות התקשורת האמריקניות, טי-מובייל וספרינט, מקוות לסיים בקרוב את המיזוג המדובר שלהן. אזכור שמו של לגרה - שעתיד היה לעמוד בראש את החברה חדשה והמשולבת - כמי שנמצא בשיחות מול סופטבנק ו-WeWork לאיוש משרת המנכ"ל הקבועה של חברת השכרת המשרדים לטווח קצר, יכול להעיד על כיוון אחר לגמרי של האיש שמוביל את טי-מובייל מאז 2012.
WeWork - לא רק כשלונות ובכל זאת נדרש שיקום
בפני המנכ"ל הקבוע הבא שייכנס לנעליו של נוימן עומדת משימה - הצלת WeWork מקריסה. לפיכך החברה מחפשת מנהיג חדש שיביא יציבות. על פי דברי גורם שמכיר את הנושא ל-CNN Business, לגרה הוא עם זאת רק אחד ממספר שמות של בכירים שנמצאים בשיחות בנוגע לאיוש התפקיד ולהובלת החברה ההורה של WeWork - ששמה The We Company.
אם לגרה יקבל את ההצעה, הוא יוכל להתחיל בתפקידו כמנכ"ל WeWork החדש כבר בינואר, כך טענים יודעי הדבר, שגם דיווחו כי הבחירה בלגרה להובלת החברה נתמכת על ידי בכירי סופטבנק, שרוצים לשכור מועמד בעל פרופיל גבוה לתפקיד.
יצוין כי על פי מחקר של CBRE, למרות ש-WeWork לא שגשגה השנה, בלשון המעטה, היא עדיין אחראית לשני שלישים מחללי המשרדים שמושכרים לטווח קצר ובמתכונת גמישה בארה"ב.
לפי נתונים שפורסמו החודש על ידי CNBC, ושעלו ממצאי המחקר, WeWork החכירה בסך הכל כ-2.6 מיליון מ"ר בארה"ב ברבעון האחרון, והשיגה שליטה על 69% מהפעילות בשוק הנדל"ן הגמיש ברבעון זה, לעומת 68% ברבעון השני, ו-60% בתקופה המקבילה אשתקד.
המיזוג בחברות התקשורת וההבטחות לפריסת 5G
בכל מקרה, לא ברור אם לגרה אכן יהיה מוכן ומזומן לתפקיד - החברה שלו בדיוק עסוקה בהתקדמות אל המיזוג האייקוני עם ספרינט, שאושר באחרונה על ידי הרשויות, בעסקה שתעניק לשתי המתמזגות "נגיסה" רצינית בעוגת השוק והצלחה פוטנציאלית גדולה בהרבה מול מתחרותיה הגדולות יותר בארצות הברית.
בהובלת לגרה, במשך שבע השנים האחרונות, טי-מובייל הגדילה את שווי מניותיה ב-240 אחוזים ונהייתה מהספקית הרביעית בגודלה בארה"ב לשלישית בגודלה, כך שהפכה למתחרה משמעותית בהרבה בעבור החברות המובילות את התחום, וריזון ו-AT&T, כך על פי הג'ורנל.
סיבה נוספת לנחיצות בהישארות לגרה ב-טי-מובייל היא הבטחתה, ביחד עם ספרינט, לרשות התקשורת הפדרלית האמריקנית, ה-FCC, כי אחרי המיזוג הן יספקו כיסוי 5G לרוב אזורי אמריקה הכפרית במהלך שלוש השנים הבאות, כך שמדובר בשנים קריטיות בעבור טי-מובייל, שכנראה תרצה לשמור על לגרה כמנכ"ל גם לקראתן.
12/11/19 11:51
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
Walk the Wall של מעבדות החדשנות הפתוחה (Open Innovation Labs) של רד-האט מגיע לישראל בפעם הראשונה. מדובר בסיור מודרך של כרבע שעה, שייכלל ב-Red Hat Israel Forum - המפגש שתערוך רד-האט ביום ב', ה-16 בדצמבר, במרכז הכנסים אווניו בקריית שדה התעופה. במסגרת הסיור יוצג ארגז הכלים של הטכניקות האג'יליות שזוקקו במעבדות החדשנות של החברה. זו ההזדמנות לראות ויזואלית-חווייתית את תהליכי ה-DevOps בארגונים, להבין מה זה DevOps ועל מה מדברים.
[caption id="attachment_302988" align="alignnone" width="600"] Walk the Wall. צילום: רד-האט[/caption]
למציאות של טרנספורמציה דיגיטלית, ובמקביל הקפיצות הטכנולוגיות בכל הנוגע לכמות המידע, הגישה אליו וטכנולוגיות לעיבודו ולטיפול בו, מצטרפות שתי מגמות שמשפיעות על פיתוח תוכנה: דגש חזק על חוויית המשתמש ודגש על חוויית המפתחים, שגוררים שינוי תרבותי.
ארגונים רבים מתכננים או מבצעים מעבר לקראת מודל מודרני של פיתוח יישומים ואספקתם. מודל זה, שנקרא DevOps - השילוב של פיתוח ותפעול, מבטיח לספק זרימת יכולות ותכונות חדשות בחלונות אספקה קצרים יותר, על ידי שימוש בטכניקות CI/CD ונהלי פיתוח אג'יליים. לרד-האט יש ספרייה שלמה של שיטות עבודה לעולם זה - איך לבנות צוות, לנתח תהליכים קיימים, לפתח מהר ולבצע התאמה לשינויים מהירים. כאמור, כניסה לעולם של טרנספורמציה דיגיטלית דורשת לא רק שינוי טכנולוגי, אלא גם שינוי תרבותי. בסיור מודרך זה יוצגו בפני הנרשמים מראש תרבות ה-DevOps, תהליכי פיתוח תוכנה מודרניים וארכיטקטורות פיתוח מודרניות. המשתתפים יטעמו גם היבטי תרבות ועבודה שיתופית, המאפשרים את הצלחת ה-DevOps. במסגרת הסיור תיערך גם שיחה על גישת רד-האט לתחום. בסיום הסיור יבינו המשתתפים את דרכי העבודה של ה-DevOps ויטעמו מ-"ארגז הכלים להגשמת החלומות" שרד-האט מציעה.
מטרת הסיור: להבין את חשיבות השינוי
"ההצלחה של טכניקות ויזואליות נובעת מהבנה של אופן פעולת המוח האנושי. מדובר בטכניקות של ראיית התמונה הגדולה של ארכיטקטורת תוכנה, ארכיטקטורת IT או תהליך עסקי. כך ניתן לראות את האירועים שקורים תוך כדי תהליך עסקי, או תהליכי עבודה ברטרוספקטיבה. כל זה תוך שימוש בפתקי נייר או כתיבה על הקיר", אמר יעקב פריגר, ארכיטקט טכנולוגיות בכיר ברד-האט. "כשרואים ויזואלית על הקיר, זה מסייע להבין לאן אני הולך ואיך אני הולך, ומאפשר לבצע במהירות שינויים ותיעדוף תוך כדי תנועה. זה מפקס את המחשבה שלנו ובו זמנית מאפשר להשתחרר מדפוסי מחשבה".
פריגר ציין שהסיור נועד לגרום למשתתפים להבין את חשיבות השינוי התרבותי בטכנולוגיות פיתוח, ורד-האט יכולה לעזור להם בדרכים שונות לבצע את השינוי הזה: השתתפות במעבדת חדשנות בחו"ל, אפשרות להביא לישראל מעבדת חדשנות למשך עד 10 שבועות או פעילות מותאמת לצרכי הלקוח לטווח קצר יותר.
ברד-האט מזמינים אתכם להגיע למתחם Walk The Wall במפגש – כאמור, ביום ב', ה-16 בדצמבר, במרכז הכנסים אווניו בקריית שדה התעופה.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.
12/11/19 13:42
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת RBS Projects, המתמחה בייעוץ, בהדרכה ובניהול פרויקטים, סיימה באחרונה פרויקט מוצלח ומעניין במיוחד. החברה שלחה משלחת בת שלושה משתתפים למרתון אמסטרדם 2019, שהתקיים ביום א', ב-20 באוקטובר.
[caption id="attachment_303005" align="alignnone" width="600"] שי שרגל, מנכ"ל RBS Projects מיד לאחר סיום המירוץ. צילום: רועי שרגל[/caption]
מרתון אמסטרדם נחשב כקל מבין המירוצים, בזכות תוואי השטח המישורי שלו. הססגוניות של הנופים להם נחשפים הרצים, ומזג האוויר המושלם אשר לרוב מצפה למשתתפים בעונה זאת של השנה הם יתרון נוסף למשתתפים בו.
המדובר במירוץ ותיק, שמתקיים כבר 40 שנים, ומשתתפים בו 47,000 רצים, במסלולי המרתון המלא, חצי המרתון ובמירוץ העממי בו שמונה הקילומטרים.
[caption id="attachment_303008" align="alignnone" width="600"] המשלחת לבושת חולצות החברה קראת ריצת הכנה, יום לפני המירוץ. מימין לשמאל: גיל רונן, בר רונן ושי שרגל – מנכ"ל RBS Projects. צילום: רועי שרגל[/caption]
פרויקט ההכנה למירוץ נמשך 20 שבועות, במהלכם מקיימים המשתתפים 100 ריצות אימון וגומאים 1,250 ק"מ - כל זאת, בנוסף לתרגילי כח שונים.
[caption id="attachment_303009" align="alignnone" width="600"] מצגת לסיכום המירוץ שכללה תחקיר מפורט וכן לקחים אופרטיביים לפרויקטים העתידיים. צילום: רועי שרגל[/caption]
שבועיים לאחר מכן, ב-3 בנובמבר, התכנסה החברה במשרדיה בקרית אונו, לצורך הפקת הלקחים מפרויקט המירוץ. מנכ"ל החברה שי שרגל, סקר במצגת סדורה את תהליך הפקת הלקחים מההכנות למירוץ ומהמירוץ עצמו. המצגת כללה תחקיר מפורט, וכן לקחים אופרטיביים לפרויקטים העתידיים.
דיילי ציפי צפתה, נצפתה וחזרה עם תמונות