הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
29/03/20 16:01
27.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תקלה נרחבת בהוט גורמת בשעות האחרונות למאות ישראלים המחוברים לשירות של הוט לניתוקים, איטיות בגלישה ואף לחוסר יכולת לגלוש.
על רקע המשבר במשק, מאות אלפי אנשים מחוברים לאינטרנט של הוט וגם עובדים באמצעותו, מה שהופך את התקלה לחמורה עוד יותר.
מהוט נמסר, כי "בדקות האחרונות זוהתה תקלה בגלישה באינטרנט המשפיעה על חלק מלקוחות החברה. התקלה נבדקת עתה על ידי צוות טכני. אנו פועלים להחזיר את השירות לתקינות מלאה בהקדם האפשרי".
משבר הקורונה, ששלח עשרות אלפי אנשים לבידוד ביתי, יוצר עומס רק על התשתיות, וספקיות האינטרנט דיווחו על עלייה גדולה של 30%-50% בתעבורת האינטרנט. בנוסף, בשל העבודה במתכונת חירום מצומצמת נוצר גם עומס רב על מוקדי השירות.
29/03/20 11:38
7.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט ציינה לא מכבר שלוש שנים ל-Teams - כלי שיחות הווידיאו הפופולרי שלה, שצובר עוד תאוצה בתקופה הנוכחית של משבר הקורונה, שבה יותר ויותר ארגונים מבינים את יתרונות המערכת, ועוברים להשתמש בה.
Microsoft Teams הנה פלטפורמה ייעודית מבוססת צ'טים, המאחדת כלים, שיחות, תכנים ואנשים לקבוצות עבודה בסביבת העבודה המודרנית - מה שתורם להגברת הפרודוקטיביות בצוותי עבודה. הפלטפורמה מאפשרת שיחות ועידה אונליין, על מנת שניתן יהיה להמשיך שגרת עסקים פנימית ומול לקוחות (B2B ו-B2C). שימוש מרכזי נוסף שמאפשרת הפלטפורמה הוא ביכולות ה-Broadcast - העברת מסרים ממנהלים בכירים לעובדים. בכתבה זו ריכזנו עבורכם כמה טיפים איך לעבוד עם Microsoft Teams על הצד הטוב ביותר.
מאיפה מתחילים?
תייצרו לכם סביבת עבודה.
מצאו מקום שבו תוכלו להשיג ריכוז. אנחנו עדים לכך שבבתים, ובמיוחד בתקופה שבה ילדים ובני נוער נמצאים בבית, זו משימה בלתי אפשרית להימנע מהפרעות ברקע. לכן, וכדי שזה לא יפריע למשתתפי הפגישה הווירטואלית האחרים, אנחנו ממליצים להשתמש ביכולות טשטוש הרקע שזמינות לכל משתמש Teams. כך אתם והצופים בכם יכולים להתמקד בשיחה ולא ברעשי הרקע. בקרוב, אגב, תוכלו לבחור רקע שמתאים לכם.
המלצה: תתלבשו לעבודה - זה עוזר להיכנס לתפקיד והופך את שיתוף הווידיאו ליותר מקובל, כאילו הייתם בישיבה במשרד. כמו תמיד - תיאום ציפיות.
קצב העבודה מהבית שונה מאוד ממה שקורה ביום יום במשרד. בנוסף, ייתכן שאתם לא לבד בבית ולצדכם יש ילדים, שחלקם זקוקים לתשומת הלב שלכם או בעצמם מנסים להתרכז בלמידה מרוחקת. חשוב מאוד לתקשר לעמיתים שלכם את הזמן הטוב ביותר לקיום שיחות וכמובן, לתאם ציפיות שעלולות להיות הפרעות. זה יעזור לכולם לשמור על נינוחות במהלך הפגישה.
ניתן לעשות זאת בפשטות, על ידי נעילת זמן ביומן לטובת פגישות והפניית הדורשים בנוכחותכם לשם כשאתם מנסים לייצר זימון לפגישה. איזון בין הבית לעבודה
הקושי לקבוע גבולות לעבודה מהבית הוא רב. קיבעו שעות עבודה מסודרות, סדרו לעצמכם הפסקות והגדירו את שעת סיום העבודה בדיוק כפי שהיא הוגדרה לפני שנדרשנו לעבוד מהבית.
אנחנו ממליצים בחום להשתמש או ביכולות הגדרת הנוכחות כ-מחוץ למשרד או בנעילת הזמן שמוגדר - שתי אופציות שקיימות ב-Teams. ניהול הפגישות
פגישות מקוונות זה ה-דבר
אנחנו יכולים לחזור ל-1980 ולשוחח בטלפון. אבל היות שאנחנו ב-2020, רצוי שנייצר שיחות שבלחיצת כפתור ניתן להצטרף אליהן מהמקום או מהמכשיר שמהם יהיה הכי נוח, יחד עם האפשרות להפעיל וידיאו, כדי לייצר שיחה "פרונטלית" ולשמר את המציאות המוכרת. סטייה קלה מהטכנולוגיה אל התרבות
בפגישה פיזית, דיון עשוי להיות בעל "טמפרטורות" שונות, שתרבות השיח משתנה בהתאם אליהן. עלינו לזכור ששיחות מקוונות דורשות סבלנות, עצירות מדודות ולא לשכוח מתן זמן לשאלות. ניתן להסתייע בתכתובות הצ'ט כדי לוודא שהמסרים עוברים.
ובכל זאת לטכנולוגיה: ב- Teams, כל מה שמכילה הפגישה - בין אם אלה התכתבויות, חומרים שעלו לאחריה או אפילו WhiteBoard (חלק בלתי נפרד מהשירות) - יהיו זמינים גם אחרי שהיא מסתיימת, וכך ניתן יהיה לשמור על קשר רציף ויצירת פולו אפ בהקשר לפגישה בעתיד. הקלטת שיחות
קשה לצפות מכולם לעלות באותו הזמן לכל השיחות. לכן, האפשרות להקלטת השיחה יכולה להקל על סנכרון המשתתפים שנבצר מהם מלהשתתף, או על אלה שרוצים להיזכר בתוכן השיחה.
כיום, Microsoft Teams תומך גם ביכולת לתמלל שיחות בשפות שונות (אך לצערנו, לא בעברית. אנגלית - כמובן שכן). כך, הפלטפורמה מאפשרת לאתר מידע מהשיחה לאחר שהיא מסתיימת. להישאר מחוברים
איך נעשה זאת בלי שיחות מסדרון?
כעת, כשאנחנו עובדים מהבית, אנחנו פחות "נתקלים" זה בזה. אמצו לכם שגרת בדיקת דופק ושלחו הודעות מזדמנות בצ'ט כדי להישאר מחוברים לעובדים סביבכם ובכלל, לשגרת העבודה.
לא צריך לוותר על ההרגלים
חמישה עצמים מופיעים בפגישות: מחשבים, לוח מחיק, מחברות, עטים ו... קפה! Teams יעזור עם הכל, חוץ מהקפה (ותביאו - זה עוזר לשמור גם על ערנות וגם על האווירה בפגישה). בכל פגישה ניתן ליצור מחברת ייעודית. אנחנו ממליצים לכם, משתמשי האונליין, להשתמש ביכולת Insert->Meeting Details, שמאפשרת לבחור פגישה שאת הפרטים שלה תרצו להכניס כחלק מהרשימות שלכם. תכייפו
תמצאו את הסיבות לחגוג כפי שהייתם רגילים, תתכנסו לפגישה או תתחילו תכתובת ותהללו את מה שניתן להלל. למרות המרחק, מקום העבודה הווירטואלי צריך להיות אזור חברתי כפי שהיה קודם, כשעוד יכולנו לנהל פגישות פיזיות.
29/03/20 14:08
7.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משרד הבריאות הודיע היום (א') כי אירעה תקלה באפליקציית המגן, שמדווחת למשתמשים האם הם נתקלו בנשאי קורונה, ומסר כי הוא פועל לתיקונה. המשרד קרא למשתמשים לא להסתמך רק על האפליקציה, אלא "להפעיל שיקול דעת" בכל מקרה.
במסגרת התקלה, שנמשכת כבר מאתמול, משתמשים שנכנסו לאפליקציה קיבלו הודעות שגויות, ולדברי משרד הבריאות מקורה בנתוני החשיפה. במשרד לא מסרו פרטים רבים נוספים על התקלה, כולל לא אילו הודעות קיבלו המשתמשים, אולם ציינו כי הם "פועלים סביב השעון" על מנת לתקן אותה.
אפליקציית המגן הושקה בשבוע שעבר, והיא אוספת את נתוני המיקום של המורידים אותה והמסלולים שעברו על מנת להתריע בפניהם האם הם נחשפו לנשאי קורונה, באמצעות הצלבה של נתוניהם עם אלה של משתמשים אחרים. עם השקתה, במשרד הבריאות הגדירו אותה כ-"אמינה ומדויקת". ואמנם, אפליקציית המגן זכתה לאמון רב מצד הציבור - היא הורדה מ-Google Play ומ-App Store כמיליון פעמים.
בהודעת משרד הבריאות נכתב כי הומלץ למשתמשים "להפעיל שיקול דעת, ואם קיבלתם דיווח על מקום וזמן שלא הייתם בהם, אתם יכולים ללחוץ על הכפתור 'טעות, לא הייתי שם' ולהמשיך בחייכם. רק אנא, כמה שפחות בחוץ, ובמרחק של שני מטרים לפחות מאחרים".
האפליקציה פותחה על ידי מספר גורמים, ובראשם משרד הבריאות, יחד עם מטריקס, מפא"ת ומפתחי קוד פתוח.
29/03/20 17:29
7.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אם תזרקו אותנו באוהל במדבר ותשימו Wi-Fi, נוכל להתחבר ולעבוד. כבר בעבר נערכו לקראת צורת העבודה הנוכחית, מרחוק: הארגון שלנו מבוסס על תשתיות סיטריקס, עם צ'יפ פי.סי. קליינט ולקוח רזה בכל הארגון. עבורנו, העבודה מהבית זהה לעבודה במשרד. רק השליחים צריכים להגיע ללקוחות - וגם בהם אנחנו מטפלים טכנולוגית", כך אמר שי גוטמן, סמנכ"ל טכנולוגיות וחדשנות ב-UPS ישראל.
גוטמן דיבר ביום ה' האחרון, במפגש הראשון בסדרת מפגשים וירטואליים על אתגרי העבודה מרחוק בעידן הקורונה, שעורכת קבוצת אנשים ומחשבים. את המפגש פתחה נטלי גבאי, סמנכ"לית האירועים והשיווק של הקבוצה. ההרצאות שבמפגשים ישודרו לאחר מכן כפרקים עצמאיים בפודקאסט של אנשים ומחשבים.
לדברי גוטמן, UPS, שנותנת שירותי שרשרת אספקה בכל העולם, פועלת בארץ זה 25 שנים. הסניף המקומי מונה 1,000 עובדים, הפועלים בשבעה אתרים, ועובד כמעט סביב השעון - עם שש טיסות בשבוע. לדבריו, "המטרה שלנו היא 'לייצר' לקוחות שבעי רצון שחוזרים אלינו פעם אחר פעם. זה כוכב הצפון שלפיו אנחנו פועלים".
צילום ועריכת וידיאו: אורי אלון.
"הוגדרנו מפעל חיוני", ציין גוטמן, "ואנחנו ממשיכים לעבוד כמעט כרגיל, כאשר 80% מהעובדים לא נמצאים בעבודה. מערכות המידע הפכו לסם חיובי, שמזריק אנרגיה בארגון. אנחנו עוזרים לעובדים עם הדרכות ותמיכה. במקביל, אנחנו מנסים שלא לבטל או לדחות כל פרויקט - כי הקורונה תיגמר מתישהו ויש להיערך ליום שאחרי". כך, אמר, "ביצענו האצה לתכניות הדיגיטל והשירות העצמי בחברה. אנחנו מספקים כלים ללקוחות העסקיים לעבודה מרחוק, שמשפרים את היכולות האלה".
לדבריו, "עוד בטרם המשבר התחלנו בהנעה של פרויקט RPA, שמשלב OCR עם מיכון תהליכי עבודה וחשבוניות. זה מסייע לפישוט המורכבויות וצפוי ליצור שינוי, כדי שנישאר רלוונטיים לעתיד".
הוא אמר כי "מרכז החדשנות לסטארט-אפים Ship Your Innovation, הממוקם בבית UPS בנמל התעופה בן גוריון, מרחיב את פעילותו לתחום הסייבר. יצאנו בקול קורא לסטארט-אפים להירשם לתכנית. ככלל, אנחנו עסוקים באיתור סטארט-אפים ישראליים שעונים על כאבים בשרשרת האספקה ועונים לאתגרי סייבר. המרכז יודע לאתר ולקחת טכנולוגיה לא בוגרת, ולחבר אותה לכאב עסקי אמיתי. יצאנו בקול קורא לפני חודשיים, קיבלנו עשרות הצעות, זיקקנו שני פתרונות והם בתהליך ניתוח טכנולוגי. אנחנו ממשיכים בכל הכוח, כי זה רלוונטי, וקריטי להמשיך בשיתופי פעולה אלה".
לסיכום הוא ציין ש-"אנחנו מפעילים את כל הכלים הטכנולוגיים שיכולים לעזור לנו כעסק ולייצר רלוונטיות כדי לעבור את המשבר. אנשינו עושים ימים כלילות כדי לאפשר עבודה רציפה ובסופו של דבר, אנשים זה כל הסיפור".
[caption id="attachment_231704" align="alignnone" width="600"] גיא בהירי, מנהל טכנולוגי באמת מחשוב. צילום: ניב קנטור[/caption]
גיא בהירי, מנהל טכנולוגי באמת מחשוב, דיבר על הפתרון של ספלאנק. הוא ציין כי "מדובר בתשתית נתונים ארגונית, שמאפשרת לאגור נתונים ממקורות מידע שונים, לאחד אותם לכדי מיקשה אחת שטוחה, לאפשר לארגון להסיק מסקנות על בסיס המידע הנאסף ולעשות זאת בצורה קלה, בזמן אמת ועם לוח מחוונים מתקדם".
"היתרונות המרכזיים של ספלאנק הם ביכולת לאגור מידע מובנה ולא מובנה; לקצר את משך ההגעה לשוק; להוריד אפליקציות מוכנות מהחנות ולהתחיל לעבוד עם הנתונים באופן מידי; וכן לבצע איחוד ולהבין מה קורה בכל שכבות המידע בארגון", הסביר.
צילום ועריכת וידיאו: אורי אלון.
"המערכת", הסביר בהירי, "יודעת לזהות את התקלה ולאתר את מקומה. בדרך זו ניתן להביא לצמצום הזמן שלה ולהנפיק יותר זמינות. כאשר עובדים מרחוק, נדרשות יעילות עם זמינות. יש לתת מענה למשתמשים מרחוק ולספק לה יכולת להיות יעילים".
"אנחנו ממפים חלקים שונים בארכיטקטורה, מהקצה עד הליבה, עושים להם מידול וצינון, וכך ניתן לייצר שאילתות מול מקורות המידע הרלוונטיים. חיבור כלל השכבות מקצה לקצה נותן תמונה מלאה מה קורה עם הלקוחות. ניתן לבצע זיהוי של אנומליות שונות - ברשת, בתשתיות ובאפליקציות. כך ניתן להתריע מראש על תקלה. בצורה זו, ספלאנק יודעת לתת מענה מקצה לקצה לעידן העבודה מרחוק ומאפשרת זמינות מרבית", אמר.
בהירי ציין כי "בשל העבודה מרחוק, גדל משטח התקיפה בארגונים. עם ספלאנק ניתן לזהות אנומליות רבות מבחוץ ועל ידי יכולת לכוון את המערכות, אפשר להגן על יותר מהתעבורה המגיעה בחוץ. הפתרון יודע לבצע ניטור, לעמוד על דפוסי התנהגות של משלוח מיילים, וכך לזהות מהר וטוב יותר מיילים זדוניים".
"האתגר של עבודה מרחוק הוא מהותי", סיכם. "נדרש לאפשר יעילות ואפקטיביות - אך גם לשמור על הארגון. עם ספלאנק ניתן מענה מידי לאתגרי הנראות, הניטור והגנת הסייבר. אנחנו מאפשרים לארגונים לנוע קדימה".
29/03/20 10:01
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשעה שהאקרים בכל העולם מתבססים על הודעות דואר אלקטרוני והודעות טקסט כדי לפרוץ לארגונים ולעובדים - קבוצה ידועה לשמצה של האקרים, FIN7, הסתייעה בשירותים הפיזיים של הדואר האמריקני כדי להפיץ נוזקה.
שירות הדואר האמריקני שלח בחודשים האחרונים למגוון ארגונים חבילות שהכילו כרטיסי גיפטקארד של בסט ביי, בובות דובי והתקני USB שהכילו נוזקה. הגיפטקארד כלל הטבה לכאורה בסך 50 דולרים, ולצידו ה-USB, ובו לכאורה רשימה של שמות המוצרים הניתנים לרכישה בעזרת הכרטיס. לאחר שהקורבנות שקיבלו את החבילות הכניסו את ה-USB למחשב שלהם, הותקנה בו דלת אחורית, המכונה Griffon, שבאמצעותה ניתן לגנוב מהמחשב נתונים ולהשתלט עליו מרחוק.
ה-FBI הוציא התרעה על משלוח התקני ה-USB הזדוניים ביום ה' האחרון. על פי פייראיי, שולחי הנוזקה הם חברי קבוצת ההאקרים FIN7, האחראים לפיתוח נוזקות שסייעו להעשיר את קופתם ביותר ממיליארד דולרים בשנים האחרונות.
באוגוסט 2018 נעצרו שלושה אזרחים אוקראינים, שלפי גורמי האכיפה בארה"ב עומדים בראש קבוצת ההאקרים הידועה בשמות Fin7, Carbanak וה-Navigator Group - בגרמניה, בפולין ובספרד, והואשמו ב-26 עבירות. אחד מהשלושה, שהודה באשמה, שימש כמנמ"ר הקבוצה. העבירות כוללות קשירת קשר, הונאות, פריצה למחשבים ולמכשירים וגניבת זהויות בנסיבות מחמירות. משרד המשפטים האמריקני טען, כי חברי הקבוצה פגעו ב-100 חברות בארצות הברית, פרצו לאלפי מערכות מחשבים וגנבו 15 מיליון מספרים של כרטיסי אשראי וכרטיסי חיוב. עוד נטען, כי הקבוצה חדרה לרשתות ב-47 מדינות ובעיר וושינגטון, ופרצה ל-6,500 מסופים בנקודות מכירה ב-3,600 אתרים עסקיים. הקבוצה הפעילה קמפיינים של פישינג כדי להשיג גישה למערכות מחשב עסקיות, ופרצה גם למערכות בבריטניה, באוסטרליה ובצרפת. היא אחראית, בין השאר, לפריצה למערכות של אורקל, לורד אנד טיילור וסאקס פיפט' אווניו.
היקף משלוחי ה-USB הנגועים בנוזקה נותר לא ברור. פייראיי מסרה, כי חקירתה נמשכת. משקיפים תהו כיצד הקבוצה ממזרח אירופה הצליחה לבצע את המשלוחים, בהינתן שגם רשויות האכיפה בארה"ב וגם חברות אבטחה רבות עוקבות אחר פעילות הקבוצה זה שנים. בארי ונג'ריק, מנהל טכני בפייראיי, אמר, כי "ייתכן שחברי הקבוצה השתמשו במתווך או בבלדר משוטה (שאינו יודע שהוא מבצע כלל עבירה, י.ה.) בארה"ב. הראיות הקונקרטיות נותרו חמקמקות".
29/03/20 09:01
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"עם הופעתה של מגיפת הקורונה, המתפשטת ברחבי העולם, רבים מאיתנו נאלצו להתאים את חיינו כדי לפעול במציאות החדשה. החבר'ה הרעים אינם שונים – גם הם הסתגלו ומנצלים את המגיפה הזאת כדי לפתוח במתקפות סייבר", כך לפי חוקרי יחידה 42, צוות מחקר האיומים של פאלו אלטו.
"להזדמנות הגדולה ביותר שעומדת בפני אותם האקרים", נכתב בדו"ח, "אין כל קשר לטכנולוגיה, אלא לאופן שבו בני האדם משנים את התנהגותם ודפוסיהם כתגובה למשבר".
המגמה הראשונה שאותה מציינים החוקרים בדו"ח היא ניסיונות פישינג תוך שימוש בנושא מגיפת הקורונה. "התוקפים מנצלים את כמות תשומת הלב הגבוהה המוקדשת לנגיף", נכתב, "כדי לפתות אנשים לפתיחת קבצים מצורפים להודעות דוא"ל זדוניות ("פישינג") – זאת, תוך שימוש רחב בנושאים הקשורים לווירוסים". כך, החוקרים זיהו מיילים זדוניים באמצעות נושאים המכילים COVID-19 ומילות מפתח הקשורות לעבודה מרחוק. חלק משמות המיילים הפופולאריים והמסוכנים ביותר הם: CORONAVIRUS (COVID-19) UPDATE // BUSINESS CONTINUITY PLAN ANNOUNCEMENT STARTING MARCH 2020
Latest corona-virus updates
UNICEF COVID-19 TIPS APP
POEA HEALTH ADVISORY re-2020 Novel Corona Virus
WARNING! CORONA VIRUS שמות קבצים מסוכנים שמצורפים למיילים: AWARENESS NOTICE ON CORONAVIRUS COVID-19 DOCUMENT_pdf.exe
Coronavirus COVID-19 upadte.xlsx
CORONA VIRUS1.uue
CORONA VIRUS AFFECTED CREW AND VESSEL.xlsm
covid19.ZIP "הרשימות הללו", ציינו החוקרים, "הן כמובן חלקיות, ואנחנו צופים כי ניסיונות הפישינג יימשכו בשבועות ובחודשים הקרובים. בנוסף, אנחנו רואים ניסיונות פישינג נפוצים, הקשורים להגשת דו"חות מס, חשבוניות והזמנות של משלוחים".
מגמה נוספת, על פי חוקרי פאלו אלטו, היא אפליקציות מזויפות. "ישנה עלייה במספר האפליקציות הזדוניות, שזמינות למשתמשי אנדרואיד, אשר מציגות את עצמן כמקור מידע על הקורונה, אך בפועל הן מאפשרות לתוקפים לרגל אחרינו דרך המכשיר, או להצפין את המכשיר ולדרוש דמי כופר". כמו תמיד, המליצו החוקרים, "אנחנו ממליצים למשתמשי אנדרואיד לא להתקין אפליקציות ממקורות לא אמינים - להיצמד לחנות גוגל Play, ולמשתמשי iPhone - לא לפרוץ את המכשירים שלהם".
המגמה השלישית, לפי חוקרי האיומים, היא הקמת אתרי אינטרנט זדוניים, תוך שימוש בדומיינים שקשורים לקורונה. "בשבועות האחרונים", נכתב, "נרשמו יותר מ-100,000 דומיינים המכילים מונחים דוגמת Virus, Covid ו-Corona. לא כל האתרים הללו הם זדוניים, אך יש להתייחס אל כולם כאל חשודים. בין אם הם טוענים שיש להם מידע, ערכת בדיקה או תרופה, העובדה שהאתר לא היה קיים עד שהמגיפה התפרצה - היא בהחלט חשודה".
29/03/20 12:09
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: הילל יוסף.
"בשנה האחרונה השקנו פורטל למפתחים. רצינו לתת מענה שלם יותר לחלק משמעותי בשרשרת הערך - מפתחי האתרים והאפליקציות", כך אמר אוהד מימון, סמנכ"ל אסטרטגיה ופיתוח עסקי במקס (Max).
לדבריו, "הטכנולוגיה והאסטרטגיה העסקית חייבות ללכת בזרועות שלובות. במקס, לדוגמה, המנמ"ר בקיא באסטרטגיית החברה לא פחות ממנהל הקו העסקי. לתפיסתנו, כל סיטואציה אחרת נידונה לכישלון".
"כשאנחנו מסתכלים על השוק בצל הקורונה, הצרכנים מגבירים את הקניות המקוונות. חלק נובע מהיערכות למצב וחלק ממעבר של קניות בחנויות הפיזיות לאתרים באונליין. הפתרון שלנו מחבר אותם בזריזות מרחוק, וברוב המקרים הם לא צריכים תמיכה טכנית כלל. זה עד כדי כך פשוט", אמר מימון.
[caption id="attachment_313478" align="alignnone" width="600"] אוהד מימון, סמנכ"ל אסטרטגיה ופיתוח עסקי במקס. צילום: תומר יעקובסון[/caption]
ספר על פעילותה של מקס.
"מקס היא חברת תשלומים ואשראי מהגדולות בישראל. יש לה את תיק האשראי הצרכני הגדול בין הגופים שאינם בנקים. החברה מנפיקה ומתפעלת 30% מכרטיסי האשראי בשוק וסולקת יותר מ-40 אלף בתי עסק, עם מחזור של עשרות מיליארדי שקלים בשנה.
הארגון עבר שינוי משמעותי כשנפרד מהחברה האם, בנק לאומי, ונקנה על ידי קרן ההשקעות וורבורג פינקוס - השישית בגודלה בעולם".
מה הצורך שעמד מאחורי השקת פורטל המפתחים?
"מקס מספקת שירותים פיננסיים, לרבות סליקה לבתי העסק הדיגיטליים ולאתרי האי קומרס. אולם, במקרים רבים, מי שמשפיע מאוד על הדרך בה אתר האי קומרס יעבוד הוא המפתח. עם תובנה זו השקנו את פורטל המפתחים, מתוך שימת דגש על צרכי המפתחים והמקום שלהם בתהליך.
קח, למשל, חנות בגדים, שרוצה להתפתח ולפעול במסחר אונליין. אנשיה לא יודעים לפתח והם לוקחים חברה לפיתוח אתרים. המפתח הרים את האתר, קבע את נותני השירותים ואת תצורת העבודה. להגיע בשלב הזה לבית העסק זה לפעמים מאוחר מדי. עם התובנות הללו ישבנו עם אנשי ה-IT, על מנת לבנות מענה ללקוחות ולשנות את אופן הנגשת השירותים".
כיצד אתם פונים לעסקים ומה ההיצע של מקס עבורם?
"צורת העבודה השתנתה באופן משמעותי: הבנו שעלינו להנגיש כלים פתוחים למפתחים, בין אם של לקוחות קיימים או כאלה שאנחנו רוצים שיהיו לקוחות שלנו. לפתע הגיעו אלינו חברות אחרות. נהיינו מעין 'מרקט פלייס' לעסקים קטנים ובינוניים, כי ישנם גופים נוספים שרוצים להציע שירותים דרכנו. כך, בית העסק נהנה מאקו-סיסטם של שירותים, והכל במקום אחד".
מאיר אהרוני, סמנכ"ל מערכות מידע ותפעול במקס, כיצד ה-IT תומך באסטרטגיה העסקית של החברה?
"שינינו את האופן שבו אנחנו מספקים שירותי IT ללקוחות שלנו: במקום לבנות שורה ארוכה של קונקטורים (מחברים) ייעודיים לכל לקוח, יצרנו מערך API גנרי גם מול העולם וגם בין המערכות. בנינו 'אבני לגו' מודולריות, שכל לקוח יכול לבנות אותן לפי צרכיו".
תאר בבקשה את פורטל המפתחים ואת הייחודיות שלו.
"הפורטל נותן אפשרות לכל מפתח אתרים להטמיע יכולות תשלום ולהשתמש בממשקי API ופלאג אין שלנו ושל צדדים שלישיים עבור האתר שהוא בונה. כמו כן, יצרנו כלים תומכים, למשל סביבת סימולציה ובדיקות. כך, פעילויות שהמפתח נדרש לעשות בעבר בטלפון מונגשות לו כיום באתר, עם סביבה משלו, והוא יכול לעבוד מתי שבא לו ובלי תלות באף אחד. האתר מבוסס Open API של יבמ ופלטפורמת ניהול תוכן פתוחה של דרופל".
[caption id="attachment_313479" align="alignnone" width="600"] מאיר אהרוני, סמנכ"ל מערכות מידע ותפעול במקס. צילום: דפנה גזית[/caption]
מימון ואהרוני, מהו היעד של מקס ל-2020?
"היעד שלנו הוא לחצות את רף 1,000 העסקים עם המפתחים הללו. קיצרנו את זמן ההגעה לשוק של מפתחי האתרים, והעלינו דרמטית את רמת הדיוק והאיכות. יצרנו למפתחים שירותים זמינים, רלוונטיים ומלאים מקצה לקצה. הצלחנו ליצור שרשרת פעולות אחת שהמפתח עושה, בלי לערב את הלקוח, בית העסק. אנחנו נותנים להם תפריט שירותים לבחירתם. הקלנו על תהליך ההצטרפות לסליקה הדיגיטלית של בתי עסק. מאז הקמת האתר למפתחים, לפני מספר חודשים, הוספנו לו יכולות לעוד שירותים. אנחנו רק בתחילת הדרך, ומביטים על שירותי מידע ושילוב שותפים עסקיים המבקשים להחצין את השירותים שלהם. הפורטל הוא בשורה לעולם מפתחי האתרים - ויהפוך לכלי מרכזי לבתי העסק ולמפתחים בשנים הקרובות".
29/03/20 16:37
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כיצד השפיע עד כה המשבר על התפקוד השוטף של הארגון?
החברה נותנת שירותי פיתוח תוכנה. ביום יום הלקוחות מורגלים לעבוד עם העובדות שלנו במתכונת מרוחקת. זאת, ובנוסף לעובדה שהעבודה כולה מתבצעת דרך המחשב, התפקוד השוטף של החברה נשאר כמעט כשהיה. עובדה מעניינת נוספת על החברה היא היכולת שלה מימים ימימה להסתגל במהירות לשינויים פנימיים וחיצוניים, כך שלמזלנו היתרון הזה עזר לנו מאוד גם כאן.
אילו אמצעים ננקטו ברמה הארגונית וברמת הקשר עם העובדים?
כמנהלות חברה של מפתחות חרדיות הבנו מהר מאוד שאצלנו ההתארגנות תהיה מעט שונה. המעבר לעבודה מלאה מהבית נעשה בשלבים הראשונים של התפשטות המחלה בישראל. רכשנו לכלל העובדות נט-סטיקים (חיבור מרוחק לאינטרנט) ותרגלנו עם העובדות מספר ימים של עבודה מהבית. ייאמר לזכותן של העובדות שההתארגנות הייתה מהירה מאוד. הן מצאו סידור לילדים (במסגרת הבית), סידרו לעצמן משרד ביתי והתגייסו לעבודה מלאה מרחוק. ההתגייסות הפתיעה גם אותנו. יש ביניהן שאומרות שהמצב הנוכחי אף יעיל יותר, כע אין להן צורך לבזבז זמן בדרכים, בשיחות מסדרון וכל זמנן קודש לעבודה.
במקביל, אנו עורכות שיחת ועידה יום יומית עם כל ראשות הצוותים על מנת לוודא את ביצוע העבודה ולתת מענה לבעיות שעולות.
אילו אמצעים והנחיות ניתנו לעובדים בכל מה שקשור לנסיעות לחו"ל, לחוזרים מחו"ל, להגעה לעבודה ועוד?
אין אצלנו נסיעות לחו"ל בכלל עד יעבור הזעם. אין משחקים.
האם יש לך רעיונות וטיפים שיכולים לסייע לאחרים כיצד להתמודד עם המשבר?
הטיפ שתמיד עובד אצלנו מתאים גם כאן. אל תשכחו לדבר עם העובדים, ובמקרה שלנו העובדות. החרדה שהן חוות כאימהות לילדים קטנים, גם מהמחלה עצמה וגם חלילה מאיבוד הפרנסה, היא גבוהה מאוד ועלולה להיות משתקת. אין תחליף לשיחות עם עובדות.
מעבר לכך, יש לראות את המשבר הנוכחי בעין רחבה הרבה יותר. לתכנן מה עושים ביום שאחרי. לא לנוח באמתלה שהמשק בתרדמת. להמשיך ליצור, לתכנן ולנוע קדימה. אנחנו אופטימיות לגמרי!