הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/09/20 14:44
14.81% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנמ"רים בארגונים רבים נאלצים להתמודד עם אתגרים מורכבים ורחבים ביותר, וזאת על אף שמשאבי כוח האדם ותקציב המחשוב שעומדים לרשותם הם ללא כל יחס לגודל הארגון ופעילותו, ודומים יותר לאלה שבארגוני SMB. היחס של ההנהלה ל-IT – או, נכון יותר, מידת הבנתה את הקריטיות של מערכות המידע – בא לידי ביטוי בתקציבים שהיא מאשרת ובחלק גדול מהארגונים, הזמן שהמנכ"ל מקדיש לכל נושא ה-IT הוא שולי.
אבל יש יוצאים מן הכלל, שאינם מעידים על הכלל. אחד מהם הוא יואב ערמוני, מנכ"ל קרן הפנסיה הוותיקה גילעד, שמנהלת כספי עמיתים בהיקף של 11.6 מיליארד שקלים ומצליחה להביא לעמיתיה תשואה שנתית של 16% – נתוני 2019.
בהרצאה שנשא בפני פורום המנמ"רים והמנכ"לים של אנשים ומחשבים C3, שעסקה באתגרי המנמ"ר בארגוני SMB, הפתיע ערמוני את משתתפי האירוע ואמר: "30% מזמן הניהול שלי מוקדש ל-IT ולמערכות המחשוב של קרן הפנסיה שאני עומד בראשה. מערכות המידע מהוות 20% מההוצאות שלנו והפעילות שלהן קריטית ביותר לתפקוד הקרן".
לא רק המנכ"ל מעורב ב-IT
התרבות הניהולית הטובה של הקרן אינה נעצרת אצל המנכ"ל: ערמוני סיפר כי כל שדרת הניהול שלה מגלה מעורבות ושותפות עם אנשי מערכות המידע, כולל ניהול פעיל בכל פרויקט ופרויקט, ניהול השינויים והשיפורים, ועוד".
"אנחנו משתתפים בכל הדיונים שיש להם קשר למערכות מידע, ואין כיום כמעט החלטה שקשורה בניהול הקרן ואין בה היבט של מערכות מידע", אמר ערמוני. כמו כן, ציין, בפורום טכנולוגיית המידע ואבטחת המידע של הקרן משתתפים באופן קבוע כל בעלי התפקידים מפירמידת הניהול של הארגון, בנוסף למנמ"ר.
רונן זרצקי, יו"ר פורום C3. צילום: ניב קנטור
את המפגש הינחה רונן זרצקי, יו"ר פורום C3, שאמר כי "העובדה שיש מאות ארגונים בישראל שבהם משאבי המחשוב שהנהלת הארגון מקצה ל-IT הם ברמה של חברות SMB מטילה על המנמ"רים שלהם צורך להתמודד עם מחסור כרוני בתקציבים ובכוח אדם. נקווה שהקורונה תשנה את המציאות הזו". זרצקי הוסיף כי קרן הפנסיה גילעד צריכה לשמש להתייחסות של מנכ"לים לחשיבות ה-IT.
ניהול הקרן דרך הפריזמה של מערכות המידע
ערמוני תיאר בדבריו את פעילות קרן גילעד דרך הפריזמה של מערכות המידע. "קרן הפנסיה היא בנק החיסכון ארוך הטווח של כולנו", אמר. הוא ציין כי גילעד היא קטנה שנמנית על הקרנות הוותיקות וכבר לא קולטת עמיתים חדשים, אלא רק מטפלת ב-13,200 העמיתים שלה כיום. "יש לזה חסרונות ויתרונות. בין היתרונות: יעדי השקעה שלא דורשים השקעות של מיליארדים וביצוע פרויקטים שהקרנות הגדולות לא מבצעות", הסביר.
בסך הכול מועסקים בקרן 29 עובדים, מהם 11 ב-IT, חלקם במיקור-חוץ. תקציב ה-IT הוא חמישית מתקציב התפעול של הקרן, שעל פי החוק, מנוהל על ידי חברת ניהול.
לדברי ערמוני, מערכות המידע קריטיות בכל אספקט של עבודת הקרן ובכל שלב של הפעילות: קליטת ההפקדות מהעמיתים, בקרה קפדנית על תשלומים ומעקב אחר ההשקעות. "לכל טעות יש משמעות על תפקוד כלל הקרן ויש קודם כל אחריות אישית עליי, שבאה לידי ביטוי בקנסות כבדים, שאסור שיהיו משופים בכל סוג שהוא של ביטוח. לכן, מעורבות ה-IT היא חלק בלתי נפרד מפעילות הקרן", אמר.
סביבת המחשוב של הקרן כוללת את מערכת הליבה של מלם שכר, מערכת שכר שמתממשקת למערכת המרכזית ועוד מערכות יישומיות כמו אופיס, אתר אינטרנט עבור העמיתים ומערכות דיגיטל, כאשר כלל המערכות הללו מתממשקות ומדברות ביניהן.
קרן גילעד צריכה לעמוד בכללי הרגולציה שהיא כפופה לה, כמו כל קרנות הפנסיה, במטרה להגן על כספי העמיתים. מדובר ברגולציה עתירת נהלים והוראות, שלא ניתנות לפרשנות והקרן מחויבת לבצע אותם על פי החוק. כל חריגה מכללים אלה כרוכה בקנסות כבדים ובפגיעה בשקיפות כלפי העמיתים. צוות ה-IT אחראי על כך שכל המערכות יעבדו, תוך כדי תיאום עם כל ספקי מיקור-החוץ של הקרן.
המפגש נפתח בדברי ברכה של פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, ומנחה המפגש היה, כאמור, רונן זרצקי, יו"ר הפורום. דוברים נוספים היו: נטע שרעבי, מנהלת צוות הנדסה בפורטינט ישראל; יניב אמינוף, סמנכ"ל המכירות של אפסון; כפיר אלפנדרי, מנהל אזורי לשוק הביניים ב-דל; ורם רגב, משנה למנכ"ל וראש חטיבת הכספים בבנק הפועלים. בחלק השני של המפגש נערך פאנל בהנחיית זרצקי ובהשתתפות: כרמלה אבנר, סמנכ"לית תפעול ומערכות מידע בשטראוס מים; נינה גיספאן, מנהלת חטיבת הטכנולוגיה ומערכות המידע באגד; כפיר אלפנדרי, דל; קובי יוסף, סמנכ"ל טכנולוגיות וחדשנות בדלק; וקטי בר שלום, מנהלת אגף טכנולוגיות מידע במאוחדת שירותי בריאות.
המשך סיקור המפגש – בימים הקרובים.
14/09/20 12:06
9.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: הילל יוסף.
SMBiT הקימה במוזיאון הסובלנות הנבנה בירושלים תשתית תקשורת Passive Optical LAN מבוססת נוקיה. הפרויקט ארך כשנה והסתיים באחרונה.
הקמת מוזיאון הסובלנות בבירה הינה ביוזמת ובמימון מרכז שמעון ויזנטל, שמפעיל מזה שנים רבות את מוזיאון הסובלנות בלוס אנג'לס. לאור ההצלחה בקליפורניה החליטו במרכז ויזנטל להקים מוזיאון דומה בירושלים. הפרויקט השאפתני, שעלותו נאמדת במיליארד שקלים, יתפרש על שטח של כ-15 אלף מ"ר, בארבע קומות. המתחם יכיל אמפיתיאטרון פתוח לציבור עם 1,000 מקומות ישיבה, בית כנסת, ספרייה, אולמות תיאטרון וכנסים לרבי משתתפים, חדרי הרצאות, מוזיאונים למבוגרים ולילדים, מעלית ל-80 אנשים וגשר שיחבר בין המוזיאון למרכז העיר. את המתחם יצפו קירות זכוכית ענקיים.
לדברי יואב לודמר, מנכ"ל SMBiT, "אנחנו על סף מהפכה המייתרת את התקנות הכבילה מנחושת. עד היום היינו 'כבולים' למרחק של 100 מטרים בכבילת קמפוסים במתגי נחושת. כיום, נכנסנו לעידן חדש של 'הסיב אל שולחן העבודה'. כך, ניתן להביא קצבים גבוהים בתשתית אופטית לנקודות הקצה, עם קצב של יותר מ-1,000 מגה-ביט לשנייה (MBps). כבלי נחושת מתקשים להגיע לרמה שכזו במרחקים אלה".
מהם יתרונות הטכנולוגיה האופטית ומה התרומה של נוקיה לכך?
"הם באים לידי ביטוי בכך שמתייתר הצורך בארונות תקשורת בתוך המבנה. יש רק ארון אחד מרכזי, שבו יושבת המערכת של נוקיה והיא משרתת את כל הארגון בפריסת עשרות אלפי נקודות תקשורת. קמפוס ברמת שכונה או אוניברסיטה, עם אלפי נקודות, מוקם בצורה קלה וזולה יותר מהקמת תשתיות נחושת. הוא מניב חיסכון של עד 50% וגם פשוט לתפעול.
אנחנו רואים תנופה בהקמת פתרונות תקשורת בתצורת Passive Optical LAN. חברות תקשורת בישראל כבר פורסות את הטכנולוגיה הזו ברמה ארצית, לאחר שבחנו אותה לעומק וגילו את היתרונות הטמונים בה. בבניין ובקמפוס, היא מספקת רוחבי פס וקצבים שלא ניתן להגיע אליהם בכבילת נחושת – 2.4 ג'יגה-ביט בזרם יורד ו-1.4 ג'יגה-ביט בזרם עולה. הפתרון מאפשר תשתית אחודה לכל צרכי הארגון, בלא יוצא מן הכלל, ברמת השירות ורוחבי הפס. הסיב האופטי הוא השקעה לשנים רבות, ללא בלאי, והוא יוכל להכיל קצבים עתידים. חיסכון נוסף הוא בנדל"ן: כבר אין צורך בחדרי תקשורת. אם נדרשת הרחבה, הפיצול נעשה ברמת הסיב. כך מתקבלת גמישות הפעלה יוצאת דופן".
מוזיאון הסובלנות העתידי בירושלים – מבט מבפנים. צילום: יח"צ
"מדובר בפתרון ירוק", הסביר לודמר. "אין זיהום, אין רעש וצריכת החשמל מצטמצמת. נקודות הקצה מאפשרות בנייה של רשת אחודה ויצירת תשתית תקשורתית לכל צרכי הארגון".
הוא ציין כי "על התשתית במוזיאון הקמנו סביבת HCI לכל שירותי המחשוב, מערכות FW, טלפוניה, חיבור רשת Wi-Fi , שמספק פתרון של סיור מודרך על ידי שירות מבוסס מיקום, מצלמות, בקרת כניסה, ניהול מערכות חשמל ומיזוג אוויר, וכן ניהול חניונים ומעליות. הכול יושב על הרשת. כך ניתן לתת שירותים לכל בעלי העניין בקמפוס".
לסיכום אמר לודמר ש-"אנחנו מובילים את התחום הזה גם בעולמות ארגוני האנטרפרייז וגם בתחום החינוך. הרמנו קמפוסי תקשורת כאלה ביותר מ-100 בתי ספר וערכנו עשרות רבות של פרויקטים דומים בקמפוסים ברחבי תל אביב-יפו ובעיריות נוספות. הטכנולוגיה כובשת את מקומה כפתרון זול ואיכותי".
"מהפכה בעולם התקשורת – ובהוצאות התקשורת"
תמר אוסטר, מנהלת פעילות ארגוני אנטרפרייז בנוקיה ישראל, אמרה כי "מדובר במבנה בשטח של יותר מ-15 אלף מ"ר, עם צרכים תקשורתיים ענפים שלא תוכננו עבור חדרי תקשורת, ולכן, הפתרון שבנינו היה היחידי ליישום. מוצרי נוקיה בנויים בשני מרכזים – אקטיבי ופסיבי, עם זמינות גבוהה וחיבור HyperConverged. נדרש לתכנן את מערך התקשורת מוקדם ככל האפשר, כדי לחסוך את עלות בניית תעלות התקשורת".
תמר אוסטר, מנהלת פעילות ארגוני אנטרפרייז בנוקיה ישראל. צילום: יח"צ
לדבריה, "הדגמנו בארגונים חסכון של עשרות אחוזים ב-Capex לציוד הקצה וההקמה וב- OPex לתפעול והוצאות שוטפות לאורך שנים. תשתית Passive Optical LAN מייצרת מהפכה בהוצאות התקשורת".
הצטרפו לסמינר המקוון של ה-Association for Passive Optical Lan ב-23 בספטמבר, כדי להרחיב את הידע שלכם כיצד פועלת רשת LAN אופטית פסיבית גם מעבר ליסודות הבסיסיים. הוובינר יעסוק באופן שבו POL מקשר בין אלמנטי אינטרנט של הדברים ובקישוריות בניין חכם על פני סיבים, כולל כל סוגי האודיו, הווידיאו והאלחוטי הארגוני.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.
14/09/20 18:21
9.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: יניב אמינוף, מנהל מכירות החטיבה העסקית, הדפסה וסריקה באפסון (Epson) ישראל.
יש כמה מכשירים שבלעדיהם קשה "להריץ" עסק. אחד הבולטים שבהם הוא המדפסת המשרדית/ארגונית. איך בוחרים מה לרכוש? יש לא מעט יצרנים בזירה, כמה וכמה טכנולוגיות ומגוון רחב של מחירים. המדריך הבא מנסה לעשות קצת סדר בבלגן ולכוון אתכם למוצר הנכון עבורכם.
דיו או לייזר?
מדפסות טכנולוגיית הדיו דוחקות אט אט ודי בהצלחה את רגליהן של מדפסות הלייזר, ששלטו בזירה המשרדית. מסתבר שבזמן שמדפסות הלייזר קפאו על שמריהן, יצרני מדפסות טכנולוגיית הדיו רצו קדימה, עם יצירתיות וחדשנות רבה (אפסון מדווחת על השקעה של כחצי מיליארד דולר בפיתוח טכנולוגיות הזרקת דיו חדשות). נכון, יש לא מעט לקוחות שרגילים ללייזרים וקשה להם לשקול חלופות. אצלנו בחברה מאמינים שטכנולוגיית הדיו היא-היא הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בשוק. בעוד שהדפסת הלייזר היא בת 40 ולא חלו בה שינויים, טכנולוגיית הדיו רצה קדימה.
למשל: מדפסות טכנולוגיית הדיו מהדור החדש לא נדרשות לחמם את הדיו, כמו שקורה בלייזר, ולכן הן חסכוניות בשיעור של עד 90% לעומת מדפסות הלייזר. הן לא יקרות בבסיסן, מדפיסות "הכול" – מתמונות צבעוניות ועד ניירת עסקית, ודורשות פחות זמן התעסקות. מרביתן, אם לא כולן, כולל הדגמים הזולים ביותר, מדפיסות בצבע, בעוד שמדפסות הלייזר הזולות מדפיסות רק בשחור לבן. מדפסות הדיו של היום מציגות איכות פלט צבעוני ומהירות הדפסה שהציעו לפני כמה שנים רק המדפסות המקצועיות, שגם עלו פי 10. כמו כן, מדפסות הזרקת דיו פשוטות יותר מבחינה מכנית ממדפסות לייזר. יש להן פחות חלקים נעים והן דורשות עד ל-98% פחות תחזוקת משתמש (החלק היחיד שנע במדפסת הזרקת דיו הוא ראש ההדפסה, לעומת מדפסת הלייזר, בה נמצאים בתנועה לפחות שישה סטים של רולרים, שלא לדבר על כך שהנייר צריך לנוע דרך מתקן 'פיוזר' ורצועת הנעה. ככל שיש יותר חלקים זזים, כך עולה הסיכון לתקיעה).
מחסניות או מכלים?
השלב הבא ברכישה הוא בחירה בין מדפסות המצוידות במחסניות דיו או בדור חדש, שמציע במקומן מכלי דיו גדולים. המחסניות הקטנות יקרות מאוד ודורשות קצב החלפה גבוה. המכלים, לעומת זאת, מציעים נוחות לטווח הארוך, מכיוון שהם מאפשרים הדפסה של אלפי דפים בלי כל הפרעה, במקום לרוץ שוב ושוב לחנות ולרכוש מחסניות דיו יקרות שגם נגמרות מהר. כמובן שיש גם את היבט העלות: מדפסות המכלים מציעות מחיר נמוך משמעותית עבור כל הדפסה. יש כיום מדפסות הזרקת דיו המצוידות במכלי דיו שמגיעות כבר ברכישה עם כמות אדירה של דיו, שמספיקה להדפסה של שלוש שנים, ללא צורך ברכישת דיו נוסף. שטח במשרד
במשרדים, ובעיקר במשרדים קטנים, שבהם כל סנטימטר חשוב, יש ערך רב למוצרים שלא תופסים מקום רב ("שטח רצפה"). אתם בטוח לא רוצים להיתקע עם "מפלצת" אימתנית שתיתקע לכם באמצע המשרד. ודאו שאתם יודעים לאן בדיוק הולכת המדפסת, קחו מידות וראו שהיא יושבת בול במקום המיועד – ורצוי שתתפוס כמה שפחות מקום.
מעבר הביתה?
בעקבות סגרים שבאים והולכים, ערים צבעוניות ושאר "קללות" קורונה, יש לא מעט מקומות עבודה שעובדים לסירוגין מהבית. במצבים כאלה, גילו מעסיקים כי הציפיה ברורה: העובדים רוצים בבית את אותו הציוד שאליו התרגלו במשרד, בין אם מדובר במסך גדול או במדפסת צמודה. אלא שבמקרה הזה, לא מדובר במדפסת מחלקתית. הדרישה היא בדרך כלל למדפסת 4 ב-1 (הדפסה, סריקה, פקס וצילום), שתתפוס כמה שפחות מקום, שלא תדרוש כמעט תחזוקה, ושתדפיס בצבע ובשחור לבן אינספור עמודים. גם כאן יש מספר פתרונות אידיאליים, דוגמת מדפסת EcoTank ה-L6190, שמפגינה עלות אולטרה נמוכה לדף הודות לדיו (שמקבלים עם המדפסת), בכמות המספיקה לשלוש שנים. במדפסת זו, עם מכלי הדיו שמגיעים מהחנות ניתן להדפיס עד 14 אלף דפים בשחור לבן ו-11,200 בצבע – וזה הרבה.
לחשוב לפני שמדפיסים
ניתן להפחית את העומס ולחסוך דיו ונייר רק על ידי הדפסת החומר הדרוש בפועל. אז מדוע בכלל להדפיס את ארבעת העמודים של משפטים בסוף דו"ח בנק או את 242 ההערות העוקבות אחרי מאמר דעה? האם אתם באמת רוצים עותק קשיח של הדו"ח הזה, בן 50 העמודים, או שקריאתו על המסך תספיק? תצוגה מקדימה של המסמכים לפני ההדפסה, ובמיוחד דפי אינטרנט, תודפס בצורה שונה לגמרי ממה שהם נראים על המסך, לרוב עם פערים או רווחים ריקים.
14/09/20 11:06
7.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פרטנר תספק למשרד החינוך עשרות אלפי התקני מודם לחיבור מחשבים ניידים לרשת הסלולר, במסגרת פרויקט שהובילו משרד חינוך ומשרד האוצר לרכישת 144 אלף מחשבים ניידים עם גישה לרשת האינטרנט לילדים הזכאים לכך.
פרטנר נבחרה לספק 67,500 התקני מודם עם חיבור לרשת ה-LTE בסלולר (מודם-סטיק עם חיבור USB), עבור תלמידים ממשפחות מעוטי יכולת, שיקבלו מבתי ספר ברחבי הארץ מחשבים ניידים עם חיבור לאינטרנט.
ההתקנים יסופקו מיד לאחר החגים, ויכללו חבילת דאטה של 100 ג'יגה-בייט לגלישה על גבי הרשת הסלולרית המהירה של פרטנר, הפרוסה ברחבי הארץ.
מדובר בפרויקט משמעותי בהיקף של כ-40 מיליון שקלים (כולל מע"מ), ופרטנר נבחרה לספק את הציוד וחבילות הדאטה לאחר שזכתה במכרז קודם של מינהל הרכש, שאפשר לחברה להציע הצעות לפרויקט הנוכחי.
יובל קינן, המשנה למנכ״ל פרטנר: "לרשת הסלולר המתקדמת של פרטנר יתרונות מובהקים באיכות הקליטה, מהירות הגלישה ופריסה, כל אלה מאפשרים למידה מרחוק בכל מקום, ללא תלות או כפתרון משלים לחיבור לתשתיות קוויות. אנחנו נרגשים לקחת חלק בפרויקט כל כך חשוב של משרד החינוך, הן ברמה העסקית והן מבחינת ההשפעה והתרומה לצמצום פערים כלכליים-חברתיים והנגשת השכלה, ידע וגלישה באינטרנט לכולם".
קוקי טרוזמן, סמנכ"ל חטיבת מכירות ועסקי: "תקופת הקורונה מציבה אתגרים בכל הנוגע ללימוד ועבודה מרחוק. הפתרון שלנו ישמש מעתה גם את אחד הארגונים הגדולים בישראל, את מערכת החינוך".
14/09/20 12:35
7.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
O.P.S.I, הזכיינית המורשה של חברת UPS העולמית בישראל – המספקת פתרונות שילוח לכל אורך שרשרת האספקה – השלימה פרויקט רחב היקף ליישום פתרון ההיפר מאוחד (HyperConverged) של נוטניקס (Nutanix). בתום הפרויקט, משמשת הטכנולוגיה של נוטניקס כתשתית עבור היישומים התפעוליים באתר הפרודקשן של החברה, ובכלל זה הערוצים הדיגיטליים ומערכת ה-BI, אתר ה-DMZ (רשת מאובטחת ומבודדת), מרכזיית החברה וסביבת הפיתוח והבדיקות. היקף הפרויקט מוערך בכמיליון שקל.
בסיום הפרויקט סביבת ה-HyperConverged של נוטינקס מריצה כיום למעלה מ-500 שרתים וירטואליים באמצעות תשתית הוירטואליזציה Nutanix Acropolis. בנוסף, הופעלו סביבות VDI של נוטניקס לתמיכה בעבודה מהבית של כ-600 מעובדי החברה העובדים בסביבת סיטריקס.
"UPS בישראל היא גוף נותן שירות ללקוחות עסקיים וללקוחות פרטיים, כאשר כל אחד מהם מצפה לקבל חווית שירות שלמה, תוך שקיפות מלאה לכל אורך התהליך", אמר שי גוטמן, סמנכ"ל טכנולוגיה וחדשנות ב-UPS. "החברה מנהלת מיליון וחצי תהליכי שירות בכל חודש, כאשר הרוב המכריע מבוצע בכלי אוטומציה. עבור כל חבילה המועברת כיום דרך UPS, מבוצעות בין 10-15 אינטראקציות דיגיטליות מול הלקוח, ובכלל זה אפשרויות מעקב אחר חבילות. עם היקפי עבודה של עשרות אלפי חבילות ביום, נדרשים לחברה כוחות עיבוד ומשאבי אחסון משמעותיים שיבטיחו את המהירות, היציבות וחווית הלקוח הרצויה".
לדברי גוטמן, "בתחום בו אנו פועלים התחרות עזה ורמת השירות המורכבת מחווית לקוח ויכולת לתת מענה מהיר לצרכים עסקיים משתנים, היא קריטית. בעקבות שדרוג התשתית לפתרונות נוטניקס, נהנית כיום UPS בישראל משיפור של עשרות אחוזים בביצועי היישומים הקריטיים, שליטה ובקרה טובות ומדויקות יותר ויכולת גידול מהיר ופשוט, תוך שמירה על שרידות. בנוסף, השגנו חיסכון בעלויות תפעול כתוצאה מניהול מערכת אחודה לשרתים, האחסון והתקשורת וחיסכון בשעות עבודה של צוותי פיתוח".
UPS
"לא עסוקים בלהפעיל שרתים, אלא בהוספת עוד ועוד שירותים"
"כבר בחודש הראשון לאחר יישום הפתרון של נוטניקס הורדנו את שעות העבודה לניהול הדטה סנטר ב- 50%", הרחיב גוטמן, "שדרוגים נעשים באופן אוטומטי בתוך דקות בודדות, במקום כמה ימים. יש לנו אפס בעיות. היום אנו לא עסוקים בלהפעיל שרתים, אלא בהוספת עוד ועוד שירותים ללקוחות. המערכת של נוטניקס לתפעול שוטף וניהול השרתים ולכל התפעול, והצוותים ממוקדים ביצירת Value לעסק".
"לסיכום, אמר גוטמן, "אנו מעריכים כי חסכנו כמחצית מן העלויות בהשוואה לתשתית הקודמת עימה עבדנו. במקביל, אנו צופים כי ה-ROI בפרויקט זה יהיה מהיר, ובתוך כשנתיים וחצי נחזיר את ההשקעות. לצד זה, השגנו יכולת גמישות משמעותית וביצועים גבוהים, אשר שינוי משמעותית את חווית הלקוח".
דוד בן-זנו, מנהל התשתיות ב-UPS, סיפר כי "ההתנסות עם נוטניקס החלה לאחר החלטה לבדוק את טכנולוגית Hyperconverged (ר"ת HCI), שיחליפו מערכות מסורתיות המבוססות על שרתי UCS, אחסון של NetApp ותשתית וירטואלית של VMWare. גילינו כי טכנולוגית ה-HCI של נוטניקס ותשתית השרתים הווירטואליים שלה מספקים ביצועים גבוהים הרבה יותר ושרידות גבוהה יותר, בעיקר עם מערכות הדורשות עוצמת מיחשוב. בעקבות זאת העברנו את מערכות הליבה ואת סביבת הפיתוח לתשתית נוטניקס".
בהתייחס לתכניות העתיד מציין בן-זנו כי "החברה מתכננת בימים אלו להעביר גם את אתר ה-DR לתשתיות נוטניקס. בנוסף, בוחנים להרחיב את יישום פתרון ה-ERA של נוטניקס המוטמע בארגון. פתרון זה מאפשר לנו להשיג בלחיצת כפתור שחזור בסיס הנתונים, על מנת להבטיח את רציפות פעולת בסיסי הנתונים".
בהתייחס למשבר הקורונה ציין בן-זנו כי "התפרצות הקורונה בחודש מרץ תפסה הרבה חברות ללא תשתית מתאימה כדי לאפשר לעובדיהן עבודה יעילה מרחוק. השילוב בין נוטניקס לתשתית הסיטריקס אפשר ל-UPS ישראל להעביר בתוך זמן קצר מאוד 600 עובדים לעבודה מהבית ללא בעיות ביצועים".
בן סמו, מנהל מכירות אזורי בנוטניקס. צילום: יח"צ
בן סמו, מנהל מכירות קומרשיאל בנוטניקס ישראל, הוסיף: "השינוי שהשיגו ב-UPS לאחר יישום הטכנולוגיות של נוטניקס היה ברור ומהיר: שיפור ביצועים וחסכון כספי של עשרות אחוזים. זאת בנוסף לביצועים גבוהים, ניהול קל ונוח, יציבות ושרידות ברורים לעין. UPS בישראל הוא ארגון שבו הזמינות, הביצועים וחווית השירות חשובים מעין כמוהם. אנו שמחים כי הוכחנו שהתשתיות של נוטניקס יכולים לתרום משמעותית לספק חווית לקוח ברמה גבוהה ושקט נפשי לצוות ה-IT לעסוק בהוספת עוד ועוד שירותים חדשים, ולא בניהול תשתיות. עם הצורך לעבור לעבוד מהבית קיבלנו עוד הוכחה כיצד ניתן להעביר בזמן אפס מאות עובדים לעבודה מרחוק יציבה ומהירה".
14/09/20 12:01
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תשתף פעולה עם טיק-טוק בארה"ב. אורקל. צילום אילוסטרציה: BigStock
האם פרשיית פעילותה של אפליקציית טיק-טוק (TikTok) בארה"ב עומדת לפני פתרון? על פי דיווחים בתקשורת האמריקנית, אמש (א') נפל דבר – מיקרוסופט (Microsoft) הודיעה שהיא מוותרת, ואורקל (Oracle) היא ש"תשתף פעולה" עם טיק-טוק בכל הקשור בפעילות בארצות הברית. משמע, לא מדובר ברכישה מובהקת אלא בקשר עסקי אחר, שיאפשר לאפליקציה המגה-פופולרית לפעול במדינה, בלי להדאיג יותר מדי את משטר טראמפ, או את זה שיבוא אחריו בקרוב.
כאמור, אופי הקשר שנרקם עדיין לא ידוע. מקורות ששוחחו עם רויטרס טוענים כי על פי ההצעה, אורקל תהיה השותפה הטכנולוגית של בייט-דאנס וככל הנראה תנהל את נתוני המשתמשים של הפלטפורמה בארה"ב. בנוסף אמרו המקורות כי אורקל מנהלת משא ומתן עם גורמים נוספים על השתתפות בפעילות טיק-טוק בארה"ב. עוד טען אחד המצוטטים כי חברות ההשקעות ג'נרל אטלנטיק (General Atlantic) וסקויה (Sequoia) יקבלו גם הן מניות מיעוט בפעילות האפליקציה בארה"ב במסגרת ההצעה, אמר אחד המקורות.
עם זאת לא ברור אם הנשיא, דונלד טראמפ, יאשר את העסקה, שנודע כי הוועדה להשקעות זרות בארצות הברית (CFIUS), פאנל ממשלתי אמריקני הבודק עסקאות לסיכוני ביטחון לאומי, מפקחת עליה.
פתרון שלא יאלץ אותו להתקפל? נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ. צילום: BigStock
צו לחרם בארה"ב הוליד כוונה למכירה
תקציר האירועים שקדמו לבשורה הנוכחית כולל צו חירום, שהוציא באוגוסט הנשיא האמריקני, אשר הורה לחברת בייט-דאנס (ByteDance) – הבעלים של האפליקציה, שהיא חברה מבייג'ינג – לסגור את עסקיה בארצו, וזאת משום החששות שהחברה הסינית מקיימת קשרים עם הממשל הקומוניסטי בארץ המוצא שלה, ובכך מסייעת לסין לרגל אחרי אמריקנים.
טראמפ ציטט "עדויות אמינות" לחששות מכך שהאפליקציה – המבוססת על סרטוני וידיאו קצרצרים, ואשר אהודה בעיקר בקרב צעירים – משתפת את בייג'ינג בנתוני משתמשיה, וטען שמדובר בסכנה אמיתית לביטחון המולדת והאזרחים.
ב-24 באוגוסט הגישה בייט-דאנס כתגובה למהלך תביעה בארה"ב, בטענה כי הצו המנהלי מבוסס על הנחות מוטעות: פעילות האפליקציה אינה מהווה כל איום לביטחון הלאומי והיא אינה מעבירה את המידע לסינים. תאריך היעד לסיום הפעילות בארה"ב עמד על ה-12 בנובמבר.
טרפה את קלפי המכירה. סין. איור: BogStock
עקב הצו החלה בייט-דאנס במגעים למכירת עסקיה בארה"ב, כשבין המתמודדות על הזכות עמדו ענקיות כמו מיקרוסופט, וולמארט (Walmart), טוויטר (Twitter) ואורקל, כמו גם חברות אחרות.
אלא שבשבוע שעבר נודע כי מכירת טיק-טוק בארה"ב ככל הנראה יורדת מסדר היום, וזאת לאחר מהלך של ממשלת סין שציינה הטלת מגבלות ייצוא על טכנולוגיות בינה מלאכותית. מגבלות שכאלו, אם אכן הוטלו או יוטלו, יכולות לדרוש את אישורה של הממשלה הסינית לביצוע העסקה המתוכננת. לפיכך נודע כי בייט-דאנס והבית הלבן ניהלו ביניהם מגעים בניסיון לפתור את הסבך באופן שיאפשר לטראמפ שלא לסגת מאיומיו.
צפרא כץ, מנכ"לית משותפת של אורקל. צילום: קובי קנטור ז"ל
היה ברור מלכתחילה שהנשיא טראמפ – שלו קשרים מצוינים עם לארי אליסון, מייסד אורקל, וצפרא כץ, שהיא מנכ"לית משותפת בחברה, ושמונתה בזמנו על ידי הנשיא להיות חברה בצוות ייעוץ טכנולוגי בכיר שלו – מעוניין באורקל. בעיני טראמפ אורקל נחשבה כפרטנרית הטכנולוגית הטובה ביותר לפתרון הקונפליקט, שירגיע את משתמשיה במדינה – יש לה יותר מ-100 מיליון כאלו, וזאת למרות שהעסקים האמריקנים מהווים רק 8% מכלל עסקיה בעולם.
הבשורה על אורקל הגיעה ממש אחרי שמיקרוסופט הכריזה שלא תרכוש את פעילות טיק-טוק בארה"ב מבייט-דאנס. הענקית העצמתית, שיכולה להיכנס לכל סוג של עסקה מבחינה פיננסית, הודיעה הלילה על הנסיגה והסבירה כי "אנו בטוחים שההצעה שלנו הייתה טובה למשתמשי טיק-טוק, תוך הגנה על אינטרסים לביטחון לאומי", כך כתבה החברה בפוסט שפרסמה בבלוג שלה. "לשם כך היינו מבצעים שינויים משמעותיים, בכדי להבטיח שהשירות עומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר לאבטחה, פרטיות, בטיחות מקוונת ולחימה נגד דיסאינפורמציה, והבהרנו עקרונות אלה בהצהרה שלנו מאוגוסט".
דיווח של CNN מדגיש כי אין בינתיים אינדיקציה האם השותפות המתהווה בין טיק-טוק לאורקל אכן תסיר לחלוטין איום החרם מאפליקציית הווידיאו החברתית. היקף ושפת הצו, יחד עם התבטאויותיו של טראמפ בנוגע ל-TikTok, הובילו לבלבול לגבי האופן שבו ייושם החרם, והערפל הזה טרם התפוגג.
14/09/20 14:00
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביל גייטס ואילון מאסק הם יזמים מגה-עשירים, ושניהם מהווים כיום דמויות נערצות. כולם רוצים לדעת מה הם חושבים על כמעט כל עניין בעולם, לטוב או לרע. כולל מה שהם חושבים זה על זה.
המייסד הראשון (והמשותף) של מיקרוסופט (Microsoft) אפילו הפך למושא התעניינות גדול עוד יותר במהלך המגיפה הנוכחית, בגלל שהרבה להתבטא אודות המצב, משום המלצתו על חיסונים לכל האוכלוסיה, וכיוון שיש מי שחושדים בו שהוא בעל אג'נדות נסתרות.
מאסק מצדו נמצא בנסיקה. המייסד השותף של SpaceX וטסלה מוטורס (Tesla Motors) זכה למוניטין שלו כחדשן בתחום הטכנולוגיה, ובאחרונה טיפס ונכנס לפסגת רשימת עשירי תבל. הוא נמצא כעת במקום הרביעי וגייטס בשני. עיקר הצלחתו הפיננסית נובע מרווחי מניות יצרנית המכוניות החשמליות שלו, שלמאסק בעלות על רבות מהן. אלו עלו השנה ביותר מ-300% השנה, אולם גם צנחו באחרונה באופן כואב, שגרם למאסק לאבד יותר מ-16 מיליארד דולר בפחות מיממה, בשבוע שעבר. אבל אין סיבה לדאוג לו. הוא עדיין מולטי-מיליארדר, שהונו מוערך נכון להיום ב-91.5 מיליארד דולר. בנוסף, הוא גם הבטיח באחרונה כי בתוך שבועות ספורים בלבד יחול "זינוק קוונטי" בטכנולוגיות הנהיגה האוטונומית המלאה של מכוניות טסלה, כך שאפשר שלא ירחק היום שנראה אותו מדלג וחולף גם על פני מארק צוקרברג, גייטס וג'ף בזוס (לפי הסדר הזה) כל הדרך אל הצמרת.
אילון מאסק, מנכ"ל ומייסד טסלה, ליד מכונית במפעל החברה בפרמונט. צילום שנחתך: מאוריציוס פסק, Wikimedia Commons
הקרבה ברשימה לא הולידה אהבה
אבל בין גייטס למאסק, על אף הקרבה בטבלה, אין אהבה (שלא לומר הערכה) רבה.
גייטס מתח באחרונה ביקורת על משאיות חשמליות בבלוג שלו וטען כי במקרה שלהן לא יהיה ניתן באמת להתמודד עם הובלה למרחקים ארוכים, בעיקר משום שהסוללות של כלי הרכב הכבדים במתכונתם החשמלית גדולות וכבדות. לדבריו, זו גם הסיבה שלא ניתן יהיה ליישם טכנולוגיה זו ביעילות על מטוסים, ספינות או מטוסי מטען.
אחרי התבטאות זו, בסוף השבוע האחרון, הגיב מאסק לציוץ בו משתמש שאל מה דעתו על מה שאמר גייטס בעניין כלי הרכב האלקטרוניים. מאסק ענה בלקוניות, כאילו אינו יודע שהמילים הללו יעשו כותרות וכתב: "אין לו שמץ של מושג". He has no clue
— Elon Musk (@elonmusk) September 12, 2020 אבל לא נראה שהתגובה הזו שהנפיק מאסק הייתה באמת תמימה. בפוסט שלו על עתיד כלי התחבורה האלקטרוניים גייטס ציין יצרניות רכבים חשמליים יריבות של טסלה – ג'נרל מוטורס (GM), פורד (Ford), ריביאן (Rivian) ובולינגר (Bollinger) – כחלוצות בתחום, אך לא הכניס את טסלה לרשימה.
זו אינה הפעם הראשונה שהשניים "נכנסים" (בעידון מסוים) זה בזה. בפברואר, לאחר שמייסד מיקרוסופט אמר בראיון כי קנה מכונית חשמלית מסוג טייקן (Taycan) מתוצרת פורשה (Porsche) ולא טסלה, מאסק תיאר בטוויטר את רשמיו מהפעם הראשונה שבה שוחח את יריבו. "השיחות שלי עם גייטס הפליאו בכמה שלא-היו-מדהימות, דרך אגב", צייץ מאסק, הידוע ביכולותיו לעורר שערוריות ברשת המצייצת.
ואז גייטס החזיר למאסק, בקשר למגפת הקורונה, במסגרת ראיון ל-CNBC, וזאת לאחר שהיזם מדרום אפריקה מתח ביקורת על ההגנה שמיישמים בארה"ב מפני הנגיף.
מאסק התייחס הגיב לציוץ, של אחיו, קימבל מאסק, ב-30 ביוני שם כתב כי בדיקות חיוביות רבות של COVID-19 עשויות להיות שקריות ולעוות את תמונת המצב במדינה. There are a lot of C19 false positives messing up the numbers. Even tests with 5% false positive rate (in *field*, not lab) would show up as ~17 million fake C19 cases even if there were actually none.
— Elon Musk (@elonmusk) June 30, 2020 "אילון מוסיף הרבה הערות מטורפות למצב", אמר גייטס בראיון ביולי, "אבל הוא לא מעורב במחקר חיסונים. הוא מייצר מכונית חשמלית נהדרת. גם הטילים שלו טובים. אתה יכול להגיב על אלה. אני מקווה שאתה לא מבלבל ביניהם עם אזורים שאתה אתה פחות מכיר". The rumor that Bill Gates & I are lovers is completely untrue
— Elon Musk (@elonmusk) July 30, 2020 "השמועה כי ביל גייטס ואני מאוהבים היא לגמרי לא נכונה", צייץ מאסק בסוף יולי, כהקנטה נוספת למתחרה המבוגר ממנו.
וכעת? נדמה שהוא פשוט קובע ישירות שגייטס מדבר בלי להבין בתחום שאליו הוא מתייחס, ממש כפי שגייטס טען לגבי מאסק עצמו בעניין הקורונה.
14/09/20 10:52
3.7% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
37% מהתקלות במתקני מחשב נובעות ממערכת החשמל, זאת על פי הדו"ח השנתי לשנת 2020 של ה-Uptime Institute. מערכת החשמל מתאפיינת בכך שתקלה בה משביתה את המתקן תוך חלקי שנייה ועלולה לגרום לנזקים ישירים לציוד ועלות נפילה, אך מעבר לכך, גם אם ניתן להתגבר על התקלה במהירות עלולים להיות נזקים עקיפים: תקלות בחומרה, צורך בשחזור נתונים, פגיעה במוניטין ועוד.
תשתיות החשמל המודרניות במתקני מחשב מסועפות מאוד וכוללות ריבוי הזנות, גיבויים וצרכנים מסוגים שונים. למרות ההתקדמות הטכנולוגית בשנים האחרונות במערכות בקרה ובהגנות בלוחות החשמל, עדיין הגנות אלו אינן מסוגלות, ברובן, להתמודד עם חיזוי התקלה הבאה, שתגרום להפסקת חשמל או לקצר. מיקום התקלה יכול להיות החל ממקור ההזנה וכלה בנקודת החיבור הסופית לצרכן ה-IT.
הסיבות לתקלות במתקני מחשב – מתוך הדו"ח השנתי של ה-Uptime Institute לשנת 2020
תקלות נגרמות כתוצאה מאירוע נקודתי: הפסקת חשמל, קצר מלא וכד', או מתהליך – אירוע מתמשך של התרופפות חיבורים, התחממות, הצטברות אבק וכד'. תקלות יכולות לבוא לידי ביטוי בהתנתקות של מפסק כתוצאה מפעולת מערכת ההגנה במקרה ה"טוב", אך עלולה גם להגיע למצב של התחממות ושריפה בלוח. המאפיין המשותף לתקלות הוא גורם ההפתעה.
מערכת GES
מערכת GES באה להפחית את הסיכון ממקור זה. המערכת מנטרת את הזרמים במוליכי האפס וההארקה, כמו גם את הזרמים במוליכי הפאזות. כך, היא מזהה תהליכים שאינם חלק מהמאפיינים הנורמליים של פעולת המתקן – כאלה שאינם מנוטרים כיום על ידי בקרים אחרים.
המערכת מזהה אנומליות בערכים קטנים ומתריעה על החריגה לגורמים המפעילים. המערכת מנטרת את הפרמטרים 7X24 ומעבירה את הדיווח למערכת הבקרה. המערכת מעבדת את הנתונים, מנהלת רישומים היסטוריים ויכולה להתריע למפעיל באמצעות SMS ו/או באי-מייל.
בדיקות תרמיות משמשות כבר כיום לזיהוי נקודות תקלה. הבדיקה יכולה להצביע על התחממות ולהפנות את גורמי האחזקה לנקודת הכשל. ככל שתקלה תתפתח לאחר ביצוע הבדיקה, היא תזוהה רק בבדיקה התקופתית כעבור שנה, או, גרוע מכך, כתוצאה מתקלה. בניגוד לבדיקות התקופתיות, מערכת GES מנטרת ברציפות את הנתונים, מנתחת אותם על בסיס אלגוריתם חכם ומסוגלת להתריע ולחזות תקלות באופן מיידי. המערכת לא באה להחליף את הבדיקות התרמיות, אבל היא מתריעה בזמן אמת, טרם קרות הנזק, ומכוונת את גורמי האחזקה אל סביבת התקלה.
במתקני מחשב לא מקובל להתקין ממסרי פחת. אלה מוצרים בעלי מאפיינים ביתיים, המחייבים בדיקה תקופתית שאינה מתבצעת במתקני מחשב, שכן היא מחייבת ביצוע של ניתוק ההזנה. מערכת GES מבצעת בפועל ניטור והתראה כפי שהם מבוצעים על ידי ממסרי פחת או ממסרי הגנה, אך ללא ניתוק. גם במקרה זה, התראה זו חשובה על מנת להבטיח הן את זמינות האספקה והן את הבטיחות.
למערכת פונקציות נוספות בתחום זיהוי פערים בתחום ההארקה וההגנות החשמליות, שאותן יוכלו לנצל הגורמים המתמחים בתחום וגורמי האחזקה להעלאת כשירותו של המתקן ולהבטחת עמידתו בדרישות התקנים.
כאמור, יתרונה של מערכת GES מתמצה בכך שהיא מנטרת פרמטרים באופן רציף, שולחת התראות לגורמי ההפעלה ובכך יכולה לחזות תקלות כבר בתחילת התהוותן וכך להפחית סיכונים תפעוליים ובטיחותיים. עם זאת, המערכת אינה מבצעת ניתוקים, וכך היא אינה מסכנת את רציפות הפעולה של המתקן.
חוזקה של שרשרת נמדד על פי חוזקה של החוליה החלשה בה. מתוצאות סקר ה-Uptime עולה, כי ה"חוליה החשמלית" היא כיום החוליה החלשה במערכת. מערכת GES משפרת משמעותית את חוזקה של חוליה זו, והתקנתה יכולה להפחית תקלות ולהביא לשיפור משמעותי בזמינות המתקן.
הכותב הוא מנכ"ל Electrical Systems Protection.