זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/10/20 18:16
20.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האם הקורונה תביא בקרוב לכך שאזרחים יוכלו לקבל שירותים מהביטוח הלאומי ומרשות המיסים בהזדהות חד פעמית באתר ממשל זמין? נראה שהתשובה היא כן, לפחות לפי התחייבות שנתנו היום (ג') מנכ"ל הביטוח הלאומי, מאיר שפיגלר, ומנהל רשות המיסים, ערן יעקב, בדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת.
השניים הוזמנו לאחר שבדיון קודם על השירותים הדיגיטליים של הממשלה, שהתקיים בחודש שעבר, העיד יוזמו, ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן), כי הוא קיבל תלונות רבות של אזרחים שמנסים לקבל שירותים מהביטוח הלאומי, רשות המיסים ושירות התעסוקה, ונאלצים לזכור סיסמאות ולהזדהות שוב ושוב.
יו"רית הוועדה, ח"כ עינב קאבלה, אמרה כי "מדובר בגופים סטטוטוריים, שאמנם יש באתרים שלהם שירותים רבים, אבל לא ניתן לחייב אותם להתחבר לממשל זמין, וכך האזרחים מטורטרים דיגיטלית". היא ציינה כי "האזרח שרוצה לקבל שירות מהממשלה לא מבחין בין הארגונים השונים. הוא רוצה להיכנס פעם אחת עם סיסמה אחת ולקבל את כל השירותים, ולא לעבור בין אתרים שונים".
יעקב ושפיגלר סקרו ארוכות את פעילות הגופים שהם מנהלים בשלל הערוצים – טלפון, אתר, פייסבוק ועוד. הם ציינו כי שיתוף הפעולה עם ממשל זמין נמצא בדיונים מתקדמים, וכי כדי שההזדהות החד פעמית תצא לפועל, יש להתגבר על חסמים טכנולוגיים ומשפטיים. הדבר נכון במיוחד בכל מה שקשור לרשות המיסים, שמחזיקה במידע רגיש ביותר על כל אזרח בישראל.
"חיבור השירות האישי שלנו לאזור האישי הממשלתי נמצא בתהליכים מתקדמים ויש כבר צוותים משותפים שעובדים ביחד", אמר שפיגלר. יעקב ציין ש-"יש כאן צורך להתגבר על אתגרים שונים, שיאפשרו מצד אחד שמירה על הפרטיות ורגישות המידע ומהצד השני, לא יפגעו במטרה המרכזית – לתת לכל האזרחים שירותים מונגשים בכל הערוצים, בצורה המהירה ביותר".
זינוק במספר הפניות לביטוח הלאומי
שפיגלר הציג נתונים על העומסים הכבדים שהמוסד לביטוח לאומי סובל מהם בגלל משבר הקורונה, עם קרוב למיליון מובטלים ואלפי עסקים שהבעלים שלהם מצפים לקבל פיצויים מהמדינה. הוא ציין שבחודשיים האחרונים בלבד, לרבות בתקופת הסגר השני, מוקדי הטלפון של הביטוח הלאומי טיפלו ב-825 אלף פניות מצד מבקשי פיצויים ודורשי דמי אבטלה. בסך הכול, טיפל הארגון בתקופה זו ביותר ממיליון פניות בכל הערוצים – זינוק לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה.
מאיר שפיגלר, מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי. צילום: דוברות המוסד לביטוח לאומי
עוד הוא אמר כי הביטוח הלאומי מרחיב כל הזמן את מוקדי השירות שלו: כך, באחרונה פתח הארגון מוקדים חדשים בכרמיאל ובבאר שבע, תגבר את זה שקיים בצפת ומתכנן להקים בקרוב מוקד בנתיבות.
"כיום אנחנו ערוכים לקבל בו זמנית 1,500 שיחות וממש בימים הקרובים המספר יגדל ל-2,400", הוסיף שפיגלר. "ברור שגם המספר הזה לא מאפשר לענות לכל הביקושים ואז אנשים לא מקבלים מענה, אבל יש גבול גם ליכולת שלנו. אני מבין את האנשים שמתלוננים, אבל הם חייבים להיות סבלניים".
"בלי המחשוב לא היינו יכולים לתת מענה לאזרחים בקורונה"
גם יעקב סקר את פעילות רשות המיסים, שאף היא עוסקת בתקופת הקורונה בשיפור השירות ובהעברת התשלומים שמגיעים לאזרחים, על פי החלטות הממשלה. בהתייחסו לאזור האישי באתר הוא אמר כי "הקמנו אותו הרבה לפני פרוץ המגיפה והוא משתפר כל הזמן. תפיסת העולם שלי מהרגע שנכנסתי לתפקידי היא להיות גוף טכנולוגי מוביל בשירות הממשלתי, תוך שימור ההון האנושי. אילו לא היינו מממשים מדיניות זו, שכוללת שירותים מקוונים רבים, לא היינו יכולים לתת מענה לאזרחי ישראל בתקופת הקורונה".
מנהל רשות המסים, ערן יעקב. צילום: ניב קנטור
האזור האישי באתר רשות המיסים מאפשר לנישומים לבצע את מרבית הפעילות ללא צורך להגיע לסניף, כמו גם להגיש דו"חות שנתיים אונליין. מהלכים טכנולוגיים נוספים שיעקב הזכיר הם הרחבה ושיפור של מערכת ה-CRM של הרשות, ועבודה שוטפת לפישוט תהליכים וצמצום הבירוקרטיה.
השניים שיבחו את אנשי ה-IT – כל אחד של הגוף שבראשו הוא עומד. יעקב ציין את שע"מ, זרוע המחשוב של רשות המיסים, שבראשה עומדת ליאורה בן אפרים. הגוף ספג ביקורת בגל הראשון של הקורונה, לאחר שאתר הרשות קרס כשנפתח המועד להגשת בקשות של עצמאים לפיצוי. לדברי יעקב, "אנשי שע"מ עובדים מסביב לשעון, כולם חדורי מטרה ובלעדיהם לא היינו יכולים לתת את השירותים לאזרחים בתקופת הקורונה".
20/10/20 10:37
7.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל
גוגל (Google) חשפה כי התשתית שלה ספגה מתקפת מניעת שירות מבוזרת, DDoS, בהיקף של 2.5 טרה בייט בשנייה, בשנת 2017. מדובר במתקפה הגדולה ביותר אי פעם, מבחינת הנפח העצום שלה.
המתקפה, שלא נחשפה בעבר, הייתה שיאה של קמפיין של שישה חודשים שהפעילו האקרים שלוחי מדינה – סין. הם השתמשו בשיטות מרובות של מתקפה, אם כי בסופו של דבר לא הייתה למתקפה השפעה מהותית.
צוות הנדסת אמינות האבטחה בגוגל מדד וניתח את מתקפת השיא. מקור ההתקפה היה בכמה ספקיות אינטרנט סיניות, כאשר ההאקרים השתמשו במספר רשתות כדי לזייף 167 מיליון "פאקטים" (חבילות, מנות) בשנייה ל-180,000 שרתים חשופים. אלה כללו שרתים פגיעים מסוג DNS, CLDAP ו-SMTP.
"הנתונים מדגימים את הנפחים שהתוקף, בעל משאבים טובים, יכול היה להשיג", אמר דמיאן מנצ'ר, מהנדס אמינות האבטחה של גוגל קלאוד, "מדובר במתקפה שבהיבט הנפח שלה הייתה גדולה פי ארבעה ממתקפת מיראי (Mirai), שאירעה שנה קודם לכן. הנפח של מיראי עמד על 623 ג'יגה בייט לשנייה. היא נותרה מתקפת רוחב הפס הגבוהה ביותר שדווח עליה עד כה".
מתקפות DDoS – גדלות באופן אקספוננציאלי בכל המדדים
החשיפה באה על רקע ניתוח רחב יותר של אנשי גוגל קלאוד, לפיו מתקפות DDoS גדלות באופן אקספוננציאלי בכל המדדים: ביטים לשנייה (bbps), חבילות רשת לשנייה (pps) ובקשות HTTPS לשנייה (rps). הניתוח של גוגל, לפיו מתקפות DDoS אכן הולכות וגדלות בהיקף האיום שהן מציבות, מקבל חיזוק מאמזון (Amazon) ומאקמאי (Akamai): השתיים טענו, בנפרד, כי מנעו מתקפות שיא הקיץ. אמזון מנעה מתקפה בהיקף של 2.3 טרה בייט לשנייה, שהגיעה לשיאה באמצע יוני, והייתה גדולה ב-44% מכל מה שאמזון רשמה בעבר. בחלוף כמה שבועות, אקמאי טענה כי מנעה את מתקפת ה-DDoS הגדולה ביותר אי פעם במונחים של pps – מתקפה שהגיעה לשיא של 809 מיליון חבילות רשת לשנייה.
צמיחה מעריכית זו, אמר מנצ'ר, "חופפת את הצמיחה האקספוננציאלית של האינטרנט עצמו. הרשת מספקת רוחב פס ומחשוב לא רק לתוקפים, אלא גם למגנים עצמם. בשילוב נתוני הצמיחה הצפויה, העלייה האקספוננציאלית במתקפות פחות מדאיגה, אם כי עדיין מהווה בעיה גדולה".
גוגל קלאוד טוענת שהיא עובדת עם שחקנים אחרים בקהילת האינטרנט, כדי לזהות ולפרק תשתיות המשמשות לביצוע מתקפות. מתקפת השיא האמורה מ-2017 הובילה לכך שגוגל דיווחה על אלפי שרתים פגיעים לספקיות רשת. כן הושקעו מאמצים משותפים נוספים במעקב אחר מקור החבילות המזויפות, כדי שניתן יהיה לסנן אותן.
20/10/20 16:14
6.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סלקום קיבלה היום רישיון להפעלת שירותי דור 5 בישראל, ובימים הקרובים תשיק את השירות בעשרות יישובים בארץ.
האירוע התקיים במעמד שר התקשורת, יועז הנדל, ובהשתתפות מנכ״לית המשרד, לירן אבישר בן-חורין וחברי ועדת המכרזים, בשיחת וידאו, מלשכת שר התקשורת בירושלים ובנוכחות מנכ"ל חברת סלקום, אבי גבאי, שקיבל לידיו את רישיון ההפעלה.
במהלך החודשים האחרונים שדרגה סלקום את ליבת הרשת ופרסה את האנטנות בתחום התדר 3.5 גיגה הרץ המשמש לטכנולוגיית דור 5 בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים. על כן, לקוחות עם טלפונים התומכים בדור יוכלו 5 לגלוש על גבי הרשת החדשה באזורי הכיסוי בעשרות יישובים ברחבי ישראל.
במקביל, החלה החברה לשווק חבילות דור 5 חדשות ורק מי שיצטרף לאחת מהן יוכל לגלוש על הרשת החדשה, בדומה למדיניות של הוט מובייל, אך בשונה מפלאפון ואקספון, המאפשרות לבעלי מכשיר תואם לגלוש ברשת דור 5 בלי להחליף תוכנית.
חבילת הבסיס היא של גלישה בנפח 500 גיגה-בייט, 5,000 דקות שיחה והודעות, ו-500 דקות שיחה מישראל למגוון יעדים בחו"ל, במחיר חודשי של 49.9 שקלים. חבילה זהה בתוספת שירות סלקום טיוי תעלה 59.9 שקלים לחודש.
אבי גבאי, מנכ״ל סלקום, אמר, כי "הדור ה-5 הוא עוד שלב בהתחדשות החברה וההתמקדות בצורכי הלקוחות שלנו. הרשת מתוכננת כך שהיא תשפר את איכות הגלישה של כל הלקוחות שלנו".
20/10/20 10:49
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת כלמוביל, יבואנית רכב מובילה בישראל, בוחרת שוב בחברת אינפינידט (Infinidat) ומשדרגת את פתרונות אחסון הנתונים של החברה בהיקף של 2 פטה-בייט. הפרויקט, שהחל לפני כחודש והסתיים בימים אלו, ישרת את כ-1,500 עובדי החברה ולקוחותיה, שמשתמשים ביישומי החברה המתבססים על התשתית של אינפינידט, בהם מערכות ERP, סביבות וירטואליות, CRM, SQL ועוד.
במהלך הפרויקט שודרגו שני פתרונות InfiniBox לדור החדש של הפתרון. מעבר המידע בוצע בצורה חלקה על ידי שימוש במנגנוני data mobility מובנים עבור מיגרציות שקופות ב-online מלא לכלל המידע. המערכות החדשות הוטמעו בארכיטקטורת 'אקטיב אקטיב' מלאה לכלל המידע, על מנת לספק המשכיות עסקית מלאה.
יורם אברהם, מנהל התשתיות בכלמוביל, אמר כי: "בחרנו שוב ב-InfiniBox מאחר שהוא הוכיח את עצמו במהלך החמש השנים האחרונות כפתרון יעיל וחסכוני מחד, ובעל ביצועים גבוהים מאידך. לצד צריכת חשמל וקירור נמוכה מאד, הוא מאפשר לנו גמישות אדירה ויכולת לגדול בזמן אפס בלחיצת כפתור, ולכן הוא מאפשר לנו לעמוד בדרישות העסקיות ואף לבצע שינויים לפי הדרישות הדינמיות במהירות ובקלות רבה".
אורן ישרים, מנהל אזורי באינפינידט, אמר כי: "כלמוביל מצטרפת לשורת חברות בארץ ובעולם, שחוו את היתרונות הבולטים של InfiniBox ואת ההשפעה המכרעת שלו על היכולות התפעוליות של העסק כולו. אנו גאים בבחירתה של כלמוביל בנו בשנית, כאשר הדור החדש של הפתרון ימשיך לשרת אותה נאמנה, ואף ייעל יותר את ניהול התשתית כדי שכלמוביל תמשיך להעניק שירות מצוין לעובדים וללקוחות".
20/10/20 12:52
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פייסבוק (Facebook) מוסיפה תמיכה באינסטגרם (Instagram) לממשק המשתמש (API) במסנג'ר (Messenger). הדבר יאפשר לעסקים בפלטפורמה לטפל בהודעות הפרטיות שמתקבלות באינסטגרם דרך אפליקציות צד שלישי. לפי פייסבוק, ה-API המעודכן נמצא כעת בגרסת בטא עם מספר מוגבל של שותפי מפתח ועסקים.
חברת פייסבוק – שהיא הבעלים של אינסטגרם וגם האמא של המסנג'ר – הודיעה כבר מזמן שבכוונתה לאחד באופנים שונים את שירותיה, ושוקדת כל העת על אינטגרציה מעמיקה יותר ויכולת פעולה צולבות בין כלל הפלטפורמות שבבעלותה.
ממשיכה להצליב בין השירותים השונים שבבעלותה
לוגו חדש. מסנג'ר
כפי שדיווחנו השבוע, הענקית ממאנלו פארק השיקה באחרונה את היכולת לפעול באופן מסונכרן ברחבי פייסבוק, אינסטגרם ומסנג'ר, כשהוסיפה למשתמשים באפליקציות השונות אפשרות לשתף פוסטים וסטוריז בפייסבוק ובו-זמנית באינסטגרם. בנוסף, לפני כמה שבועות הודיעה החברה על שיפוץ חוויית העברת הודעות באינסטגרם, המאפשר גם הוא העברת הודעות בין פלטפורמות. חדי העין שמו לב שהשינויים כללו גם "צביעה" חדשה של הלוגו בעבור המסנג'ר בגווני פייסבוק ואינסטה המשולבים יחדיו.
אבל כעת מתרחש אחד החידושים המרעישים ביותר, לפחות בתחום העסקי, והוא שינוי יאפשר לראשונה למותגים ולעסקים הפועלים באינסטגרם לחבר נציגי שירות לקוחות אנושיים בלייב עם בקשות או פניות שהם מקבלים דרך אינסטגרם.
מותגים, מוכרים ומציעי שירותים שונים מסוגלים לענות ללקוחות במסנג'ר כבר מאז 2016, אלא שכעת – בהתחשב בכך שפייסבוק מחברת את תכונות המסרים המידיים של כלל שירותיה – אך הגיוני הדבר שהחברה מרחיבה את הפונקציות הללו גם לאינסטגרם.
האפשרויות החדשות באינסטגרם. צילום: פייסבוק
בפוסט שפרסמה פייסבוק בבלוג שלה למפתחים החברה כותבת: "תכונות ה-API החדשות מאפשרות לעסקים לשלב הודעות באינסטגרם עם האפליקציות העסקיות וזרמי העבודה המועדפים עליהם; הדבר עוזר להניע שיחות משמעותיות יותר, להגדיל את שביעות רצון הלקוחות, ולהגדיל את המכירות".
עוד ציינה פייסבוק, כי "אינסטגרם היא מקום לתרבות מתפתחת וליצירת טרנדים וגילוי מותגים חדשים הוא חלק בעל ערך בחוויה זו. להודעות המיידיות תפקיד מרכזי בסיוע לאנשים להתחבר למותגים בדרכים אישיות, באמצעות תגובות לסטוריז, הודעות ישירות ואזכורים. במהלך השנה האחרונה, השיחות היומיות הכוללות בין אנשים לעסקים במסנג'ר ובאינסטגרם צמחו ביותר מ-40 אחוזים. עבור עסקים, ההזדמנות להניע מכירות ולשפר את שביעות רצון הלקוחות באמצעות אינטראקציות משמעותיות עם אנשים בהודעות באינסטגרם היא עצומה".
20/10/20 14:35
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יבמ סיימה את הרבעון השלישי עם תוצאות מעורבות – ירידה בהכנסות לצד עלייה ברווח הנקי; כך עולה מהנתונים שהיא פרסמה אמש (ב'). אלא שלמרות הירידה בהכנסות, האנליסטים קיבלו את התוצאות בחיוב, שכן הן עקפו את התחזיות, בעיקר בגלל עלייה בפעילות הענן – התחום המרכזי שבו היא פועלת כיום. השוק מצידו לא התרשם ומניית יבמ ירדה במסחר שלאחר סגירת שערי וול-סטריט ב-3%.
הדו"חות מראים כי ההוצאות הרבעוניות של הענק הכחול צנחו בקרוב ל-15% ל-15.7 מיליארד דולר, בעוד שההכנסות ירדו ב-2.6% ל-17.56 מיליארד – 20 מיליון דולר יותר מממוצע הערכות האנליסטים. החברה רשמה ירידה בהכנסות בכל סעיפי הפעילות להוציא, כאמור, פעילות הענן, שעלתה ב-6.8% ל-5.6 מיליארד דולר.
הירידה הגדולה יותר בהוצאות מאשר בהכנסות גרמה לעלייה ברווח הנקי הרבעוני, שגדל ב-1.56% ל-1.7 מיליארד דולר. הרווח למניה רשם עלייה של 1.1% ועמד על 1.89 דולר. הרווחיות הושפעה לרעה מסעיף המס: יבמ הציגה ברבעון חבות מס של 128 מיליון דולר לעומת החזר מס של 151 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. משמעות הדבר היא שסעיף המס אחראי להפחתה של 279 מיליון דולר מהרווח הנקי שלה לעומת הרבעון השלישי של 2019.
עוד עולה מהנתונים כי ההוצאות הגולמיות פחתו ב-5.8% ל-9.1 מיליארד דולר, הרווח הגולמי גדל ב-1.1% ל-8.4 מיליארד והרווח הגולמי השולי עמד על 48%. ההוצאות התפעוליות קטנו ב-3.1% ל-6.6 מיליארד דולר, מה שהוביל לזינוק של 20% ברווח התפעולי.
בתשעת החודשים הראשונים: ירידות תלולות ברווחים
לצד הדו"חות הרבעוניים יבמ פרסמה את הנתונים לתשעת החודשים הראשונים של השנה. ההוצאות שלה רשמו בתקופה זו ירידה זעומה של 0.02% ל-49.91 מיליארד דולר בעוד שההכנסות קטנו ב-3.8% ל-53.3 מיליארד. על רקע נתונים אלה, הרווח התפעולי צנח ב-45.8% ל-3.4 מיליארד דולר וזה הנקי – ב-26.5% ל-4.2 מיליארד.
ארבינד קרישנה, מנכ"ל יבמ, אמר לאחר פרסום התוצאות כי "הביצועים החזקים של החברה בתחום הענן הושגו הרבה בזכות הרכישה לשנו את רד-האט. הן ממחישות את הביקוש הגדל לפתרונות הענן שלנו ומחזקות את ההתמקדות שלנו בתחום זה".
20/10/20 14:49
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביום ג', ה-3 בנובמבר, תקיים רד-האט (Red Hat), הספקית הגדולה בעולם של פתרונות קוד פתוח, את כנס Red Hat Forum, והשנה במתכונת וירטואלית. הכנס ישודר אונליין במקביל ברחבי EMEA (ר"ת אירופה, המזרח התיכון ואפריקה), כולל בישראל. במסלול הישראלי יתקיימו הרצאות, הדגמות וסיפורי לקוח, שיועברו על ידי צוותי המכירות והפיתוח של רד-האט ישראל, בשיתוף מנהלים מלקוחות מובילים בתעשייה.
לקראת מפגש הפורום שוחחנו עם עילית שפיגל, מנהלת המגזר הפיננסי (FSI) ברד-האט, שתנחה מושב מרתק בו תוצג טכנולוגיית קוד פתוח כמאיצת החדשנות בבנק הפועלים – לקוח אסטרטגי של ענקית הקוד הפתוח בישראל. מטעם הבנק תשתתף מירי שלום, מנהלת צוות הנדסת תוכנה בו, וכנציג רד-האט ישתתף מני צרפתי, מנהל ארכיטקטי תוכנה בישראל, יוון וקפריסין (IGC). השניים ישוחחו עם שפיגל על האתגרים שאיתם מתמודד הבנק ברמות העסקית והטכנולוגית, כמו גם על קצב השינוי המהיר של עולם הבנקאות. חדשנות ונגישות עננית לצד הרגולציות
לדברי שפיגל, האתגר המרכזי של הבנקים הוא ליצור חדשנות ונגישות עננית, לצד רגולציות קשוחות בנושא אבטחת מידע ופרטיות שהם חייבים לעמוד בהן. היא ציינה ש-"האתגר הזה פתיר אך ורק במבנה של ענן היברידי, שהוא שילוב של ענן פרטי, שיגן על הנכסים הפיננסיים, לצד עננים ציבוריים, שיאפשרו אופטימיזציה של ניהול המשאבים".
רד-האט מובילה את השוק במגמת הענן ההיברידי עם פלטפורמת Red Hat OpenShift, המבוססת על קוברנטיס. ככזאת, היא מציעה לארגונים פיננסיים את התשתית לפיתוח אפליקציות מודרניות, את הטכנולוגיה המתאימה לבניית ענן היברידי ופתוח, ואת כלי הניהול והאוטומציה הרלוונטיים.
שפיגל הוסיפה כי "החופש שמגיע עם טכנולוגיית הענן מאפשר לארגונים פיננסיים לבחור את הדרך לפיתוח אפליקציות, ובכך גם לבחור את השותפים העסקיים שלהם. הענן ההיברידי מסייע למוסדות פיננסיים לייצר גידול בהכנסות דרך עידוד שימוש בכלים חדשים ובטכנולוגיות חדשות, ושיתופי פעולה עם סטארט-אפים וחברות פינטק להרחבת היצע השירותים החדשים, כערוצים שירחיבו את הפתרונות".
בנק הפועלים, כמוביל המגזר הפיננסי בישראל, התמודד בדיוק עם אתגרים אלה כשיצא לדרך כבר לפני מספר שנים בשיתוף פעולה עם רד-האט.
ההשתתפות ב-Red Hat Forum 2020 אינה כרוכה בתשלום, אך יש להירשם מראש. לתוכנית הכנס ולהרשמה היכנסו לכאן.
20/10/20 15:32
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קידום לצחי וייספלד: מומחה הסטארט-אפים הוותיק מונה למנהל הגלובלי של אינטל איגנייט – תוכנית הסטארט-אפים של חברת הענק. זאת, לאחר שניהל את איגנייט במדינה שבה היא החלה – אומת הסטארט-אפ, ישראל. במקומו ימונה כמנהל הישראלי של התוכנית רמי נחמיאס.
וייספלד ניהל את אינטל איגנייט בישראל במשך קרוב לשלוש שנים. בתקופה זו התרחבה התוכנית מהסניף הראשון שלה בתל אביב למינכן שבגרמניה ולאוסטין שבטקסס, ארצות הברית. לפני שהחל לנהל את תוכנית הסטארט-אפים של אינטל הוא שימש במשך כשמונה חודשים כמנהל בישראל של התוכנית המקבילה של מיקרוסופט – Microsoft For Start-Ups, שגם היא החלה בארץ.
יזמות וסטארט-אפים אינם זרים לוייספלד. במהלך קרוב ל-30 השנים האחרונות הוא ניהל יזמויות בישראל ובעולם – בין השאר כמנכ"ל נטקינג, מנכ"ל מוצרי אנטרפרייז בקומטאץ', מנהל פעילות M-Systems בארצות הברית, מנהל העסקים, המוצר והשיווק של מודו של דב מורן וכשותף-יזם במינטיגו.
בראיון שנתן וייספלד לאנשים ומחשבים הוא אמר כי "לאתר כיום סטארט-אפ טוב זה כמו למצוא מחט בערימת שחת. היחס בין חברות סטארט-אפ אמיתיות וכאלה שעושות בעיקר 'רעש' הוא גדול מאוד, כי יש המון חברות. זה מקשה למצוא את חברות ההזנק המשמעותיות, ופה נכנסים האקסלרטורים – שמשמשים כמסנן".
מיהו המנהל הישראלי החדש?
נחמיאס שימש עד כה כמנטור לחברות שהשתתפו בשני הסבבים הראשונים של תוכנית איגנייט בתל אביב. נוסף על כך, הוא מביא עמו 20 שנות ניסיון ביזמות: נחמיאס ייסד לפני כארבע שנים את סטארט-אפ אבטחת המידע אלסייד, שם הוא כיהן כמנכ"ל, והקים את פעילות הצלחת הלקוחות הגלובלית בדיינמיק יילד, שנרכשה על ידי מק'דולנדס. קודם לכן הוא שימש בתפקידי ניהול בלייבפרסון ובאמדוקס.
רני נחמיאס, המנהל החדש של אינטל איגנייט בישראל. צילום: יח"צ
לדברי נחמיאס, "אני מצטרף לצוות אינטל איגנייט בזמן כה מיוחד. איגנייט איננה עוד תוכנית סטארט-אפים, אלא היא תוכננה בקפידה כדי לתת לכל חברה את הכלים הנדרשים לה על מנת לצמוח משמעותית. ההרחבה העולמית, שעליה דווחה אינטל באחרונה, מהווה עדות אמיתית להצלחתה עד כה וליתרונות המשמעותיים שהיא מספקת לסטארט-אפים".
אילו חברות נבחרו לסבב השלישי של איגנייט?
לצד ההודעה על המינויים החדשים, אינטל איגנייט פרסמה את זהותן של 10 החברות שנבחרו לסבב השלישי של התוכנית, שיחל בעוד כשבועיים, ב-2 בנובמבר. כל אחת מהן כבר גייסה לפחות חמישה מיליון דולר. החברות הללו נבחרו מבין יותר מ-230 סטארט-אפים שהגישו את מועמדותם – הכי הרבה חברות שהגישו מועמדות עד היום. בהתאם לתקופת הקורונה, התוכנית תתנהל הפעם באופן וירטואלי, וגם בחירת החברות נערכה בזום.
החברות הנבחרות לסבב השלישי הן: ארמו, שפיתחה פלטפורמה המשתמשת ב-DevOps כדי להטמיע סביבות מאובטחות באופן אוטומטי, על מנת ליצור אבטחת מידע ללא חיכוך וגישור על הפער בין DevOps לאבטחת מידע; Bria.ai, שיוצרת מידע ויזואלי סינתטי על העולם; קומודור, שפותרת בעיות בעולמות ה-DevOps וה-SRE על ידי כך שהיא מחזירה את השליטה על המערכות המודרניות המבוזרות ומספקת פלטפורמה אחידה לצוותי ה-DevOps כדי לנהל מקרים – החל מזיהוי הבעיה ועד לפתרונה; קונקטו, שהפתרון שלה משתמש במדע נתונים על מנת לפענח את טביעת כף הרגל הדיגיטלית של הצרכנים של מוצרי המתחרים ולנסות להעביר אותם לארגון; ולייטסולבר, שבונה פותר בעיות אופטי בהשראת המחשוב הקוואנטי כדי למצוא פתרונות אופטימליים לרוב בעיות המחשוב המסובכות בזמן קצר יותר.
החברות הנוספות שישתתפו באקסלרטור הן: לינקס, שמאפשרת לארגוני בריאות לשתף מידע רגיש באופן פרטי ומאובטח; אולו, שהפתרון שלה מזהה בעיות על בסיס בינה מלאכותית, במיוחד עבור חברות מדיה דיגיטלית; Orca AI, שמפתחת כלי ניווט חכמים לתעשיית הספנות, שמונעים התנגשויות; סולבו, שמסייעת למפתחים ולמהנדסי DevOps ו-DevSecOps לאבטח את יישומי הענן שלהם ולמנוע פריצות כתוצאה מהגדרה שגויה; ו-ואלרן, שלדבריה מציגה נקודת מבט שונה לתעשיית ה-IT והופכת תשתיות דרכים קיימות למקור מקיף של מידע וקישוריות.
וייספלד אמר כי "על אף התקופה המאתגרת, איגנייט ממשיכה לצמוח ולהתרחב גלובלית. קיים צורך בתוכנית סטארט-אפים המספקת פתרונות לאתגרים הגדולים ביותר מולם מתמודדות חברות ההזנק. איגנייט מספקת את האמינות והסמכות שרק חברת טכנולוגיה גלובלית כמו אינטל יכולה לתת. היא מספקת גישה בינלאומית לשווקים, ללקוחות ולמומחים, כמו גם תשתית תמיכה. התוכנית מביאה את הטובים והמוכשרים ביותר כדי לסייע לסטארט-אפים".