זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
16/02/21 08:35
7.52% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"הייתה זו המתקפה הגדולה והמתוחכמת ביותר שהעולם ראה אי פעם", כך אמר בראד סמית', נשיא מיקרוסופט (Microsoft), על מתקפת הענק שערכה קבוצה של האקרים רוסים, המקורבת לקרמלין. במתקפה, ציין סמית', השתתפו מספר עצום של מפתחים.
המתקפה נחשפה על ידי חברת האבטחה פייראיי (FireEye) ומיקרוסופט בדצמבר האחרון. היא החלה בספטמבר-אוקטובר 2019 והואצה במרץ האחרון. היקף הארגונים, הסוכנויות הממשלתיות והפרטים שנפגעו ממנה טרם הוברר עד הסוף, אולם מדובר במאות, לכל הפחות. היא נוצרה בשל נוזקה בשם פייראיי (FireEye) – ש"הולבשה" על Orion, תוכנת ניהול וניטור הרשת של סולארווינדס (SolarWinds). כ-18 אלף ארגונים, לקוחות סולארווינדס, הורידו את עדכון הגירסה המזוהם של אוריון.
"אני חושב שמנקודת מבט של הנדסת תוכנה, יהיה זה נכון לומר כי זו המתקפה הגדולה והמתוחכמת ביותר שראה העולם", אמר סמית' בראיון לתוכנית 60 דקות של רשת CBS. מיקרוסופט, שהמערכות שלה נפרצו גם הן בגלל העדכון ה"גרוע" של Orion, הקצתה 500 מהנדסים לחקור את המתקפה, אמר סמית', "אך גודל הצוות, שככל הנראה נתמך על ידי הממשל הרוסי, שעומד מאחורי ההתקפה – היה יותר מכפול בהיבט המשאבים ההנדסיים. כשניתחנו את כל מה שראינו במיקרוסופט, שאלנו את עצמנו כמה מהנדסים עבדו כנראה על ההתקפות האלה. והתשובה שאליה הגענו הייתה, ובכן, בהחלט יותר מ-1,000".
הענקית מרדמונד הודיעה, כי בין הלקוחות שנפגעו יש גם ארגונים מישראל. מיקרוסופט הייתה הקורבן השני שנחשף לאחר פייראיי – מהמגזר הפרטי, לצד VMware. מהממשל הפדרלי הנפגעים רבים, בהם משרד האוצר ומינהל הטלקום והמידע הלאומי במשרד המסחר (NTIA) וסוכנויות מודיעין, בהן CISA, הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות. משרד האנרגיה מסר, כי ההאקרים השיגו גישה לרשתות שלו. מינהל ביטחון הגרעין הלאומי, NNSA, המטפל במאגר אמצעי הלחימה הגרעיניים של ארה"ב, היווה גם הוא מטרה למתקפה, כמו גם המשרד להגנת המולדת ומשרד החוץ. עוד נפגעו מהמתקפה סיסקו (Cisco), אינטל (Intel), אנבידיה (Nvidia), בלקין (Belkin International), יצרנית נתבי Wi-Fi וציוד רשת ביתי, וכן חברת הייעוץ דלויט.
לדברי סמית', "בעוד שממשלות ריגלו זו אחר זו משך מאות בשנים, הרי שהתוקפים במתקפה זו השתמשו בטכניקה שמציבה סכנה לכלל שרשרת האספקה הטכנולוגית עבור הכלכלה במובן הרחב ביותר שלה. מדובר במתקפה על האמון, האמינות והמהימנות של התשתית הקריטית ביותר בעולם, במטרה לקדם (מטרות של) סוכנות ביון של מדינה אחת". סמית' הדגיש בתוכנית הטלוויזיה המוערכת, כי התוקפים כתבו מחדש 4,032 שורות קוד בתוך תוכנת Orion, המורכבות ממיליוני שורות קוד. לדבריו, רוסיה פיתחה בעבר סוגים אלה של טקטיקות סייבר בטרם תקפה את אוקראינה בסייבר בשנת 2017. "מתקפה שכזו, על שרשרת האספקה, חושפת את הסודות הפוטנציאליים של ארצות הברית וממשלות אחרות, כמו גם סודות של חברות פרטיות. אני לא חושב שמישהו יודע בוודאות כיצד ינוצל כל המידע הזה שנגנב. אבל אנחנו כן יודעים זאת: הנתונים נמצאים בידיים הלא נכונות", אמר סמית'. "בניגוד למתקפת NotPetya – במתקפה הזאת היה משהו ממוקד יותר. זה רק מראה שאם אתה עוסק בטקטיקה מסוג זה, אתה יכול להפיץ ולגרום לכמות עצומה של נזק והרס. סביר להניח כי מתקפת שרשרת האספקה של סולארווינדס ממשיכה. הדרך היחידה לדעת, בוודאות, כי הנוזקות הוסרו לחלוטין מהתשתית של ארגונים, היא בהשבתה ובהחלפה כמעט לחלוטין של כל המחשבים וציוד הרשת שניזוקו".
משקיפים ציינו כי עדכוני הגירסה המזוהמים של תוכנת Orion לא היו הדרך היחידה שבאמצעותה ההאקרים חדרו למאות ארגונים ברחבי העולם במהלך מתקפת הענק. זאת, כי ל-30% מהארגונים שנפרצו לא היה קשר ישיר לסולארווינדס.
16/02/21 18:37
7.52% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אילון מאסק, מהחובבים הגדולים של הדוג'קוין, קורא למשקיעים שמחזיקים בהרבה יחידות מהמטבע הווירטואלי למכור, ומציע לשלם להם סכומי כסף תמורת זה. בציוץ שפרסם שלשום (א') הוא הביע דאגה שלמעט מדי אנשים יש יותר מדי מטבעות דוג'קוין.
הדוג'קוין החל ב-2013 כבדיחה על עולם הקריפטו, אבל מאז נשאר בשוק. מאסק הצהיר לא מכבר שמדובר במטבע הווירטואלי החביב עליו, ואף צייץ תמונה שבה הוא נראה נושא את תמונת הכלב, שמהווה את סמלו של הדוג'קוין, בפרפראזה על תמונה מהסרט מלך האריות.
בסדרת הציוצים האחרונה שלו על המטבע, משלשום, הוא כתב: "אם המחזיקים הגדולים בדוג'קוין ימכרו את רוב המטבעות שלהם, הם יקבלו את התמיכה המלאה שלי. לדעתי, הסוגיה האמיתית היחידה כאן היא יותר מדי ריכוזיות.. אשלם להם דולרים אמיתיים אם הם יעשו זאת".
מיד לאחר הציוץ של מאסק שער הדוג'קוין קפץ, אבל לאחר מכן הוא ירד לשפל של 4.8 סנט ליחידה. בהמשך הוא שב לעלות, ונכון לכתיבת שורות אלה הוא שוב יורד – הפעם ב-6.5%, לשער של קצת יותר מ-5.5 סנט. שער השיא של הדוג'קוין, 8.7 סנט ליחידה, נרשם לפני תשעה ימים, לאחר שסלבס כמו סנופ דוג הצטרפו למאסק בתמיכה במטבע.
16/02/21 10:49
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת אגד הינה חברת התחבורה הציבורית הגדולה בישראל, ואחת הגדולות בעולם, עם פעילות המשרתת מעל מיליון נוסעים יומיים בישראל, הולנד ופולין. לאגד למעלה מ-9,500 עובדים, והכנסות שנתיות מוערכות של 1.2 מיליארד דולר.
בענף התחבורה, אגד היא מובילת שוק ויזמית במספר תחומים, החל מתחבורה ציבורית ותחזוקת רכב ועד להפעלת הרכבת הקלה הראשונה בתל אביב.
שוחחנו עם יוני פולקובסקי, מנהל ה-BI & Analytics.
מה הייתה המטרה העיקרית שלך עם הצטרפותך לאגד?
"הגעתי לאגד לפני שנה, זמן קצר לאחר הטמעת מערכת BI חדשה – Tableau. ה-CIO של אגד, נינה גיספאן, בחרה ב-Tableau ככלי לניתוח נתונים ארגוני, זאת לאחר בחינה מקיפה של מוצרים מובילים אחרים בשוק. Tableau נבחרה בעיקר בשל הצורך ביישום מהיר ובשל היותה כלי אינטואיטיבי וידידותי למשתמש, עם רמת הדמיה גבוהה שהופכת אותה לאידיאלית לתפעול בקנה מידה גדול. כמו כן, היה קריטי לבחור כלי עם יכולות ניתוח מתקדמות ושילוב עם מגוון גדול של מקורות נתונים.
המשימה הראשונה שלי הייתה להפוך נתונים שנצברו במשך שנים על פני מערכות שונות לידע משמעותי ממנו נוכל לקבל החלטות עסקיות. השאיפה הייתה להעצים את ההנהלה של אגד ביכולת לקבל החלטות עסקיות מדויקות, מבוססות דטה, כדי להניע את החברה קדימה בצמיחה ובהתייעלות תפעולית".
לפני יישום Tableau, מה היה מצב הנתונים של אגד?
"ראשית אציין כי אגד הייתה מכרה זהב מבחינת כמות ואיכות הנתונים שנצברו לאורך השנים. מקורות הנתונים כללו מערכות ליבה של תכנון וניהול תנועה, עולם המוסכים, הייצור ושרשרת האספקה, מערכות ניהוליות, ועשרות אלפי מכשירי IoT. היה מענה חלקי לצרכי הדו"חות והאנליטיקה, קווי העסקים הציגו מידע מעובד באקסל שנדרש זמן רב לייצור, וכל מנהל הציג את הנתונים על פי האמת הארגונית שלו. המידע לא היה נגיש, עם מעט אינטגרציה, ולכן היכולת שלנו לנתח נתונים הייתה מוגבלת למדי".
אילו מטרות עמדו על הפרק וכיצד עוזרת Tableau לעמוד בהן?
"המטרה המרכזית הייתה להפוך את אגד לארגון מבוסס נתונים. כלומר, יצירת מבט אחוד, בו כל היחידות העסקיות דוברות אותה שפה ומשקפות את אותה אמת ארגונית, המאפשרת קבלת החלטות עסקיות מיטביות".
מה קרה מאז הוטמעה Tableau?
"המערכת עלתה לאוויר לפני שנה וחצי ולדברי יו"ר אגד, מר אבי פרידמן: 'חוללה מהפכה בחברה'. כיום משתמשים במערכת ברחבי הארגון בכל יחידה עסקית ובכל היררכיה ניהולית. ראשית, זה הפך לכלי המשקף פעילות עסקית וניהול פרויקטים. המערכת משמשת לקבלת החלטות ניהוליות מבוססות נתונים, הן ברמת הפרויקט והן בפעילויות עסקיות יומיומיות. בנוסף, Tableau משמשת אנליסטים לזיהוי חריגות והזדמנויות לשיפור העסק. כמו כן, בכדי לתת לכל היחידות העסקיות שלנו גישה לנתונים שאספנו, במהירות ובקלות מכל מקום, הקמנו פורטל BI רספונסיבי, הזמין גם בנייד ובטאבלט דרך אפליקציית Tableau.
חברת G-Stat נתנה לנו ייעוץ וליווי לאורך תהליך ההטמעה, והייתה שותפה משמעותית בעיצוב הפתרון".
האם תוכל לתת דוגמה ספציפית שבה Tableau הביא ערך עסקי ישיר?
"בטח. אגד מפעילה מערך תחזוקה של אוטובוסים, מיניבוסים ורכבים פרטיים, למגוון גדול של לקוחות. המערך הזה כולל מאות עובדים ועשרות מוסכים בפריסה ארצית. אגד רואה בקו עסקים של התחזוקה מנוע צמיחה מרכזי בחברה.
סמנכ"ל התחזוקה ביקש כלי חזק לניתוח רווחיות. כדי למלא צורך זה, יצרנו ב-Tableau מודל חקירה משולב, המאפשר ניתוח רווחיות בכל רמות המוסכים השונים, עד לרמת העובד, תא העבודה ואפילו ברמה לפי שעה. באמצעות מודל מתקדם כזה ועם הגדרת יעד ברורה, אנו יכולים לקבל החלטות ניהוליות המבוססות על מידע מדויק מאוד, כדי לאפשר יעילות תפעולית ומיקוד היכן שקיים פוטנציאל של צמיחה עסקית".
G-Stat היא חברה מובילה בפיתוח ואינטגרציה של פתרונות אנליטיים מתקדמים בתחום ה-Big Data וה-Machine Learning, והינה נציגה רשמית של Tableau בישראל. כחברה מקצועית עם מאות פרויקטי BI אנו מטמיעים את Tableau כחלק ממערכת אנליטית כוללת שתוכננה בקפידה, תוך שילוב מגוון מקורות מידע, תכנון ארכיטקטורה יעילה, ובניית ויזואליזציות להבאת ערך עסקי, המיועדים לצרכיו ורצונותיו של כל לקוח.
לפרטים נוספים היכנסו לקישור הבא
16/02/21 13:30
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשבועות אחרונים הסתיים פרויקט להרחבת היכולות וקיבולת הטיפול בפניות נכנסות במוקדי שירות הלקוחות של הביטוח הלאומי באמצעות פתרון ניהול ה-Contact Centers של חברת אוויה (Avaya). הפרויקט בוצע על ידי חברת ITNAVPro. היקף הפרויקט נאמד במיליוני שקלים.
משבר הקורונה העמיד את מוקד הביטוח הלאומי במצב יוצא דופן. מספר השיחות היומי למוקד גדל משמעותית, להיקף של כ-220,000 פניות ביום. בשל כך, המוסד נדרש לפתרונות תהליכיים וטכנולוגיים, שיספקו מענה לגידול החד בשיחות הנכנסות ויאפשרו לייעל את פעילות המוקד ולתמוך בפעילותם של כ-700 נציגי שירות. הביטוח הלאומי מפעיל מוקד שירות באמצעות ארבעה אתרים בישראל, הפועלים בכל יום החל מהשעה 8:00 בבוקר ועד 17:00 בערב ומספקים מידע בשלוש שפות. בעקבות הרחבת היכולות, הביטוח הלאומי נותן מענה כעת למאות אלפי שיחות בחודש, פי שניים בהשוואה לתקופה שלפני הקורונה.
כחלק מן הפרויקט שולבו תכונות חדשות ואוטומטיות על מנת לספק חוויית לקוחות טובה ורציפה. הפרויקט כלל הוספת יכולות, אשר יאפשרו למוקדי ביטוח לאומי להתמודד טוב יותר עם כמות הפניות, כגון: הגדלת הקווים הנכנסים, מענה קולי אוטומטי עם שירותים עצמאיים מותאמים לפי דרישה, אפשרות לעבודת נציגים מהבית בצורה מלאה ופשוטה, יכולת להזמין שיחה חוזרת -Call Back בשעת עומס, כולל שמירה על מקום בתור, הרחבת שעות הפעילות של הנציגים לשיחות חוזרות, אינטגרציה עם הערוצים הדיגיטליים, אופציית שירות באמצעות Facebook Chat Messenger, הקלטת שיחות, הקפצת מסך לנציג עם מידע רלוונטי פרסונלי של הפונה ועוד. כל הרכיבים של אוויה מתחברים למערכות התקשורת של הביטוח הלאומי, לאתר האינטרנט ולפייסבוק.
היכולת לקלוט כמות כזו של שיחות נובעת, בין היתר, מכך שכ-30% מהן מסתיימות במתן שירותים קוליים עצמאיים (Self Service) לפונים באמצעות מערכת Avaya Experience Portal. בנוסף לכך, המערכת מבצעת 30,000 חיוגי Call Back ללקוחות, מרכיב המאפשר לקצר את זמני ההמתנה ואת משך השיחות בשל ייזום השיחה על ידי הנציג המתאים ביותר. בעקבות הפעלת היישום, מוקד השירות יכול לספק מענה של שיחות חוזרות למתקשרים לאחר שעות הפעילות או בזמנים שבהם העומס רגיל, זאת הודות לאלגוריתם מתקדם וייחודי.
יאיר אריאלי, סמנכ"ל שיווק, מכירות ופיתוח עסקי, ITNAVPro. צילום: יח"צ
לדברי יאיר אריאלי, סמנכ"ל שיווק, מכירות ופיתוח עסקי בחברת ITNAVPro: "משבר הקורונה יצר עומסים במוקדי שירות הלקוחות של הביטוח הלאומי, אשר נדרש לספק מענה בהיקף נרחב לנושאים רלוונטיים למשבר, כגון תשלומי חל"ת, דמי אבטלה לכמות עצומה של מובטלים, תשלומי מענקים לעצמאים ועוד. הפתרונות של אוויה מאפשרים להתמודד טוב יותר עם העומסים המגיעים אל נציגי השירות לאורך שעות היום ולצמצם את מספר הפניות לנציגים אנושיים, זאת במטרה להתמודד עם הגידול העצום במספר הפונים והתווספות נושאים חדשים הדורשים מענה". עוד הוסיף, כי "בתקופה מאתגרת זו הצליחה חברת ITNAVPro לתת מענה לדרישות והאתגרים של רבים מלקוחותיה, אשר חוו עלייה במספר הפניות הנכנסות, ולספק פתרונות ויישומים מותאמים, שיאפשרו, בזמן קצר, להמשיך ולתפעל את מוקדי השירות נוכח המגבלות".
רפי שקולניק, מנכ"ל אוויה ישראל. צילום: קובי קנטור ז"ל
לדברי רפי שקולניק, מנכ"ל אוויה ישראל: "פתרונות ניהול מוקדי השירות של אוויה, המיושמים בארגונים רבים בישראל, מאפשרים לארגונים לבצע מסע אמיתי ליצירת מולטי חוויה בעידן הטרנספורמציה הדיגיטלית. אנו גאים מאוד שאנו יכולים לבצע שינוי אמיתי בחיי אזרחים בישראל, כמו גם להאיץ את היכולת של לקוחותינו להתמודד עם אתגרים חדשים הנובעים ממגיפת הקורונה".
16/02/21 14:25
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כדי להבין את הקשר בין מערכת ניקוז מי גשמים לבין הדרך הנכונה למניעת התקפות מניעת שירות (DDoS) על אתרי אינטרנט, מספיק להעיף מבט על מה שקורה בערים רבות בישראל בכל פעם שיש מערכת גשמים חזקה.
כמויות הגשם החריגות שאנחנו רואים מדי פעם בחורפים האחרונים, הביאו לכותרות ערים כמו נהריה והוד השרון, אשר הוצפו והפכו בעל כורחן לוונציה. נהריה והוד השרון הן רק שתי דוגמאות מיני רבות, של יישובים שמערכת הניקוז בשטחן אינה עומדת בכמויות הגשמים החזקים והרחובות הופכים לנהרות זורמים. מדוע מערכת ניקוז הגשמים בערים אלו גורמת להצפת הרחובות כל אימת שיש גשם חזק? האם ניתן למנוע את ההצפות? במידה שניתן, כיצד?
מערכת ניקוז טובה ויעילה היא מערכת המסוגלת לקלוט כמויות גדולות של מים בבת אחת. ככל שנחפור את תעלת הניקוז לעומק והיא תהיה רחבה יותר, כך קטן הסיכוי להצפות. דרכים אחרות למניעת הצפות הן בניית סכרים בנחלים, כדי למנוע את עליית המפלס, או הטיה של מי הנחל לכיוון אחר על מנת למנוע הצפות. כך, לדוגמה, בימים אלו נחפר באזור פארק אריאל שרון הסמוך לנחל האיילון מאגר מים אדיר בגודלו, שמטרתו להסיט את מימי נחל האיילון בעת ירידת גשמים רבים לכיוון האגם המלאכותי, ועל ידי כך למנוע מכמויות המים להגיע אל נתיבי איילון ולהציפם.
הצפת שרת האינטרנט, כמו הצפת מערכת הניקוז לגשמים. DDoS. צילום אילוסטרציה: BigStock
מהשיטות הללו למניעת הצפות ניתן להבין ביתר קלות גם את הדרכים למנוע מתקפות מניעת שירות (DDoS). בהתקפות מניעת שירות, התוקף לא מנסה לחדור למערכת או להוציא ממנה מידע, אלא להציף אותה ולהגיע למצב שבו אחד הרכיבים במערכת אינו יכול לעמוד בעומס וכתוצאה מכך הבקשות הלגיטימיות אינן מצליחות לקבל שירות כלל, או מקבלות שירות ברמה ירודה (לדוגמה – זמן טעינה ארוך של עמוד אינטרנט). למשל, אם נשלח תעבורת רשת בנפח של 2G אל ארגון, מערכת או אתר המחוברים לרשת ברוחב פס של 1G, הקישור יסתם ובקשות לגיטימיות לא יוכלו לעבור.
המכנה המשותף והחשוב ביותר המקשר בין אירועי DDoS והצפת מערכות ניקוז מי הגשמים הוא שב-99% מהמקרים ניתן להיערך ולהתגונן. עם זאת, הדבר כרוך במודעוּת, הכרת הסביבה והשקעה מראש בפתרונות במעלה הזרם, שידעו לקלוט את העודפים, בין אם מדובר בעודפי מים או מידע.
ישנן מספר נקודות משיקות בין טיפול בהצפות גשם, מהן ניתן ללמוד על טיפול והתמודדות עם התקפות DDoS:
עומס יתר – הפגיעה בשני המקרים נובעת מכך שמערכת מסוימת, בין אם מדובר במערכת ניקוז עירוני או מערכת מחשב, מועמסת מעבר ליכולת הטיפול או הספיקה שלה. כתוצאה מכך, היא מפסיקה לתפקד ולרוב משפיעה גם על מערכות משיקות (לדוגמה, הצפה שגורמת בתורה לחסימת כבישים).
הפתרון ודרכי הטיפול בבעיה – הדרך הנכונה לטפל בבעיה בשני המקרים היא להסיט את העודפים הצידה, לפני שהם מגיעים למערכת המוגבלת בקיבולת שלה. למשל, להסיט את המים למאגר ניקוז שמטרתו לטפל בעודפי מים. בדומה לכך, גם באינטרנט קיימים אמצעים, שירותים ומערכות שנועדו "לתפוס" את התעבורה העודפת בליבת האינטרנט, לפני שהיא מתקרבת ומשפיעה על מערכות רגישות. בין הפתרונות הללו ניתן לציין את אימפרבה (Imperva) ואת F5 נטוורקס.
השקעת משאבים מול רמת סיכון – בדומה להתמודדות עם הצפת גשמים, גם בהצפות מידע במתקפות מניעת שירות מדובר במשחק אינסופי של השקעת משאבים מול רמת סיכון, שכן קשה מאוד לצפות את היקפן וגודלן של מתקפות חריגות, בדיוק כפי שקשה לצפות היקף הצפה בחורף גשום בצורה קיצונית.
כפי שראינו בחורפים האחרונים, קשה לצפות מראש את היקפה של הסערה ואת כמויות הגשם החריגות, במיוחד של המערכה הצפויה לנו בהמשך השבוע. אך עם זאת, מסתבר שיש הרבה מאוד הקבלות שאפשר ללמוד מהן על התמודדות עם מתקפות מניעת שירות. בדומה לאמצעים להתמודדות עם שיטפונות כתוצאה מהצפת גשמים, אימוץ אסטרטגיות נכונות להסטת התנועה העצומה המגיעה לשרת האינטרנט ב-DDoS, היא הדרך הנכונה לטפל בבעיה, והיא זו שתפתור ותאפשר למנוע מתקפות מניעת שירות.
הכותב הוא מנכ"ל אואזיס טכנולוגיות תקשורת
16/02/21 17:52
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מטריקס הודיעה היום (ג') על שני מינויים חדשים בחטיבת התוכנה שלה: חואן רובר מונה למנהל אגף תחומי הדטה והקוד הפתוח בחטיבת מוצרי התוכנה של החברה, ושי נחמני ינהל במקומו את פעילות מוצרי רד-האט בקבוצת הקוד הפתוח שלה.
רובר יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תחומי הנתונים והקוד הפתוח בחטיבה. הוא יפעל להרחבת סל הפתרונות שמטריקס מציעה לארגונים שונים בעולמות ה-IT ומעגל הלקוחות של החברה, ולהמשך מתן התמיכה והשירות ללקוחות הקיימים.
בעשור האחרון עובד רובר בחטיבת מוצרי התוכנה של מטריקס, כאשר בתפקידו הקודם הוא היה אמון על קבוצת הקוד הפתוח, בדגש על הפצת מוצרי רד-האט בישראל. קודם לכן הוא היה מנהל המכירות של JBoss בקבוצת הקוד הפתוח בחטיבה. רובר הוא בוגר תואר בכלכלה וניהול מהאוניברסיטה הפתוחה.
נחמני, שכאמור – יחליף את רובר כמנהל פעילות מוצרי רד-האט בקבוצת הקוד הפתוח של מטריקס, היה בתפקידו האחרון סמנכ"ל מכירות ענן בקבוצת EDP, במשך ארבע שנים. בעברו המקצועי הוא עבד בבינת תקשורת במשך תשע שנים, כאשר בתפקידו האחרון שם הוא שימש כמנהל חטיבת מכירות במגזרי הביטחון והבריאות, ובמגזר הציבורי. לנחמני תואר במדעי המחשב מהמכללה למנהל.
במסגרת התפקיד החדש יהיה נחמני אחראי על ייצוג פתרונות רד-האט בישראל, לרבות ניהול צוות טכני, מכירות ומתן שירותי תמיכה. מטריקס היא שותפה מרכזית של פעילות רד-האט בישראל. בתוך כך יפעל נחמני להמשך שיתוף הפעולה הפורה בין החברות, להמשך מתן שירות ותמיכה ללקוחות קיימים ולהגדלת קהל הלקוחות המשתמשים בפתרונות הקוד הפתוח של החברה.
16/02/21 11:31
4.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עוד לפני שה-iPhone 12 מתקרר על מדפים, החלו להתפרסם שמועות על הדגם הבא של אפל (Apple), והפעם מדובר בהדלפה יחסית גדולה, שחושפת כמה תכונות חדשות שיתווספו למכשיר שיושק השנה, בהן מסך always-on, שינויים בעיצוב ומצבי צילום חכמים חדשים.
ערוץ היו-טיוב EverythingApplePro והמדליף מקס וויינבאך פרסמו סרטונים שבהם הם מציגים כמה פיסות מידע מעניינות על התכונות של ה-iPhone 13, אבל המעניינת ביותר היא תכונת ה-always-on – שמאפשרת תצוגה תמידית על המסך של השעון ומצב הסוללה, ושתכלול גם כמה אפשרויות להתאמה אישית. גם ההתראות יוצגו על המסך, אך כדי לחסוך בצריכת הסוללה הן יפעילו רק את חלק המסך שבו הן מופיעות, וזאת לכמה שניות לפני שחלק זה של המסך יכבה בחזרה.
לפי ההדלפה של ווינבאך, והוא לא היחיד שטוען כך, המכשיר יהיה בעל מסך של 120 הרץ, בדומה ל- Galaxy S21 של סמסונג (Samsung).
עוד לפי ההדלפות, המצלמה תזכה לשדרוג עם עדשה אולטרה-רחבה משופרת בכל הדגמים וחיישן שישי שיתווסף לחמישה הקיימים שיפחית את העיוותים בתמונות. אפל גם תוסיף מצב צילום-שמיים לאפליקציית הצילום של המכשיר, שיופעל כאשר המצלמה תכוון לעבר הכוכבים או הירח ויאפשר צילום מפורט יותר של שמי הלילה.
התכונה האחרונה החדשה שנחשפה היא מצב פורטרט בווידיאו, שיאפשר רקע מטושטש ואף התאמה של עומק התמונה לאחר הצילום.
רבים מעריכים שהדגם הקרוב יכלול שינויים מזעריים לעומת ה-iPhone 12, ובהתאם, השינויים כוללים בעיקר חומרים חדשים לגב המכשיר ואולי בטקסטורה שונה, כדי לשפר את האחיזה.
מגנטי ה-Magsafe שמתחת לכיסוי יוחלפו לפי
16/02/21 12:47
4.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לפי דיווח שהתפרסם בדה-אינפורמיישן, פייסבוק (Facebook) מתכננת להשיק בשנה הבאה שעון חכם מבוסס Android.
לפי