זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
24/07/22 14:30
8.16% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאמצי הריגול בסייבר של סין כנגד ארה"ב נמשכים, והתעוזה שלהם רק גדלה: ניסיונות הריגול מבוצעים לא רק בקרב מדינות המערב ובדגש על בנות בריתה של ארה"ב – אלא גם על אדמת אמריקה גופא. אחד הממצאים המדאיגים מחקירה נרחבת וממושכת של המחלקה למניעת ריגול נגדי של ה-FBI, בשילוב גופי ביון נוספים, הוא כי ציוד של וואווי (Huawei) מתוצרת סין נמצא על מתקני סלולר ליד בסיסי צבא ארה"ב באזור המערב התיכון. לפי הבולשת, הציוד מסוגל ללכוד ולשבש תקשורת מסווגת ביותר של משרד ההגנה, כולל זו אשר משמשת את הפיקוד האסטרטגי של ארה"ב, המפקח על הנשק הגרעיני של המדינה; כך לפי רשת CNN, שמסמכי הבולשת הגיעו לידיה ופרסמה אותם בסוף השבוע באופן בלעדי.
מאז העשור הקודם, 2017 לפחות, סוכנים פדרליים חקרו רכישות של קרקעות בקרבת מתקני תשתיות קריטיות, סגרו קונסוליה אזורית, שלפי ממשלת ארה"ב שימשה חממה של מרגלים סינים, וחסמו מאמצים ברורים לשתול מכשירי האזנה שנמצאים קרוב למתקנים צבאיים וממשלתיים רגישים.
כך, באחד ממקרי ניסיון הריגול בסייבר, בשנת 2017, ממשלת סין הציעה להשקיע 100 מיליון דולרים, לבניית מערך של צמחייה סינית מקושטת בגן הבוטני הלאומי בוושינגטון הבירה. הפרויקט, הכולל מקדשים, ביתנים ופגודה לבנה בגובה יותר מעשרים מטרים – ריגש פקידים מקומיים, שקיוו שהוא ימשוך אלפי תיירים מדי שנה. אבל כאשר סוכני המחלקה לריגול נגדי בבולשת החלו לחפור בפרטים, הם מצאו יותר מדי "דגלים אדומים": הפגודה הייתה במיקום אסטרטגי, באחת הנקודות הגבוהות ביותר בוושינגטון הבירה ובמרחק של כשלושה ק"מ מגבעת הקפיטול – מקום מושלם לאיסוף מודיעין אותות (סיגינט).
ביטול פרויקט הגן הבוטני, ציינו משקיפים, "הוא חלק מה'אטרף' בו נמצאים סוכני הבולשת במחלקה לריגול נגדי וסוכנויות פדרליות אחרות, המתמקדות ב'הסלמה דרמטית' של הריגול הסיני על אדמת ארה"ב בעשור האחרון".
בעוד שחששות רחבים לגבי ציוד וואווי בכלל וליד מתקנים צבאיים אמריקאים בפרט – היו ידועים, הרי שקיומה של חקירה זו וממצאיה מעולם לא דווחו, אף שתחילתה עוד בימי ממשל אובמה. ממשלת סין הכחישה בתוקף כי היא פועלת לרגל אחרי ארה"ב. בתגובה לדיווח ב-CNN היא הכחישה את תוכן הכתבה.
24/07/22 18:24
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מחקר חדש, שבדק את המיומנויות הנדרשות למקצועות ההיי-טק, גילה ש-77% מעובדי הענף בישראל נטלו חלק בתנועות נוער, חוגי מוזיקה וחוגי ספורט – ובמילים אחרות, פעילויות של החינוך הלא פורמלי.
במסגרת המחקר, שנערך על ידי מכון אהרן באוניברסיטת רייכמן ומכון טראמפ, בוצע סקר שכלל כמה מאות עובדי היי-טק. בין היתר, התברר בו כי הכישורים הנדרשים כדי לעבוד בהיי-טק הם יכולת מנהיגות, עבודה בצוות ויכולת לקבל החלטות. עורכי המחקר הגיעו למסקנה שמיומנויות אלה מוקנות לצעירים שמשתתפים בפעילויות של החינוך הבלתי פורמלי. זה מתווסף לדרישות האחרות מעובדי היי-טק, ובראשן בגרות ברמה של חמש יחידות במקצועות המדעים והטכנולוגיה.
את המחקר ביצעו פרופ' ניראון חשאי, דיקן בית הספר אריסון למינהל עסקים באוניברסיטת רייכמן, ד"ר סרגיי סומקין, חוקר בכיר במכון אהרן, ורונן ניר, יזם היי-טק ומשקיע הון סיכון. המחקר בוצע בשיתוף הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וממצאיו הוצגו בכנס שנערך לפני ימים אחדים באוניברסיטת רייכמן.
פרופ' חשאי וד"ר סומקין אמרו כי "מיפינו את המסלול שעוברים צעירים מגיל תיכון דרך הצבא ועד אחרי הלימודים באוניברסיטה, ושאלנו אילו כישורים הם רוכשים ואילו כישורים מנבאים את הסיכוי שלהם להשתלב בהיי-טק". השניים ציינו כי זאת הפעם הראשונה שבה נעשה מיפוי אילו כישורים נדרשים להתקבל לעבודה במקצועות המו"פ והצמיחה, בהם מקצועות שאינם טכנולוגיים.
החוקרים אספו מידע בין השנים 017 ל-2021, ניתחו אותו והגיעו למסקנות. הם ציינו את העובדה שתקופה זו התאפיינה בגידול במספר המועסקים בענף, בשיעור ניכר יותר מאשר יתר הענפים במשק. הנתון זינק מ-272 אלף ב-2017 ל-352 אלף נכון לסוף דצמבר 2021. עיקר הגידול בכוח אדם היה במשלחי יד האופייניים לענף במישור הטכנולוגי, לרבות מו"פ, והיתר – במקצועות הצמיחה. יש לציין שפרופ' חשאי וד"ר סומקין מקפידים להשתמש במונח מקצועות צמיחה, ולא מקצועות מעטפת.
נתונים מעודדים
עוד גילה המחקר כי בניגוד להערכות הרווחות בשוק, חל גידול משמעותי באחוז המועסקים בהיי-טק מכלל המועסקים במשק – עלייה שעמדה ב-2021 על 17%.
המחקר אף שלל את המוסכמה בענף, שלפיה יש חשיבות רבה לתואר אקדמי אם רוצים להתקבל לעבודה במקצועות המו"פ. עם זאת, נמצא מתאם גבוה בין העבודה במקצועות המו"פ למסיימי חמש יחידות לימוד במקצועות המתמטיקה, הפיזיקה ומדעי החיים. נתון מעודד נוסף הוא שאשתקד חלה עלייה במספר בוגרי חמש יחידות במקצועות המדעים – מה שנקרא בגרות היי-טק – שהחלו ללמוד את המקצועות האלה באקדמיה. לעומת זאת, נמצא מתאם נמוך בין בוגרים אלה למספר הלומדים את מקצועות הצמיחה, שדרושים כל כך כיום בהיי-טק.
ממצאי המחקר איששו את העובדה שהצעירים החרדים עדיין לא משולבים בהיי-טק, ויש מתאם נמוך בין מספרם של אלה מהם שסיימו לימודים רלוונטיים לבין עבודתם.
"היעד של הממשלה לגידול במספר עובדי ההיי-טק – לא נכון"
במסגרת המסקנות וההמלצות, החוקרים דנו בשאלה האם צריך להתמקד במאמצים להגדיל את סקטור ההיי-טק, כפי שרוצה הממשלה, שקבעה יעד של גידול של 15% במספר המועסקים בענף. "אנחנו חושבים שזה לא היעד הנכון", ציינו עורכי המחקר. הם כתבו כי "הפריון הגבוה של ענף ההיי-טק תורם גם להתייעלות יתר הענפים, כאשר דוגמה בולטת לכך היא ענף הבנקאות, וגם לגידול בהיצע העובדים שיש להם כישורים מתאימים להשתלב במשלחי יד בתחום ההיי-טק בענפים אחרים. מכאן שהיעד הנכון הוא עלייה בהשכלה ובאיכותה, כמו גם בכישורים של האוכלוסייה, באופן שיאפשר השתלבות במשלחי יד טכנולוגיים הן בענף ההיי-טק והן בענפים אחרים – מה שיתרום לפריון ולחדשנות של המשק כולו".
היעד: להעלות את מספר בוגרי הבגרות והאקדמיה במקצועות ההיי-טק. צילום: BigStock
החוקרים מציעים להגדיר יעד לאומי למספר מסיימי בגרות היי-טק בבתי הספר התיכוניים ולמספר בוגרי תארים אקדמיים בתחומי הטכנולוגי. עוד הם קראו לממשלה "להגדיר יעד לאומי של הגדלת בוגרי חמש יחידות באנגלית, לצורך הרחבת התשתית להשתלבות במקצועות הצמיחה".
המלצות נוספות הן להנגיש באופן שוטף את הנתונים עבור המועסקים בעלי מיומנויות היי-טק והמועסקים במשלחי יד טכנולוגיים, לצורך שיפור יכולת ההשוואה של מספריהם בישראל ובחו"ל, ולהגביר את הנגשת החוגים בחינוך הבלתי פורמלי לבני הנוער, כדי שיגדלו הסיכויים שלהם לגשת לבגרות במדעים. בהקשר זה אמר ד"ר סומקין כי "בוגרי 8200 שמסתובבים בבתי הספר כדי לשכנע תלמידים לגשת לבגרות היי-טק מדברים על מסוגלות, יכולת ליזום דברים וביטחון עצמי – ואת זה לא מלמדים במערכת החינוך הרגילה".
פרופ' חשאי ציין ש-"השינויים שענף ההיי-טק עובר כעת לא משפיעים על מידת הנכונות של תוצאות המחקר, כי הכישורים (הרלוונטיים לעבודה בהיי-טק – י"ק) לא משתנים ועל פי כל התחזיות, הביקוש לעובדים בענף יימשך גם בשנים הבאות".
24/07/22 15:19
6.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נחשפה דלת אחורית חדשה, שמאפשרת לרגל אחרי משתמשים במחשבי מק (Mac) של אפל, ועושה שימוש באופן בלעדי בשירותי אחסון בענן, כדי לתקשר עם המפעילים שלה. את הרוגלה גילו החוקרים של ESET.
החוקרים כינו אותה CloudMensis. לדבריהם, ניתוח הפעילות שלה מעיד בבירור שמטרת התוקפים היא לאסוף מידע ממחשבי הקורבנות, באמצעות הדלפת מסמכים והקשות מקלדת, רישומים של הודעות דוא"ל וקבצים שמצורפים להן, רישומים של קבצים שנמצאים באחסונים נשלפים, וצילומי מסך. הרוגלה משתמשת בשירותי אחסון בענן, כדי לתקשר עם מפעיליה, והיא משתמשת בשמות החודשים כשמות לתיקיות.
"CloudMensis", ציינו החוקרים, "היא איום למשתמשי מק – אך התפוצה המוגבלת מאוד שלה מצביעה על כך שככל הנראה היא שימשה כחלק מפעולה ממוקדת על מטרות ספציפיות". לדבריהם, מפעילי הנוזקה שולחים את CloudMensis למטרות ספציפיות שמעניינות אותם. השימוש בפרצות כדי לעקוף את ההגבלות של macOS מראה שמפעילי הנוזקה מנסים להביא להצלחה מרבית של פעולות הריגול שלהם באופן אקטיבי. "עם זאת", ציינו אנשי ESET, "במהלך המחקר שלנו לא נמצאו פרצות לא ידועות (פרצות יום-אפס) שבהן השתמשה הקבוצה. לכן, מומלץ להשתמש בגרסה מעודכנת של macOS כדי להימנע מהמעקפים של אמצעי האבטחה המובנים בהם השתמשו התוקפים".
השתלטות דרך שירותי ענן. הרוגלה CloudMensis. צילום: ESET
כמה אפשרויות לאיסוף מידע מהמחשב שנפרץ
"אנחנו עדיין לא יודעים כיצד CloudMensis הופצה בהתחלה ומי המטרות שלה. האיכות הכללית של הקוד בנוזקה, והיעדר החשאיות, מראים שככל הנראה יוצרי הנוזקה אינם מנוסים בפיתוח תוכנות ל-מק ואינם מתוחכמים כל כך", אמר מארק-אטיין לווייה מ-ESET, שניתח את הרוגלה. "עם זאת, משאבים רבים הושקעו במאמץ להפוך את CloudMensis לכלי ריגול עוצמתי ולאיום עבור המטרות הפוטנציאליות שלה", הוסיף.
לאחר ש-CloudMensis מקבלת את ההרשאה להריץ קוד ואת הרשאות מנהל המערכת, היא מפעילה נוזקה ראשונית שמורידה ומתקינה נוזקה שנייה, עוצמתית יותר, משירות אחסון בענן.
השלב השני הזה הוא מרכיב גדול בהרבה, שמכיל כמה אפשרויות לאיסוף מידע מהמחשב שנפרץ. ברור שמטרתם של התוקפים היא ריגול: הדלפת מסמכים, צילומי מסך, קבצים מצורפים להודעות דוא"ל ומידע רגיש אחר. נכון לעכשיו, ישנן 39 פקודות שהנוזקה מסוגלת לבצע.
CloudMensis משתמשת באחסון בענן גם כדי לקבל פקודות מהמפעילים שלה, וגם בשביל להדליף את הקבצים. היא תומכת בשלושה ספקי שירותי ענן שונים – pCloud, Yandex Disk ו-Dropbox. החוקרים ציינו כי הנתונים הנלווים (Metadata) של שירותי האחסון בענן, בהם הנוזקה משתמשת, מראים שהמחשב הראשון שנפגע במהלך הקמפיין הזה הודבק ב-4 בפברואר, 2022.
באחרונה הכירה אפל בקיומה של הרוגלה, שמופנית למשתמשים במוצריה, והציגה מצב נעילה (Lockdown Mode) למערכת ההפעלה למחשב שלה, לטלפון החכם שלה ול-iPad.
24/07/22 10:28
5.1% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יו"ר בנק הפועלים, ראובן קרופיק, ומנכ"לית פועלים היי-טק, מיכל קיסוס הרצוג, אירחו באחרונה כ-20 יזמי היי-טק מתחומים שונים ושלבי חיים מגוונים, למפגש ארוחת בוקר שהתקיים בגוגל קמפוס. המפגש כלל שיחה פתוחה, הצגה של המיזמים וסיפורם הייחודי.
האירוע הינו אחד מתוך סדרה של מפגשים עם יזמים ומשקיעים, שמטרתה היכרות ופיתוח הזדמנויות וקשרים ליזמים ויצירת שיח סביב האתגרים וההזדמנויות השונות באקוסיסטם.
בפתח הדברים הדגיש יו"ר הבנק הפועלים את החשיבות היתרה של ההיי-טק לבנק, שבאופן מתמיד מגדיל ומשפר את השירות לחברות מהתחום.
בנוסף סקר היו"ר את חשיבות ההיי-טק למכלול המשק בישראל ולמיצובו: "ההיי-טק ימשיך לצמוח ולגדול, כי הנפש היזמית נמצאת בתוכנו. יוזמה שתביא לפתרון של בעיות אמיתיות, תוך יצירת חדשנות אמיתית, ולא רק טרנספורמציה, תמשיך להצליח, ואנחנו מצידנו בבנק נמשיך לתמוך".
באירוע השתתפו גם יובל פסוב, ראש אגף גוגל לסטארט-אפים (Head of Google for startups) בגוגל, עדי הורוביץ לביא, סמנכ"לית הצמיחה, תומר נוטקין, מנכ"ל מרכז עסקים היי-טק, ועוד.
דיילי ציפי צפתה, נצפתה וחזרה עם תמונה
24/07/22 11:48
5.1% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"באופן טבעי, מערכות ביטחוניות דורשות אבטחה ברמה הגבוהה ביותר, אבל לא רק. במגזר הביטחון הישראלי קיימים מרכזי פיתוח שלא נופלים ואף מתעלים על יכולות הפיתוח של ארגוני ה-R&D של החברות המובילות בעולם. המפתחים במגזר הביטחון חווים את אותם האתגרים ודורשים פתרונות שיאפשרו להם לפתח יישומים במהירות, ביעילות ועם יכולות גדילה (Scale) משמעותיות", כך הסביר ליאור תגור, מנכ"ל קאוצ'בייס ישראל, בשיחה בעקבות הכנס Defense OPEN-TECH של רד האט למגזר הביטחון, שהתקיים בתחילת חודש יולי.
מהם האתגרים המרכזיים במגזר הביטחון כיום?
"אחד האתגרים איתם מתמודדת התעשייה הביטחונית הוא איסוף ועיבוד נתונים בשדה הקרב. קאוצ'בייס מספקת פתרון ייחודי – Couchbase Mobile – המציע גרסת מובייל מוקטנת אשר מותאמת לאנדרואיד ו-iOS, שעונה על צרכי הסנכרון של אפליקציות המובייל, וכולל מערכת מרכזית במצב אופליין. אתגר נוסף הוא ריבוי העננים (multi-cloud), כאשר הפלטפורמה שלנו מאפשרת שכפול בין אזורים גיאוגרפיים שונים, זמינות גבוהה, תמיכה בנפחי מידע גדלים ויכולת להפעיל את האפליקציות בפריסות ענן היברידיות או ריבוי עננים בכל קנה מידה.
בזכות היותה פלטפורמת מידע מלאה ולא רק 'מסד נתונים", קאוצ'בייס עונה על מספר אתגרים בו-זמנית ומאפשרת לקצר את זמן הפיתוח. הפלטפורמה כוללת את מסד הנתונים NoSQL המוביל, פתרון Cache מובנה, Full text Search, אנליטיקה ותכונות רבות נוספות, ביניהן שפת תשאול תואמת SQL, המפשטת מאוד את המעבר מטכנולוגיה רלציונית. במקרים רבים, היעילות של קאוצ'בייס חוסכת בעלויות חומרה, רישוי ושעות עבודה".
מה מהות שיתוף הפעולה בין קאוצ'בייס ורד האט במגזר הביטחון?
"קאוצ'בייס היא שותפה אסטרטגית של רד האט, כאשר ה-Operator שלנו מאושר לעבוד על פלטפורמת OpenShift, דבר המקנה פתרון משולב אשר נבדק בקפדנות על ידי שתי החברות. קאוצ'בייס היא בין חברות ה-NoSQL הראשונות שהוציאו Autonomous Operator עבור קוברנטיס ו-Red Hat OpenShift. הכלי מאפשר לנהל את הקלאסטר של קאוצ'בייס באופן אוטומטי על גבי קוברנטיס. באמצעות האופרטור אפשר לבנות את הקלאסטר, לשנות קונפיגורציה ולטפל בכשל של שרת ספציפי. כמו כן, האופרטור מאפשר שדרוגים וגיבויים או שחזורים אוטומטיים ובעל יכולות ריפוי עצמי. מכיוון שהפתרון של קאוצ'בייס יכול לעבוד גם באתר המקומי וגם בענן, הוא מתאים מאוד למערכות היברידיות, לסביבות מרובות עננים או ענן פרטי, שמהווים את קהל היעד של OpenShift".
מה החשיבות והיתרונות של הפתרונות המשותפים עם רד האט עבור מגזר הביטחון?
"בעולם בו שדה הקרב הדיגיטלי מאתגר לא פחות משדה הקרב הפיזי, המושג Mission critical מקבל משמעויות נוספות. בזכות שיתוף הפעולה בין החברות, לקוחות שיריצו Couchbase על OpenShift, יעצימו את המפתחים עם כלים ושירותים חדשים לעבודה עם קונטיינרים. ה-Operator מפחית את עלויות התפעול ומאפשר הגדלה של הקלאסטר בקלות ובמהירות, תוך שמירה על ביצועים יוצאי דופן.
לסיכום, עבודה עם מסד נתונים על מערכת קוברנטיס מנוהלת עם אבטחת מידע ברמה הגבוהה ביותר, מפשטת את תהליך ההטמעה, מקנה שליטה נוספת ומאפשרת ניהול אחיד בין הסביבות השונות, באמצעות ממשק מתקדם ונוח".
24/07/22 11:48
5.1% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: שירה אליאן, מנהלת מוצר קפטן קרדיט. ותק בתפקיד: שלוש שנים בחברה.
השכלה ושירות צבאי: מהנדסת תעשייה וניהול מאוניברסיטת אריאל. את השירות הצבאי עשיתי במשטרת ישראל באגף המבצעים.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
כשסיימתי את הלימודים באוניברסיטה עסקתי בתחום הפוליטי (שימשתי כיו"ר אגודת הסטודנטים ובמקביל התמודדתי לכנסת). זה עיסוק מאוד מעניין ומספק אך, התלות כל פעם בבחירות ובהתפתחויות פוליטיות מקשות על ניהול קריירה בתחום.
אחי הגדול, שכבר שנים בתעשייה בתפקידים בכירים, סיפר לי על תפקידי ניהול המוצר ואמר לי לא לוותר על התואר שלמדתי. הוא הדגיש שעם קצת חיפוש אוכל למצוא תפקידים שיעניינו ויאתגרו אותי.
התחלתי בתפקידי ניהול פרויקטים והתקדמתי מאוד מהר לניהול מוצר. התפקיד פשוט קנה אותי. הוא נוגע בדיוק במקומות שאני הכי טובה בהם – לעבוד עם אנשים ולגרום לדברים לצאת לפועל. במסגרת התפקיד אני עובדת עם מגוון מחלקות ותחומים ושותפה לכל חיי המוצר – החל מחקירת נתוני המשתמשים עד להעברתם לפיתוח, השקתם וניתוח השימושים.
האפליקציה מנגישה את דירוג האשראי ומספקת למשתמשים המלצות וניתוחים, מה שנותן למשתמשים ידע, הבנה מעמיקה ויכולת להפחית ריביות על הלוואות ולשפר כל הזמן את ההתנהלות הפיננסית. זה כלי חשוב מאוד שנותן ערך מהותי ומשפר לאנשים את המצב הפיננסי, ואני שמחה שאני חלק מהדבר הזה.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?
לצערי הרב, וכפי שאפשר לראות בנתוני הלמ"ס, נשים מהוות כשליש מכוח האדם בהיי-טק והנתונים הללו מדברים בעד עצמם. עם זאת, אני חושבת שיש המון הזדמנויות שוויוניות לנשים בתעשייה, ובסופו של דבר זה מתחיל בגישה שלנו, הנשים, והחשיבות שלנו לקדם את הקריירה שלנו. לדעתי, אישה שמאמינה בשוויוניות תשאף לזה בעבודה, בבית ובאימהות וזה יתורגם לחלוקה בנטל. ההבנה הזו תאפשר גם להתקדם מקצועית, עם כל הקושי של שילוב מתמיד בין כל הדברים. יש גמישות הולכת וגוברת וזה כן אפשרי וזה תלוי רק בנו.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?
לשמחתי הרבה לא נתקלתי באפליה באופן אישי. קפטן קרדיט הוא סטארט-אפ בתוך קבוצת דן אנד ברדסטריט. אנחנו רוב נשי בחברה ויש נשים רבות בתפקידי מפתח. אחת מהן היא אפרת שגב, סמנכ"לית דטה ואנליזה שהיא דמות נשית ראויה לחיקוי והערצה. לדעתי, השוויון שאנחנו צריכים לשאוף אליו הוא, שנשים וגברים כאחד ייבחרו לתפקיד לפי המקצועיות והניסיון שהם מביאים איתם ולא לפי שום שיקול מגדרי.
אני אנצל את הבמה עבורך, שקוראת את הטור, כדי להגיד לך שפשוט אל תוותרי לעצמך. אל תוותרי על הכישרון שלך וזכרי שבסוף תגיעי ליעד. זה תלוי רק בך. אם תשימי את עצמך ראשונה גם אחרים ישימו אותך שם.
24/07/22 12:42
5.1% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קובי מזרחי מונה למנהל השיווק העסקי של בזק בינלאומי, וידווח ישירות לרון גלב, משנה למנכ"ל החברה.
מזרחי, 43, הוא בעל תואר ראשון בניהול ותקשורת ושימש בשלוש השנים האחרונות כמנהל שיווק הסייבר בבזק בינלאומי ואף נבחר כמצטיין מנכ"ל לשנת 2021.
בין השנים 2002-2006 מזרחי מילא מספר תפקידים באגף המכירות הפרטי בבזק בינלאומי, משם עבר לתחום ההייטק למשך 12 שנים שם צבר ניסיון טכנולוגי וניהולי רחב.
מזרחי מחליף בתפקידו את עופר פייבושביץ', שלאחר כ-10 שנים מוצלחות כמנהל אגף השיווק העסקי בבזק בינלאומי עבר למיקרוסופט ישראל כמנהל שותפים אזורי.
24/07/22 13:33
5.1% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת ה-IT והאינטגרציה המובילה מלם תים היא השותף הגדול ביותר בישראל של דל טכנולוגיות (Dell Technologies). השתיים מקיימות "זוגיות עסקית" רבת שנים, עם הישגים יוצאי דופן. השנה החולפת רק הגבירה את השותפות, מה שבא לידי ביטוי הן בגידול בהיקף המכירות שלהן לנתוני שיא והן בזכייה בשני פרסים יוקרתיים: מלם תים הייתה החברה היחידה בישראל מבין 33 החברות שזכו בפרס Channel Services Delivery Excellence 2022 Award, והפרס היוקרתי Partner Of the Year 2021 הוענק לה על ידי דל – בגין מצוינות, הגעה להישגים משמעותיים ושבירת שיאים.
"אנחנו שמחים לספק ללקוחותינו את השירות והפתרונות הטובים ביותר, המשולבים בפרויקטים מבוססי טכנולוגיית דל", אמר חררדו רודניק, ארכיטקט ראשי במלם תים. הוא הסביר כי "היכולות של מלם תים ושל דל הן שילוב מנצח, כשאחת החוזקות המאפיינות את שתי החברות היא ביצוע פרוייקטים End to end – ממחשוב הקצה (Edge Computing), דרך הדטה סנטרים ועד לפתרונות מרובי עננים (מולטי קלאוד)".
רודניק הוסיף ש-"כחברה שמובילה פרויקטים משמעותיים בתעשייה, כאלה המתבצעים החל מבחברות SME ועד לארגוני אנטרפרייז, אנחנו יודעים להתאים את הפתרון הנכון לתקציב הלקוח, על פי צרכיו. לשמחתנו, אנחנו חווים גידול מתמשך ומשמעותי בפעילות שלנו עם דל בכל קווי המוצרים של החברה. בין הקווים העיקריים ניתן לציין את פתרונות vxrail, המבוססים על HCI ומותאם באופן אופטימלי לסביבות VMware; פתרונות PowerScale – מערכות אחסון לקבצים ואובייקטים, פשוטות להתקנה, לניהול והרחבה לכל גודל בתפיסת Scale-Out; ופתרונות PowerStore ו-PowerMax, לאחסון נתונים של אפליקציות קריטיות".
"הגידול הנ"ל הוא עובדה יוצאת דופן בקנה מידה עולמי ואנחנו גאים על כך, כמו גם דל העולמית, שמציינת במיוחד את ההישג יוצא הדופן גם מבחינתה", אמר.
מובילים בתחום המוניציפלי
"בעיריות השונות מבינים כבר מזמן את העוצמה של הטרנספורמציה הדיגיטלית, וששירותי הדיגיטל לתושבים חייבים לעלות מדרגה ולהיות נגישים לכל. באחרונה סיימנו, בשיתוף דל, פרויקט באחת הערים הגדולות והמתקדמות בישראל, ברמת ארגון אנטרפרייז, שמפעילה שירותים דיגיטליים ללא הפסקה. במסגרתו הקימה החברה אתר נוסף לעירייה, בתצורת Active-active stretch cluster, כך שכל שירות עירוני יכול לעבוד מאחד משני האתרים, על פי הצורך, לטובת המשכיות עסקית. הפרויקט כלל איחסון לבסיסי הנתונים, שרתי וירטואליזציה מבוססי Vxrail ושירותי קבצים מבוססי PowerScale", הוסיף.
מובילים בתחום ההמשכיות העסקית
"כחברה המטמיעה ומפעילה מערכות תומכות דיגיטל, ביצענו לא מעט פרויקטים עם פתרונות של המשכיות עסקית בכל המגזרים במשק", אמר. "במיוחד בעידן הקורונה, כולם כבר מבינים שאין מנוס ושיש צורך אמיתי ומיידי בבניית פתרונות להמשכיות עסקית. באוריאן (Orian), לדוגמה, ביצענו פרויקט בתחום הלוגיסטיקה, שם המערכות צריכות לתת מענה מסביב לשעון. בתחום האקדמיה – מכללות ואוניברסיטאות מטמיעות בתקופה האחרונה פתרונות להמשכיות עסקית בתוך הקמפוסים, תוך בנייה של שני מרכזי מחשוב בתצורת אקטיב-אקטיב. גם שירותי הבריאות המובילים בארץ מוסיפים פתרונות אחסון בתצורה זו בבתי החולים השונים, על מנת לתת מענה להמשכיות עסקית".
"לסיכום", ציין רודניק, "יש דרישה מצד לקוחותינו לפתרונות עדכניים, בעלי יכולות מתקדמות ועם יישום פשוט ונוח. אנחנו, במלם תים, מבינים את דרישות הלקוחות, ויחד עם המוצרים האיכותיים של דל, מיישמת בהצלחה את הפתרונות המתקדמים לפי ה-Best Practices, בכפוף לסטנדרטים הגבוהים של מחלקת השירותים המקצועיים שלנו. נמשיך לעשות זאת, תוך התאמה לתנאים ולצרכים המשתנים".