הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
09/11/22 11:33
12.68% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מטה כחול לבן במשרד הכלכלה והתעשייה בשיתוף עם גוגל ישראל, מזמינים אתכם.ן ליהנות מאלפי מבצעים ומחירים מיוחדים ועל הדרך, לתמוך ביצרנים הישראליים, ב"מתחם כחול לבן" שייפתח לקניות באתר ShoppingIL ביוזמת גוגל (Google) ב-9-10 בנובמבר.
השנה ישתתפו ב-ShoppingIL כ-2,800 עסקים מקומיים, מהם מעל 350 עסקים במתחם כחול לבן.
לפי המשרד, "זאת ההזדמנות לקחת חלק בחגיגת קניות ייחודית של פעם בשנה, ואשר מקדמת את הסחר המקוון בישראל".
משרד הכלכלה והתעשייה מזמין את הקונים לבקר במתחם ShoppingIL וליהנות ממגוון ההנחות שיחולו על מוצרים רבים, ובכך "כמובן, לחזק את העסקים הקטנים הישראליים כפי שעשיתם בשנה שעברה".
הקטגוריות של המוצרים שימכרו ב-ShoppingIL. צילום: לכידת מסך מאתר ShoppingIL של גוגל.
יפעת אלון-פרל, מנהלת מינהל כחול לבן במשרד הכלכלה והתעשייה: "מטה כחול לבן ימשיך לתמוך בתעשייה הישראלית ויקדם פרויקטים מיוחדים וייעודיים ליצרנים בעלי תו 'מיוצר בישראל', לחיזוק המשק והכלכלה הישראליים. שיתוף הפעולה של משרד הכלכלה והתעשייה עם גוגל ישראל, במסגרתו מקים מטה כחול-לבן על אתר ShoppingIL של ענקית הטכנולוגיה מתחם ייעודי ליצרנים כחול לבן, מוכיח את עצמו מדי שנה. אנו מאמינים כי הצרכנים הישראליים ימשיכו לתמוך בתעשייה המקומית ויבקר באתר ShoppingIL ביוזמת גוגל כדי ליהנות מחגיגת קניות זו".
כל מה שנותר לכם לעשות כדי לגלות מי משתתף במתחם הכחול לבן ולמצוא הנחות הוא להיכנס לאתר ShoppingIL וליהנות מהחגיגה.
09/11/22 17:19
8.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאת: יוסי עפרוני
חברת GIV Solutions ממשיכה בפיתוח פתרונות חכמים וחדשניים במטרה לשפר את הביצועים של הלקוחות שלנו במגוון ורטיקלים.
ניהול ארגון הוא אתגר מתמיד, בוודאי בתקופת אי ודאות. לכן כל ארגון נדרש להיות יעיל ככל האפשר. "שיפור השירות, צמצום לוחות זמנים, התייעלות ושיפור בביצועים – אלו חלק מהנושאים שהלקוחות שלנו מציינים כהישגים, לאחר הטמעת המערכות שלנו".
המערכות החכמות שאנו מפתחים מתורגמות מיידית לשיפור השירות, שיפור הבטיחות, שיפור בזמינות וזמן השימוש בתשתיות. תמיד הארגונים רוצות להעניק את השרות הטוב ביותר, במיוחד כאשר התחרות גוברת ועליית הריבית מקשה להשקיע משאבים, הארגון נדרש להיות יעיל ולחסוך בתקציב. עם המערכת שפיתחנו, אנו מאפשרים לכל ארגון, לנצל בצורה אופטימלית את המשאבים שלרשותו, מערכת מבוססת חוקים עסקיים, המסתכלת בראייה הוליסטית על היבטי כוח האדם, התקציב, השרות, התפעול, ההנדסה וכו', מערכת המקבלת מידע ממקורות שונים כולל מחיישנים וסנסורים הפזורים בארגון וכך לייצר ניהול פרואקטיבי משולב SLA, מניע את המשימות לבעלי התפקידים ומסייע בבקרת הביצוע ועמידה ביעדים. המידע התפעולי והניהולי סטטיסטי זמין למנהלים בכל הרמות משולב באנליטיקה (BI תפעולי), העבודה מדווחת מהשטח באמצעות מגוון אפליקציות מיצרן המערכת ומתקבלת מציאות ודינמיקה של בקרה שוטפת ופרואקטיבית אוטונומית המופעלת על ידי דריכת הפרמטרים, הכללים, ההתראות וכך משפרת את היעילות.
GIV מייצגת חברות מובילות בעולם. שותפה בכירה של Hexagon הגלובלית עם המוצר המוביל בעולם על פי גרטנר, EAM Hexagon. מעל עשור אנו המפיצים, המיישמים, התמיכה הטכנית, מרכז הפיתוח וביצוע ה"גיור" של Hexagon EAM בישראל, שהינה המערכת המובילה בתחום ה-EAM – Enterprise Asset Management. פיתחנו עבורה את הלוקליזציה ועל בסיסה פיתחנו מגוון פתרונות ורטיקליים ייעודיים, כגון GIV-CITY, GIV-ESTATE, GIV-RMS, GIV-BMS, GIV-RAIL, GIV-CAMPUS – לתחומים של ניהול ותפעול ערים חכמות, קמפוסי אקדמיה, ואימונים והכשרות, ניהול תשתיות ותחזוקתם של גשרים, כבישים רכבות, רכבות קלות ומטרו ונכסי נדל"ן מניב. בין לקוחותינו לקוחות רבים כגון: טבע, רפאל, אלביט, שיכון ובינוי, אזורים, תחנת הכח חגית, תחנת הכוח אורות יוסף, תחנת הכוח נגב אנרגיה, עיר הבה"דים הצה"לית, כביש 6, כביש 16, מנהרות הכרמל, הרכבת הקלה בירושלים, הרכבת הקלה בתל אביב ועוד.
מלבד פתרונות מערכות מידע, אנו מציעים ייעוץ מקצועי בכיר בעולם המחשוב והניהול. לקוחות ממשלתיים ופרטיים, מסתייעים בחברת GIV בנושאים שונים. ייעוץ אסטרטגי בתחום מערכות המידע, תוכניות מחשוב, תשתיות וסייבר, אפיון ניתוח מערכות, אינטגרציה של מערכות IoT, שילוב חיישנים מערכות אינטליגנטיות, BI, אנליטיקה SLA, שילוב רחפנים, GIS, CAD ,BIM , תהליכי דיגיטל, פורטלים, מובייל, סקירה הנדסית משולבת רחפנים ועוד. אנו מאפשרים פתרון מלא ללקוח בראייה הוליסטית, החל מייעוץ ושיפור תהליכי עבודה, מתן פתרונות מחשוב איכותיים ומסגרת של ניהול השינוי בארגון, המבטיחה 100% הצלחה ביעדי הפרויקט.
GIV צומחת ונמצאת בחזית הטכנולוגיה העולמית בתחום מערכות הניהול החכמות. הפתרונות הניהוליים מתקדמים, גמישים ואפקטיביים בתחום מערכות מידע ניהוליות בדגש על ארגוני שירות עתירי תשתיות, ממשלה רשויות מקומיות, תעשייה ועוד.
נשמח לראותכם בכנס הקרוב.
הכותב הוא סמנכ"ל שיווק ומכירות ב-GIV Solutions
09/11/22 15:00
7.04% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
העיצוב החדש של ג'ימייל, שירות הדואר האלקטרוני הוותיק מבוסס הענן של גוגל, הינו החל מהיום העיצוב המגודר והקבוע של השירות בפלטפורמות השונות. העיצוב המוכלל, אותו הציגה החברה לראשונה בפברואר השנה, הוא מעתה ברירת המחדל היחידה שניתן לבחור בגירסה השולחנית. מעתה לא ניתן עוד לבחור להשתמש בתצוגה הקודמת.
הרעיון שעומד מאחורי העיצוב החדש הוא הכללה של כל השירותים השונים שמציעה החברה, כולל תוספים שאפשר להוריד מהחנות של גוגל, כך שכולם נמצאים במרחק לחיצה כשאין צורך לעבור בין לשוניות או חלוניות או תפריטים כדי להשתמש בשירותים השונים. כך, לדוגמה, הגישה ליישומי המסרים המיידיים ושיחות הווידיאו של החברה היא באמצעות צלמיות שהן חלק מהתפריט הראשי של ג'ימייל. גוגל הציגה את הממשק החדש להתנסות כבר מיולי עבור כל המשתמשים בג'ימייל, אך כאמור אפשרה למי שרצה בכך לחזור לממשק הישן. למרות שהאפשרות לחזור לעיצוב הקודם הגיעה לסופה, מדגישים בחברה, כי הגרסה החדשה של הממשק מאפשרת שינויים שונים בתצוגה ובעיצוב עם התאמות שונות של צבעים ואף צלמיות, כך שכל אחד יכול להתאים את התצוגה להעדפותיו.
השינוי המובהק הזה הוא מתגלגל, ובגוגל אומרים שייקח בערך שבועיים עד שהוא ישפיע על כל המשתמשים בשירות.
09/11/22 15:21
7.04% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
GrowthSpace – שפיתחה את פלטפורמת ה-AI הראשונה מסוגה בעולם לפיתוח עובדים – הודיעה באחרונה על מינויו של גיא בן-בסט לסמנכ"ל הכספים שלה. לפני הצטרפותו ל-GrowthSpace, בן-בסט שימש כעמית בכיר בדלויט, עם התמחות בחברות היי-טק וסטארט-אפים, והוביל את פעילות החשבות, המיסוי וניהול תהליכים חוצי ארגון של פעילות המטה בחברות כמו Nova, Yotpo ועוד. במסגרת תפקידו ב-GrowthSpace בן בסט אחראי לליווי עסקי, פיננסי ותפעולי להנהלת החברה, בדגש על תמיכה בפיתוח העסקי, תכנון ותמיכה באסטרטגיה של החברה, ניהול המזומנים וסבבי ההשקעה, ניהול הפעילות השוטפת מול לקוחות וספקים, ובניית תשתית של תהליכים חוצי ארגון כדי לאפשר את המשך הצמיחה של GrowthSpace. "הצמיחה המהירה שאנו חווים בשנה האחרונה מחייבת אותנו לעבוד בסקייל", אמר עומר גלס, מנכ"ל ומייסד שותף של GrowthSpace. "ההצטרפות של גיא תתמוך באסטרטגיית ההתרחבות של החברה לשנים הקרובות, ותאפשר את המשך הגידול של הפיתוח והמכירות".
09/11/22 16:38
7.04% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שנת 2023 לא הולכת להיות שנה קלה בתחום הכלכלה, בשוק ההון ובעצם בכל. כמו בימים של גאות כלכלית גם כעת, יישום כלים טכנולוגיים יכול לסייע לעסקים לחסוך בעלויות, לשפר את הרווחיות וגם לאפשר לארגון להשקיע בחדשנות ולצמוח.
חברת המחקר גרטנר מיפתה שורה של טכנולוגיות ואסטרטגיות שעסקים צריכים לבחון ליישם בשנים הבאות.
המחקר של גרטנר מיפה את הצרכים העתידיים של הארגונים. בין היתר בחברת המחקר מצביעים על הצורך באופטימיזציה תפעולית, בחיפוש אחר פתרונות אנכיים בגזרות שונות ועל ההכרח שלא להינעל על מוצר אחד. הם גם עוסקים בצורך בהגברת שיתוף הפעולה עם הלקוחות והאצת יכולת התגובה לקשר איתם, ובעיקר הם ממליצים לחשוב תמיד מחוץ לקופסה
החוקרים של גרטנר ממליצים להתייחס להמלצות אלו ולהכניס אותן לדיונים על תוכניות העבודה לשנה הבאה, בתקציבים ובהערכות כיצד למקסם את פוטנציאל השווקים בהם הארגון עובד.
הדיגיטל הופך להיות מרכיב חשוב בתהליכים הללו, ונכלל בתוכנית העבודה. המשמעות הנוספת של ההמלצות היא שלמנמ"ר יהיה תפקיד חשוב ביותר בדיונים אלו, בתוקף תפקידו כמוביל האסטרטגיה הטכנולוגית של הארגון.
המחקר של גרטנר מיפה את הצרכים העתידיים של הארגונים. בין היתר בחברת המחקר מצביעים על הצורך באופטימיזציה תפעולית, בחיפוש אחר פתרונות אנכיים בגזרות שונות ועל ההכרח שלא להינעל על מוצר אחד. הם גם עוסקים בצורך בהגברת שיתוף הפעולה עם הלקוחות והאצת יכולת התגובה לקשר איתם, ובעיקר הם ממליצים לחשוב תמיד מחוץ לקופסה.
האופטימיזציה תעשה באמצעות מערכות IT, המאפשרות קבלת החלטות טובות יותר וממקסמות את ה-ROI ממערכות בינה מלאכותית.
אין ספק שתוכניות העבודה לשנים הבאות כוללות שימוש במרכיבים דיגיטליים, בין היתר כדי להעצים את חוויית הלקוח. אבל השימוש המוגבר בנכסים דיגיטליים מגביר גם את הסיכונים. ולכן מומלץ לארגונים ליישם במסגרת האוטומציה גם מערכות שיודעות להגן על התהליכים הדיגיטליים, ביצוע ניהול סיכונים מחושב, והטמעת מערכות שמגבירות את האבטחה.
יותר ויותר שימוש בתהליכי אוטומציה. צילום: BigStock
היערכות לרגולציה ב-AI
השימוש ב-AI מעורר התייחסות לשאלות שקשורות באתיקה, הוגנות ואמינות. באחרונה רגולטורים וממשלות, כמו הבית הלבן, החלו לפרסם תקנות, חוקים וכללים שמנחים את הארגונים כיצד ליישם מערכות בינה מלאכותית מבלי לעבור על אותם עקרונות.
לפיכך, גרטנר הגדירה מסגרת עבודה ל-AI הנקראת AITRISM, שתומכת בכללים שהרגולציה מתחילה לפקח עליהם. היא כוללת פתרונות, טכניקות ותהליכים שנותנים מענה לדרישות הרגולציה, תוך שמירה על איזון בין שמירה על חוקים לבין חופש פעולה ואי פגיעה בחוויית הלקוח.
נושא אחר שצריך להיכנס למסגרת תוכניות העבודה בשנים הבאות הן פלטפורמות הענן. הטרנדים החמים ההולכים ומתגבשים כוללים את התצורות השונות של הענן, SaaS, PaaS ו-IaaS, עם פונקציונליות מותאמת וספציפית לתעשייה שבה ארגונים יכולים להשתמש כדי להסתגל בקלות רבה יותר לזרם הבלתי פוסק של שיבושים בתעשייה שלהם.
תחומים נוספים שארגונים צריכים לבחון הם בתחום של תקשורת אלחוטית מבוססת תשתיות, שמאפשרת לספק שירותים וחוויית לקוח מכל מכשיר קצה. הארגון צריך להיערך לכך גם מבחינה תקציבית ולהתכונן לעלויות תפעול שעולות הרבה מעבר לתשתית וויירלס רגילה.
חדשנות חדשנות חדשנות
המלצה נוספת של גרטנר היא לא לנטוש את החשיבה מחוץ לקופסה, ולעסוק בשינוי מודלים עסקיים, רענון הקשר עם העובדים והאצת אסטרטגיות לניצול שווקים וירטואליים חדשים.
למשל הם מזכירים פיתוח מערכות שמשלבות תכונות של אפליקציה, שמאפשרות למשתמש לצרוך שירותים ולהיות חשוף למידע מבלי שיצטרך לצאת לאפליקציה נפרדת, מעיין האב של כל האפליקציות, כולל אפשרות לצד שלישי, לשותפים העסקיים להעלות מיני אפליקציות על אותה פלטפורמה מורחבת.
גם נושא המטאברס נכלל בנושאים שמנהלי ארגונים מסתכלים עליהם לשנים הבאות, אם כי בשלב הנוכחי לא נחשב להצלחה ממשית. היישום של זה יכול להיות העברה או הרחבת פעילויות פיזיות לעולם וירטואלי, או על ידי שינוי הפיזי. כאמור, זה עדיין בשלבי ניסוי ורצוי להמתין.
שורה תחתונה: המגמות הטכנולוגיות יכולות לסייע לעסקים לממש את החזון שלהם, לאור המציאות הכלכלית הלא ברורה. הן מאפשרות לארגון לפרוץ קדימה לחדשנות, שתכבוש יעדים חדשים, לצד רענון והשקעה בטכנולוגיות שכבר קיימות, שעדיין לא נבחנו ויכולות לשרת את הארגון בשנים הקרובות.
09/11/22 15:01
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"יש לנו הזדמנות מאוד מיוחדת: לקחת את סיפור ההצלחה של ישראל, אומת הסטארט-אפ, אל תעשיות יותר מסורתיות ולכלול יותר מגזרים בהצלחה של מגזר ההיי-טק. השקת אזור הענן הייעודי שלנו בישראל תעזור להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית בארגונים שמחוץ לאומת הסטארט-אפ ותזניק את הכלכלה הישראלית עוד יותר", כך אמר בועז מעוז, מנכ"ל גוגל קלאוד (Google Cloud) ישראל.
מעוז דיבר בפתח אירוע השקת אזור הענן הייעודי של ענקית ה-IT בארץ. האירוע, שנשא את הכותרת
IL Cloud Summit, התקיים היום (ד') בביתן 2 בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות אלפי לקוחות החברה מכלל מגזרי המשק ושותפיה העסקיים.
"אנחנו נמצאים בתקופת צמיחה בתחום הענן"
"במבט לעתיד", אמר מעוז, "גם בתקופה הלא פשוטה בה אנחנו נמצאים, אנחנו נמצאים בתקופת צמיחה בתחום הענן, ולה שני מנועים. האחד, הדטה ובינה מלאכותית, שמשנים כל דבר סביבנו: תהליכים עסקיים, שירות לקוחות ויצירת יתרון תחרותי בשווקים הגלובליים. השני, ענן פתוח, שלא נועל אתכם ומביא אקו-סיסטם שלם של חדשנות, עם כלי שיתופיות – כדי לחדש בקצב מהיר".
"המשק הישראלי", אמר מעוז, "הוא סיפור הצלחה עולמי: לרוח היזמות הישראלית אין מתחרים. נמשיך להשקיע בצמיחת אומת הסטארט-אפ. ישראל הצטרפה למועדון יוקרתי של מדינות בהן יש אזור ענן פעיל, והשקת האזור מסמלת את המחויבות שלנו למדינה. נאפשר לכלל הארגונים לעסוק בחדשנות, במקום בתחזוקת תשתיות". צילום ועריכת וידיאו דותן גור
תוספת 7.6 מיליארד ד' לתמ"ג ו-21 אלף משרות בישראל
מעוז ציטט מחקר של AlphaBeta Economics, שבדק את השפעת הענן החדש על הכלכלה הישראלית: "עד שנת 2030", אמר, "הענן המקומי של גוגל יוסיף לתמ"ג בישראל 7.6 מיליארד דולרים במצטבר, וייצר יותר מ-21,000 משרות".
הוא הוסיף כי "בשנה הבאה יתחיל לפעול הכבל התת-ימי, Blue-Raman, ויקשר את ישראל לאירופה. כך, בשונה מעננים אחרים, הלקוחות שלנו יוכלו לבחור האם להעביר את המידע שלהם על רשת האינטרנט – או על הרשת הפרטית של גוגל".
"לגוגל", אמר מעוז, "יהיו שירותי ענן מהימנים יותר, זמינים יותר, עם פחות עיכוב ויותר קיבולת – בהשוואה למתחרים. לצד עמידה ברגולציה של המדינה, נציע ללקוחות נימבוס גם שירות תמיכה בעברית".
"גם לחדש וגם לשמור על קיימות"
"לפני עשור, המעבר לענן נבע מהרצון לחסוך בעלויות של תשתיות IT ישנות", ציין מעוז, "היום, לקוחות רוצים לדעת כיצד הענן משפר את חוויית הלקוח ומספק ערך מוסף. ענן השינוי, Transformation Cloud, המתאפיין בנתונים וב-AI, שהופכים את הענן לחכם, הוא ענן המבוסס על תשתיות קוד פתוח ולא נועל אתכם. הוא שיתופי ומניב תרבות ארגונית של חדשנות. והוא מאובטח: אנו מסייעים לארגונים להתמודד עם איומי הסייבר על הסביבה העסקית, ולהגן על כל מה שחשוב לארגונים – משתמשים, אפליקציות ונתונים".
לדבריו, "השבוע נערכת ועידת האקלים בשארם-א-שייח'. נושא הקיימות תופס מקום מרכזי בהחלטה של חברות, לגבי בחירת ספק הענן שלהם. הענן שלנו הוא הנקי בתעשייה כבר היום. עם גוגל אתם יכולים גם לחדש וגם לשמור על קיימות".
"ארגונים בכל העולם ומכל המגזרים", סיכם מעוז, "סומכים עלינו ובוחרים להשתמש בכל יום בענן שלנו. אתם, הקהל שלנו היום, יוצרים את השינוי העתידי בכלכלה הישראלית ובכלכלה העולמית".
09/11/22 15:18
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יפן מתכוונת לעלות על מפת ייצור השבבים המתקדמים ולהקים מפעל ייצור מעבדים, שיתחיל את קיומו בליתוגרפיה של 2 ננו-מטר, או 20 אנגסטרום. לפי דיווח בניקיי אסיה, המדינה הקציבה סכום של כ-2.4 מיליארד דולר למחקר משותף שהיא מבצעת עם גופים אמריקניים כדי לאפשר את הייצור הזה. מעבר לכך, התחייבה הממשלה לסכום של כ-3 מיליארד דולר לבנייה בפועל של המפעל במדינת האיים, ועוד סכום של כ-2.45 מיליארד דולר לרכישת החומרים הנדרשים לייצור הראשוני.
נקודת ההתייחסות היא TSMC, חברת ייצור השבבים הטייוונית הממשלתית, שלמעשה שולטת כיום בשוק ייצור המעבדים לשוק הטלפונים, ועם ייצור נרחב גם לחברות כמו AMD ואפל עבור שוק המחשבים האישיים. נכון להיום, המעבדים המובילים לטלפונים של קוואלקום ומדיה-טק מיוצרים ב-TSMC, כשהחדשים המגיעים לשוק בקרוב ייוצרו בתהליך ייצור של 4 ננו-מטר.
המחקר אמור לצאת לדרך לקראת סוף 2022, כשאחת החברות האמריקניות שישתלבו במיזם היא יבמ. בצד היפני ישתלבו בתהליך אוניברסיטת טוקיו והמכון הלאומי לתעשייה מתקדמת, מדע וטכנולוגיה. המטרה היא להתחיל את הייצור בחלק השני של העשור הנוכחי, כלומר לא לפני 2026.
כמו בארצות הברית, גם ביפן הבינו, שהמדינה רוצה פחות ופחות להתבסס על מקורות חיצוניים לצורך הייצור שלה, עם שרשראות אספקה כמה שיותר קצרות, ולכן המדינה חוקקה חוק המכונה Economic Security Promotion Act, שחלק ממנו הוא סובסידיה, כאמור, לטובת מפעל ייצור שבבים מקומי. מעבר לכך, הקצתה המדינה כ-7 מיליארד דולר לשיפור האספקה של סוללות, מגנטים וחומרי יסוד נדירים שמוגדרים כקריטיים לכלכלה היפנית.
09/11/22 16:05
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יזם הטק המפורסם אילון מאסק זכה באחרונה לטעום מהתבשיל שלו עצמו, כשמשתמשי טוויטר, שהוא כבר שבוע וחצי לערך הבעלים שלה ומנכ"לה, החלו לשנות, במחאה מכוונת ובצחוק, את שמות הפרופיל והתמונות שלהם כדי להתחזות אליו בהמוניהם, לאחר שהודיע שחשבונות מתחזים יסולקו מהשירות.
הדברים מגיעים על רקע העובדה שתחת הנהגתו של אייל הטק הרשת החברתית המצייצת תאפשר למשתמשים לרכוש סימון וי כחול כחלק מחבילת מינוי, עניין שעתיד לשבש לא מעט את התפישה הקיימת ש-וי כחול מעיד על כך שהחשבון שייך לבעלים מפורסם אותי.
מאז שרכש את הפלטפורמה חולל מאסק שלל שינויים בשירות, חלקם דרמטיים – כמו פיטורי כל ההנהלה הבכירה ומחצית מעובדי החברה – ואחרים המצטיירים כמקוממים, ומטרידים את ציבור המשתמשים.
בין השינויים שכבר דווחנו עליהם עתידה הרשת החברתית המצייצת להשיק את מה שקרוי 'Twitter Blue' – גרסת מנוי בתשלום. כיום מוענק סימון ה-וי הכחול לסלברס, פוליטיקאים, ספורטאים ועיתונאים ללא תשלום נוסף, אבל בקרוב כל אחד יוכל להתהדר בסימון המסוים. הסיבה לכך היא גם כלכלית-עסקית אבל גם קונספטואלית, או לפחות כך מאסק רוצה שנחשוב. "מערכת האדונים והאיכרים הנוכחית של טוויטר למי שיש או אין לו סימן ביקורת כחול מבאסת", צייץ מאסק בנדון, "כוח לאנשים! (וי – ג"פ) כחול תמורת 8 דולר בחודש", הוא צייץ בנדון.
אלא שהשינוי לא התקבל באופן חיובי במיוחד על ידי המשתמשים המודאגים, שרבים מהם החלו לנטוש את טוויטר באחרונה, למשל למאסטדון, כפי שדיווחנו אתמול (ג'). 1) 9 days ago, 2) yesterday 3) today. We have fun pic.twitter.com/eTKAp8PBuK
— Sarah Silverman (@SarahKSilverman) November 7, 2022 לעג למאסק
בנוסף היו מי שמצאו את החידוש בתהליך האימות כראוי להתייחסות פרודית.
בימים האחרונים השתמשו הקומיקאיות האמריקניות שרה סילברמן וקתי גריפין בחשבונות בשם 'אילון מאסק', כחלק מניסיון לדרבון מצביעים לבצע את חובתם הדמוקרטית בבחירות אמצע הקדנציה שהתקיימו אתמול (ג'). השתיים צייצו, לכאורה בשם מאסק, מסרים דמוקרטיים שגם נועדו להטרלת האיש העשיר בעולם, שכידוע דווקא הפציר באמריקנים להצביע למפלגה הרפובליקנית כמעין "מהלך מאזן", לדבריו.
סילברמן שינתה את שם החשבון שלה ל'אילון מאסק', כולל תמונה של המולטי-מיליארדר הדומיננטי, וצייצה בסוף השבוע (ש') כאילו היא מדברת מגרונו: "אני תומך בחופש ביטוי אבסולוטי ואני אוכל קקי לארוחת בוקר".
החשבונות של השתיים הושעו בתגובה, באופן זמני, והן קיבלו הודעה מבהירה למהלך שאמרה כי "נרשמה פעולה חריגה בחשבון הזה". Going forward, any Twitter handles engaging in impersonation without clearly specifying “parody” will be permanently suspended
— Elon Musk (@elonmusk) November 6, 2022 אחרי המהלך הזה החלו משתמשים בפלטפורמה לשנות את שמותיהם ל'אילון מאסק' בניסיון להראות למאסק האמיתי מי הביס.
בינתיים, ועקב ההתרחשויות, מאסק בישר קודם כל ש-"בעתיד, כל משתמש טוויטר שיתחזה מבלי לציין בבירור שזו 'פארודיה' יושעה לצמיתות".
בעבר נהגה טוויטר לשלוח אזהרות לפני השעיות, אבל בימי מאסק "לא תהיה אזהרה", כך לפי הבעלים החדש.
בנוסף מאסק בישר כי הוא משהה את צורת האימות החדשה המתוכננת בתמורה לכסף עד לאחר בחירות אמצע הקדנציה של ארה"ב, משמע החל מהיום בעצם.
איך שלא מסתכלים על זה, פלטפורמת טוויטר נמצאת בתוהו ובוהו מוחלט מאז הרכישה, כשמיליוני אנשים מנסים מחד להסתגל לשינויים החדשים, מאידך להבחין מי זה מי, ובעיקר – עקב פיטורי עובדים רבים, בעיקר ממחלקת ניטור ומיתון התוכן, הגולשים מנסים להבדיל בין חדשות למידע מוטעה ומוליך שולל, שלפי הדיווחים של המשתמשים ממש מציף את טוויטר.