28.04.2024
ראשון
כ' בניסן התשפ"ד (ה' חול המועד פסח / ערב חג שני של פסח)
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/04/24 15:14
27.27% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ועדת הסחר הפדרלית של ארה"ב, ה-FTC, נמצאת כבר מזה זמן רב במאבק מתוקשר מול אמזון, שהפך לסוער עוד יותר כעת, כשהוועדה מאשימה את קברניטי ענקית הקמעונאות אונליין בשימוש באפליקציית ההודעות המוצפנות האלטרנטיבית סיגנל (Signal), לצורך העלמת ראיות פוטנציאליות בתביעת ההגבלים העסקיים המתמשכת שלה מול אמזון.
ההסלמה הזו בחשדות נגד החברה העוצמתית מגיעות לאחר שנים שבהן מנהל הממשל האמריקני חקירות שונות על שיטות העבודה העסקיות של אמזון, וספציפית אחרי ה-FTC תבעה את אמזון משום שהיא, לדבריה, משתמשת בטקטיקות לא הוגנות כדי לשמור על המונופול שלה בשוק המסחר האלקטרוני.
המחלוקת הנוכחית עוסקת בחשדות והאשמות כנגד לא אחר מאשר ג'ף בזוס, מייסד אמזון המיתולוגי ומי שהיה מנכ"לה לאורך שנים, מאז שהקים אותה לפני 30 שנה. בזוס פרש מהמנכ"לות לפני שנים ספורות, וביולי 2021 נכנס אנדי ג'סי, מי שכיהן עד אז כמנכ"ל זרוע שירותי הענן של החברה, AWS, לתפקיד מנכ"ל אמזון.
הפנייה לבית המשפט שעלולה לסבך את אמזון עוד יותר
על פי תלונה שהוגשה ביום ה' על ידי ועדת הסחר, בכירי החברה השתמשו באפליקציית סיגנל בין אפריל 2019 למאי 2022, אך המשיכו למחוק הודעות דרך תכונת ההודעות הנעלמות של האפליקציה – גם כאשר ה-FTC החלה בחקירת ההגבלים העסקיים של אמזון.
התכונה עליה מדובר מאפשרת למשתמשים למחוק אוטומטית הודעות לאחר פרק זמן מוגדר, מה שמקשה, ואולי אף הופך לבלתי אפשרי, את אחזור המידע הספציפי מאוחר יותר.
"בכירי אמזון מחקו הודעות סיגנל רבות במהלך החקירה שלפני התלונה של התובעים, ואמזון לא הורתה לעובדים לשמור הודעות סיגנל עד למעלה מחמישה-עשר חודשים לאחר שידעה כי החקירה של התובעים מתנהלת", כתבה ה-FTC בהגשתה.
ה-FTC טוענת ספציפית, כאמור, כי היו"ר והמייסד בזוס, המנכ"ל הנוכחי ג'סי ובכירים בכירים אחרים, השתמשו בתכונת ההודעות הנעלמות של סיגנל כדי להסתיר מידע רלוונטי לחקירה המתנהלת סביב ענקית הטק מסיאטל. היא טוענת כי מנהלי אמזון המשיכו למחוק הודעות דרך סיגנל, גם לאחר שקיבלו הודעה על החקירה והונחו לשמור מסמכים רלוונטיים לה. התנהגות זו, לפי ה-FTC, מעידה על ניסיון מכוון להסתיר ראיות שעלולות להיות מפלילות.
"אמזון היא חברה השולטת באופן הדוק במה שהעובדים שלה מעלים על הכתב", אמרו עורכי הדין של FTC בהגשה לבית המשפט בשבוע שעבר, "אבל ההנהגה הבכירה של אמזון השתמשה גם בערוץ אחר לתקשורת פנימית ונמנעה מהצורך לדבר בזהירות על ידי השמדת רישומי ההודעות שלהם", ציינו באי כוחה של אמזון בהגשה.
עקב חשדות אלו ביקשה הוועדה מהשופט לאלץ את אמזון לחשוף את ההנחיות שסיפקה לבכיריה לגבי שימור המסמכים והשימוש בסיגנל שאותו, לטענתה, עשו. במיוחד ביקשה הוועדה לקבל הסברים מתי וכיצד הונחו מנהלי החברה להשתמש בתכונת ההודעות הנעלמות של האפליקציה.
נמצאת בחקירות הגבלים עסקיים. אמזון. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. BigStock
אמזון טוענת לשקיפות ושיתוף פעולה
אמזון ממשיכה ומתעקשת על חפותה וחפות מנהליה. לפי טענתה הבכירים חשפו באופן יזום את השימוש שלהם בסיגנל בפני ה-FTC ואף אפשרו לוועדה לבדוק שיחות – הן הקשורות והן לא קשורות לחקירה.
אמזון ציינה כי ההאשמות של ה-FTC הן "חסרות בסיס". בהצהרה באתר האינטרנט שלה, החברה אמרה שהיא חשפה מרצונה את השימוש של העובדים בסיגנל, אספה שיחות סיגנל מהטלפונים של העובדים ואיפשרה ל-FTC לבדוק שיחות – "גם כאשר לא היה להם שום קשר לחקירת ה-FTC".
"ל-FTC יש תמונה מלאה של קבלת ההחלטות של אמזון במקרה הזה", ציינה החברה שהוסיפה כי בידי ועדת הסחר היו 1.7 מיליון מסמכים, ממיילים, אפליקציות הודעות פנימיות ומחשבים ניידים של החברה, ולמעלה מ-100 טרה-בייט של נתונים.
דובר אמזון טים דויל הוסיף ואמר לבלומברג ש-אמזון חשפה את השימוש שלה בסיגנל בפני ה-FTC כבר "לפני שנים", וזאת במקביל לכך שאמזון טענה כי כמה "עדי תאגיד", כולל בזוס, העלו ביוזמתם את נושא השימוש של החברה בסיגנל בפני ה-FTC.
דויל גם אמר לביזנס אינסיידר כי "ל-FTC יש תמונה מלאה של קבלת ההחלטות של אמזון במקרה זה".
אלא שעל פי טענת ה-FTC בבית המשפט ביום ה' האחרון, בכירי אמזון, כולל המייסד בזוס והמנכ"ל ג'סי, המשיכו ודנו ב"עניינים עסקיים רגישים" בהודעות טקסט שנמחקו כעת, אשר יכלו לשמש כראיה נגד החברה בתיק ההגבלים העסקיים נגדה.
התוצאה של הטוויסט הזה בעלילה, כחלק מהחקירה נגד אמזון, תלויה בשאלה האם ה-FTC תוכל להוכיח שבכירי אמזון אכן השתמשו בסיגנל כדי להסתיר ראיות. אם יוכח כך, אמזון עלולה לעמוד בפני השלכות חמורות, כולל קנסות גבוהים והגבלות אפשריות על שיטות העבודה העסקיות שלה.
הדברים משמעותיים עד כדי כך, שלמקרה הזה – בהתאם לאופן שבו יפסוק השופט בפרשה – יש פוטנציאל לעצב מחדש את תחום המסחר האלקטרוני אונליין כולו.
28/04/24 11:35
24.24% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שחקן איומים, הפועל בחסות המדינה, השיק קמפיין מתוחכם של ריגול בסייבר. המסע נעשה תוך ניצול של שתי נקודות תורפה בפלטפורמות הפיירוול של סיסקו (Cisco), כך לפי טאלוס (Talos), מודיעין האיומים של ענקית ה-IT.
הקמפיין, המכונה ArcaneDoor, מכוון להתקנים הנמצאים ברשת ההיקפית של הארגונים, ומאפשר לתוקף לבצע מגוון פעולות בתוך מערכות הארגון – כולל ניתוב מחדש, או שינוי של התעבורה, כמו גם ניטור תקשורת רשתית.
לפי סיסקו, שחקן האיומים הוא UAT4356, ומרכז האיומים של מיקרוסופט (Microsoft) כינה אותו STORM-1849.
"שחקן זה עושה שימוש בכלים מותאמים אישית, הממחישים את המיקוד לטובת ריגול בסייבר, והוא בעל היכרות מעמיקה של המכשירים אליהם הוא מכוון את המתקפות. זהו אחד מסימני ההיכר של שחקן מתוחכם, הפועל בחסות המדינה", כתבו חוקרי טאלוס. ????️ #CrushFTP, & #Cisco ASA & FTD users: We added #CVE-2024-4040, CVE-2024-20353 & CVE-2024-20359 to our Known Exploited Vulnerabilities Catalog. Visit https://t.co/myxOwap1Tf & apply mitigations to protect your org from cyberattacks. #Cybersecurity #InfoSec pic.twitter.com/3tRAf0wBeI
— CISA Cyber (@CISACyber) April 24, 2024 קנדה, אוסטרליה ובריטניה הזהירו מומחי IT ומנמ"רים מהאיום
החוקרים ציינו כי הקמפיין בא בהלימה למגמה של "עלייה דרמטית ומתמשכת" במיקוד של התוקפים בהתקני רשת היקפית בשנתיים האחרונות. "אלה", הוסיפו, "מכוונים במיוחד לארגוני תשתיות קריטיות, דוגמת חברות אנרגיה – שהן יעדים אסטרטגיים ומעניינים ממשלות זרות רבות".
החוקרים תיארו את שלבי המסע ואלה כוללים שרשרת תקיפה מתוחכמת, השתלת נוזקות מותאמות אישית, התקנת דלתות אחוריות ולאחר ההשתלטות על מחשבי הקורבן – יכולת לביצוע פקודות. יכולת נוספת של התוקפים שזוהתה על ידי החוקרים היא "להתגבר" על אתחולים ושדרוגים במערכות הקורבן – בלא פגיעה באיכות המתקפה.
אחד ממוצרי האבטחה של סיסקו, ASA (ר"ת Cisco Adaptive Security Appliance) זיהה פעילות חשודה בתחילת 2024, ולאחר שהחברה פתחה בחקירה, עלה כי ההאקרים בחסות המדינה עשו שימוש בתשתית התקיפה כבר בנובמבר האחרון. הם ציינו כי ישנן גם עדויות לכך שיכולת התקיפה פותחה כבר ביולי 2023. החוקרים זיהו חלק מהקורבנות, כאלה שעשו שימוש (או היו חלק מ) ברשתות ממשלתיות ברחבי העולם.
לפי החוקרים, וקטור ההתקפה הראשוני לא התגלה, אולם, כחלק ממסע הריגול שלו, שחקן האיום ניצל שתי נקודות תורפה שלא היו ידועות בעבר: CVE-2024-20353 ו-CVE-2024-20359. סיסקו הנפיקה תיקונים עבור פגיעויות אלו.
"האופי המתוחכם של הקמפיין, לצד זהות הקורבנות שהותקפו, הוביל אותנו להעריך בביטחון רב שהוא בוצע על ידי שחקן בחסות המדינה", סיכמו החוקרים ולא ציינו את זהות המדינה שבה מדובר. "ההאקרים נקטו בצעדים ברורים ומכוונים, כדי למנוע מהם להיתפס ולהיות מזוהים".
בסוף השבוע פורסמה הודעה משותפת, המזהירה מומחי IT ומנמ"רים מכל המגזרים מפני האיום, אשר קראה להם להטמיע את התיקונים שסיסקו ניפקה – ולעשות זאת באופן מיידי. את ההודעה פרסמו מערכי הסייבר הלאומיים של קנדה, אוסטרליה ובריטניה, ונאמר בה כי "יכולות התוקפים מעידות על ריגול שנערך על ידי שחקן מתוחכם ובעל משאבים, הפועל בחסות מדינה".
28/04/24 11:14
18.18% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יבמ (IBM) אישרה כי תרכוש את HashiCorp, תמורת 6.4 מיליארד דולר. העסקה אמורה להיסגר עד סוף 2024.
הנהלות שתי החברות אישרו את העסקה, אך היא עדיין זקוקה לאישור מבעלי המניות והרגולטורים של HashiCorp. המשקיעים הגדולים ביותר של הנרכשת, האוחזים יחד בכ-43% מהחברה, כבר אישרו את העסקה.
ארבינד קרישנה, מנכ"ל יבמ. צילום: פליקר
"נציע פלטפורמת ענן היברידית מקיפה, המיועדת לעידן ה-AI"
הודעה על עסקת הענק נמסרה בשבוע שעבר, דקות ספורות לפני פרסום תוצאותיה הרבעוניות של החברה. HashiCorp, פועלת בעולם התשתיות בענן, וכן פיתחה את הכלי Terraform. לפי הענק הכחול, "הרכישה תעזור לנו להתמקד באופן עמוק יותר בעולמות הענן ההיברידי והבינה המלאכותית… נשפר את יכולתנו לתת מענה לשוק הענן, המגלם היקף עסקים של 1.1 טריליון דולר".
ארבינד קרישנה, מנכ"ל ויו"ר הענק הכחול, אמר כי "שילוב הנרכשת בהיצע שלנו יאפשר ללקוחות הארגוניים לנהל את המורכבות של התשתית והיישומים שלהם… נציע פלטפורמת ענן היברידית מקיפה, המיועדת לעידן ה-AI".
לפי הרוכשת, "לנרכשת יש יכולות אוטומציה לניהול מחזור החיים של תשתיות המחשוב ועולם אבטחת המידע, לצד מערכת העוסקת בתיעוד של שינוע של עומסי עבודה קריטיים. עומסי מחשוב אלה נעים בסביבות קריטיות, היברידיות – ומרובות עננים".
לצד יכולת עבודה בקרקע, בענן ובאופן היברידי, ציינו ב-יבמ, הרכישה תסייע למפתחים להטמיע יכולות ומודלים של בינה מלאכותית יוצרת, GenAI.
את הכלי שפיתחה הנרכשת, Terraform, יבמ כינתה "הסטנדרט בתעשייה לאספקת תשתית בסביבות אלו". זהו כלי המהווה תשתית-כקוד, המשמש לניהול ולהקצאה של עומסי מחשוב בענן ובקרקע. הטכנולוגיה של HashiCorp תשלים ותשולב עם כמה יכולות, לפי הרוכשת: של רד האט (Red Hat), פלטפורמת הבינה המלאכותית Watsonx, וכן ההיצע שלה בעולמות אבטחת המידע והמיכון. "כך", הסבירו, "ניתן יהיה לפשט את הקצאת האפליקציות והתצורה בסביבות ענן היברידיות".
כמו במקרה של רכישת רד האט, גם בעסקה זו הנרכשת תצורף לחטיבת התוכנה של יבמ, אולם תפעל כיחידה עצמאית, נמסר.
הרכישה קשורה להשתלבות בעידן שבו היא מככבת. GenAI. צילום: אילוסטרציה. שאטרסטוק
כחמישית מארגוני Forbes Global 2000 – לקוחות של הנרכשת
במרץ האחרון הנרכשת דיווחה על הפסד נקי של 48.3 מיליון ד' ברבעון הכספי הרביעי שלה. למרות ההפסד, הוא שיקף שיפור, משמע צמצום ההפסד – בשיעור שנתי של כ-36%. בשנתה הכספית של הנרכשת היא חוותה הכנסות בשיעור של 583.1 מיליון דולר – עלייה של 23% משנה לשנה. ל-HashiCorp יש יותר מ-650 אינטגרטורים ומשווקים, ולחברה, שהוקמה ב-2012, יש יותר מ-4,000 לקוחות. כחמישית מארגוני Forbes Global 2000 הם לקוחות של הנרכשת.
בשיחה עם משקיעים, קרישנה נשאל האם רכישת VMware על ידי ברודקום (Broadcom) מהווה הזדמנות עבור רד האט, והשיב כי "הצמיחה של רד האט לא כל כך קשורה ישירות ל-VMware לכשעצמה, אבל הלקוחות רוצים פלטפורמה שהם יוכלו 'להמר' עליה ולפעול בה במשך 10 עד 20 השנים הבאות, בהן הם יכתבו את היישומים שלהם ויפרסו אותם בדטה סנטרים שלהם וגם על עננים ציבוריים".
לפי סיד נאג, אנליסט וסמנכ"ל בגרטנר, "המניעים לעסקה ברורים. יבמ מחפשת לטייב את הפונקציונליות של פלטפורמת ה-Ansible שלה (של רד האט – י"ה), ואיזו דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר עם טכנולוגיה של המתחרה העיקרית שלה? בנוסף, יבמ רוצה להרחיב את טווח השוק שלה ואת פוטנציאל ההכנסות שלה. הרכישה מעניקה לה לא רק את בסיס הלקוחות של הנרכשת, אלא גם מאפשרת לה למכור את ההיצע שלה, של יבמ – ללקוחות HashiCorp – ולהפך. לצד השלמת הפערים שיש בפלטפורמת Ansible, זו דוגמה קלאסית למיצוי עסקי מושלם כהמשך לרכישת רד האט".
28/04/24 12:33
18.18% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אברהם (לולו) אסף, יו"ר קבוצת אמנת וממייסדיה, הלך לעולמו אתמול (ש'), בגיל 83, לאחר מחלה.
אסף היה אחת דמויות הבולטות בענף ההיי-טק ובמגזר העסקי והפרטי. שותפיו להנהלה, חבריו ועובדיו קיבלו את ההודעה בצער רב ובכאב.
קבוצת אמנת, שהיא אחת החברות הוותיקות במשק הישראלי, הוקמה על יד אסף ז"ל ושני שותפיו שמואל בראור ושמואל אלפסי בשנת 1970.
הקבוצה היא בית מערכות הפועל בשני תחומים מרכזיים: תחום הייעוץ, ניהול הפרויקטים והלוגיסטיקה, וביצוע פרויקטים רחבי היקף בכל תחומי המשק; והזרוע השנייה היא תחום המחשוב, התוכנה ובדיקות התוכנה.
סיפור חייו של אסף – בריחה מהנאצים וחיים מרתקים בישראל
עולה למסוק יחד עם הטייס יעקב נבו (יאק), שאיתו הוא עסק בתכנון-לטיסה בין הנמלים שבמפרץ הפרסי. אברהם (לולו) אסף. צילום: מתוך האלבום הפרטי של לולו
לאסף עצמו סיפור חיים מרתק. הוא עלה לארץ עם הוריו מרומניה בגיל 10, לאחר שהצליחו להימלט מהתופת של הנאצים. הוא התקבל ללימודים בכיתה ד' בבית הספר עירוני א' בתל אביב, שנחשב אז לבית ספר אליטיסטי ויוקרתי אשר קיבל ילדים מאזורים מסוימים מאוד בתל אביב, שאסף לא היה שייך אליהם.
בראיון שנערך עימו בשנת 2021, במלאת לו 80, סיפר כי המורה שלו בבית הספר הייתה שולמית אלוני, לימים שרת החינוך וחברת כנסת ז"ל. לאחר שירותו הצבאי ביחידת איכון, "אז ה-8200 של הצבא", כפי שאמר בראיון, התקבל ללימודי הנדסה בטכניון.
הקריירה המקצועית שלו החלה ב-1965, כמהנדס בחברת תהל, שם היה שותף להקמת כמה פרויקטים לאומיים. חמש שנים לאחר מכן הקים את חברת אמן – אחת החברות בקבוצה כיום – יחד עם שותפיו, כדי לתת מענה אז לצורכי השוק, בתחום הפרויקטים והלוגיסטיקה.
בשלב מאוחר יותר החלה החברה לעסוק גם בתחום ה-IT, כמענה לדרישות לקוחות שבהם ניהלה החברה פרויקטים, והייתה דרישה לניהול גם בתחום המחשוב. בתחום זה פעלה הקבוצה באמצעות שתי חברות – סיסנת וטסנת.
הקריירה של אסף כללה שהות בת מספר שנים באיראן\ בתקופת השאה הפרסי, לפני עליית חומייני לשלטון. בראיון לאנשים ומחשבים סיפר אסף כי בין הפרויקטים שהיה שותף להם נכללת גם הקמת החלק האזרחי של פרויקט הגרעין האיראני, שהיה אז כמובן רק לצורכי שלום, עד לעליית חומייני.
בשנת 1994 אמנת הפכה לחברה ציבורית, שמניותיה נסחרות בבורסה בתל אביב. ערן אסף, סגן יו"ר מועצת המנהלים, ממשיך את דרכו של אביו, לולו.
אמנת, בהובלת אסף האב, עסקה בפעילות למען הקהילה ובין היתר סייעה להקמת מרכז פיתוח לחיילי העדה הדרוזית בצפון, באמצעות חברת הבת סיסנת. על כך קיבלה החברה יחד עם ראשי המרכז פרס מצטייני המחשוב, ואברהם אסף ז"ל קיבל באותו מעמד אות הוקרה מיוחד על פעילותו רבת השנים בתעשייה.
חברים ושותפים מספידים
פטירתו של לולו התקבלה בצער רב בקרב חבריו בענף ובמשק בכלל.
שמואל אלפסי, מנכ"ל החברה ואחד מהשותפים הוותיקים של אסף, ספד לו בשם אמנת: "חברי ההנהלה והעובדים מרכינים ראש ונפרדים בכאב עצום ממנהיג ומייסד החברה אברהם (לולו) אסף. איש של חזון, אוהב הארץ, שזכה להקים מפעל חיים מוביל במשק הישראלי".
נורית פלגי, מזכירתו הנאמנה מזה 30 שנה, ספדה לו: "לולו היה קברניט הקבוצה, שהיה חלק משמעותי בחיי. מעבר לבוס, היה חבר משפחה. זכיתי לעבוד לצידו כ-30 שנה ויחד איתו לכתוב את סיפור חייו המרתקים. איש שנון, וחד בעל מסר מוסר עבודה עשיר, ובעיקר אכפתי לעובדים שלו. אזכור אותך לתמיד כאיש שלמדתי ממנו רבות".
ד"ר נחמן אורון, יועץ מחשוב למערך הדיגיטל הלאומי וחברו האישי של אסף, ספד לו בהלווייתו שנערכה ערב החג השני: "את לולו הכרתי לראשונה לפני למעלה מ-40 שנה, על סיפון ה-Queen Elizabeth, בנמל בוסטון, בכנס מקצועי, שם גילינו כי ימי ההולדת של רעייתי ז"ל, רינה, ושל רעייתו של לולו, רות, שתיבדל לחיים ארוכים, חלים באותו מועד, ומאז חגגנו ימי הולדת משותפים במקומות שונים בעולם סיפר ד"ר אורן. "ללולו הייתה תמיד אג'נדה מלאה לשיחה, כולו מלא התלהבות, היה מעלה רעיונות מבריקים, איך להרחיב את פעילויות אמנת, שאותה הקים בעשר אצבעותיו עם שותפיו היקרים שמואל ואילן ועם עוד חברים יקרים שהלכו איתו דרך ארוכה. אבל מעבר לכל הוא היה איש משפחה. שלא כדרכך – עייפת! בקשת ללכת לנוח קצת, ולנו השארת חלל גדול. תמיד נזכור אותך בדמותך ובאישיותך המיוחדת", סיים ד"ר אורון את דבריו בהתרגשות.
משפחתו של אסף יושבת שבעה ברחוב איינשטיין 34, קומה 7, דירה 38, ברמת אביב, תל אביב. שעות הביקור: בימים ג' עד ב' (30.4 עד ה-2.5) בין 10:00 ל-13:00 ובין 17:00 עד 20:00, וכן ביום ו', ה-3 במאי, מ-10:00 ועד 13:00.
28/04/24 13:33
12.12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת הסייבר נאגומי (Nagomi Security) – המפתחת פתרון חדשני לאבטחה פרואקטיבית וניהול החשיפה לסיכונים (Threat Exposure Management) – נחשפת לראשונה, עם גיוס של 30 מיליון דולר.
המהלך כולל גיוס סיד של 7 מיליון דולר, שלא הוכרז בעבר, בהובלת Team8, וגיוס A של 23 מיליון דולר, בהובלת TCV ובהשתתפות המשקיעים האסטרטגיים קראודסטרייק (Crowdstrike) ואוקטה (Okta). החברה הוקמה במטרה להגדיר מהיסוד כיצד צוותי אבטחה בארגונים יכולים לייעל את עבודתם באופן משמעותי, על מנת להפיק את המירב מכלי האבטחה הקיימים בארגון. ההון שגוייס ישמש את החברה להאצת מאמצי המחקר והפיתוח וכן מאמצי ה-Go to Market של החברה, במטרה לענות על הביקוש ההולך וגובר בשוק.
נאגומי נוסדה בינואר 2023 על ידי עמנואל סלמונה, מנכ"לה; שי מנדל, ה-CTO; ויונתן מלר, סמנכ"ל המוצר (Chief Product Officer).
סלמונה שירת כקצין ביחידת 8200, הוא בוגר INSEAD והיה המנהל הכללי של חברת קלארוטי באירופה. קודם לכן החזיק בתפקידים ניהוליים בחברת סימנס.
מנדל החל את דרכו באגף המודיעין ובמשרד ראש הממשלה. לאחר מכן היה המפתח ראשון בחברת XM Cyber, ובהמשך כיהן כראש קבוצת פיתוח ב-Snyk.
מלר שירת כקצין ב-8200, והיה אחד העובדים הראשונים בסטארט-אפ דמיסטו, שנרכש על ידי פאלו אלטו.
בתוך שישה חודשים מהיווסדה כבר הטמיעה נאגומי את הפלטפורמה הטכנולוגית שלה אצל לקוחות. מאז, היא חווה צמיחה מואצת, כאשר בעודה ב-Stealth, כבר חצתה את רף המיליון דולר במכירות שנתיות חוזרות (ARR) והטמיעה את הפתרון אצל לקוחות רבים, ביניהם מחברות Fortune 500, וחתמה על עסקאות מפיצים. בין לקוחותיה כיום ניתן למצוא ארגונים כמו IFF, WELL Health ו-HFW. See why CrowdStrike invested in Nagomi to Help Customers Maximize Their Cybersecurity Investments. https://t.co/H17R3HscHm
— Nagomi (@NagomiSecurity) April 26, 2024 מה עושה נאגומי?
פלטפורמת ההגנה הפרואקטיבית של נאגומי (Nagomi Proactive Defense Platform), שממקסמת את יעילות המוצרים הקיימים בחברות, מסייעת לצוותי האבטחה להתמקד באיומים מיידיים ומשתנים. הפלטפורמה שפיתחה החברה נועדה לשנות ולייעל את המצב הקיים במרבית הארגונים כיום: ממגוון רחב של פתרונות איכותיים שעובדים ללא קשר אחד עם השני, להסתכלות כלל-ארגונית אחודה, המאפשרת מיפוי מקצה לקצה של כלל יכולות ההגנה כנגד איומים כפי שהם ממופים על-פי MITRE ATT&CK – בסיס ידע גלובלי של טקטיקות וטכניקות של תוקפים, המבוסס על יכולות תקיפה בהן נעשה שימוש בפועל. באמצעות מידע זה, יכולים צוותי האבטחה בארגון לתעדף את האיומים הקריטיים ביותר באותו רגע, בהתבסס על פרופיל האיומים הייחודי של כל ארגון
בנוסף, מספקת הפלטפורמה תוכניות מותאמות לתיקון ומזעור פערי הגנה, במטרה להפחית את החשיפה לאיומים על בסיס הכלים הקיימים בארגון.
עמנואל סלמונה, מייסד שותף ומנכ"ל, נאגומי: "המטרה שלנו היא לפתור את אחת הבעיות הנפוצות והכואבות ביותר בתחום הסייבר כיום. ראינו שיותר מ-80% מפרצות האבטחה מתרחשות בארגונים שכבר הטמיעו את הכלים שיכולים היו למנוע אותן. התסכול של צוותי אבטחת הסייבר מחוסר הוודאות והביטחון בכך שהכלים הקיימים בארגון אכן יכולים להגן עליהם מפני איומים ממשיים – הולך וגובר. באמצעות מיפוי איומים כמו כופרות, פישינג וטכניקות נוספות שקיימות כיום, נאגומי מאפשרת לצוותי אבטחה לראות בבירור מהי רמת ההגנה שלהם, ומספקת להם תוכנית פעולה למוכנות גבוהה יותר".