הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/08/24 19:44
9.17% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יכולות הסייבר של צפון קוריאה צומחות בקצב מדאיג, ומהוות איום משמעותי על הביטחון העולמי: לקים ג'ונג און יש כעת צבא סייבר של 8,400 האקרים – כך על פי דיווחי המודיעין הדרום קוריאני.
דו"ח מודיעיני עדכני של שירותי הביון של דרום קוריאה קובע כי "האומה המבודדת (צפון קוריאה – י"ה) חיזקה את כוח עבודת הסייבר שלה ב-20% בתוך שנתיים בלבד". בעוד שלפני שנתיים היה לרשות ג'ונג און כוח לא קטן, אבל גם לא מאוד גדול, של 6,800 האקרים, כיום עומד מספרם על 8,400. ההסבר לצמיחה המהירה הזו, קבעו מחברי הדו"ח, נובע מהייאוש הכלכלי שיש במדינה, לצד החזון האסטרטגי של ג'ונג און, שלפיו לוחמת הסייבר היא אחת מאבני היסוד של המשטר.
"סיירת הלשכה הכללית", זרוע המודיעין של המשטר בפיונגיאנג, היא הפועלת להרחבת יכולות הסייבר של המדינה. הלשכה, שנמצאת תחת פיקוחו הישיר של הדיקטטור, הקימה "אוניברסיטת האקרים", כדי לטפח דור חדש של כישרונות סייבר. תוך שינוי של היררכיות חברתיות קפדניות, צפון קוריאה הרחיבה את הגיוסים לאוניברסיטה, ופתחה הזדמנויות לאנשים מכל התחומים להתקבל לתוכנית. כך נוצר מאגר רחב היקף של מתגייסים פוטנציאליים: לפי הדיווחים, ג'ונג און הורה שלא לבחון את הרקע (מוצא, שיוך משפחתי ומגורים) של המועמדים להכשרות הסייבר, "ולבחור רק אנשים מוכשרים". זאת, כי פיונגיאנג מחפשת אחר כישרונות צעירים בתחומי המתמטיקה והמחשבים, על מנת להכשיר אותם להיות האקרים.
כסף, כסף, כסף
לפי הדיווח, המניע של המשטר למהלך הוא ברור: רווח כספי. ברקע סנקציות בינלאומיות ארוכות שנים, שמשתקות את כלכלת צפון קוריאה, פשעי הסייבר הם זרם הכנסה קריטי. כך, קבוצות פריצה כמו לזרוס וקימסוקי, שמקושרות ללשכה, נודעו לשמצה בהתקפות ה-"חצופות" שלהן: הן תוקפות כל יעד – מבורסות מטבעות קריפטוגרפיים ועד לסוכנויות ממשל. ההכנסות מפשעי הסייבר הללו מועברות ישירות למימון תוכניות הגרעין והטילים של המשטר הצפון קוריאני.
גורם מודיעיני בכיר אמר כי "הפריצות בסייבר מניבות כספים רבים. למנהיגות של צפון קוריאה יש ציפיות גבוהות מההאקרים האלה".
עוד סיבה לדאגה: היחסים בין פיונגיאנג למוסקבה
העמקת היחסים של צפון קוריאה עם רוסיה מהווה סיבה נוספת לדאגות רציניות מהמערב. שתי המדינות חתמו בעבר על אמנת שותפות אסטרטגית מקיפה. זו כוללת הנחיות לשיתוף פעולה בטכנולוגיות אבטחת מידע ותקשורת, עם מסגרת רשמית לשיתוף פעולה בתחום הסייבר. המודיעין הדרום קוריאני מאמין כי השתיים כבר הניחו את הבסיס למחקר משותף ולחינוך הדדי בנושא טכנולוגיות פריצה – על בסיס אמנה זו.
יחסים חמים – גם בתחום הסייבר. רוסיה וצפון קוריאה. צילום: ShutterStock
מקור ממשלתי אמר לעיתונות הדרום קוריאנית כי "נראה שצפון קוריאה ורוסיה מפתחות יחד נוזקות המשמשות בעת מתקפות פריצה". לדברי מומחים, מדובר בעליית מדרגה מסוכנת, שעלולה להעלות את רמת האיום הנשקפת משתי המדינות.
טקטיקת הסייבר של צפון קוריאה – יותר ויותר מתוחכמת ואגרסיבית
מומחים מזהירים כי טקטיקת הסייבר של צפון קוריאה הופכת להיות יותר ויותר מתוחכמת ואגרסיבית. "המשטר לא מסתפק עוד במיקוד ביעדים ספציפיים בעלי ערך גבוה", ציינו. "במקום זאת, הוא מאמץ גישה רחבה יותר, חסרת אבחנה, של עריכת יותר מתקפות בחיפוש אחר מערכות פגיעות". הם הסבירו כי השינוי הזה באסטרטגיה, לצד הגידול המהיר ב-"צבא" הסייבר שלה, "הופכים את צפון קוריאה ליריב אדיר ובלתי צפוי בתחום הדיגיטל".
המומחים סיכמו בציינם כי "צפון קוריאה ממשיכה להשקיע רבות ביכולות הסייבר (ההתקפי – י"ה) שלה. הקהילה הבינלאומית חייבת לשמור על ערנות. פיתוח הגנות אבטחת סייבר חזקות, שיתופי מידע מודיעיני בתחום והטלת סנקציות עוד יותר מחמירות על המשטר הם צעדים חיוניים לצמצום האיום הגובר הזה".
פעילות צפון קוריאה בסייבר – מבט לאחור
האקרים צפון קוריאניים גנבו סך של שלושה מיליארד דולר במטבעות קריפטוגרפיים בין 2017 לסוף 2023 – כך לפי חברת הסייבר רקורדד פיוצ'ר. "ההאקרים הרחיבו את המתקפות שלהם, שכוונו לעבר דרום קוריאה – לרחבי העולם", ציינו בחברה.
ב-2022 לבדה, שחקני האיומים הצפון קוריאניים, ובראשם חברי קבוצת לזרוס, שדדו מטבעות קריפטו בסכום של 1.7 מיליארד דולר. הנתון מייצג 5% מהכלכלה המעורערת של המדינה ו-45% מהתקציב הצבאי שלה. "המשטר רואה בגניבת קריפטו מקור הכנסה משמעותי, בעיקר לטובת מימון של תוכניות צבאיות ורכישה או ייצור של כלי נשק", נכתב.
ב-2016, חברי קבוצת לזרוס פרצו לבנק המרכזי של בנגלדש וגנבו 81 מיליון דולר. ב-2018 הם פרצו לבורסת מטבעות הקריפטו היפנית קוין צ'ק ושדדו משם 530 מיליון דולר. או אז הם תקפו את הבנק המרכזי של מלזיה וגנבו ממנו 390 מיליון דולר.
01/08/24 12:34
8.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בימים שבהם – עקב המתיחות הביטחונית – מתרבים שיבושי ה-GPS ומקשים על השימוש התקין ב-ווייז (Waze) בישראל, החברה השיקה אתמול (ד') מספר פיצ'רים חדשים ברחבי העולם.
בין החידושים: הוספת התרעות על מצלמות רמזור, על נתיבי תחבורה ציבורית, על אי חגירת חגורת בטיחות ועל שימוש בסלולר בזמן הנהיגה. בנוסף, ווייז השיקה פיצ'ר להמשך ניווט גם בזמן נעילת מסך, והתרעות על אירועים המוניים במסלול הנסיעה.
התרעות מצלמות חדשות וציות לחוקי התנועה
ערים ברחבי העולם מוסיפות מצלמות, כדי לאכוף הגבלת מהירות או נסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית. על מנת להעלות את המודעות בדרך, ולסייע בציות לחוקים המקומיים, ווייז הוסיפה כעת התרעות על סוגי מצלמות חדשות שהנהגים יכולים להיתקל בהם במהלך הנסיעה. התרעות אלו מתווספות על ידי חברי קהילת ווייז, המשתמשים במידע על מסלול הנסיעה יחד עם נתונים זמינים לציבור מהרשויות המקומיות כדי לעדכן את המפה.
ההתרעות החדשות יזהירו את הנהגים מפני מצלמת מהירות קרובה, יתריעו על מעבר באור אדום, על שימוש שגוי בנתיבי תחבורה ציבורית, כמו גם על אי חגירת חגורת בטיחות, או יזהירו מפני שימוש בסלולר במהלך נהיגה. התרעות אלו משמשות כתזכורת לגבי חוקי התנועה של האזור המסוים בו מתנייד הרכב, ויזכירו לנהגים להקפיד על ביצוע כל ההתאמות הנדרשות לחוקי תנועה אלו. התרעת סוגי המצלמות החדשים ב-ווייז מתווספת כעת לשירות בכל רחבי העולם באנדרואיד וב-iOS.
המשך ניווט בזמן נעילת מסך והתרעות על אירועים המוניים
לשם ניווט בצורה נוחה יותר, נהגי ווייז יכולים כעת לקבל הנחיות ניווט – כגון הנחיות פנייה אחר פנייה, עדכוני תנועה בזמן אמת או התרעות על סכנות – גם בזמן שהמסך נעול בצורה מאובטחת. ווייז צפויה לשחרר החודש את פיצ'ר הניווט בזמן נעילת מסך ברחבי העולם באנדרואיד, וב-iOS – בסתיו הקרוב.
אירועים המוניים – כמו מצעדים, הופעות ענק ואירועי ספורט – הם מהנים, אבל גם עלולים לגרום לעומסים בכבישים. לפי החברה, עם הפיצ'ר החדש העוסק באירועי תנועה שמתווסף ל-ווייז, תקבלו תובנות לגבי ההשפעה של האירועים על התנועה במסלול הנסיעה שלכם. התרעה רלוונטית למסלול הנסיעה הקבוע תתקבל ברגע שהאירוע מתחיל, וכמו כן, יוצגו פרטים כגון סיבת האירוע, סגירת כבישים ותנאי התנועה בזמן אמת. בנוסף יהיה ניתן לעזור לחברים ולמשפחה עם שיתוף הפרטים בקלות, לצורך תכנון נסיעה אפקטיבי יותר. פיצ'ר אירועי התנועה החדש מושק כעת ברחבי העולם ב-Android וב-iOS.
01/08/24 16:38
7.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל הודיעה אתמול (ד') מהן תוכניותיה להתמודדות עם תופעה חדשה יחסית ומטרידה מאוד – אתרים ומקומות בהם מתפרסם תוכן פורנו מבוסס דיפ-פייק (Deep Fake) – זיוף עמוק באמצעות טכנולוגיית AI.
גוגל התייחסה למה שבכוונתה לשנות במנוע החיפוש שלה, ה-Google Search, לצורך טיפול בתופעה.
החברה בישרה על עדכונים שהיא עורכת בפלטפורמת החיפוש שלה, והצהירה כי הטמיעה בה שינויים משמעותיים על מנת להילחם במגמה המטרידה של תוכן מיני מזויף, אשר הוכן על ידי שימוש ביכולות הבינה המלאכותית היוצרת המאוד מרשימות, ושכולל אימג'ים וסרטוני וידיאו מתעתעים במיוחד.
כדי להבין – הבעיה הבולטת עם תוכן הדיפ-פייק בתחום הפורנו היא העובדה שלעיתים מפיצי תוכן זה משתמשים בדמויות מוכרות ויוצרים באמצעות בינה מלאכותית, בהתבסס על פניהם ומאפיינים אחרים שלהם, תוכן מיני בו הדמויות הללו משתתפות, לכאורה, אבל בפועל כמובן שזהו זיוף בלבד.
אותה עשייה פושעת גם עלולה לחול על אנשים שאינם מוכרים בציבור אולי, אבל שבוודאי אינם מעוניים להפוך לכוכבי פורנו בעל כורחם – למשל מורים בבתי ספר, שמישהו רוצה לפגוע בשמם הטוב. בנוסף, תכנים שכאלו עלולים להיווצר גם בשילוב ילדים ובני ובנות נוער, ולהפוך את חייהם לסיוט, משום שתכנים אלו מופצים ומגיעים לעיניים רבות ויוצרים מצגי שווא כאילו אותן דמויות לקחו בהם חלק בהסכמה – ולא כך הדבר.
טכנולוגיה מתעתעת שמשמשת גם לצורך ניצול מיני של אנשים. דיפ-פייק. צילום: אילוסטרציה. Shutterstock
מה תעשה גוגל לטיפול בתופעה – ומה לא?
בפוסט בבלוג של גוגל, עליו חתומה אמה הייאם, מנהלת מוצר בחברה, צוין כי ענקית החיפוש התייעצה באחרונה עם "מומחים וקורבנות-ניצול" בשל "עלייה מדאיגה בתמונות וסרטונים שנוצרו, המציגים אנשים בהקשרים מיניים מפורשים, המופצים באינטרנט ללא הסכמתם". הייאם הודיעה כי החברה החליטה לבצע כמה "עדכונים משמעותיים" למנוע חיפוש שלה לשם "הגנה נוספת על אנשים".
לצורך כך, הסבירה, גוגל משכללת את יכולות הגולשים לטפל בתוכן הבעייתי – לסמן אותו ואף להעלים אותנו מעיני המשתמשים המוטרדים. Very proud of my team for this suite of updates to Google's safety toolkit. Check it out if you're interested in #OnlineSafety https://t.co/MXxaAM0xCt
— Emma Higham (@emma_higham) August 4, 2023 מנהלת המוצר הרחיבה כי גוגל נוקטת בצעדים אלו לשם טיפול בתוכן מזויף מיני מפורש, או ב"זיופים עמוקים" שכאלו שלא זכו בהסכמת "כוכביהם".
הייאם ציינה כי: "כעת פיתחנו מערכות כדי להקל על התהליך, ולעזור לאנשים לטפל בבעיה זו בקנה מידה רחב. כאשר מישהו יבקש בהצלחה הסרה מהחיפוש של תוכן מזויף מפורש (שנעשה – ג"פ) ללא הסכמתו והמציג אותו, המערכות של גוגל ישאפו גם לסנן את כל התוצאות המפורשות בחיפושים דומים לגביו. בנוסף, כאשר מישהו מסיר בהצלחה תמונה מחיפוש במסגרת המדיניות שלנו, המערכות שלנו יסרוקו – ויסירו – כל כפילויות של התמונה שאנו מוצאים".
לדבריה, "הגנות אלו כבר הוכיחו את עצמן כמוצלחות בטיפול בסוגים אחרים של תמונות שאינן בהסכמה, וכעת בנינו את אותן יכולות גם לתמונות מזויפות מפורשות. מאמצים אלה נועדו לתת לאנשים שקט נפשי נוסף, במיוחד אם הם מודאגים מתוכן דומה לגביהם שיופיע בעתיד". ???? Huge win! @Google has updated its policies to better protect against #deepfake & AI-generated porn! Thanks to feedback from survivors & experts, removal processes and ranking systems are now stronger. This is a major step forward in combating #IBSA and making the internet… pic.twitter.com/4hsJRduycS
— Dawn Hawkins (@DawnHawkins33) July 31, 2024 האם גוגל עושה מספיק?
כאמור, אתרי דיפ-פייק שבהם מתפרסם תוכן פורנו – סרטונים ותמונות – בעל אופי מיני בוטה, מתרבים והולכים כיום. אך למעשה לא נראה שיש לגוגל בשורה גדולה עבור מי שמוטרד וסובל באמת מהתופעה, משום שלדברי החברה היא אינה עומדת להוריד ביוזמתה אתרים שכאלו למקומות פחות נצפים בתוצאות החיפוש שלה, רק אם תקבל עליהם תלונות ודיווחים רבים מהגולשים.
נראה כי המהלכים שבהם הבטיחה גוגל לנקוט הם צעד חשוב לטיפול בתופעה, אבל יש מי שכבר תוהים האם מהלכים אלו מפסיקים בהתחשב בחומרת המצב.
קורבנות של פורנוגרפיית דיפ-פייק מתחו בעבר ביקורת על גוגל על כך שאינה יוזמת יותר במאבקה נגד הזיופים העמוקים המיניים בתוצאות החיפוש שלה.
בדיקת התמונות אחת אחת ודיווח נפרד על כל אחת מהן מייצרת "תהליך שואב זמן ואנרגיה" שמצריך "קרב מתמיד", כך אמרה לבלומברג בשנה שעברה קייטלין סיראגוסה, וולודרית מ-Twitch שסובלת מהתופעה.
אבל קורבנות רבים אחרים של התופעה טענו גם הם כי הקדשת שעות או אפילו חודשים להסרת תוכן מזיק שכזה אינה הפתרון, משום שלדבריהם התמונות יצוצו מחדש.
סברינה ג'ובלנה, אישה אחרת שנפגעה מפורנו דיפ-פייק בו "כיכבה" אמרה לניו יורק טיימס כי גם לאחר שבפלורידה, שם היא חיה, עבר חוק נגד זיופים עמוקים, זה לא מנע מהתמונות המביכות והשקריות בהשתתפותה מלהתפשט ברשת. לדבריה, היא ויתרה על הניסיון להסיר את התמונות שפשוט צצו בכל מקום ג'ובלנה אמרה לטיימס: "זה אף פעם לא נגמר. אני פשוט חייבת לקבל את זה".
למרות הדאגות שאין די בפעולתה האחרונה של גוגל בנושא, דון הוקינס, מנכ"לית המרכז הלאומי לניצול מיני (National Center on Sexual Exploitation) צייצה ב-X התייחסה לשינויים: "ניצחון ענק! גוגל עדכנה את המדיניות שלה כדי להגן טוב יותר מפני זיוף עמוק ופורנו שנוצר על ידי בינה מלאכותית! הודות למשוב מניצולים ומומחים, תהליכי ההסרה ומערכות הדירוג חזקים יותר כעת. זהו צעד גדול קדימה במאבק ובהפיכת האינטרנט בטוח יותר לכולם".
01/08/24 17:12
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
את ה-GW5 של קומי (Kumi) כבר פגשתם בסקירה בעבר, ולאחרונה הגיע אלי הדגם החדש יותר, GW6, ועוד לפני הפתיחה שלו התברר שבחברה הצנועה בהחלט חושבים שהוא מציע קפיצת מדרגה: הוא מגיע בקופסה מרובעת אלגנטית, אם כי מקרטון, כשהשעון מונח באמצע ומתחתיו משטח הטעינה וגם חוברת הסברים קטנה אך מפורטת.
הוא גם מגיע גם עם רצועה חדשה, כחולה במקרה המסוים של השעון שהגיע אלי, כשהמארז של השעון עצמו כחול גם הוא, והיא גם מסומנת בלוגו של החברה – עוד היבט שמראה שהיא מתגאה בשעון הזה. זו גם רצועה נוחה יותר ממה שמקובל בשוק ברמת המחירים הנמוכה, ולעומת רבות אחרות היא לא גרמה לי לפריחה בעור, והיא גם נסגרת היטב.
השעון שוקל 12 גרם בלבד, והוא מביא עוד יתרון לעומת הדור הקודם: מסך גדול יותר, 1.43 אינץ', וזהו מסך AMOLED, שנראה מצוין ומציע בהירות יפה מאוד, המאפשרת לראות את הנתונים על המסך גם באור שמש. היא מעט עבה ושוקלת קצת יותר, כ-50 גרם, אבל זה לא ממש משמעותי.
רמת הציפיות שלי הייתה יחסית גבוהה לאור הבדיקה של GW5, אבל מהר מאוד התברר לי שחשבתי טובות מדי על השעון.
חיישנים בבדיקה
לפי קומי, השעון החדש, כמו קודמו, מסוגל לבדוק לחץ דם. אבל אחרי כמה וכמה בדיקות התברר שבעוד שהקריאה של הלחץ הדיאסטולי נכונה, ואפילו כמעט מדויקת לחלוטין בהשוואה למדידה באמצעות מכונה למדידת לחץ דם "רגילה", המדידה של לחץ הדם הסיסטולי לא הייתה נכונה בכלל, עם הפרשים של 15% ויותר לפעמים – אכזבה רבה, כי ב-GW5 הבדיקה הייתה מדויקת בשני הערכים.
אבל קודמו לא הצליח אף פעם למדוד זמן שינה עבורי, ואילו בשימוש ב-GW6 התברר שאני אכן ישן קצת. תמיד ידעתי שיש לי שינה קלה, ואני מתקשה לעבור לשנת REM, והשעון נשוא הבדיקה הזו סיפק לי סוג של הוכחה.
גם בדיקת קצב הלב הרציפה הייתה סבירה ודי קרובה לקריאות שביצעתי באמצעי חיצוני מסורתי, כמו גם בדיקת החמצן בדם, אבל אחד הדברים הכי חשובים לא עבדו טוב: בדיקת צעדים, אחד הדברים הכי טובים שהציע GW5.
וזה גם היה ממש מוזר. בבדיקה של פעילות ספורטיבית, שכוללת ספירה של צעדים, הרישום היה מדויק במהלך הבדיקה עצמה. גם בבדיקה רגילה, בלי לעבור לאחד מיותר מ-100 מצבי הספורט שהשעון יודע לבדוק, ספירת הצעדים הייתה מדויקת. אבל איכשהו, דווקא בזמן מנוחה, דווקא כשכפות הידיים צמודות למקלדת, התברר שהשעון ממציא צעדים בעצמו. גם לא אחת קמתי משינה ובמקום לראות אפס, או כמה צעדים בודדים בגלל ביקור בנוחיות, הקריאה כבר עמדה על כמה מאות צעדים. מאכזב.
שימושיות יום יומית
וגם עם הקופסה. Kumi GW6. צילום: צבי קצבורג
השעון מציע תקן עמידות סביבתית של IP68, וכדי לוודא שזה אכן כך הוא בילה איתי בכמה מקלחות, תחת מים חמים וגם קרים, ולמרות שלא ממש הצלחתי להשתמש בו כשהוא היה רטוב – המסך לא הגיב בהצלחה לניסיונות התפעול שלו – ניגוב קליל לאחר המקלחת – והוא חזר לעבוד ללא שום תלונות ומענות. הוא גם התמודד היטב עם כמה נפילות מהשולחן, כדי לדמות מצב שבו סוגרים את הרצועה לא טוב ותוך כדי התהליך הוא חומק מטה, וגם הן לא השאירו עליו רושם, לא על הזכוכית ולא על הפעילות שלו.
GW6 מצויד בסוללת 300 מילי-אמפר לשעה, ולפי החברה הוא אמור להחזיק מעמד עד שבעה ימים בשימוש רגיל. אני לא יודע מה זה שימוש רגיל, אבל בתנאים שלי, עם מעקב שינה ומעקב קצב לב פעילים בהתמדה, ומסך שכבה כשאין בו צורך, הצלחתי להגיע בממוצע לשישה ימי עבודה על טעינה אחת. הטעינה בדור הנוכחי גם קלה יותר – הוא מגיע עם מטען שאפשר להגדיר כאלחוטי, כי פשוט מניחים עליו את השעון, ואחרי כשעה וחצי הסוללה טעונה עד סופה כשמתחילים מאפס.
גם בינה מלאכותית
אחד הדברים שמציע השעון הוא אפשרות להשתמש ב-ChatGPT באמצעות השעון, אבל זה אומר שצריך להתקין בטלפון את האפליקציה וגם להעביר קוד, וגם אז זה לא ממש מושלם. המבטא הקיבוצניקי כנראה קשה מדי.
מעבר לכך אפשר, באמצעות חיבור בלוטות', לבצע שיחות טלפון ישירות מהשעון, ולא רק לענות, אלא גם לחייג – אם באמצעות חיוג מספרי או באמצעות אנשי קשר, שאותם יש להגדיר באמצעות האפליקציה.
אפשר גם לבחור אחד מהרבה מאוד רקעים מוכנים עבור השעון, ואפשר גם ליצור לבד באפליקציה ואז להעביר. בקומי קוראים לזה בינה מלאכותית. נו, בסדר.
אחד היתרונות של Kumi GW6 הוא המחיר המאוד נוח. הוא עומד כעת בחנות על כ-145 שקלים בלבד, ואם הבעיות לא מפריעות לכם, או שאתם סתם רוצים שעון יפה על היד, אולי המחיר יכריע לטובת רכישה.
01/08/24 19:02
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיזוג בעולם הפרסום באינטרנט: אאוטבריין הישראלית הודיעה היום (ה') כי היא רוכשת את Teads, שהיא חלק מתאגיד אלטיס של פטריק דרהי, תמורת מיליארד דולר. 725 מיליון דולר ישולמו במזומן, 25 מיליון בתשלום עתידי, והיתר ישולם במניות, וכן במניות שניתנות להמרה. אאוטבריין תממן את העסקה, במידה רבה, מאשראי בהיקף ניכר שהיא לקחה מבנקים כגון גולדמן זאקס וג'פריס.
דרהי, שהוא הבעלים של כמה חברות, בהן הוט ורשת ערוצי החדשות i24 News בישראל, יחזיק ב-40% ממניות החברה הממוזגת.
העסקים של אאוטבריין ו-Teads משלימים את זה: הרוכשת פועלת מציעה לגולשים באתרי אינטרנט פיד ובו תכנים אורגניים לצד תכנים ממומנים, והנרכשת מתמחה בקניית ובמכירת פרסומות ב-וידיאו בתוך כתבות באינטרנט. Teads הוקמה ב-2011 ונרכשה על ידי אלטיס שש שנים לאחר מכן, ב-2017.
מנכ"ל החברה הממוזגת צפוי להיות דיוויד קוסטמן, שמשמש כיום כמנכ"ל אאוטבריין. העסקה כבר אושרה על ידי מועצות המנהלים של שתי החברות וצפויה להיסגר סופית ברבעון הראשון של השנה הבאה, בכפוף לתנאי הסגירה ולאישורים הנדרשים.
מאחר שהעסקים של הרוכשת והנרכשת משלימים זה את זה, 1,200 העובדים של Teads צפויים להישאר בחברה. יצוין ש-Teads היא חברה רווחית יותר מאאוטבריין, שמעסיקה 1,000 עובדים.
"אנחנו מביאים ביצועים, והם מביאים מותגים ו-וידיאו"
קוסטמן אמר ש-"מדובר במיזוג בין שתי חברות בגודל דומה. אנחנו מביאים ביצועים, והם מביאים מותגים ו-וידיאו, ששתיהן קטגוריות יצירתיות. השילוב של שתי החברות עם פתרונות למיתוג ב-וידיאו הוא הצעה בעלת ערך רב".
יש לציין שאאוטבריין רכשה כמה חברות במהלך שנות הפעילות שלה, אבל ידועה בהקשר זה בעיקר עקב עסקה שלא יצאה לפועל – המיזוג בינה לבין טאבולה של אדם סינגולדה. אאוטבריין הודיעה על העסקה בספטמבר 2019, אולם שנה לאחר מכן פורסם כי היא עלתה על שרטון ובסופו של דבר, אחד המיזוגים הגדולים ביותר בהיי-טק הישראלי לא יתממש.
01/08/24 12:46
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עדכון בבלוג של מיקרוסופט מציין, כי סקייפ תפעל ללא פרסומות. העדכון האחרון של התוכנה מסיר את כל המודעות מכל הפלטפורמה, כולל ערוצי סקייפ וממשק הצ'אט הראשי. מיקרוסופט מסרה, כי המהלך מבוצע בתגובה למשוב משתמשים וניסיון להפוך את "חוויית סקייפ לנקייה וידידותית יותר למשתמש".
חלק "Today" של סקייפ יישאר כשהיה, לצד פיד החדשות הקיים – פשוט לא יהיו פרסומות שילוו את הפיד הזה. משתמשים יכולים גם למחוק את לשונית פיד החדשות על ידי מעבר לתפריט ההגדרות.
עדכון זה כולל גם משהו קטן עבור כל חובבי הבינה המלאכותית: סקייפ תציע מערכת מחודשת ליצירת תמונות AI באפליקציית שולחן העבודה, שתאפשר למשתמשים גישה ליוצר התמונה מחלון הצ'אט או מהסרגל העליון. יש ממשק "אינטואיטיבי ומושך יותר מבחינה ויזואלית", והתמונות גדלות כעת כאשר לוחצים עליהן.
לבסוף, העדכון האחרון מביא אינטגרציה עם מאמת OneAuth לאפליקציית iOS – תכונה שכבר קיימת באנדרואיד. OneAuth מחליף את מערכת הכניסה הישנה, כך שמשתמשים יתחברו אוטומטית אם הם כבר מחוברים לאפליקציות אחרות של מיקרוסופט, כמו Teams. זה די שימושי כי זה מייתר את הצורך לזכור עוד סיסמת כניסה נוסף על אלה שאנו לא תמיד זוכרים.
העדכון זמין לכל מי שנרשם לתוכנית Skype Insider, והעדכון מופץ במהלך הימים הקרובים לכל המשתמשים.
01/08/24 16:48
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
את ה-GW5 של קומי (Kumi) כבר פגשתם בסקירה בעבר, ולאחרונה הגיע אלי הדגם החדש יותר, GW6, ועוד לפני הפתיחה שלו התברר שבחברה הצנועה בהחלט חושבים שהוא מציע קפיצת מדרגה: הוא מגיע בקופסה מרובעת אלגנטית, אם כי מקרטון, כשהשעון מונח באמצע ומתחתיו משטח הטעינה וגם חוברת הסברים קטנה אך מפורטת.
הוא גם מגיע גם עם רצועה חדשה, כחולה במקרה המסוים של השעון שהגיע אלי, כשהמארז של השעון עצמו כחול גם הוא, והיא גם מסומנת בלוגו של החברה – עוד היבט שמראה שהיא מתגאה בשעון הזה. זו גם רצועה נוחה יותר ממה שמקובל בשוק ברמת המחירים הנמוכה, ולעומת רבות אחרות היא לא גרמה לי לפריחה בעור, והיא גם נסגרת היטב.
השעון שוקל 12 גרם בלבד, והוא מביא עוד יתרון לעומת הדור הקודם: מסך גדול יותר, 1.43 אינץ', וזהו מסך AMOLED, שנראה מצוין ומציע בהירות יפה מאוד, המאפשרת לראות את הנתונים על המסך גם באור שמש. היא מעט עבה ושוקלת קצת יותר, כ-50 גרם, אבל זה לא ממש משמעותי.
רמת הציפיות שלי הייתה יחסית גבוהה לאור הבדיקה של GW5, אבל מהר מאוד התברר לי שחשבתי טובות מדי על השעון.
חיישנים בבדיקה
לפי קומי, השעון החדש, כמו קודמו, מסוגל לבדוק לחץ דם. אבל אחרי כמה וכמה בדיקות התברר שבעוד שהקריאה של הלחץ הדיאסטולי נכונה, ואפילו כמעט מדויקת לחלוטין בהשוואה למדידה באמצעות מכונה למדידת לחץ דם "רגילה", המדידה של לחץ הדם הסיסטולי לא הייתה נכונה בכלל, עם הפרשים של 15% ויותר לפעמים – אכזבה רבה, כי ב-GW5 הבדיקה הייתה מדויקת בשני הערכים.
אבל קודמו לא הצליח אף פעם למדוד זמן שינה עבורי, ואילו בשימוש ב-GW6 התברר שאני אכן ישן קצת. תמיד ידעתי שיש לי שינה קלה, ואני מתקשה לעבור לשנת REM, והשעון נשוא הבדיקה הזו סיפק לי סוג של הוכחה.
גם בדיקת קצב הלב הרציפה הייתה סבירה ודי קרובה לקריאות שביצעתי באמצעי חיצוני מסורתי, כמו גם בדיקת החמצן בדם, אבל אחד הדברים הכי חשובים לא עבדו טוב: בדיקת צעדים, אחד הדברים הכי טובים שהציע GW5.
וזה גם היה ממש מוזר. בבדיקה של פעילות ספורטיבית, שכוללת ספירה של צעדים, הרישום היה מדויק במהלך הבדיקה עצמה. גם בבדיקה רגילה, בלי לעבור לאחד מיותר מ-100 מצבי הספורט שהשעון יודע לבדוק, ספירת הצעדים הייתה מדויקת. אבל איכשהו, דווקא בזמן מנוחה, דווקא כשכפות הידיים צמודות למקלדת, התברר שהשעון ממציא צעדים בעצמו. גם לא אחת קמתי משינה ובמקום לראות אפס, או כמה צעדים בודדים בגלל ביקור בנוחיות, הקריאה כבר עמדה על כמה מאות צעדים. מאכזב.
שימושיות יום יומית
וגם עם הקופסה. Kumi GW6. צילום: צבי קצבורג
השעון מציע תקן עמידות סביבתית של IP68, וכדי לוודא שזה אכן כך הוא בילה איתי בכמה מקלחות, תחת מים חמים וגם קרים, ולמרות שלא ממש הצלחתי להשתמש בו כשהוא היה רטוב – המסך לא הגיב בהצלחה לניסיונות התפעול שלו – ניגוב קליל לאחר המקלחת – והוא חזר לעבוד ללא שום תלונות ומענות. הוא גם התמודד היטב עם כמה נפילות מהשולחן, כדי לדמות מצב שבו סוגרים את הרצועה לא טוב ותוך כדי התהליך הוא חומק מטה, וגם הן לא השאירו עליו רושם, לא על הזכוכית ולא על הפעילות שלו.
GW6 מצויד בסוללת 300 מילי-אמפר לשעה, ולפי החברה הוא אמור להחזיק מעמד עד שבעה ימים בשימוש רגיל. אני לא יודע מה זה שימוש רגיל, אבל בתנאים שלי, עם מעקב שינה ומעקב קצב לב פעילים בהתמדה, ומסך שכבה כשאין בו צורך, הצלחתי להגיע בממוצע לשישה ימי עבודה על טעינה אחת. הטעינה בדור הנוכחי גם קלה יותר – הוא מגיע עם מטען שאפשר להגדיר כאלחוטי, כי פשוט מניחים עליו את השעון, ואחרי כשעה וחצי הסוללה טעונה עד סופה כשמתחילים מאפס.
גם בינה מלאכותית
אחד הדברים שמציע השעון הוא אפשרות להשתמש ב-ChatGPT באמצעות השעון, אבל זה אומר שצריך להתקין בטלפון את האפליקציה וגם להעביר קוד, וגם אז זה לא ממש מושלם. המבטא הקיבוצניקי כנראה קשה מדי.
מעבר לכך אפשר, באמצעות חיבור בלוטות', לבצע שיחות טלפון ישירות מהשעון, ולא רק לענות, אלא גם לחייג – אם באמצעות חיוג מספרי או באמצעות אנשי קשר, שאותם יש להגדיר באמצעות האפליקציה.
אפשר גם לבחור אחד מהרבה מאוד רקעים מוכנים עבור השעון, ואפשר גם ליצור לבד באפליקציה ואז להעביר. בקומי קוראים לזה בינה מלאכותית. נו, בסדר.
אחד היתרונות של Kumi GW6 הוא המחיר המאוד נוח. הוא עומד כעת בחנות על כ-145 שקלים בלבד, ואם הבעיות לא מפריעות לכם, או שאתם סתם רוצים שעון יפה על היד, אולי המחיר יכריע לטובת רכישה.
01/08/24 17:10
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הפעילות של האקרים שונים להפחדת המשלחת הישראלית לאולימפיאדה נמשכת: קמפיין רשת שחשפו היום (ה') מערך הסייבר הלאומי ואיגוד האינטרנט הישראלי הציע "מחירון" לחטיפה ורצח של ספורטאים ישראליים שמתחרים במשחקים האולימפיים, שנערכים בימים אלה בפריז. יש לציין שהקמפיין הוסר בעקבות פניית האיגוד ומערך הסייבר.
במסגרת הקמפיין הופץ "מחירון" מטריד, שהציע תגמולים עבור חטיפה, רצח והטרדה של ספורטאים ישראליים, וכן תמריצים עבור מסירת מידע על הספורטאים והשחתת סביבתם. ה-"מחירון" נוסח בצרפתית וכלל תג מחיר שונה עבור כל פעולה, כאשר התגמול המקסימלי עמד על 40 אלף יורו.
ההודעה של מפיצי הקמפיין
הקמפיין כלל "הודעה לספורטאים ולמבקרים הישראליים באולימפיאדת פריז 2024" של קבוצה שכינתה את עצמה "רג'ימנט ההגנה", שחבריה כתבו כי הם "יילחמו נגד כל נוכחות ישראלית" במשחקים. לדבריהם, "הגורל של הפלסטינים כיום יהיה גורלנו מחר אם לא נילחם בתנועה הציונית בצרפת. האם אנחנו רוצים להיות הפלסטינים של אירופה? לא".
"לכן", כתבו, "אתם לא מוזמנים, אלא אם אתם רוצים לקבל פי 10 ממה שקיבלתם בספטמבר 1972". כוונתם של מפיצי הקמפיין היא לאולימפיאדת מינכן, שבה נהרגו 11 ספורטאים וחברי משלחת מישראל על ידי ארגון הטרור ספטמבר השחור. הם הפיצו במסגרת הקמפיין שלהם גם סרטון איומים באותה הרוח. https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2024/08/VID-20240801-WA0016.mp4
הקמפיין הוסר לאחר פעילות מהירה ומתואמת של איגוד האינטרנט הישראלי ומערך הסייבר הלאומי, ובמקביל לפעילות יחידת הסייבר בפרקליטות אל מול הפלטפורמות השונות, בהן מטא, X וטלגרם.
ה-"מחירון" המטריד
מנהל קו הסיוע לאינטרנט בטוח באיגוד האינטרנט הישראלי, יונתן בן חורין, שהוביל את פעילות האיגוד בנושא, אמר כי "מדובר בקמפיין רחב היקף ומתואם על פני מספר פלטפורמות, שזוהה על ידי מערך הסייבר הלאומי ושם לו למטרה את הספורטאים שלנו. האירוע ממחיש את חשיבות הדיווח על אירועים כאלה, כי במקרה הזה נראה שהצלחנו, ביחד עם מערך הסייבר הלאומי, לסכל את המשך הקמפיין, אבל חשוב לגלות ערנות כלפי פרסומים נוספים כאלה, ובמידת הצורך לדווח לנו".