זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/09/19 13:06
11.54% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סמסונג הודיעה על עדכון חדש עבור מכשירי משפחת ה-Galaxy S10, שיביא למכשירים כמה מהתכונות הבולטות אותן הציגה הענקית הדרום קוריאנית עבור מכשירי הדגל האחרונים שלה, מכשירי ה-Galaxy Note 10. מדובר בכלים שישפרו את השימוש במצלמות, אבל לא רק.
המיקוד של השדרוג, כאמור, הוא המצלמות השונות של מכשירי ה-S10 מקדימה וגם מאחור, כמובן. אחד מהם הוא הרחבת מצב צילום הלילה שיציע כעת תמיכה גם עבור צילומי סלפי, עם אותן יכולות שיפור תמונה כמו אלו שהיו קיימות עד עתה רק עבור מערך הצילום האחורי, וזאת במטרה לאפשר למשתמשים להפיק תמונות אישיות איכותיות יותר גם בתנאי צילום גרועים.
המשתמשים יבחינו בשיפורים בעיקר אם הם מרבים לצלם וידיאו. מעבר לכך שהתמונות צריכות להיות יציבות יותר, המשתמשים יוכלו להוסיף להם שרבוטי מציאות רבודה, לשנות את המיקוד תוך כדי צילום כדי להוסיף אפקטים שונים של בוקה ועוד, ולא משנה אם מדובר במצלמה הקדמית או במערך האחורי. בסופו של התהליך ניתן גם יהיה להשתמש בעורך וידיאו מובנה עם פונקציות רבות.
העדכון החדש גם מוסיף תמיכה ב-Dex for PC במכשירי ה-Galaxy S10. לאחר הורדת האפליקציה המתאימה, כל מה שצריך יהיה לעשות זה לחבר את הטלפון למחשב כדי לעבור למצב ה-Dex שלה במסך הגדול. כן הוספה תמיכה באפליקציה Link to Windows, שמאפשרת להתחבר עם הטלפון לרשת האלחוטית אליה מחובר המחשב כדי להציג את כל התוכן שלו וכדי לבצע סינכרוניזציה לתיקיות שמורות. יש גם עדכון של אפליקציית המסרים של סמסונג.
25/09/19 12:05
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
WeWork הודיעה כי המייסד השותף שלה, אדם נוימן, יתפטר מתפקיד המנכ"ל ויוותר על שליטה משמעותית בחברה, לאחר שתכניות החברה להיכנס לבורסה נקלעו לקשיים.
מאחורי ההתפטרות ממנכ"לות חברת שיתוף המשרדים עומדת מסכת הלחצים שהופעלו על האיש ששמו הפך נרדף לשם החברה לעשות כן. נוימן אמר שהבחינה והביקורות שעמן התמודד בשבועות האחרונים היוו "הסחת דעת משמעותית" לאופן ניהולו את החברה.
"כמייסד שותף של WeWork, אני כל כך גאה בצוות הזה ובחברה המדהימה", אמר נוימן שהסביר ש"העסק שלנו מעולם לא היה חזק יותר", אבל הוסיף כי עם זאת "החלטתי שזה לטובת החברה לפרוש כמנכ"ל".
ההכרזה של נוימן מגיעה בזמנים שבהם עומד הסטארט-אפ הענקי שהוביל בפני שאלות הנוגעות לניהולו ולקונספט הרווח שלו, שעלו לנוכח הכוונה לצאת בהנפקה ראשונית לציבור (IPO) שתוכננה ממש לזמנים אלו, אך נדחתה.
לפני הודעתו, וכפי שהתפרסם השבוע בהתבסס על דברי מקורבים לנושא, נוימן התמודד עם לחץ מצד חברי הדירקטוריון שלו הקשורים לתאגיד סופטבנק היפני - המשקיע העיקרי בחברה. בראש הלוחצים לסילוקו של נוימן עמד לא אחרת מאשר מסאיושי סאן, מייסד התאגיד.
לפי הדיווחים, נוימן נפגש ביום א' עם ג'יימי דימון, מנכ"ל ג'יי פי מורגן צ'ייס, "המחותן" הראשי בהנפקה הציבורית הראשונית של החברה. השניים שוחחו על החלטתו של נוימן לפרוש, כך סיפרו גורמים שמקורבים לנושא.
יצוין כי ככעת התגלה גם כי אדם נוימן נפגש אפילו עם מנהל הכספים הראשי של אפל, לוקה מאסטרי, בשנה שעברה במטה של יצרנית ה-iPhone והציע לו שיתוף פעולה, כך על לי דיווח של ווניטי פייר מיום ב'. לא ברור כיצד השותפות הייתה עובדת, אך אפל הייתה אמורה להשקיעה ב-WeWork כחלק מהעסקה, ואולם הענקית מקופרטינו דחתה את נוימן והצעתו על הסף.
[caption id="attachment_275895" align="alignnone" width="600"] WeWork. צילום: BigStock[/caption]
נראתה כהצלחה מסחררת אך הפסידה בשנה כמעט 2 מיליארד דולר
נוימן זכה לכתף הקרה ולבחינה המוגברת של אופן הנהגתו את החברה בעיקר בעקבות תשקיף שפורסם באפריל, לפני ההנפקה המתוכננת, בו חשפה WeWork כי היא נמצאת בהפסדים גדולים במיוחד. לפיכך, סופטבנק - שהשקיע בחברה שישה מיליארד דולר עד כה - האיץ בנוימן לעכב את ההנפקה ולשפץ את המספרים. בתחילה נוימן עמד על שלו, אבל אז החלה הערכת שווי החברה בטרם הנפקה להצטמצם ולבסוף הגיעה מ-45 מיליארדי דולרים ל-15 מיליארד בלבד, או פחות.
הגשת המסמכים טרום הנפקה לרשות לניירות ערך האמריקנית, ה-SEC, שנערכה לאחר פרסום התשקיף בתחילת החודש, הבהירה בנוסף את כוח ההצבעה העצום של נוימן, דבר שהקים עליו גם הוא את המשקיעים.
המומנטום השלילי סביב ההנפקה פגע קשות בסטארט-אפ שמטהו שוכן בניו יורק, ושנוסד בשנת 2010 בתוך שהוא מציג את עצמו ככזה שמחולל מהפכה בתחום הנדל"ן העסקי, על ידי הצעת שטחי משרד משותפים להשכרה קצרת טווח וגמישה, ושפועל כיום בכ-111 ערים ב-29 מדינות.
למרות מה שנראה כהצלחה מסחררת, החברה הפסידה בשנה שעברה 1.9 מיליארד דולר, ולפיכך התעוררו ספקות ביכולתה להרוויח כסף, במיוחד לנוכח העובדה שהכלכלה העולמית נמצאת בהאטה משמעותית.
כבר ברור כי ההנפקה, אם תתרחש בכלל, לא תקרה לפני סוף השנה. עם זאת, נוימן יישאר כיו"ר החברה שהקים וגם ימשיך לשלוט ברוב המניות.
We Company, החברה האם של WeWork, מינתה כמנכ"ל-משותף את מנהל הכספים שלה, ארטי מינסון, שיכהן יחד עם סגן היו"ר לשעבר, סבסטיאן גוניהם.
בהודעתם לתקשורת אמרו מינסון וגוניהם כי "אנו רוצים להודות לאדם על החזון והתשוקה שלו בבניית WeWork במהלך 9 השנים האחרונות".
הם הוסיפו וציינו כי "עסקי הליבה שלנו הם חזקים ואנו ננקוט בפעולות ברורות כדי לאזן בין הצמיחה הגבוהה, הרווחיות וחוויית החברות הייחודית ב-WeWork, תוך הערכת התזמון האופטימלי להנפקה".
25/09/19 12:19
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עובדי סלקום ופלאפון, בגיבוי ההסתדרות, ממשיכים היום (ד') את העיצומים שבהם הם נוקטים בעקבות כוונות ההנהלות של שתי החברות לפטר מאות מהם. עובדי סלקום משביתים את פעילות המרכז הלוגיסטי של החברה ומקיימים שיחות הסברה, ועמיתיהם מפלאפון משבשים את פעילות מוקדי השירות וביטלו את "הלילה הלבן", שהחברה תכננה לבצע במהלכו מכירה מסיבית של מכשירי ה-iPhone החדשים.
העובדים מוחים על הכוונות של ההנהלות לנקוט ב-"צעדי התייעלות", בעקבות המשבר שפוקד את ענף הסלולר. פלאפון אמנם לא הוציאה הודעה רשמית על כוונה לפטר עובדים, אולם בוועד עובדי החברה טוענים כי בכוונתה לצמצם את מספרם במאות. סלקום הודיעה שלשום (ב') לבורסה, בשעת ערב, כי היא יוצאת ל-"תכנית הבראה", שתכלול קיצוץ בהוצאות ופיטורי עובדים. על פי הנהלת החברה, מדובר במהלכים הכרחיים.
מנכ"ל סלקום לעובדים: "הוועד פוגע בכם"
במכתב ששיגר הבוקר לעובדים טען מנכ"ל סלקום, ניר שטרן, כי אין ברירה אלא לבצע את הפיטורים וכתב שהוא "נחוש להביא את החברה לחוף מבטחים", כדי ש-"יהיה לכם מקום עבודה יציב ובטוח". שטרן קרא לוועד "להפסיק את המהלכים הקיצוניים, שמביאים לפגיעה בלקוחות, בחברה ובסופו של יום גם בעובדים", ולהיכנס למשא ומתן. אולם, לדברי יו"רית הוועד, מיה יניב, הם לא ישבו לשולחן עד שיוחלט על ביטול "הצעדים הברוטליים", כלשונה. לדבריה, "עובדי סלקום לא ישלמו את מחדלי הניהול של מנכ"ל ויו"ר החברה".
במהלך הבוקר כינסו העובדים שיחות הסברה במטה החברה בנתניה, ובזמן קיומן נעצרה העבודה לחלוטין. בנוסף, הם משביתים את הטיפול בתקלות רשת ואת המרכז הלוגיסטי, וכן לא מקבלים ולא מוציאים מכשירים לתיקון.
בפלאפון, מוקדי השירות הטלפוני (שירות הלקוחות ושירותי המכירה) של החברה עובדים היום במתכונת מצומצמת, ומרכזי השירות הפרונטליים ייסגרו בשעה 17:00. כמו כן, עובדי מחלקת הנדסה ומערכות מידע לא יטפלו בתקלות רשת.
25/09/19 14:19
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפליקציית המסרים המידיים והצ'אט Kik Messenger נסגרת. החברה שמאחוריה הודיעה על כוונתה להתמקד במטבע הקריפטו שהשיקה, Kin, כך הודיע מנכ"לה, טד ליווינגסטון, השבוע (ב').
קיק אינטראקטיב הקנדית הודיעה כי היא סוגרת את אפליקציית המסנג'ר שהשיקה ב-2010 ומצמצמת את הצוות שלה אשר מנה יותר מ-100 עובדים, ל-19 אנשים בלבד. החברה מסרה כי תתמקד ביתר שאת בהצלחת Kin שלה - מטבע קריפטו שעומד בלב תביעה שהגישה לאחרונה הרשות האמריקנית לניירות ערך, ה-SEC, שתבעה את קיק ביוני בגין גיוס של כמאה מיליון דולר בהנפקת מטבע ראשונית (ICO), מבלי לרשום כראוי את ההצעה.
לקיק יש חיבור לישראל. בתחילת 2017, החברה רכשה את ראונדס הישראלית - שפיתחה אפליקציית וידיאו צ'אט למובייל, שאפשרה השתתפות של עד 12 אנשים בצ'ט אחד. קיק השקיעה בנרכשת 60-80 מיליוני דולרים, בתקווה שהטכנולוגיה שלה תסייע לה במאבקה מול המתחרה הנחרצת והעוצמתית שלה, פייסבוק, ויכולותיה בתחום המסנג'ר - ובעקבות הרכישה הפכה ראונדס התל-אביבית למרכז פיתוח של Kik בארץ. 70 עובדי המרכז עתידים ככל הנראה לאבד את מקום עבודתם, אך אפשר שחלקם יכללו בצוות הקריפטו שישרוד לאחר סיום דרכה של האפליקציה.
הסתבכה עם הרגולטורים בארה"ב וכרעה תחת עוצמת מתחרותיה
בשנת 2015, שהייתה שיאה, התגאתה אפליקציית ההודעות במאות מיליוני משתמשים רשומים והחברה הוערכה בשווי שוק פרטי של מיליארד דולר, מה שסיפק לקברניטיה ולה תקוות גדולות לבוננזה טכנולוגית, למשל כמו שקרה לווטסאפ המתחרה. אבל כעת החברה מסיימת את דרכה של אפליקציית הצ'אט שלה, לאחר שהסתבכה עם הרגולטורים בארה"ב ושכרעה תחת עוצמתם של מתחרותיה, בעיקר של הענקית ממאנלו פארק.
לפי טענותיו של ליווינגסטון בפוסט שפרסם במדיום, "אחרי 18 חודשי עבודה עם ה-SEC הברירה היחידה שנשארה בידינו הייתה להגדיר את Kin כנייר ערך' או להילחם בהם בבית המשפט". לדבריו, ההחלטה לסגור את Kik היא "תוצאה ישירה של הסכסוך המשפטי עם ה-SEC".
ליווינגסטון התייחס ל-Kin ואמר כי מדובר ב"מטבע שמשמש מיליוני אנשים בעשרות אפליקציות עצמאיות", והבטיח כי הצוות שנותר בחברה יתמקד מעכשיו ב"מטרה יחידה: "לגרום למיליוני אנשים לקנות kin בכדי להשתמש בו".
25/09/19 16:08
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משרד הביטחון בוחן שינויים בצו הצופן, העוסק באמצעי הצפנה, במטרה למקד את הפיקוח במוצרים ביטחוניים ולצמצם את הנטל הרגולטורי על מוצרים אזרחיים.
אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון (אפ"י) קיים אתמול את הכנס השנתי ליצואנים ביטחוניים, בהשתתפות אלוף (מיל') אודי אדם, מנכ"ל המשרד, בכירי מערכת הביטחון ומאות תעשיינים ביטחוניים. ראשת אפ"י, רחלי חן, הכריזה בכנס על חידושים ושינויים בפעילות הפיקוח.
על פי חן, האגף בוחן שינויים בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים - עיסוק באמצעי הצפנה, מה שמכונה "צו הצופן". כיום, החוק מחייב כל חברה ישראלית שעוסקת בתחום ההצפנה לקבל רישיון מיוחד ממשרד הביטחון. אפ"י בודק בימים אלה שינויים חקיקתיים, שיובאו לאישור ועדת החוץ והביטחון עם כינונה של הכנסת הבאה. לדבריה, מטרת השינויים היא למקד את הפיקוח על מוצרים מוצפנים בעלי ערך בטחוני ובמקביל - לצמצם את הנטל הרגולטורי על מאות חברות שעוסקות במוצרי הצפנה ושעליהן חל הצו היום, בנוסחו הרחב.
עוד נמסר כי משרד הביטחון, ואפ"י בתוכו, נערכים להקמת חטיבה טכנולוגית לפיקוח על היצוא הביטחוני. החטיבה תגייס מהנדסים ומומחי תוכן מתחומים שונים, במטרה לתת מענה להתפתחות הטכנולוגית המהירה במערכות הצבאיות ובאמצעי הלחימה, ולאפשר קיצור בלוחות הזמנים לקבלת רישיונות שיווק ויצוא.
חן ציינה כי "אנחנו פועלים כל העת להקל, ככל הניתן, על היצואנים הביטחוניים. הרפורמה שהובלנו כבר הסירה חסמים, הקלה מאוד על יצואנים רבים ואפשרה למשרד הביטחון למקד ולהדק את הפיקוח היכן שנדרש. יחד עם זאת, ההתפתחות הטכנולוגית, בעיקר בתחומי הסייבר, והמצב הביטחוני במעגלים קרובים ורחוקים מחייבים אותנו למשנה זהירות באישור של יצוא ביטחוני. נמשיך לפעול להקל, ככל הניתן על תעשיית הביטחון והסייבר, אך לא נאשר יצוא של מוצר למדינות שעלולות להשתמש בו נגדנו".
25/09/19 18:15
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דווין ווניג, מנכ"ל אי-ביי, מסיים את תפקידו ויוחלף באופן זמני על ידי סקוט שנקל, סגן נשיא בכיר וסמנכ"ל הכספים של ענקית האי-קומרס - כך היא הודיעה היום (ד'). ווניג עוזב אחרי קצת יותר מארבע שנים בתפקיד. כסמנכ"ל הכספים מינתה החברה את סגן הנשיא שלה, האנליסט אנדי קרינג. בעקבות ההודעה, מניית אי-ביי יורדת בשעות אלה בוול-סטריט ביותר מ-2%.
[caption id="attachment_300206" align="alignleft" width="300"] דווין ווניג, המנכ"ל העוזב של אי-ביי. צילום: Cyndilam88, מתוך ויקיפדיה[/caption]
עזיבתו של מנכ"ל אי-ביי באה למרות תוצאות טובות מהצפוי שהחברה הציגה בדו"חות האחרונים שלה, שפורסמו לפני כחודשיים. עם זאת, מוקדם יותר השנה הציעו אליוט מנג'מנט וסטארבורד ואליו, מהמשקיעים בחברה, לבצע בה שינויים מבניים, לרבות מכירת חלק מהפעילויות שלה, כדי "להחיות אותה מחדש". באי-ביי מבצעים החל מחודש מרץ האחרון סקירה של פעילויות החברה, בין היתר כאלה המוגדרות סודיות, ובהודעתה היום היא הבטיחה עדכון על תוצאות המהלך "בסתיו הקרוב". לפי אתר CNBC, הסיבה לעזיבתו של ווניג היא חילוקי דעות בינו לבין מועצת המנהלים בנושא זה.
ווניג בן ה-52 מונה לתפקיד ביולי 2015. תומאס טיירני, יו"ר אי-ביי, ציין כי הוא "דחף ללא ליאות לשיפור בעסקים, במיוחד בהובלת החברה לאחר הספין אוף של פייפאל. אי-ביי חזקה יותר כיום מאשר הייתה לפני ארבע שנים". למרות זאת, לדבריו, "בהתחשב במספר שיקולים, הן ווניג והן מועצת המנהלים מאמינים שמנכ"ל חדש הוא הדבר הטוב ביותר לחברה כעת".
שנקל, אותו מנכ"ל חדש, עובד באי-ביי מזה 12 שנים, כאשר בתפקידו הראשון בה הוא היה מנהל תכנון פיננסי עולמי. לפני שמונה לסמנכ"ל הכספים של החברה כולה, הוא שימש במשך שש שנים בתפקיד דומה ב-eBay Marketplace. בטרם הצטרף לאי-ביי היה שנקל חבר הנהלה בג'נרל אלקטריק. מאי-ביי נמסר כי היא תשקול "מועמדים פנימיים וחיצוניים" למינוי כמנכ"ל קבוע של החברה. לדבריה, "בעודנו ממשיכים בחיפושים, נוסיף להתמקד בתכנית האסטרטגית שלנו ובפיתוח מוצרים, ונבטיח העברה חלקה של התפקיד".
25/09/19 18:27
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"המחשוב האוטונומי הוא בשורה אמיתית, המביאה לצמצום טעויות אנוש ולחסכון במשאבים, לצד שיפור רמת אבטחת המידע", כך אמר עוזי נבון, מנכ"ל אורקל ישראל.
נבון התראיין לאנשים ומחשבים במסגרת Oracle Open World 2019 - הכנס השנתי של החברה, שנערך באחרונה בסן פרנסיסקו, בהשתתפות עשרות אלפי נציגי הלקוחות שלה ושותפיה העסקיים. הוא עמד בראש המשלחת הישראלית, שמנתה כ-100 איש.
לדבריו, "הכנס השנה היה משמעותי באופן מיוחד בשל ההכרזות שהיו בו. הכרזנו על הדור השני של תשתיות הענן. הרחבנו את גבולות האוטונומיות, יחד עם בסיס הנתונים האוטונומי, שעליו הוכרז בשנה שעברה. כעת יש אוטונומיות גם בתשתיות הענן וגם במערכת ההפעלה אורקל על גבי לינוקס. כך, אנחנו בונים מערכות מחשוב אוטונומיות, שמביאות לשיפור ביצועים, מניעת טעויות אנוש ואבטחת מידע טובה יותר. בניגוד לעננים אחרים, אנחנו, באורקל, לא רואים את הנתונים של הלקוח הארגוני".
"הכרזה שנייה", אמר נבון, "היא הרחבת יכולות בסיס הנתונים. כעת הוא יכול לכלול את כל סוגי המידע הקיים: רלציוני ושאינו כזה, בלוקצ'יין, מסמכים, מידע מובנה ולא מובנה, In memory ועוד. אנחנו מכניסים את כל היכולות הטכנולוגיות של בסיסי הנתונים הייעודיים ולמרות השונות, שמים אותם בבסיס נתונים אחד".
הוא הוסיף כי "הכרזה שלישית נוגעת לפתיחות ולשיתופי פעולה. ללקוחות הארגוניים יש כמה עומסי עבודה, חלקם בסביבת מיקרוסופט וחלקם באורקל. בשל שיתוף הפעולה של שני העננים, נבנתה קישוריות מהירה ביניהם, והלקוח הארגוני יכול לבחור על איזה ענן לשים איזה עומס עבודה".
אורקל ו-VMware - ממתיחות לשיתוף פעולה
"עוד הוכרז על שיתוף פעולה עם VMware", אמר נבון. "בעבר הייתה מתיחות בין שתי החברות. כעת, בשל שיתוף הפעולה האמור, ארגונים יוכלו להעביר בצורה קלה ומהירה עומסי עבודה מהמכונות של VMware אל הענן של אורקל".
"עקב ההשקה של מערכת הפעלה האוטונומית, אורקל על גבי לינוקס, מתייתר השימוש בלינוקס של רד-האט, כי גם מערכת ההפעלה שלנו מבוססת על מערכת ההפעלה הפתוחה", ציין. "כך, לקוחות ארגוניים יכולים להעביר את עומסי העבודה שרצו על רד-האט לענן שלנו, בלי תוספת תשלום".
השקה נוספת שהוא ציין בראיון היא זו של גרסה 2 של בסיס הנתונים אקסה דטה. "אנחנו יכולים להתקין אותה בחצר הלקוח - בצורה עננית. כלומר, זה אצל הלקוח, אבל זה בענן של אורקל. בדרך זו ניתן לשלם לפי צריכה, עם התקנה וניהול מהירים ושיפור דרמטי בביצועים", אמר. הוא הוסיף כי "עוד הוכרז בכנס על קבלת יכולות מחשוב על הענן של אורקל בחינם לסטודנטים, למפתחים ולמוסדות אקדמיים, לטובת פיתוח ולימוד".
מה המצב באורקל ישראל?
לדברי נבון, "אורקל ישראל ממשיכה לצמוח השנה. קלטנו עשרות עובדים ונוספו לנו לקוחות חדשים, לא רק סטארט-אפים. במקביל, לקוחות ארגוניים רבים הרחיבו את השימוש במוצרים נוספים של אורקל. העובדה שהחברה תקים בשנה הבאה שני עננים בישראל - האחד למגזר הממשלתי והשני למגזר המסחרי - תביא להמשך התנופה שלנו בארץ. בניית שתי תשתיות הענן אצלנו מעידה על השקעה ואמון של אורקל העולמית בישראל כמדינה חדשנית ומובילה עולמית בתחום הענן".
לסיכום הוא אמר כי "היתרון הגדול של אורקל הוא ביכולת לפעול על שלושת המגרשים - תשתיות, פלטפורמות ותוכנה - כולן כשירות. התפיסה של המחשוב האוטונומי היא חלק מהמגמה הכלל עולמית של 'אוטונומי' - בעולמות כלי הרכב, הרובוטים והאינטרנט של הדברים. אנחנו מובילים את המהפכה האוטונומית בעולם ה-IT".
25/09/19 10:37
3.85% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: מרקוס וולדון, נשיא מעבדות בל בנוקיה העולמית.
תרגם לעברית וערך: רן גיל, ארכיטקט פתרונות בכיר בנוקיה ישראל.
בחוגים הטכנולוגיים נהוג להשתמש הרבה במילה "מהפכה". כאשר כתבנו, במעבדות בל (Bell Nokia Labs), את הספר Future X, התייחסנו לכל המהפכות הטכנולוגיות הקודמות ולכל המרכיבים שנדרש שיפעלו במשולב כדי להניע מהפכה כזו: טכנולוגיה חדשה.
רשת שמחברת את המשתמשים בדרכים חדשות.
מציאות חברתית או כלכלית חדשה, אשר נובעת משני המרכיבים הראשונים.
מכשור מסיבי הכולל חיישנים.
מערכות חכמות שיכולות לנתח את כמות הנתונים האדירה שמגיעה מחיישנים אלה ולפרשם.
מערכות רובוטיות מתקדמות לצורך ייעול הפעולות.
רשתות תקשורת חיונית (Mission critical) בעלות ביצועים ברמה גבוהה, אשר תומכות בחיבור דינמי, מאובטח ובעל אמינות גבוהה. במידה רבה, למרות ההתקדמות הניכרת שחלה בשלושת התחומים הראשונים במהלך השנים האחרונות, דווקא היצירה של רשת Mission Critical עתידה להיות הזרז הנדרש לקראת המהפך המדובר. רשת זו היא רשת ה־5G מקצה לקצה, אשר הפכה למוקד התעניינות במהלך החודשים האחרונים.
כל אלה חלים גם על המהפך הדיגיטלי שמתקיים כיום לרוחב התעשייה ואשר יניע את המהפכה התעשייתית הרביעית.
האינטרנט התעשייתי של הדברים - מילת המפתח היא פרודוקטיביות!
המהפכות התעשייתיות הראשונה והשנייה הונעו על ידי הצורך בהגדלת הפרודוקטיביות של מוצרים וסחורות, תוך שימוש במכונות פיזיות (מנועים ומערכות מכניות) וברשתות פיזיות (כבישים, מסילות וכדומה). בניגוד לכך, המהפכה התעשייתית השלישית - עידן המידע - הונעה על ידי התנועה של מידע דיגיטליים (נתונים) על גבי האינטרנט ורשתות אלחוטיות. אבל עידן זה לא הוביל לעלייה בפרודוקטיביות, בהשוואה למהפכות הטכנולוגיות הקודמות. למעשה, אנחנו מגיעים לשלב של צמיחה אפסית בפרודוקטיביות.
[caption id="attachment_300111" align="alignnone" width="600"] מקור: נוקיה[/caption]
המהפכה התעשייתית הרביעית תקודם על ידי התקדמות יכולות הבינה על גבי רשתות דיגיטליות בעלות ביצועים ברמה גבוהה, תאפשר תמיכה ברמות אוטומציה חסרות תקדים ותבשר על עידן חדש של פרודוקטיביות, עבור התעשיות הפיזיות והתשתיות המשויכות אליהן.
התעשיות הפיזיות תורמות תרומה חיונית לכלכלה הלאומית והן אחראיות לנתח של כ־70% מהתוצר המקומי הגולמי בכלכלות המובילות. תעשיות פיזיות אלה כוללות ייצור, תחבורה, אנרגיה, כרייה, חקלאות, קמעונות, בנייה, ספנות, שירותי בריאות ועוד ענפים רבים, כמתואר על ידי מק'ינזי (McKinsey Global Institute).
מדוע רשת דור 5 היא הסיבה ליצירת ערך חדש? היא התשתית החיונית המקשרת.
היא מארחת את ענן הקצה, אשר יארח את כל הפונקציות והשירותים הקריטיים בעלי הביצועים ברמה גבוהה, לרבות כלי ניתוח, אבטחה ופונקציות AR/VR.
היא הפלטפורמה שעליה הכול חייב לזרום.
היא המקור לזיהוי איומי אבטחה קריטיים ולהגנה מפניהם.
היא המקור של כל המידע המדויק, המועבר בזמן אמת, עבור כל הדברים המחוברים. במהפכה התעשייתית השלישית, הגורמים המניעים היו שירותי האינטרנט של הצרכנים, אשר יועדו לתת מענה לקישוריות רשת על בסיס Best effort, עם עננים מרכזיים מתוך מכשירים חכמים של משתמשי קצה. לפיכך, הקיבולת (Capacity) הייתה בעצם הפרמטר החשוב היחיד של אספקת השירות - אפילו לא קיבולת עקבית, אלא Aggregated capacity, או ממוצעת בלבד. השירותים והתשתיות שמקדמים את המהפכה התעשייתית הרביעית הם עניין אחר לחלוטין.
Future X עבור התעשיות
ארכיטקטורת Future X עבור התעשיות של Nokia Bell Labs מרחיבה את חזון ה-Future X ומספקת את המסגרת הדרושה לתעשייה, כדי להתקדם לעידן חדש של יעילות. התעשיות הפיזיות ומערך התשתיות יעברו מהפך, כולל רשתות חשמל, מרכזיים לוגיסטיים ומרכזי תחבורה, חוות ומפעלי עיבוד חקלאיים, בתי חרושת ומפעלי ייצור, כרייה והשבחה של חומרים, וכן שרשראות אספקה ומרכזי מכירה קמעוניים. המהפך אף ישנה לחלוטין את האופן שבו גורמי סיוע והצלה מטפלים במקרי חירום, את דרך הבנייה של בניינים ואף את המרקם והפעילות של הערים, תוך העשרת חייהם של התושבים.
כיום, החברות השונות מתקדמות משימוש ברשתות Wi-Fi וברשתות חוטיות מבוססות את'רנט לקישוריות LTE 4G פרטית או ייעודית, לצורך השגת מערכות לא כבולות, שמאפשרות יכולות דינמיות וגמישות, שינוי וגמישות בתצורה הרשת הנדרשת עבור תהליכים חדשים, או עבור ייעול הפעולה של תהליך קיים. המהפך יהיה נרחב עוד יותר עם הגעתה של רשת ה-G5 ויבטיח את זמן ההשהיה (Latency) הנמוך ביותר ואת רוחב הפס הגדול ביותר, לצד אמינות ואבטחה חסרות תקדים, ויכולת צמיחה והתאמה (דנמיות), שיאפשרו לתת מענה לקצב הגידול של רכיבים מקושרים, מערכות ותהליכים.