הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
11/03/20 15:22
13.64% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט שחררה ערכת הדמיה חדשה עבור מערכת ההפעלה Windows 10X, שכזכור היא מייעדת עבור שימוש במחשבים כפולי מסך.
אחד השינויים הבולטים קשור דווקא ליכולת התקנה של ההדמיה. מעתה לא צריך יותר חשבון ב-Windows Insider כדי להתקין את ההדמיה, אלא רק אם רוצים להשתמש ב-SDK כדי לבדוק אפשרויות פיתוח. כעת כל משתמש Windows 10, שברשותו גרסה מעודכנת של מערכת ההפעלה, יכול לבדוק את Windows 10X.
המערכת ברמתה הנוכחית מאפשרת כעת להריץ גם יישומי Win32 בתוך ההדמיה, אם כי כל יישום מורץ בתוך מיכל משלו, כדי לנסות למנוע תקלות. בנוסף צירפה מיקרוסופט יישום ניהול קבצים (File Manager), אם כי הוא מוגדר כבטא. הוא תוכנן לעבוד מול OneDrive, שירות האחסון בענן של מיקרוסופט, ולכן יש צורך להשתמש בחשבון מיקרוסופט של המערכת בה מריצים את ההדמיה.
מיקרוסופט עדכנה גם את מנהל ההדמיות שלה לגרסה 1.1.54.0, שכעת יכול לאפשר למשתמשים לבחון את החנות בחיפוש אחר קבצים מעודכנים לצורך התקנה עצמאית.
11/03/20 09:30
7.27% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת אופן-טקסט (OpenText) הבינלאומית, המספקת מערכות לניהול מידע ארגוני (EIM), בנתה לוח מחוונים עולמי באינטרנט על וירוס הקורונה, כולל חדשות ומידע רב.
לוח המחוונים של אופן-טקסט בנושא וירוס הקורונה – או בשמו הרשמי COVID-19, כולל תכנים, ניתוח, מיפוי ונתונים והוא מהווה מקור מידע מאוחד על הנגיף, אשר משקף נתונים הזמינים לציבור ממקורות רבים.
לוח המחוונים נבנה באמצעות מוצר פלטפורמת הבינה המלאכותית Magellan של אופן-טקסט, אשר משלבת למידת מכונה של קוד פתוח עם ניתוח מתקדם, בינה עסקית (BI) ויכולות לאסוף, למזג, לנהל ולנתח ביג דטה ותוכן מרובה (Big Content).
מוצרי אופן-טקסט מופצים בישראל באמצעות חטיבת הפתרונות העסקיים בנס-פרו, קבוצת מוצרי התוכנה של נס.
11/03/20 18:00
7.27% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גונג, סטארט-אפ ישראלי שמפתח טכנולוגיות מבוססת למידת מכונה לניתוח שיחות של חברות עם לקוחותיהן, הודיע באחרונה כי הוא מגייס עובדות ועובדים למרכז הפיתוח שלו, שעבר לפני כחודש מהרצליה למגדל ספיר באזור הבורסה ברמת גן. זאת, על מנת להרחיב עוד את המרכז.
במסגרת המהלך עתיד גונג להכפיל עד סוף השנה את מרכז הפיתוח הישראלי שלו, שמעסיק כיום 100 עובדים, ולעבות אותו ב-100 עובדים נוספים. המרכז מאכלס קומת משרדים שלמה במגדל ספיר, בשטח כולל של 1,500 מ"ר. כחלק מהמעבר לעיר, החברה יוצאת בקמפיין בתל אביב ובמרכז, שינוהל על שלטי חוצות של Atreo. מדובר בהמשך לקמפיין דומה שהחברה ביצעה בסן פרנסיסקו, והוא נערך תחת הסלוגן "Rahm, Enjoy Our New Office".
בדצמבר האחרון השלימה גונג סבב גיוס C, שמטרתו הרחבת פלטפורמת המוצרים, העמקת הטכנולוגיה והגדלת מערכי השיווק והמכירות שלה. במסגרת הסבב היא גייסה 65 מיליון דולר, בהובלת קרן סקויה האמריקנית. בכך מסתכמות ההשקעות בגונג מיום הקמתה ל-134 מיליון דולר.
אודי לדרגור, סמנכ"ל השיווק של גונג, אמר כי "איכות האנשים בחברה הייתה והנה הסיבה המרכזית להצלחת המוצרים וקצב הגידול הגבוה. הקמפיין שלנו הוא דרך להודות לעובדים שבזכות ההשקעה והנתינה שלהם יש לנו מוצר אטרקטיבי. עקרונות החברה מדגישים מצד אחד תמיד לשאוף למצוינות ומצד שני לא לוותר על ההנאה בדרך, ולכן חשוב לנו לחגוג עם כל הצוות את המעבר למשרדים החדשים. אנחנו קוראים למפתחים חדשים להצטרף אלינו ולהיות חלק מההצלחה".
11/03/20 12:53
5.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במהלך ראיון שנערך לאחרונה בכנס Satellite 2020 בוושינגטון, העלה אילון מאסק, יזם מרתק שהוא המייסד והמנכ"ל של חברות טכנולוגיה בולטות כמו SpaceX, טסלה, ואחרות, חוויה שקרתה לו עקב עדכון מערכת הפעלה של אפל ל-iPhone, שלטענתו הרס לו את המייל.
מאסק עשה זאת תוך כדי מענה לשאלה על חשיבותה הכללית של תוכנה, והתפקיד שהיא ממלאת בפרויקטים שלו, כך דיווח ה-Business Insider.
אפל השיקה את iOS 13 בספטמבר 2019. רבים התלהבו באותו זמן מהכנסת הפיצ'ר שסיפק למערכת מראה כהה (Dark Mode), אולם ההתרגשות דעכה עד מהרה בגלל מספר לא קטן של באגים שנמצאו בתוכנה, ומשתמשי iPhone רבים, התלוננו על אפליקציות שהפכו להרבה פחות יציבות. זה מה שקרה כנראה גם למייל של מאסק.
המראיין שוחח עם היזם הטכנולוגי היצירתי, המוכר כ"ילד רע" בתעשייה (למשל באופן שבו הסתבך עם ה-SEC ונאלץ לעזור את כס יו"ר טסלה אחרי ציוצים מוליכי שולל, לכאורה, שהעלה לחשבון הטוויטר שלו). בדבריו ציין המראיין הערה קודמת שהשמיע המנכ"ל המפורסם בנוגע לדעיכה ההדרגתית של הטכנולוגיה ככלל. אחריה שאל את בן שיחו האם הוא חושב שהבעיות שאליהן התייחס כבר בעבר בתחום הטכנולוגי ישפיעו על משימתו להתיישבות במאדים - שעליהן הוא מספר כל העת ואף מקדם באמצעות פיתוחים ב-SpaceX, יצרנית הטילים לחלל - מכיוון שחלק גדול מהטכנולוגיה המעורבת בדבר מופעלת על ידי חומרה ותוכנה כאחד.
[caption id="attachment_309245" align="alignnone" width="600"] מערכת ההפעלה של אפל[/caption]
הטכנולוגיה לא משתפרת אוטומטית - היא זקוקה למתכנתים "טריים"
מאסק השיב, וכדי להבהיר את ההערה הקודמת שלו "נכנס" על-הדרך באפל. הוא אמר כי "מה שהתייחסתי אליו הוא שהטכנולוגיה לא משתפרת אוטומטית. אנשים רגילים לכך שהטלפון נהיה טוב יותר בכל שנה. אני משתמש iPhone, אבל אני חושב שחלק מעדכוני התוכנה האחרונים לא היו נהדרים, וזה ודאי מזין את הנקודה זו. זה (העדכון - ג"פ) קלקל את מערכת הדואר האלקטרוני שלי. וזה די מהותי", אמר מאסק.
בדבריו לא פירט מאסק הרבה מעבר לחוויה הכללית שלו עם עדכן התוכנה, אך המשיך להדגיש את החשיבות של שכירת והעסקת כישרונות טריים בתעשיית הטכנולוגיה באופן קבוע.
אם כן, הנקודה של מאסק לא הייתה שאפל גרועה באופן ייחודי כי שחררה תוכנה עם באגים, אלא שחברות בכלל סובלות לעתים קרובות ממחסור ב"דם טרי" ולכן התוצרים של התוכנה שלהן לא מספיק טובים.
מאסק טען שתוכנה מאבדת רלוונטיות לאורך זמן, ושיש צורך לתחזק ולשפר אותה באופן פעיל, על ידי אנשים חכמים וחדשניים שהחברות מוכרחות להעסיק.
"בטוח שיש הרבה תוכנה שם בחוץ", אמר מאסק, "וחלק ממנה, האנשים שכתבו אותה פורשים - או אולי מתים. זה עומד להיות אישיו". בהמשך הבהיר: "אנו בהחלט זקוקים להרבה יותר אנשים חכמים כדי לעבוד בתוכנה".
כדאי להיזכר שמאסק כבר "נכנס" באפל בעבר. ב-2015 הוא טען כי הענקית היא המקום אליו עוברים עובדים לשעבר אם הם "לא הצליחו" בזמן שהיו מועסקי טסלה - החברה המפתחת כלי רכב חדשניים שאותה הוא מוביל. "הם שכרו אנשים שפיטרנו", סיפר אז מאסק והמשיך ואמר ש-"אנחנו תמיד מכנים בבדיחות את אפל 'בית הקברות טסלה'. אם לא תצליח בטסלה - תלך לעבוד אצל אפל. אני לא צוחק".
11/03/20 13:41
5.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט וארגון היזמות החברתית Tech for Good הודיעו אתמול (ד') כי הם מחפשים יזמים ומיזמים ישראליים שעוסקים בתחומים שונים למען החברה ומבוססים על בינה מלאכותית, בהם כאלה שיכולים לסייע בפתרון משבר הקורונה. במסגרת התכנית, שאליה ייבחרו 12 מיזמים, יוצעו להם חיבור לחברות גלובליות, מנטורינג עסקי, הדרכה לעבודה עם האו"ם ועם מדינות מתפתחות, תמיכה טכנית והטבות נוספות, שהם מעריכים אותן במיליוני דולרים.
על הכוונת של שני הארגונים נמצאים סטארט-אפים שעוסקים בפעילויות כגון שמירה על כדור הארץ, נגישות, בריאות - כאמור, כולל מיזמים שיכולים לסייע לפתרון משבר הקורונה, זכויות אדם ונושאים הומניטריים, מורשת ועוד. ביתר פירוט, הם מחפשים סטארט-אפים המשתמשים בבינה מלאכותית לשיפור בריאותם של אנשים וקהילות ברחבי העולם; לבניית עתיד בר קיימא וטיפול בבעיות סביבתיות עולמיות בתחומי החקלאות, המגוון הביולוגי, שינויי האקלים והמים; לסיוע לאנשים הנדרשים לנגישות בחיי היומיום, בתעסוקה, בתקשורת ובחיבור; למתן מענה לאסונות, הגנה על זכויות אדם, פליטים וילדים; ולשימור והעשרת המורשת התרבותית, שימור שפות, פיתוח כלים דיגיטליים לשימור אנדרטאות, ויצירת דרכים לגישה קלה יותר לאוספים וארכיונים.
האקסלרטור, שייקרא AI for Good, יחל במאי השנה ויימשך ארבעה חודשים. ההדרכות שיקבלו המשתתפים יעסקו בעניינים טכניים, כמו גם בפיתוח ושיווק עסקי. הן ייעשו במסגרות של סדנאות, ימי עיון ומודולים ממוקדים בנושאים של בינה מלאכותית ומסגרות להשפעה חברתית.
חלק מתכנית היזמות החברתית של מיקרוסופט
ההשתתפות של מיקרוסופט באקסלרטור היא חלק מהתכנית שלה Global Social Entrepreneurship, שמאפשרת לסטארט-אפים לקבל מלגות מקרן הפילנתרופיה שלה לצד חשיפה גלובלית. בנוסף, החברות המשתתפות יוכלו לקבל ממיקרוסופט את הסטטוס Co-sell, שמשמעותו היא שאנשי המכירות של חברת הענק ישווקו את המוצר שלהן - דבר שיכול להוות תרומה רבה לסטארט-אפים בתחילת דרכם.
המאיץ החדש יפעל במסגרת Microsoft for Startups – תכנית שהסניף הישראלי שלה פועל במסגרת ההאב של החברה בתל אביב, ותמכה לאורך השנים ביותר מ-1,000 סטארט-אפים. באחרונה הרחיבה מיקרוסופט את ההטבות שלה לחברות הזנק, ובכלל זה מתן גישה חינמית לגיטהאב ול-Power BI.
רז בכר, מנהל Microsoft for Startups בישראל, אמר כי "האקסלרטור החדש רותם את כוחה של הבינה המלאכותית על מנת להפוך את העולם לטוב יותר. הוא משקף את אמונתנו בכך שההזדמנות הגדולה לשימוש בבינה מלאכותית לא טמונה בכך שהיא תעצב את עתידנו, אלא בכך שאנחנו נשתמש בה לטובת העתיד שברצותנו לראות".
עומרי בורל, מנהלת ומייסדת שותפה של Tech for Good, ציינה כי "הביקוש לחדשנות שנותנת מענה לסוגיות חברתיות וסביבתיות נמצא בעלייה משמעותית. המגמה הזו מייצרת הזדמנויות ליזמיות ויזמים טכנולוגיים בישראל, שיכולה להיות שחקן מוביל בעולם בתחום זה".
לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן.
11/03/20 13:56
5.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענף ההיי-טק הישראלי היה בין הראשונים להנחות את עובדיו לעבוד מהבית עקב משבר הקורונה, וכעת נמצאת התעשייה במצב קיומי חדש - ביטול נסיעות העסקים, שבמקרים רבים הכרחיות לפעילות השוטפת של החברה.
מבדיקה שביצעה פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ עולה כי רף ביטולי נסיעות העסקים בהיי-טק הישראלי חצה את ה-90%. ביטולים אלו נובעים מכך שהמנהלים לא מוכנים לקחת את הסיכון בשליחת העובדים לאותן נסיעות, אך לא רק - גם העובדים עצמם מסרבים לנסוע. נתון נוסף שנכנס למשוואה הוא חובת הבידוד לאחר החזרה מכל יעד בעולם.
עוד עולה מהבדיקה שביצעה Arbitrip, שלא רק ההיי-טק הישראלי מסתגר, אלא גם האקוסיסטם הבריטי והגרמני, שם נצפתה צניחה בתיירות העסקית בהיקף של 29% ו-47% בהתאמה.
יחד עם זאת, בבריטניה עדיין לא שיתקו את כל התעשייה, וישנה תנועה ערה של נסיעות עסקיות בתוך הממלכה, וכ-94% מהנסיעות העסקיות נעשות בתוך שטח אנגליה עצמה.
ומה לגבי ערי מפתח בתעשיית ההיי-טק בארה"ב? בניו יורק ישנה צניחה של 31% בתיירות העסקית ובעמק הסיליקון אשר בסן פרנסיסקו ישנה צניחה של 36% בתיירות העסקית, כולל ביטולי כנסים ענקיים ומפורסמים כגון Google I/O ו-Game Developers Conference. כנסים רבים אחרים עברו להיות וירטואליים בלבד.
[caption id="attachment_312277" align="alignnone" width="600"] בני יונוביץ', מנכ"ל פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ. צילום: ישראל הדרי[/caption]
לדברי בני יונוביץ', מנכ"ל פלטפורמת הנסיעות העסקיות ארביטריפ: "מדובר במשבר הגדול ביותר אי פעם בענף התיירות בישראל, ואולי אפילו בעולם כולו. יש אווירת נכאים בשוק והמון אנשים בענף פוטרו או יצאו לחל"ת. רק השבוע התבשרנו שנתב"ג עובד במתכונת יום כיפור ורשות שדות התעופה נערכת לגל פיטורים נרחב. אני צופה שעם הגברת מפלס החרדה באופן מקומי ובינלאומי, יצטמצמו עוד ועוד נסיעות עסקים, בתעשיות נוספות. אפילו כאלו שהן בתוך המדינה עצמה. בשיחותיי עם קולגות רבות, האירוע הזה (משבר הקורונה) הגיע בבום, ופשוט איפס את ההכנסות במכה אחת, ללא צפי או אופק מתי זה יחלוף".
11/03/20 15:38
5.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סיילספורס יצרה תפקיד חדש - מנכ"ל המו"פ של החברה בישראל, ומינתה אליו את אפי כהן; כך מסרה החברה אתמול (ג'). כהן יהיה אמון על ניהול כלל מערך המחקר והפיתוח של החברה בישראל, על כל זרועותיו, ויבנה את התפקיד מאפס.
מדובר בפעם הראשונה שסיילספורס ממנה מנכ"ל מו"פ מחוץ לארצות הברית. לדברי החברה, הסיבה לכך היא החשיבות שהיא רואה בפעילותה בישראל, לאור מספר רכישות שהיא ביצעה כאן באחרונה. המרכזית שבהן הייתה האקזיט הענק של דאטורמה הישראלית, שסיילספורס רכשה ביוני 2018 תמורת כשלושה מיליארד שקלים. בנוסף לתפקידו החדש, כהן ימשיך לכהן כסגן נשיא בכיר למוצר והנדסה בדאטורמה.
כהן הוא מייסד שותף ועד לאחרונה היה מנהל טכנולוגיות ראשי בדאטורמה. הוא בעל ניסיון של 21 שנים בפיתוח ובניהול של מוצרים וצוותים. לפני שהיה בין מקימי החברה, כהן היה העובד הראשון של איי-בלסטר (הידועה גם כמדיה מיינד וכסיזמק), שם הוא שימש כסמנכ"ל הטכנולוגיות. מדיה מיינד הונפקה לציבור ב-2010 ונרכשה על ידי DG שנה לאחר מכן.
ענקית הענן הרחיבה את פעילותה בישראל ליותר מ-600 עובדים ומפעילה בארץ מרכז מו"פ בעל שלוש שלוחות - בתל אביב, בפתח תקווה ובנצרת. החברה ממשיכה לגייס בימים אלה עובדים מקומיים, בדגש על תחומים כמו מודיעין שיווקי מבוסס ביג דטה ומופעל על ידי בינה מלאכותית (AI-powered big-data marketing intelligence), ניתוח מידע באמצעות בינה מלאכותית, טכנולוגיית קול, פתרונות אבטחה ושירותי שטח.
כהן אמר כי "סיילספורס מספקת טכנולוגיה ברמה עולמית למאות אלפי משתמשי קצה ברחבי תבל. אמינות, חדשנות, הצלחת לקוחותינו ושוויון הם ערכי הליבה שמנחים אותנו בכל מה שאנחנו עושים, והם שיובילו אותנו לעשייה משמעותית גם בישראל".
ברט טיילור, נשיא ומנהל תפעול ראשי של סיילספורס, ציין ש-"מדינת ישראל היא מוקד מדהים של כישרונות והמרכז הישראלי כבר תרם משמעותית לפיתוח המוצרים שלנו בתחום הבינה המלאכותית. תחת ההנהגה של כהן, אני בטוח שהמרכז ימשיך להתפתח".
11/03/20 10:09
4.55% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חרף העובדה כי עבודה מרחוק באה לידי ביטוי באופן ממשי ברחבי העולם, ישנן עדיין פעולות ומשימות רבות הדורשות נוכחות פיזית של העובד המקצועי. חברות יצרניות ו/או ספקי שירות רבים, מקומיים ובעיקר בינלאומיים, נשענים על עובדים וטכנאים הנמצאים בשטח.
הניסיון האישי של רבים מעובדים אלה הוא חיוני, אך דרושות שנים רבות של עבודה בכדי לצבור את רמות הידע שהופכות אותם למומחים בנושא ולבעלי ערך. ככל שהם מתבגרים ועוזבים את תפקידי השטח, חשוב עוד יותר לשמר עובדים שכאלה בארגון, אך יחד עם זאת יש לדאוג שהידע והמומחיות שלהם יהיו נגישים עבור אחרים, וזאת בין השאר באמצעות ליווי ביצוע תהליכים ומשימות חוזרות או אקראיות.
כשהמציאות הרבודה (AR) הינה התשתית הטכנולוגית, פתרונות התמיכה מרחוק מסייעים לארגונים תעשייתיים להשיג את שני היעדים בו-זמנית. למשל, יישומים כמו אלה שמאפשרים למומחי ידע הנמצאים במיקום מרוחק לראות בדיוק את מה שהעובדים בשטח, טכנאי השירות, ואפילו הלקוחות, רואים, וזאת באמצעות הזרמת וידיאו לסמארטפון או לטאבלט, לצד היכולת להוסיף הערות הסבר (Annotations) בזמן אמת על גבי המסך, כאילו היו עומדים ממש שם.
ככל שמומחי הידע שוקלים פרישה מהארגון, ובמקביל העיקרון של עבודה מרחוק הופך ליותר מציאותי, אזי פתרונות עזרה מרחוק יצברו יותר תאוצה ככלי שמגביר סיפוק מהעבודה. הנה הצצה על כמה מהדרכים, שבזכות תמיכה מרחוק באמצעות מציאות רבודה, יכולות להביא לשיפור ביצועי הארגון, שיפור חוויית העובד והתמודדות עם אירועים לא מתוכננים.
להציע סביבת עבודה יותר גמישה
המרכיב החזותי של תמיכה מרחוק באמצעות AR הופך זאת קל לאין שיעור – וכעת גם בטוח יותר – עבור מומחי ידע ותוכן, הנדרשים לתמוך בלקוחות, בשותפים או בספקים ברחבי העולם, מבלי הצורך לנוכחות פיזית.
בתקופה זו, התפרצות וירוס הקורונה משבשת את פעילותם השוטפת של מפעלי ייצור בסין ובמדינות נוספות, וכפועל יוצא רמת הסיכונים העסקיים בקרב שווקים כלכליים נוספים אחרים עולה. לפיכך, פתרונות עבודה משותפת מרחוק באמצעות מציאות רבודה חושפים את ערכם באופן חדש לגמרי. היכולת לספק סביבות עבודה גמישה, המחברת בין עובדים שונים, תסייע לחברות תעשייתיות להפחית את האימפקט הכלכלי כתוצאה ממשברים גלובליים, ויחד עם זאת לשמור על שלומם של עובדים הנדרשים לנסוע ברחבי העולם בתכיפות כחלק מתפקידם.
בסיטואציות של מתן שירות, המציאות הרבודה מאפשרת לטכנאים להיות נוכחים מבלי להגיע אל האתר. זה פותח הזדמנויות של שירות עצמי עבור לקוחות שצריכים עזרה מונחת, אך מתקדמת.
כאשר בכל זאת צריך לשלוח טכנאי, ספקי השירות יכולים להשתמש בשיחת ועידה ב-AR, כדי לחבר את אנשיהם בחזית למומחים. זה יכול לצמצם את הזמן הנדרש לפתרון הבעיה, תוך הפחתה מוחלטת של העיכובים הנגרמים בשל הנסיעות. כתוצאה מכך, טכנאים יכולים לטפל ברשימת המשימות ביתר זריזות, לספק שירותים נוספים, להימנע משחיקה כתוצאה מאותן נסיעות תכופות, והארגונים יכולים להגדיל את שביעות רצון הלקוחות הפנימיים והחיצוניים שלהם, ובתוך כך לשמר מספר גדול יותר של עובדים איכותיים המביאים ערך.
[caption id="attachment_312234" align="alignnone" width="600"] מציאות רבודה לסיוע, ליווי ותמיכה בעבודה מרחוק. צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
לספק הכשרה ותמיכה בעבודה
מנגד, קיימים עובדים שעדיין נמצאים בשלבי צבירת הניסיון הפרקטי בשטח. החלק הזה של העובדים מכיר בצורך ויודע להעריך סיוע אישי מקולגה בעל ניסיון, אך ייתכן שלא תמיד תהיה לו גישה למומחה בנושא ספציפי, אשר יכול פיזית להיות במקום בכדי להדריך את הנזקקים לכך. לפיכך, העובדים הללו נאלצים לחכות עד שגורם זה יהיה נוכח, או לפנות בעצמם לדפי מידע או הוראות הפעלה, אשר פעמים רבות יכולים להיות לא מדוייקים, מיושנים או קשים להבנה.
שימוש במערכות המאפשרות ליצור באופן מהיר פרוצדורות עבודה מובססות מציאות רבודה, למעשה מאפשר לעובד שטרם רכש את המיומנות המלאה הנדרשת לקבל את הוראות העבודה העדכניות ביותר לביצוע המשימה לה הוא נדרש. בכך, חברות תעשייתיות משפרות מדדים כגון first-time-fix-rate ו-mean-time-to-repair ותוך כדי כך משפרות את שמירת הידע בתוך הארגון. שיטת הלמידה-דרך-עשייה באמצעות ה-AR מצמצמת את הזמן בו אפשר להפוך עובד פשוט למומחה ידע בעצמו.
לבסוף, עובדי השטח של העתיד יהיו טכנולוגיים מטבעם וגם יהיו רגילים לחוויות הלימוד והליווי הפרקטיות אשר צצות מכל מיני אפיקים. השפעת וירוס הקורונה דורשת כיום מארגונים רבים לבצע התאמות מיידיות לדרך בה פעלו עד כה. לצד האתגרים העסקיים שתקופה זו מביאה, ארגונים רבים יכולים לנצל הזדמנות זו באמצעות טכנולוגיות, אשר צופות מראש את השינוי הדמוגרפי החל בקרב העובדים העתידיים, לצד מגמות העבודה מרחוק ואשר יובילו לתיאום בין ניהול המשאב האנושי וההשקעות בטכנולוגיה, יוכלו לבדל את עצמן ולמשוך אליהן כישרונות, בתקופה שבה קשה למצוא אנשים בעלי כישורים.
הכותב הוא דירקטור הפיתוח העסקי והמכירות בחברת PTC ישראל