זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
24/03/21 12:48
6.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאיץ הגליל לתעשייה חכמה פותח מחזור חדש ב-1 באפריל. מדובר במאיץ היחיד בישראל שמתמקד אך ורק בקידום סטארט-אפים בתחום ה-Industry 4.0. ההרשמה להגשת מועמדות למחזור הקרוב מסתיימת היום (ד') ומיועדת עבור יזמים בתחילת הדרך, או מיזמים בשלב הרעיון בתחומי ה-Industry 4.0.
בתוך כך, חברת KLA, המפתחת ומייצרת פתרונות למדידה ובקרה של תהליכי ייצור שבבים, הצטרפה למאיץ כשותפה, ותיקח חלק בוועד המנהל של המאיץ, תסייע בבחירת מיזמים לתוכנית ההאצה ותלווה את היזמים לעבר מינוף משותף של תחום ה-Industry 4.0.
"אני שמח על שיתוף הפעולה עם KLA, חברה שעומדת בחזית הטכנולוגיה בפיתוח ובייצור, ומדגימה הלכה למעשה לאן אפשר להגיע בתחום של תעשייה חכמה", אומר רמי גזית, מנהל מאיץ הגליל. "אני משוכנע כי הנוכחות של KLA כחלק מההנהלה שלנו תעזור לנו למנף את המאיץ, להגיע לקהל רחב יותר של יזמים ולהביא את המיזמים לשלבים מתקדמים".
מאיץ הגליל מזמין מיזמים הנמצאים בשלבים הראשוניים ומנסים למצוא מענה טכנולוגי מתקדם במגוון תחומים הממוקדים בהגדלת הפריון של חברות יצרניות, כגון: רכש ומלאי, אוטומציה במפעל, ניהול הייצור, תחזוקה, שירות, לוגיסטיקה, בטיחות, אנרגיה, ניהול האיכות, הנדסה, מחזור חיי המוצר ועוד.
"המאיץ פתוח בפני יזמים מכל הארץ, העוסקים בפתרון בעיות לאתגרים של התעשיה היצרנית, ובכוונתנו לסייע להם בשלל הנושאים המעסיקים סטארט-אפ צעיר, כמו המוצר או השירות, ולידציה לשוק, מודל עסקי, חיבור ללקוחות וגיוס הון ועוד", אומרת אדווה דוד, מנהלת התוכניות במאיץ הגליל, ומוסיפה, כי "בנוסף, סביב פעילות המאיץ הולכת ומתעצמת קהילה של תעשייה חכמה בארץ ובעולם, אשר כוללת מסגרות חדשנות המשתפות פעולה עם המאיץ, יזמים, תעשיינים, משקיעים ואנשי אקדמיה, במטרה לאפשר חיבורים, למנף קשרים עבור היזמים ועבור הקהילה כולה".
להגשת מועמדות למחזור ההאצה הקרוב, לחצו כאן.
24/03/21 15:35
6.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"הבעיה העיקרית שאתה מתמודדים כיום המנמ"רים ברשויות המקומיות היא חוסר היכולת לגייס כוח אדם איכותי. על משרד הפנים לעדכן את תקשי"ר (תקנות השירות של – י"ק) עובדי המדינה, להוסיף תקנים חדשים, כגון מתכנתים, מפתחים, אנשי אבטחת מידע ואנשי סיסטם, ולבצע הלימה לשכר הקיים בשוק הפרטי", כך אמר קובי נוח, מנמ"ר עיריית רמת גן, בראיון לפודקאסט אנשים ומחשבים.
עיריית רמת גן הגיעה למקום השני בתחרות מצטייני המחשוב IT Awards של אנשים ומחשבים מבחינת מספר הפרויקטים שהגישה – אחרי מנורה מבטחים, וזכתה לציונים רבים לשבח מצד שופטי התחרות.
הוא אמר בראיון כי "המנמ"רים ברשויות המקומיות לא מקבלים את היחס והמעמד המתאימים מצד רשויות המדינה, וזאת על אף שהמשימות שהם אחראים לביצוען לא פחותות מאלה של כל מנמ"ר אחר בשירות הציבורי ובחברות גדולות".
"בעיניי, מעמד המנמ"ר ברשות המקומית שווה ערך למעמד המנמ"ר בכל ארגון גדול במשק – בנקים, חברות ביטוח ועוד", ציין נוח. הוא אמר ש-"כמות המערכות והיקף האחריות של המנמ"ר ברשות המקומית גדולים הרבה יותר מאשר בחברות פרטיות, שכן רגישות המידע שבה הוא מתעסק היא עצומה".
עם זאת, לדבריו, בשנים האחרונות רואים נכונות מסוימת מצד הממשלה לתת תוקף חדש לחשיבות מקצוע המנמ"ר ברשויות המקומיות, ולתקצב אותו בהתאם לכל תפקיד סטטוטורי אחר (דוגמת מהנדס העיר), אבל לדעתו זה לא מספיק. "יש לעדכן את התקנים, כדי שיהיה אפשר לגייס לרשויות כוח אדם איכותי – מה שלא אפשרי כיום", ציין נוח. "בנוסף, בערים גדולות נדרש להעלות את מעמד המנמ"ר לסמנכ"ל, כפי שנהוג בארגונים פרטיים". מ-8200 דרך ישראכרט והמגזר הבנקאי לעיריית רמת גן
בראיון סיפר נוח על הקריירה הארוכה שלו בעולם ה-IT: הוא בעל ותק של 20 שנים בתעשייה, בנוסף לניסיון שצבר בשירותו הצבאי ב-8200. "התחלתי את דרכי האזרחית בישראכרט כמפעיל מחשב", אמר נוח. "עליתי שם בסולם התפקידים והדרגות, והתנסיתי כמעט בכל תחום: מפעיל מחשב מיינפריים, טכנאי, ראש צוות טכנאים, איש סיסטם, מפתח ואפילו נגעתי בעולמות התקשורת וה-IVR".
בהמשך מילא נוח תפקידי פיתוח וניהול בפרטנר ובבנק לאומי. כמו כן, ציין, "התנסיתי בעבודה בצד המוצר בחברות אנגהאוס, כמנהל תחום אינטגרציה, ואורבוטק. לפני הגעתי לעירייה הייתי מנהל פיתוח ערוצים ישירים בבנק דיסקונט".
"לעיריית רמת גן הגעתי לפני כשנתיים, מתוך רצון עמוק לשרת ולשפר את העיר שבה נולדתי וגדלתי", אמר נוח. "נכון שעזבתי את אזור הנוחות שלי, עם תפקידים בכירים, אבל בעבודה הזו יש רגש וסיפוק גדול הרבה יותר כשאתה יודע שהמחשבים שאתה מספק מחשוב לבתי הספר של הילדים שלך, ושהסיבים שאתה פורס משמשים את המשפחה והחברים לגלישה מהירה בפארק הלאומי, למשל".
מימין: קובי נוח, מנמ"ר עיריית רמת גן, ושלי מחרז, סמנכ"ל דיגיטל וטכנולוגיות במלם תים, בטקס מצטייני המחשוב IT Awards של אנשים ומחשבים. צילום: ניב כהן
תפיסת המחשוב של עיריית רמת גן
בהתייחסו לפרויקטים שעיריית רמת גן זכתה בגינם בתחרות אמר נוח כי "אני גאה מאוד בכל אחד מהפרויקטים שהגשנו, אבל אין ספק שחלקם היו יותר מיוחדים, משמעותיים וקרובים לליבי. אלה הפרויקטים שפיתחנו בהקשר של הקורונה, שכאגף טכנולוגי, דחקה אותנו לקצה והעמידה את היכולות שלנו במבחן. ההצלחה של האגף היא בזכות העובדים שלו. התפעמתי מיכולתם ומתרומתם למאמץ".
הוא ציין שהפרויקטים הללו משקפים את תפיסת המחשוב של עיריית רמת גן, שאותה הוא גיבש עם כניסתו לתפקיד. "תפיסת המחשוב של אגף מערכות המידע היא, מבחינתי, למצוא את החזר ההשקעה הגבוה ביותר בכל נושא. לדוגמה, בנושא התקשורת, החלטנו לא לפרוס סיבים בכל העיר אלא לשלב אותם עם לינקים אלחוטיים, ובכך לזרז את הפריסה ולחסוך בעלויות", אמר.
עשייה נוספת שאותה הזכיר נוח בראיון היא: "הקמת יחידה כלכלית באגף מערכות המידע, שגם מהווה מרכז רווח. לכן אני שואף להכניס מערכות רווחיות לעירייה. בנוסף, השנה הקמתי את יחידת הפיתוח של העירייה, ואנחנו מקדמים פיתוחים עצמאיים, ואת שיווקם לרשויות אחרות ולגופים פרטיים. כמו כן, המשכנו לשים בשנה החולפת דגש על אבטחת מידע. ניתן דגש לאיומי הסייבר כאיומים ממשיים, והעירייה לא חוסכת בהקשר הזה".
נוח ציין כי הוא עוסק בתכנון ארוך טווח ובהתאם לזה מתכנן מכרזים חדשים. "אני משתדל לראות את 2028 ולא את 2022 כאשר אני יוצא למכרזים", אמר. "השנה, עיריית רמת גן יוצאת לחמישה מכרזי ליבה ענקי היקף, ובכולם אני שם דגש על גמישות המכרז וראייה עתידית של פיתוחים ושינויים מקצועיים ואנושיים", אמר.
24/03/21 18:48
6.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"עידן הקורונה הפך על פיו את שוק האבטחה ועשה אותה לקשה יותר למימוש. מחקרים מעלים כי 84% ממנהלי אבטחת המידע בארגונים מדווחים את המובן מאליו – שקשה יותר לשלוט בהיבט האבטחה בסביבות עבודה מרוחקות, כשהעובדים עובדים מהבית. הם חשים משוחררים כשאין את ה-IT וגופי האבטחה שיושבים להם 'על הראש'. אנחנו פועלים בתקופה מטורפת, שבה כל המחשוב יצא מהסביבה המוגנת בפיירוולים ארגוניים ועבר לסביבה לא מאובטחת, בניגוד לטובת הארגון. במקביל, חל בשנה החולפת זינוק של 150% במתקפות", כך אמר אלכס טורובסקי, טכנולוג פתרונות לעולם הקליינט בדל טכנולוגיות.
טורובסקי דיבר במפגש וירטואלי של פורום המנכ"לים והמנמ"רים C3 ופורום מנהלי התשתיות C6 – שניהם מבית אנשים ומחשבים, שעסק במשרד ההיברידי. את המפגש, שנערך היום (ד'), הנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של הקבוצה.
לדברי טורובסקי, "סביבת ה-IT של העובד שבבית איננה מאובטחת. המחשב הארגוני נמצא בשימוש כלל בני המשפחה. על אף שנזקי האבטחה השנתיים בעולם נאמדים בטריליוני דולרים, עדיין קשה להצדיק את ההוצאות בתחום ההגנה. יש קושי להסביר אותן כמו שקשה לשכנע לעשות ביטוח מקיף לרכב. אלא שכשהוא נגנב, הבעלים תמיד מופתע. נתון נוסף הוא משך הזמן הארוך – 108 ימים בממוצע, שבהם התוקפים מצליחים לחדור למערכות ה-IT הארגוניות ולשוטט בהן מבלי שהם מתגלים".
הוא ציין עוד אתגרים: "ב-72% מהארגונים, המשתמשים לא מקפידים על מדיניות אבטחת המידע ומשתפים על המחשב האישי שלהם מידע שהם לא היו אמורים לשתף. בנוסף, קשה למצוא אנשים מצוינים בתחום: יש מחסור, בכמות ובאיכות, של מקצועני אבטחה. עד לשנה הבאה יהיה מחסור עולמי של 3.5 מיליון מקצוענים בתחום. המסקנה: עלינו להשקיע בטכנולוגיות שלא בהכרח נשענות על אנשים מצוינים".
הפריצה הסינית לאמזון, לאפל ולפנטגון
טורובסקי ציטט פרסום של ביזנסוויק מבית בלומברג מאוקטובר 2018. תחת הכותרת "הפריצה הגדולה", התחקיר העלה שסין הצליחה לחדור למחשבי אמזון, אפל ועוד כ-30 חברות, כולל בנק גדול, וכן למחשבי משרד ההגנה של ארצות הברית. הפריצה בוצעה באמצעות שבב מחשב זעיר, שהותקן בלוחות אם של מחשבים ושרתים שיוצרו בסין, ונמכרו לשימוש חברות בדטה סנטרים שלהם. המניפולציה בחומרה נועדה לאפשר לממשל הסיני לקבל גישה לטווח ארוך לסודות עסקיים ולרשתות ממשל רגישות.
לפי התחקיר, בלוח האם של השרתים הותקן שבב, בגודל גרגיר אורז. את השרתים הרכיבה סופר מיקרו מסן חוזה – ספקית לוחות האם לשרתים הגדולה בעולם. "איך איש IT או אבטחת מידע שמקבל לחברה שלו שרת עם לוח אם אמור לזהות שבב בגודל שליש מילימטר?", אמר-שאל טורובסקי. "מתקפת חומרה היא דבר מטורף, שלא ראינו בעבר". אתגר אבטחה נוסף שעליו הוא הסביר בא מעולם הרשאות הגישה. הוא הציג סרטון שמראה כיצד ניתן לחלץ מידע רגיש עסקית ממחשב עם בעיית אבטחה בחומרה, ולעשות זאת בתוך 3.5 דקות.
טורובסקי סיים בציינו את ההיצע של דל לעולם אבטחת המחשוב האישי: "יש לנו אוסף יכולות להגן על המחשבים האישיים, מעל ומתחת למערכת ההפעלה. זה נעשה בכמה היבטים: כניסה מהירה ומאובטחת, עם זיהוי המשתמש באמצעות חיישן קירבה, כשהוא ניגש לעמדת העבודה – ללא צורך בהקשת קוד או טביעת אצבע, לרבות נעילה אוטומטית כאשר קמים מהעמדה; זיהוי וטיפול מוקדם בתקלות, עם התראות על תקלות חומרה או תוכנה שצפויות להתרחש – מה שמעניק למשתמשים שליטה טובה יותר במחשב; יכולת מעקב אחרי מחשב שנגנב; תוכנת אנטי וירוס – מבוססת קרבון בלאק מבית VMware, שמסייעת בהיבטי הניהול; מתחת למערכת ההפעלה יש לנו מערכת הפצה מאובטחת לתוכנות של דל; VMware Workspace ONE- פתרון שמספק סביבת עבודה דיגיטלית, מנוהלת, מאובטחת וקלה לשימוש, עם ניהול אחיד של כלל מכשירי הקצה והאפליקציות, בקרת גישה לרשת, ניהול גישת זהויות ואכיפת מדיניות, לצד גישה מאובטחת ופשוטה ליישומים – עם כניסה יחידה ומאובטחת דרך כל מכשיר; ו-וירטואליזציה של תחנות הקצה (VDI) לטובת אבטחה ברמה הגבוהה ביותר, שבמסגרתה, אם נגנבו תחנות הקצה ה-'טיפשות' לא נגרם כל נזק. כך אנחנו יוצרים חומרה מאובטחת בקצה".
24/03/21 12:08
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין, הודיעה על מינויה של מעיין אוחנה עזרא לתפקיד ראש אגף תקשורת, דוברות והסברה במשרד התקשורת. אוחנה עזרא נבחרה לתפקיד לאחר הליך מכרזי שבו התמודדו עשרות מועמדים, ותצטרף השבוע להנהלת המשרד. תחליף את ערן בר עוז, אשר מסיים את תפקידו לאחר כשנתיים וחצי.
לאוחנה עזרא (36), ניסיון של יותר מ-10 שנים בתחומי האסטרטגיה התקשורתית, הדוברות, ניהול משברים והדיגיטל בקבוצת דבי תקשורת. בשנים האחרונות שימשה אוחנה עזרא כמנהלת לקוחות בכירה וצברה ניסיון רב בעבודה עם לקוחות מהמגזר הציבורי ועם ארגונים בינלאומיים.
אוחנה עזרא היא בעלת תואר ראשון בתקשורת ויחסי ציבור מהמכללה האקדמית ספיר, ובמהלך לימודי התואר שימשה כעוזרת דובר המכללה.
במסגרת תפקידה תוביל אוחנה עזרא את האסטרטגיה התקשורתית של משרד התקשורת.
24/03/21 14:02
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ההסתדרות הכריזה היום (ד') סכסוך עבודה בחברת בזק בינלאומי. זאת על רקע כוונתם של הנהלת החברה ודירקטוריון קבוצת בזק לבצע שינויים ארגוניים משמעותיים, שעלולים בפועל לפרק את בזק בינלאומי לחלקים ולמזג אותה עם חברת הלוויין yes. הצעדים הללו צפויים לפגוע דרמטית בעובדי החברה.
הבקשה להכרזת סכסוך העבודה אושרה בוועדה לתיאום וביצוע של ההסתדרות. בחברת בזק בינלאומי מועסקים כ-1,300 עובדים.
לימור ליברמן-לביא, יו"ר ועד עובדי בזק בינלאומי, אמרה, כי "ועד עובדי בזק בינלאומי פועל באחריות ותמיד היה פתוח לקיים דיון ענייני עם ההנהלה בכל נושא. יחד עם זאת, לא ניתן להנהלה לבצע מהלכים שיובילו להרס בזק בינלאומי. נמשיך להיאבק בכל הכוח וללא לאות, ונפעל בכל דרך אפשרית לשם הגנה על 1,300 עובדי החברה ומשפחותיהם".
יקי חלוצי, יו״ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט והייטק בהסתדרות, אמר, כי "רק לאחרונה אזרנו אומץ יחד עם הנהלת החברה וחתמנו על הסכמי שיתופי פעולה תפעוליים ועסקיים בין החברות הבנות בבזק. אלא שעוד לפני שהמהלך העסקי יצא לדרך והתחיל להניב תוצאות, מגיח שוב דירקטוריון קבוצת בזק עם הנהלת החברה ו'הוגה' תוכניות עסקיות שונות. שיטה חסרת אחריות זו לעובדי החברה ולעסקיה המוצלחים גורמת לעובדי החברה המסורים חוסר ביטחון ולבזק בינלאומי לאבד את המיקוד העסקי שלה בשוק תחרותי. הגדילה לעשות ההנהלה ותוכניות מעין אלו הגיעו לתקשורת בלי שהיא טרחה בכלל לפנות לעובדי החברה. ההסתדרות לא תשלים עם ההתנהלות הזו ותעמוד לצד עובדי בזק בינלאומי המסורים בזמן שהנהלת החברה מפקירה אותם".
24/03/21 14:10
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אדם סליפסקי, מי שכיהן כמנכ"ל טאבלו סופטוור (Tableau Software) מאז 2016, ירש את מקומו של אנדי ג'סי כמנכ"ל עסקי מחשוב הענן של אמזון, AWS. ג'סי ייכנס בקיץ לתפקיד המנכ"ל של אמזון הגדולה, אחרי שג'ף בזוס המייסד, ומנכ"ל החברה מאז ומעולם, יפרוש מתפקידו, כפי שנודע בתחילת פברואר האחרון. בזוס הודיע כי יסתפק בתפקיד היו"ר אחרי שיחדל לכהן כאיש הבכיר בהנהלת החברה.
סליפסקי, שכיהן בעבר כסגן נשיא למכירות, שיווק ותמיכה ב-AWS – בין השנים 2005 ל-2016 – יחזור לחברה ב-17 במאי, ויעבור חפיפה בת מספר שבועות, לפני שייכנס לתפקידו ויוביל אותה, מתישהו ברבעון השלישי של 2021, כך עידכן ג'סי בדוא"ל את עובדיו.
במשך 11 השנים בהן עבד בבפלטפורמת מחשוב הענן של אמזון היה, לפי הדיווחים השונים, בקשר הדוק עם ג'סי.
הרזומה של מנכ"ל AWS העתידי עשיר – סליפסקי, כאמור, הצטרף לטאבלו ב-2016 ונשאר מנכ"ל חברת התוכנה גם לאחר רכישתה על ידי סיילספורס (Salesforce) בשנת 2019, תמורת 15.7 מיליארד דולר. לפני שהגיע ל-AWS שימש כסמנכ"ל בחברת RealNetworks. כמו כן כיהן כמנהל בחברת מרסר ייעוץ ניהולי (Mercer Management Consulting).
הקירבה לג'סי סייעה בבחירתו
השערות והימורים בנוגע למנכ"ל שיירש את ג'סי ויעמוד בראש AWS העלו את שמו של מאט גרמן, שקודם לתפקיד ראש מחלקת המכירות של החברה בשנה שעברה, כמו גם את שמו של פיטר דסאנטיס, המנהל הכללי של עסק EC2 של AWS. סליפסקי לא צוין כאחד מהמועמדים הפוטנציאליים, כך שבחירתו היא למעשה על תקן הפתעה, ויש לשער שמקורה בקרבה שלו לג'סי.
אנדי ג'סי, מנכ"ל AWS. צילום: יח"צ
"אדם מביא את שיקול הדעת החזק שלו, את אובססיית הלקוחות שלו, את יכולתו בבניית צוותים, ביצירת ביקוש, ואת הניסיון שלו כמנכ"ל לצוות המנהיגות של AWS, החזק מאוד כבר כעת. ומאחר שהיה בתפקיד כה בכיר ב-AWS במשך 11 שנים, הוא מכיר היטב את התרבות והעסקים שלנו", ציין ג'סי בהודעתו לצוות החברה.
"עם שיעור רווח הכנסות של 51 מיליארד דולר, שגדל ב-28% השנה (אלה היו המספרים ברבעון הרביעי של 2020 ששיתפנו לאחרונה בפומבי), קל לשכוח ש-AWS עדיין נמצאת בשלבים הראשונים של מה שתוכל לעשות", כתב ג'סי במזכר שלו, בהתייחס לשוק מחשוב הענן העולמי ומצבו כיום. "יש לנו עוד הרבה מה להמציא ללקוחות, ויש לנו צוות מנהיגות חזק מאוד וקבוצת בונים שיגשימו את זה", סיכם המנכ"ל לעתיד של ענקית הקמעונאות אונליין.
24/03/21 14:32
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת אוברוולף (Overwolf), המפתחת פלטפורמה ליצירת מודים ואפליקציות למשחקי מחשב, מינתה בחודש שעבר את שחר סורק להיות סמנכ"ל השיווק שלה. לפני המינוי הנוכחי שימש שחר כסמנכ"ל שיווק בחברת ספייס מאש (Spacemesh), ולפני כן מילא עוד מספר תפקידים בכירים. סורק מביא עימו ניסיון של למעלה מ-12 שנים בתעשיית הגיימינג והטכנולוגיה, במהלכן הקים וניהל חברות סטארט-אפ מובילות. אחת הבולטות שבהן היא חברת Seven Elements Studios, המתמחה בפיתוח משחקי אסטרטגיה מקוונים מרובי משתתפים – בה היה מייסד ומנכ"ל. בעברו היה שחר שחקן ומפיק בישראל ובהוליווד, ובנוסף היה חמש פעמים אלוף ישראל בטאקוונדו ומחזיק בדרגה של מאסטר. במהלך השנים האחרונות שימש סורק כיועץ לענייני אסטרטגיה, שיווק ומיתוג במספר חברות, וביניהן חברת אוברוולף – אותה ליווה בשנתיים האחרונות. עכשיו, עם הצטרפותו הרשמית לחברה, הוא מוביל את כל תחום השיווק, המיתוג ושיתופי הפעולה האסטרטגיים.
24/03/21 14:50
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ספרי על הדרך שעברת כמנהלת בעולם ההיי-טק. תחילת הקריירה שלי הייתה בשירות צבאי ממושך: שירתתי 12 שנים בחיל האוויר, שירתתי ביחידות לוחמות ובתפקידי פיקוד שונים. במהלך השירות הצבאי השלמתי תואר MBA בתכנית קלוג רקנאטי בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב. התואר עזר לי לעשות את המעבר מהעולם הצבאי לעולם העסקי.
לאחר השירות הצבאי עבדתי במשך שנתיים בחברת הייעוץ בוסטון קונסלטינג גרופ (BCG), שם רכשתי כלים רבים שמשרתים אותי בתפקידי הנוכחי. בארבע השנים האחרונות אני בריסקיפייד, בתפקיד סמנכ"לית התפעול (COO) של החברה, שמסייעת לתעשיית האי-קומרס לממש את מלוא הפוטנציאל שלה על ידי הפיכת תעשייה זו למקום בטוח, נגיש ורווחי. החברה עושה שימוש באלגוריתמים מורכבים ובתהליכי Machine Learning כדי לזהות לקוחות לגיטימיים ולסייע להם להשלים את הרכישה. צוותי ה-OPS אחראים על תהליך קליטת לקוחות חדשים שמצטרפים לקשת הרחבה של לקוחותינו, הצבת תכניות הביצועים עבור הסוחרים שעובדים איתנו בכדי להבטיח שאנחנו עומדים ביעדים שאנחנו מציבים לעצמנו ולסוחרים. התפקיד כולל ניהול של צוותי אופרציה ואנליזה. בנוסף, אני מנהלת את פעילות החברה בסין, שוק צומח ומעניין מאין כמותו עבורינו.
מדוע מספר הנשים בהיי-טק עדיין נמוך ממספר הגברים, במיוחד בהנהלות? בעיניי, בדומה למקצועות או תעשיות אחרות בהן יש מיעוט נשי, הסיבה נעוצה בעיקר בהסללה מגיל צעיר. פחות נשים מקבלות עידוד ללמוד מקצועות טכנולוגיים, ומשם זה מתגלגל עד לעולם העבודה. בנוסף, עולם ההיי-טק נתפש כעולם תובעני מבחינת שעות עבודה (בחלק מהתפקידים), ולכן עד שלא יהיה שוויון משפחתי – תפישה רווחת ששני בני הזוג אחראים במידה שווה על ניהול משק הבית והילדים – נראה פחות נשים במקומות עבודה "תובעניים" יותר.
כיצד ניתן לתקן את המצב? חשיפה מגיל צעיר והימנעות מהסללה. בסופו של דבר, אם נערים ונערות יראו שאותן הזדמנויות עומדות בפניהם, ויקבלו עידוד על פי כישוריהם ותחומי העניין שלהם, אנחנו נראה מספרים מאוזנים יותר בין נשים לגברים. זה מתחיל בבית, בגנים, בתי ספר וכדומה.
החלק השני הוא מקומות העבודה – מקומות העבודה חייבים לוודא שהם מייצרים תנאים ואווירה שאינה מפלה אוכלוסיות שונות, כך שכל אוכלוסיה תרגיש "בבית".
לריסקיפייד הגיוון המגדרי חשוב מאוד, ואנחנו פועלים באופן תמידי לשמור על ייצוג נשי הוגן. דבר זה מתבטא בכך שמתוך 600 עובדי ריסקיפייד בתל אביב, ניו יורק ושנגחאי, יותר מ-45% אחוז הן נשים, כש-40% מהתפקידים הבכירים מאוישים על ידי נשים. ריסקיפייד לא מתמקדת רק במה שקורה בתוכה, אלא מנסה לקחת חלק ביוזמות שמעודדות נשים להיכנס לתחום הטכנולוגי דרך שיתופי פעולה עם ארגונים שמטרתם הגדלת הייצוג הנשי בהיי-טק ובתפקידים טכנולוגיים, והצעת עזרה בקבלה לתפקידים אלה, כגון קהילת shecodes, קהילת המיט-אפיסטיות, מאמא-טק ועוד, החברה יוזמת הרצאות ומיט-אפים באופן תמידי, שמטרתן לסייע לנשים להשתלב בתעשיית ההיי-טק.
מה החברה שאת מנהלת עושה להעצמת נשים בהיי-טק? כאמור, בריסקיפייד שמים דגש מאוד גדול על שוויון מגדרי ואנחנו פועלים כדי לשמור על ייצוג נשי בחברה, משלב איתור המועמדים, עד לגיוס ועד לשלב שימור העובדות והעובדים. זה מתבטא, כמובן, על ידי תנאים שווים בין נשים וגברים, שכר שוויוני לכל העובדות והעובדים באותו התפקיד. להורים עובדים אנחנו מאפשרים עבודה בשעות גמישות, במיוחד בזמנים אלו, שאנחנו עובדים מהבית והילדים נמצאים איתנו.
מעבר לכך, סמבגרת שלל הפעילויות והיוזמות הקשורות לקידום נשים ושילובן בתעשיית ההייטק שבהן אנחנו מעורבים, בימים אלו לקחנו חסות על כנס מטעם ארגון Women on Stage, שמטרתו הגדלת מספר הנשים הדוברות בכנסים טכנולוגיים בארץ ובעולם.
מה המסר שלך לנערות ולנשים צעירות שרוצות להשתלב בעולם ההיי-טק? כל מה שאגיד כנראה ישמע מאוד "קיטשי", אבל הנה מה שאני מאמינה בו: לכוון גבוה ולעבוד קשה כדי להגיע לשם. זה יכול להיות בעולם ההיי-טק, באמנות, ספורט או בלהגיע לירח. כל אחד ותחום העניין שלו. המסר הזה אחיד לנערות ולנערים.