הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
13/06/23 15:59
8.06% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"מנהלי הכספים בארגונים מתמודדים עם כמה אתגרים, כאשר העיקרי שבהם הוא כמויות הנתונים המספריים והמידע שיש לאסוף, לנתח ולהנפיק מהם תובנות ובזמן קצר. לאורך השנים, ארגונים עסקו בניתוח לאחור, ונותר להם מעט זמן להיות פרו-אקטיביים ולקבל ערכים מוספים מהנתונים", כך ציין אמיר הרמן, מנהל תחום פתרונות פיננסיים בחטיבת הסאפ של נס (Ness). לדבריו, "סמנכ"לי הכספים נדרשים לגלגל הצלה שיחלץ אותם מסכנת טביעה בשל ריבוי הדו"חות והנתונים".
הוא פירט "אתגר נוסף שנובע מהמידע, שאינו מדויק תמיד – האקסל. חלק מהארגונים מתקשים להיפרד ממנו. אמנם זה כלי מצוין, אבל הוא לא מערכת IT. האקסל סובל הכול, הוא מבזבז זמן בשל הצורך לטפל בו באופן ידני והוא רגיש לטעויות".
הרמן דיבר בכנס שערכו נס וסאפ ישראל, שבו הוצגו בפני עשרות מנהלי כספים ומנמ"רים פתרונות Office Of The CFO (למשרד סמנכ"ל הכספים) של סאפ. הכנס נערך היום (ג') במשרדי סאפ ברעננה.
ככלל, לדברי הרמן, "אתגרי סמנכ"לי הכספים הם: חוסר התאמה בין האסטרטגיה הארגונית להתנהלות היומיומית; חוסר יכולת לנבא תוצאות כספיות ותפעוליות; התמודדות עם מרתון רגולציות; היתוך מידע מכמה כלים; שמירה על הון פיננסי ואנושי; נטרול סיכונים; סרבול וזמן רב בהטענת נתונים פיננסיים; וחוסר אמון בנתונים".
"קושי נוסף הוא ההפרדה המוחלטת הקיימת בין התהליכים – תכנון תקציב, ניתוח הביצועים בפועל למול הנתונים, איחוד דו"חות כספיים, אינטגרציה חלקית בין ורטיקלים שונים, והצורך להלום שלל של רגולציות מגזריות, ובראשן עמידה בתקן IFRS17. רגולציה היא תחום מורכב", הוסיף.
"פעילות הסאפ בנס הולכת וגדלה"
הרמן ציין כי "יש לנס יותר מ-4,000 עובדים והיא משתפת פעולה עם כמה ענקיות IT גלובליות, ביניהן סאפ. פעילות הסאפ בנס הולכת וגדלה, בין השאר בשל רכישת DXC ישראל – אנחנו מעסיקים יותר מ-500 מומחי סאפ וערכנו מאות פרויקטים בתחום. לצד הניסיון וההסמכות, יש לנו מעטפת שלמה של מומחים ושירותים נלווים – לטובת הזרקת חדשנות בארגונים".
הרמן סיים באומרו כי "אנחנו עורכים פרויקטים בקרב ארגונים כדי שיעמדו ברגולציות, ובראשן תקן שחברות הביטוח יעבדו לפיו החל מ-2025. המערכות החדשות של סאפ, שאותן אנחנו מטמיעים, מספקות יכולות לניתוח, תכנון, תמחור, דיווח חשבונאי ואיחוד דו"חות, ניתוח רווחיות, ניהול מדדים ואסטרטגיה ארגונית, פתרונות BI ופיננסיים, וכן לוחות מחוונים (דשבורדים – י"ה) בנושאי תקציב. ערכנו לא מעט פרויקטים בתחום, בין השאר בחברת היי-טק ישראלית גלובלית, בתנובה וברשות שדות התעופה. היקף הפעילות בתחום צפוי לגדול השנה".
רו"ח יובל דנוביץ', ראש תחום פתרונות Office of the CFO בסאפ ישראל. צילום: מתן תמרקין
רו"ח יובל דנוביץ', ראש תחום פתרונות Office of the CFO בסאפ ישראל, אמר בכנס כי "עבודת מנהלי הכספים היא סיזיפית, והיא דורשת מאמץ, השקעה ומשאבים כל הזמן. הם נדרשים להתייעל בעבודה, עליהם לייצר דו"חות כספיים בזמן קצר, ומנעד וכמות הדו"חות הולכים וגדלים".
לדבריו, "בעבר, המערכות למנהלי הכספים עבדו באופן נפרד, והיה קושי לקבל תמונה כוללת ואמת ארגונית אחת, ובזמן אמת. הלקוחות נדרשו לייצר כל הזמן התאמות בין נתונים שונים ממקורות שונים. כיום אנחנו מציעים את הכול בפלטפורמה אחת אחידה, עם פתרון מקצה לקצה". הוא ציין כי "אנחנו מסייעים לאנשי הכספים לטפל בהיבטי מיסוי, חיזוי תקציב, איחוד דו"חות, עם הלימה לרגולציות השונות בעולם, חיקור ודיווח אלקטרוני ועם יכולות ניתוח מעמיק".
"SAP Analytics Cloud (ובקיצור SAC) של סאפ", אמר דנוביץ', "הוא פתרון כולל לצרכי הניתוח, הדיווח והתכנון – גם בהיבט המשרד הקדמי, עם ממשק משתמש מתקדם, שכולל לוחות מחוונים ואפליקציה מותאמת לצרכי הלקוחות. עוד אנחנו מציעים מערכת לאיחוד דו"חות, המהווה חלק מה-ERP המתקדם ביותר שלנו, SAP S/4 HANA".
"המערכת", הסביר, "יושבת ישירות במערכת התפעולית, מחוברת למקורות הנתונים מכל סוג, ולה ממשקי משתמש מתקדמים עם יכולות ניתוח. פתרון איחוד הדו"חות מדלג על שלב טעינת הנתונים מבחוץ, מקצר את לוח הזמנים לפרסום הדו"חות והופך אותם למדויקים יותר. הוא אף כולל יכולות שילוב עם SAC, לטובת ניתוח מעמיק ומתקדם, עם נראות של כלל הנתונים ויכולות תכנון. אנחנו מסייעים למנהלי הכספים לחבר שני עולמות תוכן חשבונאיים – מקומי וגלובלי".
13/06/23 16:58
8.06% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"לפני שיצאנו להנפקה, התעורר בקבוצה הצורך לאיחוד הדו"חות הכספיים שלנו. זאת, כי בקבוצה פועלות 19 חברות, שנמצאות בארבע קומות שונות ושעובדות עם חמישה מטבעות. עד אז, היינו מאחדים את הדו"חות באופן ידני, על בסיס אקסל, באמצעות חבילות דיווח. זה הגביל אותנו ביכולת לקצר זמנים עד לדיווח. בנוסף, באקסל, יכולת הבקרה היא מוגבלת. צמיחת הקבוצה הצריכה הוספת משאבים. לכן ערכנו פרויקט לאיחוד הדו"חות שלנו", כך אמר רו"ח עומרי עטר, חשב קבוצת דיפלומט.
רו"ח עטר מתכוון להטמעת מערכת איחוד הדו"חות של סאפ בדיפלומט, שנערכה על ידי אנשי נס (Ness). הפרויקט החל בינואר השנה וצפוי להסתיים בשבועות הקרובים. בסופו, המערכת צפויה לשרת עשרות משתמשים. היקף הפרויקט לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בענף העריכו אותו במאות אלפי שקלים.
רו"ח עטר תיאר את הפרויקט בכנס שערכו נס וסאפ ישראל, שבו הוצגו בפני עשרות מנהלי הכספים ומנמ"רים פתרונות Office Of The CFO (למשרד סמנכ"ל הכספים) של סאפ. האירוע התקיים היום (ג') במשרדי סאפ ברעננה.
קבוצת דיפלומט פועלת בחמש מדינות – ישראל, דרום אפריקה, גיאורגיה, ניו זילנד וקפריסין. יש לה יותר מ-100 מותגים, 60 אלף לקוחות, 2,500 עובדים ומחזור כספי שנתי של כשלושה מיליארד שקלים. המערכת לאיחוד דו"חות מהווה חלק מ- SAP S/4 HANA, היא מחוברת למקורות הנתונים מכל סוג ולה ממשקי משתמש עם יכולות ניתוח. הפתרון מדלג על שלב טעינת הנתונים מבחוץ, מקצר את לוח הזמנים לפרסום הדו"חות והופך אותם למדויקים יותר. הוא אף כולל נראות של כלל הנתונים ויכולות תכנון.
למה דווקא המערכת הזו?
"המערכת המוטמעת תספק לנו יכולת להתמקד בניתוח המידע עם ניתוח בחתכים שונים וצלילה מטה", אמר רו"ח עטר. "היא עונה לצורך בדיוק ונאותות, ופועלת לצמצום סיכונים ויצירת טעויות בהליך הדיווח. המערכת תיתן לנו יכולת להנפיק דו"חות מהר יותר, תוך חיסכון בזמן ובמשאבים. בעזרתה, נקבל תהליך מובנה ומתודי של העבודה, עם ריכוז כלל המידע במקום אחד ויכולות שליטה ובקרה של המטה – נושא שחשוב לנו בעת הליך הדיווח".
הדובר ציין כי "בחרנו במערכת בשל ההיכרות שלנו עם סביבת סאפ, שמוטמעת אצלנו מאז 2008. יש יתרונות למערכת הזו, שמבוססת על ענן, ואחד מהם הוא שהיא מאפשרת גם לאסוף נתונים ממערכות לא סאפ. זהו פתרון מעולה עבורנו לטובת הזנת מידע נוסף והכנסתו לדו"ח האחוד".
רו"ח עטר הוסיף כי "המערכת כוללת יכולת התממשקות למערכות נוספות, סאפ ואחרות, ויש לה ממשק ידידותי למשתמש, עם אפשרות ניתוח ובקרה מתקדמים על תהליך האיחוד – לטובת משתמשי המטה של הקבוצה. עוד ישנן אפשרויות הרחבה נוספת לכלים שעורכים דו"חות כספיים וניהוליים".
13/06/23 19:09
8.06% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פרויקט נימבוס להעברת המחשוב הממשלתי והציבורי בישראל לענן צובר תאוצה – בקרב משרדי הממשלה, החברות הביטחוניות וגופים נוספים. כחלק מפרויקט זה בחר משרד המשפטים ב-Commit למתן ייעוץ ובניית מתודולוגיית ההגירה שלו לענן, במסגרת פרויקט ייעוץ שמוערך ב-1.5 מיליון שקלים. במסגרת הפרויקט במשרד המשפטים תהיה Commit אמונה על תכנון שילובם של המערכות ושירותי המשרד, הן הפנימיים והן החיצוניים. מדובר באחד ממהלכי התכנון המורכבים ביותר של פרויקט נימבוס, בין היתר לאור העובדה שבתכנון יילקחו בחשבון מעל 200 עומסי עבודה (Workloads).
עוד במסגרת מכרז נימבוס, Commit זכתה בפרויקט להגירת סביבות בלתי מסווגות של רפאל לתשתיות AWS. הפרויקט נמצא בשלבים מתקדמים של יישום.
למה הגופים האלה ואחרים בחרו ב-Commit?
הבחירה של משרד המשפטים, רפאל וגופים נוספים ב-Commit התבססה על הניסיון רב השנים והתחומים של החברה בביצוע מהלכי הגירה ושילוב לענן – הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי. ניסיון זה הביא את החברה לפתח מודל ייחודי, שמתאים במיוחד לארגונים עם מערכות מורכבות. המודל, שנקרא Cloud Migration 7-Key Criteria Evaluation, משקלל פרמטרים חשובים לשילוב ולהגירת מערכות לענן. בניגוד למודלים אחרים, שלרוב לוקחים בחשבון רק את האתגר הטכנולוגי, המודל הייחודי שפיתחה Commit לוקח בחשבון פרמטרים חשובים נוספים, כגון מחיר, סקיילאביליות, Compliance ואבטחה, ומעניק לכל אחד מהם את המשקל הראוי לו, כך שבסופו של התהליך מקבל כל אחד מתהליכי העבודה ציון משוקלל.
במסגרת פרויקטים נוספים המהווים חלק מנימבוס, Commit אחראית על מיפוי מערכות לצורך הגירה לענן של רשות האכיפה והגבייה; ביצוע מיפוי מערכות נתיבי איילון לקראת מעבר לענן; והובלת פרויקטים נוספים במשרדי ממשלה מרכזיים.
בנוסף לאלה, מספקת החברה שירותי DBA ו-BI בטכנולוגיות שונות (SQL, Postgre, Oracle, Mongo וכדומה), וכן שירותי SLA למרבית המוסדות האקדמיים הציבוריים בישראל: האקדמית תל אביב-יפו, אורט ישראל, המכללה האקדמית גליל מערבי, המכללה האקדמית עמק יזרעאל, המכללה הטכנולוגית נוף הגליל, המכללה הטכנולוגית רופין, מכללת שנקר ועוד.
עוד פרויקטים
לפרויקטים שהוזכרו כאן יש להוסיף את הבחירה ב-Commit שביצע מרכז החישובים הבינאוניברסיטאי (מחב"א) – עמותה שמאגדת את כל אוניברסיטאות המחקר בישראל (למעט רייכמן) לצורך קבלת שירותים טכנולוגיים כגוף אחד, באופן יעיל וחסכוני. Commit נבחרה למאגר הספקים שיעניקו למוסדות מחב"א ייעוץ לארכיטקטורת ענן ויישום DevOps, שירותי פיתוח, ייעוץ ויישום לטכנולוגיות מתקדמות עבור חוקרים ושירותי בניית אסטרטגיית ענן. Commit היא החברה היחידה מבין המתמודדות במכרז שנבחרה לספק שירותים בכל הקטגוריות שהוצעו.
הפרויקטים האמורים מצטרפים לפרויקטים נוספים שמבצעת Commit עבור חברות וארגונים במגזר הציבורי והחברות המובילות בתעשיות הביטחוניות. כך, למשל, החברה ביצעה עם אלביט עבור רשות האוכלוסין וההגירה את שדרוג תשתיות התקשוב והעלאת המוגנות של מערכת ביקורת הגבולות, בפרויקט שהיקפו נאמד במיליוני שקלים.
Commit היא אחת מחברות שירותי הטכנולוגיה המובילות והוותיקות בישראל, והיא מגלגלת כמה מאות מיליוני שקלים בשנה. את 2022 סיימה החברה עם צמיחה של כ-35% בהכנסות וגידול משמעותי בכוח האדם, שמונה כ-650 עובדים, שכ-200 מהם מתמחים בשירותי הענן של AWS וגוגל קלאוד (GCP), שהן חברות שירותי הענן שנבחרו לשמש כספקיות בפרויקט נימבוס. הודות להתמחותה ולהתמקצעותה של Commit הן בעבודה עם שירותי AWS, שבזכותה היא זכתה בפרס AWS כשותף השנה במגזר הציבורי בישראל, והן בעבודה עם שירותי GCP – נמצאת Commit כבר כיום בשלבי עבודה מתקדמים לקראת מעבר לענן עם מספר רב של גופים ציבוריים גדולים בתחומי הממשל, הנגשת השירותים לציבור, הביטחון, התחבורה, הבריאות, החינוך ועוד.
עידן פיינגולד, מנכ"ל Commit, מסר: "אנחנו שמחים להוביל את מימושו של הרובד השלישי בפרויקט נימבוס, ולקדם עוד ועוד ארגונים ציבוריים וגופים ממשלתיים לעבר היעד האסטרטגי והחשוב של הגירה לענן. בזכות צוותי הענן והסייבר הגדולים והמנוסים של Commit, שכבר מתורגלים היטב בעבודה עם המגזרים הביטחוני והציבורי, פרויקט נימבוס מהווה עבורנו המשך ישיר וטבעי למאות פרויקטים דומים, גדולים וקטנים, שניהלנו בעבר".
13/06/23 12:44
6.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פיתוח חדש שיזמה עמותת אלו"ט יספק מענה לאוכלוסיה גדולה של אנשים על הרצף האוטיסטי. האפליקציה, ששמה 'ספיקטרום', היא לוח תקשורת דיגיטלי, שמאפשר תקשורת לאנשים על הרצף עם קושי ורבלי. 'ספיקטרום' נועדה להקל על ילדים ובוגרים עם אוטיזם בסיטואציות יומיומיות ולאפשר להם לתקשר עם הסביבה את הצרכים והרצונות שלהם בצורה פשוטה, קלה ונגישה עבורם. האפליקציה זמינה מכל מכשיר דיגיטלי – סמארטפון, אייפד וטאבלטים, במערכות הפעלה אפל (iOS) ואנדרואיד.
'ספיקטרום' מאפשרת לא.נשים על הרצף לתקשר עם הסובבים אותם באמצעות לוח תקשורת אישי ודינמי, בו יופיעו תמונות המייצגות רצונות, מחשבות וצרכים אישיים. המשתמשים שאינם ורבליים יוכלו להציג תמונה ולהשמיע קטעי קול שהוקלטו מראש לסביבה שלהם, ובכך לתקשר להם צורך, רצון או מסר שהם מעוניינים להעביר – לדוגמה תמונה של בן משפחה שהם רוצים בנוכחותו.
לתקשר לסביבה צורך או רצון באופן פשוט ומיידי
הגה את הרעיון והיה אמון על פיתוח האפליקציה. בוריס פוסטילניק, מנהל מערכות המידע של אלו"ט. צילום: יפעת פאר
הייחודיות של 'ספיקטרום' היא שהיא מאפשרת בנייה מאפס של לוח תקשורת מותאם אישית למשתמש – לדוגמה ניתן לצלם כוס מים, להקליט את צמד המילים 'אני צמא' (עם קול מוכר של הורה או מדריך), ובכך לאפשר לילדים ובוגרים לא ורבליים לתקשר לסביבה צורך או רצון באופן פשוט ומיידי.
"חלק מהילדים והבוגרים על רצף האוטיזם מתקשים לבטא את עצמם בדיבור, למרות רמת הבנה גבוהה שאינה תואמת את יכולת הדיבור. חוסר ההבנה מצד הסביבה וחוסר היכולת לתקשר יוצרים לעיתים קרובות מצבים קשים של תסכול, התפרצויות או התנתקות מהסביבה, שלא לדבר על הסבל שנגרם לשני הצדדים כשלא ניתן להבין מה רוצה ילד או מבוגר עם אוטיזם. זה בדיוק הצורך הקריטי שבאה לפתור האפליקציה", אמר בוריס פוסטילניק, מנהל מערכות המידע של אלו"ט, שהגה את הרעיון והיה אמון על פיתוח האפליקציה. יצויין כי עד היום הייתה אפליקציה דומה, בתשלום, שגם חייבה הפעלה על iPad של אפל, כאשר המשמעות הייתה חובה לשימוש במכשיר לא זול ועלויות תיקון ותחזוקה גבוהות יחסית. זו הסיבה שאלו"ט החליטה לפתח פתרון משלה, שיהיה חינמי, וניתן להטמעה על כל מכשיר דיגיטלי ועל כל סמארטפון, כך שאין צורך לרכוש שום ציוד מיוחד כדי להפעילו.
פוסטילניק הוסיף: "באלו"ט אנחנו תמיד שואפים לנצל את הקדמה הטכנולוגית לטובת שיפור חייהם של א.נשים על הרצף בישראל. הפיתוח של 'ספיקטרום' נולד מהשטח, מההבנה של הצורך הקריטי לאפשר לא.נשים על הרצף לוח תקשורת דיגיטלי בכל שלב ומקום בהם הם נמצאים, בנייד האישי שלהם".
האפליקציה זמינה כעת וניתן להוריד אותה בחינם מחנויות האפליקציות – למכשירי אנדרואיד ב-Google Play, ולמכשירי iOS ב-App Store.
13/06/23 15:11
6.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הרשת החברתית רדיט (Reddit) הודיעה על שינויים במדיניות ה-API (ר"ת Application Programming Interface) שלה ב-18 באפריל השנה. לפי המדיניות החדשה שהחברה מעוניינת לאמץ, היא תגבה 0.24 דולר מאפליקציות צד שלישי לכל 1,000 קריאות API.
עד כה הייתה מדיניות החברה לאפשר ממשק API פתוח, עבור שילוב של יישומי צד שלישי בו. אלא שכעת, המדיניות המתוכננת תשנה זאת, ועלולה לחבל בכך, לפחות לפי טענת המשתמשים.
הרדיטים החלו מתקוממים על המדיניות הזו קצת אחרי שהוכרזה, בטענה כי לא יהיו מסוגלים לנהל קהילות (סאברדיטס – Subreddits) רק באמצעות הבוטים ש-רדיט מספקת. הטענה הרווחת בקרב המוחים היא שהמדיניות החדשה המדוברת תרחיק את אפליקציות הצד השלישי מהם ותפגע בהן. כבר כעת השינוי המתגעש הביא לסגירה של אפליקציות פופולריות רבות, ביניהן נכללות למשל: Reddit is Fun (RIF), Sync for Reddit, Apollo ו-ReddPlanet.
אלא שמרות התגובה המתקוממת של המשתמשים, לעת עתה, נראה שהתלונות והזעם חוללו רק שינוי קטן במדיניות ממש ה-API החדשה ש-רדיט מתכננת. לפיכך אמש הגיע המאבק לשיאו עד כה, כשכ-8,000 קהילות הוחשכו במכוון כדי למחות על השינויים החדשים שהחברה מנהיגה.
האפליקציות החיצוניות עזרו לנהל את ה-סאברדיטס
עד היום, הפורומים אונליין של רדיט הציגו את עצמם תמיד כ"עמוד הראשון של האינטרנט" ומכיוון שממש ה-API של הרשת החברתית היה זמין באופן חופשי, הופיעו באתר מבחר עשיר של אפליקציות צד ג', שסייעו לניהול הפעילות בפלטפורמה. עם זאת, שינוי המדיניות, שיחל ב-1 ביולי, יגרום לכך שמחיר תחזוקת חלופה לאפליקציית רדיט הרשמית ירקיע שחקים.
לפני שבע שנים, Reddit הפכה את ה-API שלה לזמין לשימוש חיצוני. צדדים רבים הרוויחו מכך. מפתחים שאינם מרוצים מהפונקציונליות המוגבלת יחסית של האפליקציה הרגילה יכלו להמציא חלופה משלהם. כך צצו גרסאות הצד השלישי הפופולריות של רדיט, ביניהן למשל Sync או Apollo, שכאמור כבר משלמות את מחיר השינוי המתוכנן.
הסיבה שעומדת מאחורי השינוי שמתכננת רדיט היא שאפליקציות צד ג' אלו היו רווחיות ברובן, בזמן שרדיט עצמה – לא. הצניחה העולמית בהכנסות מפרסומות הורגשה בפלטפורמה גם היא, וכל אלו יחד יצרו לחברה בעיה, בעיקר לנוכח העובדה שמזה כמה חודשים שהיא מתכננת לצאת בהנפקה ראשונית לציבור בקרוב.
הקיצוצים שהחברה מנסה להחיל באו לידי ביטוי גם בבשורה משבוע שעבר כי החברה תפטר כ-5% מכוח העבודה שלה, שהם כ-90 עובדים.
על הפיטורים דיווח הוול סטריט ג'ורנל לראשונה, בתוך שהוא מציג ציטוט ממייל ששלח המנכ"ל, סטיב הופמן, לעובדי החברה. לפי הדיווח של הג'ורנל, הופמן בישר לעובדיו בהודעת הדוא"ל כי החברה גם תצמצם את הגיוסים שלה בהמשך השנה ותשכור רק את שירותיהם של כ-100 עובדים, במקום הצפי שפרסמה ובו דובר על תוכניות להעסקת 300 עובדים חדשים השנה.
13/06/23 16:20
6.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
איראן חשפה באחרונה אביזר מחשוב "קוונטי" חדשני, שהוצג על ידי אנשי צבאה בחגיגיות רבה. אבל למרבית המבוכה, במהרה הסתבר כי מדובר במוצר שכל אחד יכול לרכוש לעצמו אונליין ב-589 דולר באתר אמזון (Amazon).
המכשיר, שלפי מראהו הוא מעין מעבד, הוצג במקור באיראן כ"מוצר הראשון של אלגוריתם העיבוד הקוונטי" שפיתחה האוניברסיטה של חיל הים האיראני – Imam Khomeini Naval University of Noshah שמה. אלא שבפועל, כאמור, לא מדובר בהתפתחות מעניינת בתחום המחשוב הקוונטי, שעלולה אף לאיים עלינו הישראלים או על העולם כולו, אלא במכשיר זול הנגיש לכל מי שרוצה להתנסות בפיתוח מחשבים ושיכול לשמש חוקרים, סטודנטים וחובבים כאחד בדרכם, אבל לא בהגעה ליעד הנחשק של מחשוב-על מבריק ורב ביצועים. Last week, Iranian Rear Admiral Habibollah Sayyari announced Iran had built a breakthrough quantum processor that can detect surface vessels using quantum algorithms.
You too can get this "quantum processor" for the low price of $589 on Amazon! pic.twitter.com/1WOAM8MTRe
— Gabriel Noronha (@GLNoronha) June 8, 2023 המכשור שהאיראנים הציגו מיוצר על ידי חברת דיגילנט (Digilent) הפועלת בארה"ב, כששם המותג הוא ZedBoard, כפי שניתן לראות בבירור בתמונות שלו שהציגה איראן (המופיעה בציוץ הטוויטר שמצורף לכתבה). לפי אתר האינטרנט של דיגילנט, ללוח המדובר יש את כל מה שמפתח מתחיל צריך כדי לתרגל עבודה ראשונית באנדרואיד, לינוקס וחלונות (Windows). בדיווחים השונים בעולם התרשמו כי לא ניכר שהאביזר מגיע עם אף אחד מהקווביטים הקוונטיים המתקדמים המרכיבים מחשב-על.
קודם לגילוי שמדובר למעשה במכשור בסיסי ולא בפיתוח מקורי וגאוני של הרפובליקה האסלאמית פרסמו מספר סוכנויות חדשות באיראן, המקושרות לממשל, ידיעות אשר טענו כי המחשב הקוונטי המסוים המפותח כעת יעזור לאיראן לזהות הפרעות בימים באמצעות אלגוריתמים. האדמירל האיראני חביבאללה סיירי אף התגאה בלוח האם ה"קוונטי" במהלך טקס מיוחד שנערך לחשיפתו והרחיב ודיבר על פריצות הדרך האחרונות של איראן בעולם הטכנולוגיה הקוונטית.
אין זו הפעם הראשונה שבה איראן נתפסת בתרמית דומה אחרי שניסתה להציג טכנולוגיה לכאורה חדשנית. ב-2020, הצבא האיראני חשף מכשיר שלטענתו יכול לזהות קורונה ואיידס, אך אז התברר כי יש דימיון רב מדי בינו לבין מכשיר אחר, שנמכר בעבר כגלאי פצצות.
13/06/23 12:06
4.84% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ועדת הסחר הפדרלית האמריקנית, ה-FTC, הגישה אתמול (ב') צו מניעה ראשוני וצו מניעה זמני לבית המשפט בארה"ב, בכוונה לחסום את רכישת מפתחת המשחקים אקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard) על ידי מיקרוסופט (Microsoft) תמורת 68.7 מיליארד דולר, וזאת בשל חששות הגבלים עסקיים.
"יש צורך בצו מניעה ראשוני, כדי לשמור על הסטטוס קוו ולמנוע פגיעה זמנית בתחרות, עד להליכים המינהליים של ה-FTC, וכדי לקבוע אם הרכישה המוצעת מפרה את חוק ההגבלים העסקיים של ארה"ב", נכתב בהצהרת ה-FTC במסמך שהוגש לבית המשפט.
הרשות הוסיפה והבהירה כי "יש צורך בצו מניעה זמני כדי לשמור על המצב הקיים בזמן שבית המשפט יחליט אם להיעתר לצו המקדמי המבוקש".
ההחלטה לחסום את העסקה מגיעה כחודש לפני פקיעת הדד-ליין, שנקבע ל-18 ביולי, שבו אמורות הרשויות לבשר ל-מיקרוסופט אם תוכל להשלים את העסקה. במידה שענקית הטכנולוגיה לא תזכה באישור להשלמת העסקה, היא תצטרך לשלם ל-אקטיוויז'ן שלושה מיליארד דולר כפיצוי על הביטול.
לפי ה-FTC, הרכישה תאפשר למיקרוסופט לחנוק מתחרים, כשביניהם בולטת סוני (Sony), אשר עומדת מאחורי קונסולת הגיימינג פלייסטיישן. החשש הוא שמיקרוסופט תהפוך כותרי דגל של אקטיוויז'ן – כמו Overwatch ו-Call of Duty – לבלעדיים בקונסולות המשחקים שלה, ה-Xbox. לא עזרו הבטחותיהם של החברה ושל פיל ספנסר, ראש תחום Xbox במיקרוסופט, שאמר בספטמבר אשתקד, בניסיון להרגיע את המתחרה של החברה סוני, ש-"Call of Duty יישאר בפלייסטיישן".
"על ידי שליטה בתוכן של אקטיוויז'ן, למיקרוסופט תהיה את היכולת והתמריץ למנוע או לבטל תוכן של אקטיוויז'ן באופן שמפחית באופן מהותי את התחרות, כולל תחרות על איכות המוצר, המחיר והשירות", ציינה ה-FTC בהגשת הבקשה לצו המניעה.
משחק המריבה המרכזי בעסקה. כותר הגיימינג המצליח. Call of Duty. צילום: BigStock
הרגולוטורים מתפתלים ומיקרוסופט מודה על ההזדמנות להציג את טיעוניה
נזכיר כי עסקת הגיימינג העצומה נמצאת מזה חודשים רבים בבירורים רגולטוריים בארה"ב וכן באירופה, והיא נאסרה כליל על ידי רשות התחרות והשווקים של בריטניה, ה-CMA.
באמצע מאי האחרון נודע כי לאחר חקירה מעמיקה וארוכה, הנציבות האירופית אישרה את עסקת הרכישה ומיקרוסופט מצידה התחייבה לכמה מגבלות, שיאפשרו לתושבי האיחוד האירופי להשתמש בכל פלטפורמת ענן לצורך הזרמת המשחקים.
הצווים שה-FTC ביקשה בארה"ב כעת מגיעים במקביל להליך ערעורה של מיקרוסופט על החלטת הרגולטורים בבריטניה לחסום את הרכישה המוצעת שלה. התזמון שלהם, ממש לפני סוף פרק הזמן שהוקצה להשלמת העסקה, מעיד על כך שה-FTC מודאגת מתסריט שבמסגרתו מיקרוסופט תשלים את הרכישה שלה, ללא קשר לחסימתה בבריטניה. האישור שנתנו הרגולטורים האירופיים לעסקה בחודש שעבר יכול לאפשר למיקרוסופט, טכנית, לסגור את העסקה ללא בריטניה, וצווי המניעה נועדו כדי לחבל במהלך שכזה.
Today’s action by the FTC to file suit in our Activision case in federal court should accelerate the decision-making process. This benefits everyone. We always prefer constructive and amicable paths with governments but have confidence in our case and look forward to presenting…
— Brad Smith (@BradSmi) June 12, 2023 בראד סמית', יו"ר ונשיא מיקרוסופט, צייץ בטוויטר תגובה חיובית לכאורה להתרחשות האחרונה, וכתב: "הפעולה של ה-FTC היום להגיש תביעה בתיק אקטיוויז'ן שלנו לבית המשפט הפדרלי אמורה להאיץ את תהליך קבלת ההחלטות. זה מועיל לכולם. אנחנו תמיד מעדיפים מסלולים בונים וידידותיים עם ממשלות, אבל יש לנו אמון במקרה שלנו ואנו מצפים להציג אותו".
13/06/23 13:02
4.84% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם: קורל ארואתי.
תפקיד: סמנכ"לית הצלחת לקוח (Customer Success Manager) בחברת V-CHECK.
ותק בתפקיד: כשבעה חודשים.
השכלה ושירות צבאי: תואר ראשון מאוניברסיטת בר אילן בתחום משאבי אנוש. שירות צבאי מלא ביחידת בתי הדין הצבאיים.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? התחום הטכנולוגי תמיד ריתק וסיקרן אותי. בן זוגי מתכנת וגם אני, וגם הסובבים אותי עושים כיום שימוש תדיר בטכנולוגיה, ובפרט בתחום הפיננסי. אני מגיעה ממשפחה של רואי חשבון ואנשי כספים, כך שתמיד היה סביבי שיח בתחום הפיננסי. עוד בתיכון בערה בי התשוקה ללמוד ולחקור על עולם התשלומים. למדתי כלכלה ולאחר השירות הצבאי גם עבדתי בבתי השקעות.
חיפשתי מקום שבו אוכל לשלב בין שני התחומים הללו ותחום הפינטק הוא השילוב המושלם עבורי. כך מצאתי את עצמי ב-V-CHECK, שהיא חברת פינטק שמשלבת את התחום הטכנולוגי עם התחום הפיננסי בעולם התשלומים הדיגיטליים.
עם תחילת עבודתי ב-V-CHECK, נוכחתי לגלות עד כמה עולם התשלומים הדיגיטליים הוא תחום המתפתח בקצב מהיר וראיתי מקרוב כיצד V-CHECK משתלבת בתחום מרתק זה ומשמשת כאמצעי תשלום דיגיטלי וחדשני עבור לקוחות ובעלי עסקים רבים.
CHECK-V למעשה נתנה לי את כרטיס הכניסה לעולם הפינטק. התפקיד שלי, שעוסק בעיקרו בגיוס לקוחות ומתן שירות, מאוד מאתגר ומעניין, כולל העבודה מול מערכות מתקדמות בשוק והיכולת להשפיע על המוצר של החברה, כך שבכל פעם מחדש אני נפעמת מהקדמה הטכנולוגית ומהצורך והצמא הברור שיש היום בשוק הפרטי והעסקי להעמדת פתרונות טכנולוגיים ובפרט בתחום התשלומים הדיגיטליים.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? ממש לא. יש לא מעט נשים בתעשייה שאני רואה בהן כמודל להשראה. ניתן לראות היום לא מעט נשים שזוכות לנהל, להוביל ולהנהיג מעצמות גדולות בתחום הטכנולוגיה בכלל ובתחומי הפינטק בפרט, ללא כל אפליה. זכיתי לעבוד תחת נשים ששימשו בתפקידי מפתח וניהול בחברות ענק. ישנן לא מעט נשים בעולמות הטכנולוגיים שאני עוקבת אחריהן בלינקדאין ושואבת מהן השראה בכל פעם מחדש.
לדעתי, בעולמנו היום, נשים יכולות ומסוגלות לעסוק בכל מקצוע אשר יבחרו, בדיוק כמו גברים. אני לא חושבת שיש איזושהי אפליה, ולהפך, יש רצון לעודד נשים להתפתח ולהוביל חברות גדולות במשק הישראלי. כמובן שתמיד יש מקום לשיפור, אבל נדמה שהמגמה ברורה וכולי תקווה ששילוב של נשים בתחום הטכנולוגי בכלל והפינטק בפרט, רק יתרחב ויתעצם.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? לא. להיפך, בכל מקום אליו הגעתי תמיד קיבלו אותי בצורה יפה ומכבדת. מעולם לא הרגשתי שאני נחותה בצורה כלשהי או צריכה להוכיח את עצמי יותר מעובד כזה או אחר.