זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
15/01/24 15:35
12.66% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שירות הביטחון הכללי חשף באחרונה רשת גיוס והפעלה של אזרחים ישראלים על ידי גורמי ביטחון איראנים – לטובת ביצוע משימות בישראל. היום (ב') הוסיף השירות פרטים על ניסיונות הריגול: מדובר במשימות לצילום כתובות מגורים של אנשי מערכת הביטחון ושל גורמים שמופיעים בתקשורת בקביעות, ואשר מתבטאים נגד איראן בפרסומים גלויים. הפעילות בוצעה באמצעות קבוצות בפייסבוק, באינטסגרם ובטלגרם.
"כידוע", נמסר, "גופי הביטחון האיראנים עושים בתקופה האחרונה שימוש ציני ומניפולטיבי בפלטפורמות ברשת ומקדמים פעילות מול משפחות חטופים. הם יוזמים התקהלויות ליד בתי המשפחות, שולחים זרי פרחים וכן מסרים לבתיהם. הפעילויות הללו נעשות בסיוע פלטפורמות פיקטיביות ברשת".
במסגרת המחאות למען החזרת החטופים, גורמי הביטחון האיראניים מקדמים באמצעות אחת הקבוצות ביצוע פעילות אקטיבית, של תליית שלטים (שנוסחו על ידם), צילום מפגינים, מילוי "סקרים" ועוד. לטובת מילוי ה-"סקרים", מופנים האנשים לקישורים למילוי טפסי פרטים אישיים ופירוט כישוריהם. כך האיראנים אוספים מידע רב אודות אזרחים ישראלים ומפעילים אותם בשיטוי (מבלי שהם מודעים לכך) – לטובת ביצוע משימות ביטחוניות.
הפלטפורמות הפיקטיביות נחשפו במסגרת יכולות של השב"כ לניטור המרחב הרשתי, כמו גם הודות לערנות המוגברת של אזרחים במדינה לאתרי פייק ולפלטפורמות עוינות.
"דמעות המלחמה"? דמעות מזויפות
השירות איתר כמה פלטפורמות שבהן פעלו ופועלים גורמי הביטחון האיראניים: האחת היא הקבוצה "דמעות המלחמה". זו מקדמת תכני ליבוי והקצנה, ופועלת לגיוס ישראלים בשיטוי לביצוע משימות סביב נושא החטופים. חבריה לוכדים את קורבנותיהם על ידי פרסום "הצעות עבודה" מטעם הקבוצה בה ובאתרי וקבוצות חיפוש עבודות מזדמנות. בין הפרופילים הפיקטיביים שפונים לישראלים מטעם קבוצה זו: "דבורה", "נועה" ו-"תמיר" – פרופילים פיקטיביים שאזרחים ישראלים ערניים ברשת כבר חשדו בהם ואף פרסמו אזהרות לגביהם.
אחת הקבוצות שהפעילו האיראנים. צילום: תקשורת שב"כ
עוד נחשף ערוץ בשם ״BringHomeNow״ (בלי המילה Them, כלומר – Bring Them Home Now, שהוא הכיתוב של מטה משפחות החטופים). הערוץ מטמיע את עצמו בפעילות אותנטית ברשת תחת שמות והאשטאגים דומים. מטרתו העיקרית היא איסוף פרטי ישראלים, באמצעות הפנייה לטופס "התנדבות" ומילוי פרטים אישיים.
ערוץ נוסף, כאן +, מתחזה לחברה שעוסקת במחקר וסקרים, תוך שימוש כמעט זהה במאפיינים הגרפיים של כאן 11. מטרת הקבוצה המפעילה אותו היא עריכת פישינג של פרטי הישראלים הפונים ומשיבים לסקרים אלה.
"אגרוף", "חסרות אונים" ו-"hasrotonim" – חשבונות אלה מופיעים ברשת בגלוי כחשבונות שבסיסם באיראן. "ישראל השנייה" ו-"הנוקמים" הם חשבונות נוספים שדווחו כמזויפים ועוינים, והחשודים כאיראניים. חמישה חשבונות אלה מתחזים לתנועות מצדדים פוליטיים שונים, במטרה ללבות את השיח הפוליטי ולהעמיק את השסע בישראל.
בהודעת השב"כ נמסר כי "שירות הביטחון הכללי, בשיתוף גופי הביטחון הנוספים, מבצע מהלכים אקטיביים לניטור וסיכול כל פעילות המסכנת את ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה, במטרה להביא לחשיפה ופגיעה במאמצי האיראנים לממש פעילות טרור בתחומי ישראל".
15/01/24 12:48
8.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
באחרונה החלה יו-טיוב גל חדש של האטת האתר שלה כאשר המשתמשים עושים שימוש בחוסמי מודעות. הדרך היחידה לשפר את ההאטה היא ביטול חוסמי הפרסומות או שדרוג לפרימיום.
על רקע העלאת התדירות של המודעות בפלטפורמת הווידיאו והתארכותן במהלך השנים האחרונות החלו משתמשים רבים "להילחם" בהן באמצעות התקנת חוסם מודעות.
לפי יו-טיוב, שיטה זו של הימנעות מפרסומות נחשבת כהפרה של תנאי השירות. כמובן, פרסומות טרום-וידיאו מהוות מקור הכנסה עצום עבור החברה, והדרך היחידה להימנע מהן ללא שימוש באפליקציה של צד שלישי היא לשלם ישירות ליו-טיוב עבור מנוי פרימיום.
יו-טיוב השתמשה בכמה שיטות כדי להרתיע את השימוש בחוסמי פרסומות. הראשונה הייתה עם הודעה קופצת שקוראת: "חוסמי מודעות מפירים את תנאי השירות של יו-טיוב". לאחר מכן ההודעה מציעה למשתמש לכבות את חוסם המודעות, כשהוא אינו רשאי להמשיך לצפות מבלי לעשות זאת.
השיטה השנייה היא שיטה שמתחילה להתגלגל כעת ליותר משתמשים – האטת האתר כולו כאשר נעשה שימוש בחוסם פרסומות, ותיאור השימוש בו כ"צפייה לא אופטימלית".
על פי פוסט ב-Reddit, משתמשים מרובים ציינו שיו-טיוב הפך, לכאורה פתאום, להיות מקוטע, איטי ולא מגיב. מהר מאוד התגלה כי השבתת כל חוסם פרסומות שבו נעשה שימוש מחזירה את האתר "לחיים" באופן מיידי.
15/01/24 17:48
8.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
Pixel Launcher, המשגר שנמצא בלב התפעול של הסמארטפונים מבית גוגל, מציע, כמו הרבה משגרים אחרים, מערכת חיפוש, שמשלבת חיפושים פנימיים עם חיצוניים. זה אומר שהחיפוש יכול להעלות, לצד קבצים, אנשי קשר ואפליקציות שהם חלק מהתוכן ששמור בטלפון עצמו, גם תוכן מהרשת – ושלא במפתיע, בטלפוני הפיקסל מדובר בתוכן ממנוע החיפוש של גוגל עצמה.
אולם, טיפסטר (נותן טיפים) שחיטט בקרביים של מהדורת הבטה של העדכון הבא של הטלפונים, Android 14 QPR 2 Beta 3, חשף שיכול להיות שגוגל עומדת להיכנע ללחצים הציבוריים, הרגולטוריים והמשפטיים, ולאפשר למשתמשים להגדיר בעצמם את מנוע החיפוש שבו הם ישתמשו לטובת החיפושים באינטרנט גם במשגר שלה עצמה, בטלפונים שהיא מפתחת ומוכרת.
"ביחרו את האפליקציה שבה תשתמשו כדי לחפש ברשת. זה ישפיע על החיפוש ועל התוכן שיוצגו בעמוד הבית שלכם", נכתב בהגדרה של מנוע החיפוש, כפי שמופיעה באותה מהדורת בטה. כמו כן, החברה מספקת שם קישור לדף שמספק מידע על האפשרות לבחירת מנוע חיפוש באופן עצמאי.
החדשות האלה מעניינות על רקע העובדה שהמונופול של גוגל בשוק מנועי החיפוש, בחירת ברירת המחדל במנוע החיפוש שלה בסמארטפוני אנדרואיד, וגם ההסכמים שהיא הגיעה אליהם עם יצרניות דוגמת אפל נמצאים בליבת התביעה שמנהלים נגדה משרד המשפטים האמריקני והתובעים הכלליים של שמונה מדינות בארצות הברית.
דפדפן הכרום של החברה לשולחן העבודה כבר מאפשר לכל משתמש לקבוע לבד, די בקלות, את מנוע החיפוש שבו הוא משתמש. כנראה שגוגל מכינה את הקרקע לעתיד לבוא גם באנדרואיד, ובמכשירי הפיקסל שלה עצמה תחילה – אם כי אי אפשר לדעת מתי זה יקרה.
15/01/24 11:49
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פדקס (FedEx), ענקית השילוחים הבינלאומיים, הודיעה אתמול על כניסתה למגרש המשחקים הסוער של המסחר האלקטרוני. החברה הכריזה על השקת fdx – פלטפורמת סחר אונליין אחודה, מלאה ומונעת נתונים ראשונה מסוגה, שאם תצליח צפויה לטלטל את התעשייה כולה, ובעיקר להציב בפני אמזון, תחרות לא פשוטה. השירות שהשיקה פדקס כעת הוא למעשה המשך אבולוציוני ליכולותיה של ShopRunner, חנות מסחר אלקטרוני שהענקית רכשה ב-2020. מה שאמור להבדיל את השירות החדש של פדקס מזה של מתחרותיה, הוא שפלטפורמת fdx שלה ממנפת הן את הרשת הפיזית הנרחבת של חברת הענק שמאחוריה והן את המומחיות הלוגיסטית העמוקה שלה, כדי לנסות להציע ללקוחות חוויה מלאה מקצה לקצה, החל מההיצע של הסחורה המגוונת והרלוונטית לצרכן המסוים, המשך כמובן בשילוח שלה, וכלה ביכולות ניהול החזרות של סחורה, אם ולכשיצוצו כאלו. לפי פדקס, השירות מתבסס על נתונים ותובנות שנאספים מהתנועה היומית של 15 מיליון חבילות שהחברה משנעת מקצוות העולם השונים. המיזם השאפתני מתיימר, מבלי להסתיר זאת, לספק בעיקר אתגר ישיר למלכת האיקומרס אמזון, משום שהוא מציע לעסקים בכל הגדלים פתרון מסחר אלקטרוני מקיף, והכל תחת קורת גג אחת.
ראג' סוברמניאם, נשיא ומנכ"ל פדקס, הכריז על החידוש הדרמטי באירוע National Retail Federation's Big Show, בו הצהיר: "פדקס הופכת לעסק בהובלה דיגיטלית". סוברמניאם המשיך ואמר כי "באמצעות fdx, נשפר את מערכות היחסים ארוכות השנים שלנו עם סוחרים בכל הגדלים, כדי לעזור להם לייעל ולהגדיל את העסקים שלהם באמצעות בינה דיגיטלית".
האם יש לפדקס סיכוי להתחרות בה בהצלחה? אמזון. צילום: BigStock
היומרה: שירות חדשני יותר מהשוק של אמזון
לפי פרשנים במדיה העולמית, המהלך של פדקס אכן מהווה איום ברור על אמזון, שהיא כיום השולטת הבלתי מעורערת בתחום המסחר האלקטרוני בכל רחבי הגלובוס. החוזקה ש-fdx של פדקס מתיימר להציע על פני אמזון היא שהוא אמור להיות שירות חדשני יותר, המבוסס על כלים דיגיטליים חדישים.
החברה הרחיבה על מספר תכונות מפתח של fdx, שמתחרות ישירות עם מה ש-אמזון מספקת ללקוחות, וכן הדגישה חוזקות תאוריתיות על פני המתחרה העוצמתית שלה מסיאטל, כמו למשל אספקת נתוני ניהול שרשרת האספקה ותובנות על השפעת משאבים אלו על פליטות הפחמן.
בנוסף סיפרה החברה גם על יכולות דומות לאלו שקיימות אצל המתחרה הגדולה שלה – פלטפורמה עוצמתית לקניות אונליין, שמציידת את הסוחרים בתאריכי אספקה משוערים כבר במהלך תהליך הקנייה ואת הצרכנים בחוויה מותאמת אישית לאחר הרכישה. החברה מאמינה שבזכות ניסיונה, קשריה ונפח הפעילות הקיימת שלה, יחד עם ההישענות על פיצ'רים מודרניים ודאטה ענק, היא תהפוך למתחרה רצינית שמתייצבת מול אמזון ושביכולתה לאיים על ההגמוניה שלה.
השקת הפלטפורמה המלאה מתוכננת לסתיו 2024, אך תצוגה מקדימה פרטית זמינה לעסקים המעוניינים להצטרף לשירות כבר כעת, וניתן להירשם אליה בכתובת קיימת שסיפקה החברה בהודעתה.
15/01/24 12:10
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט ממשיכה להפתיע בחידושים שהיא מטמיעה לאחרונה באפליקציית "פנקס הרשימות" (Notepad) הוותיקה שלה, והחידוש הבא בתור הוא שילוב של סייען בינה מלאכותית.
אולי זה בגלל ההחלטה שלה לשלוח לגמלאות את ה-"כתבן", אפליקציית עיבוד התמלילים הוותיקה ששולבה באופן מובנה במערכת, כמו פנקס הרשימות, מאז תחילת ימי Windows, אבל כנראה שבמיקרוסופט חושבים שאנשים יתחילו להשתמש יותר בפנקס הרשימות גם כאפליקציה לכתיבה מהירה של טקסטים.
אז אחרי שהוסיפה את היכולת לספור מילים, אפשרויות הגדרה רבות יותר שקשורות לכתיבת הטקסטים ועוד לאורך השנה האחרונה, היא מתכננת לשלב בה גם כלי עזר בשם Cowriter, שיעזור לכותבי הטקסטים, וכנראה גם לקוראים, במגוון אפשרויות.
הסייען יעזור לקצר את הטקסט בכרטיסייה הפעילה, להאריך אותו ואף לשכתב אותו באופן מלא. בנוסף הוא יאפשר לבחור לשנות את טון הכתיבה מתוך כמה אפשרויות, ואפילו לשנות את הפורמט.
לא ברור מתי התכונה החדשה הזו תשולב בפועל באפליקציה, אבל בוחני הבטא במסלול Windows Insider אמורים לקבל את הגירסה החדשה בקרוב.
15/01/24 16:27
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המלחמה שהחלה ב-7 באוקטובר אילצה ארגונים, ובפרט חברות גדולות, לעבור לפרסום ולשיווק "שקטים" יותר. אם אתם זוכרים, בשבוע-שבועיים הראשונים של המלחמה לא היו בטלוויזיה פרסומות כלל, ובשבועות הבאים הן הותאמו למצב: פרסומות שמביעות תמיכה בתושבי הדרום ובכוחות הביטחון, ארגונים שמציעים תרומה למפונים ולחיילים, כמו גם הטבות עבורם, ועוד. רק בשבועות האחרונים חזרו הפרסומות להיות פחות או יותר כפי שהיו לפני ה-7 באוקטובר.
המלחמה הצריכה ארגונים לשנות את כלל האסטרטגיה השיווקית שלהם. מומחים ואנשי מקצוע רלוונטיים מארגונים גדולים דיברו על כך בוובינר שיווק בעת מלחמה של אנשים ומחשבים, שנערך לפני ימים אחדים. את המפגש הווירטואלי הנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים, ופתחה אותו נטלי גבאי, סמנכ"לית השיווק והאירועים של הקבוצה.
הדיווח שפורסם אתמול (א') התמקד בדבריהם של סמנכ"לי השיווק של בנק הפועלים ורד האט ישראל. היום הדיווח מתמקד בבזק בינלאומי.
קובי מזרחי הוא סמנכ"ל השיווק של בזק בינלאומי, שלפני זמן מה הפכה מספקית של שירותי אינטרנט ושיחות בינלאומיות גם לחברה שמציעה פתרונות IT והגנת סייבר. הוא אמר בוובינר כי "עם תחילת המלחמה, היה לי ברור שהאסטרטגיה השיווקית שלנו צריכה להשתנות – עצירת פרסומים, הגברה של החשיפה ויצירת קשר עם הלקוחות באופן אינטנסיבי יותר. שינינו אותה לכיוון הדגשה של הפן האנושי של החברה, על פי הסלוגן שלה – מחברים טכנולוגיה לאנשים. בנוסף, הדגשנו את התרומה לקהילה שהחברה ביצעה ואת השמירה על הפעילות העסקית".
"בחודש נובמבר התחלנו לשלב פעילות קהילה, לצד פרסום שיווקי שמותאם למצב, והתחלנו לקיים אירועים וירטואליים בשיתוף עסקים מעוטף עזה", הוסיף מזרחי. "כל משתתף קיבל שובר לרכישת אלבום מקיבוץ בארי. בחודש שעבר, דצמבר, חזרנו לשיווק עסקי מלא, תוך המשך תרומה לקהילה וגילוי רגישות למצב. אנחנו עם היד על הדופק לראות איך השוק מגיב, כדי לראות שאנחנו במסלול הנכון".
"לשמור על קו אחיד לאורך זמן"
"הקפדנו לשמור על קו אחיד לאורך זמן, ולהתאים את השפה השיווקית לצרכי הלקוחות ולמצב", אמר. "שילבנו את דגל ישראל בפרסומים, באופן מתון, יצרנו סלוגנים מאחדים, הדגשנו את פעילות הסייבר והטיפול באירועי סייבר שאנחנו מציעים, ויזמנו פעילויות התרמה והתנדבות בקרב העובדים".
"כמו כן", הוסיף מזרחי, "פרסמנו את התמיכה שהצענו ללקוחות שלנו בעוטף עזה ובצפון, בדמות עצירת חיובים. בנוסף, פרסמנו, יחד עם חברות אחרות, סדרת כתבות על מנהלים בכירים במילואים והאתגרים שהם מתמודדים איתם, ותמכנו בבית החולים שניידר".
מזרחי הציע כמה טיפים למנהלי השיווק, לפעולה בעת מלחמה: "לעשות מיפוי מקדים של המותג והערכת החוזק של החברה; להגיב מהר וליזום תמיד – יש לזה חשיבות רבה מאוד, כי מי שעומד במקום למעשה הולך אחורה; ליצור שפה שיווקית מעודכנת, שמותאמת לרוח התקופה, למצב במדינה ולקהל היעד; לקבוע אסטרטגיה שיווקית לפי שלבים, עם מעבר דינמי ביניהם; לבחור את הפלטפורמות המתאימות לחשיפה בדיגיטל, לעשות אנליטיקה ולעקוב צמוד אחרי הנתונים; להשתמש בשפה מתאימה הן בשיווק ללקוחות (B2C) והן בשיווק לארגונים (B2B); לעשות A/B Testing טסטינג; לחשוב מחוץ לקופסה ולא לעשות את מה שכולם עושים; להסתנכרן מול ממשקים פנימיים בארגון – משאבי אנוש, ארגון ה-IT וכדומה; ולוודא שכל החברה מחוברת לאסטרטגיה ושכולם עובדים ביחד".
15/01/24 16:45
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"תחום אבטחת הסייבר התעשייתי הוא מורכב ודורש להגן על סביבות שונות. מפעלים חכמים, תשתיות קריטיות וחברות ייצור, חשמל, נפט וגז ברחבי העולם נמצאים בעיצומו של תהליך דיגיטציה של התשתית שלהם. מנגד, איומי הסייבר הופכים לדאגה מרכזית עבור ארגונים. ככל שה-IT ו-OT הופכים מחוברים יותר, נדרש לפשט ולהגמיש את הסביבות שלהם, לטובת העלאת הרמה באבטחת הסייבר התעשייתי", כך אמר קיריל גלפנד, ארכיטקט פתרונות אזורי בטרנד מיקרו.
גלפנד דיבר בכנס ICS CyberSec 2024 של אנשים ומחשבים, שנערך לפני ימים אחדים באולם האירועים לאגו בראשון לציון, בהשתתפות מאות מומחים בתחום. את האירוע פתח יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים, והנחה אותו דניאל ארנרייך, יועץ אבטחת סייבר לתשתיות קריטיות.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
לדברי גלפנד, "89% מחברות הייצור, החשמל, הנפט והגז חוו הפרעה באספקה עקב מתקפת סייבר. הנזק הממוצע, לפי מחקר שערכנו, עמד על 2.8 מיליון דולר לאירוע. יותר ממחצית מהארגונים, 56% מהם, חוו שיבוש שארך יותר מארבעה ימים. בנוסף, לארגונים רבים נגרמה הפרעה בפעילות של מערכות ICS/OT יותר מפעם בחודשיים, כאשר מתקפות סייבר היו הסיבה נפוצה לכך".
"50% מהארגונים לא נקטו פעולות שיפור – גם אחרי אירוע סייבר"
הוא הוסיף כי "רק כ-40% מהארגונים בדקו באופן קבוע והתאימו את עצמם לסיכונים בעולמות ה-IT או ה-OT. הסיבה הנפוצה ביותר לשיפור יכולות האבטחה בסביבת ICS/OT היא למנוע הישנות של אירועי סייבר, אולם מחצית מהארגונים לא נקטו פעולות מספיקות כדי להשתפר לאחר אירוע הסייבר".
"גם ההאקרים הבינו מהר מאוד מה הערך של פגיעות במערכות ICS: הפסקה של תהליכי ייצור, פגיעה פיזית בציוד, פגיעה במוניטין, נזק כלכלי, אובדן של קניין רוחני, ואפילו פגיעה בחיים ובבריאות של אנשים", ציין גלפנד.
"זיהוי מתקפות בעולם ה-IT טוב בהרבה מזה שבעולם ה-OT"
גלפנד הסביר כי "בצד ה-OT ארגונים נאבקים על מנת להבין מה קורה. ארגונים שפעילותם הופרעה על ידי מתקפות סייבר זיהו את האירועים הן ב-IT והן ב-OT שלהם. אולם, הזיהוי של המתקפה בעולם ה-IT טוב בהרבה מזה שבעולם ה-OT. יש בעיה ביכולת להבין מה קורה: הפער בין הבנת האירוע בעולם ה-OT גדול יותר מאשר ב-IT".
"לכן", אמר, "ארגונים נדרשים להקים מערכת שתוכל להבין מה קרה בסביבת ה-ICS/OT שלהם ולנתח את הגורם לאירוע. כמו כן, הם צריכים לצפות תרחישי תקיפה בסביבת ICS/OT, וליישם בקרות אבטחה מתאימות בנכסים וברשתות ICS/OT".
הוא ציין כי "לסביבת ICS/OT יש מגבלות שונות מאלה שיש ל-IT, ולכן לא ניתן לאמץ את אותם שיטות ודפוסי הגנה. עוד נדרש מארגונים לתכנן את אסטרטגיית אבטחת הסייבר שלהם, תוך התייחסות לעולמות הענן והדור החמישי. זאת, כדי שיוכלו להקים מערך אבטחת סייבר שיכול להתמודד בסביבות מעורבות של טכנולוגיות חדשות, וכן לנהל אותן בצורה משולבת".
גלפנד סיים באומרו כי "אנחנו מסייעים לארגונים להעלות את רמות ההגנה שלהם בשני העולמות – IT ו-OT. אנחנו עוזרים להם להתמודד מול השינויים בסביבות מורכבות אלה, על ידי התאמה בין האיום למענה. ארגונים תעשייתיים חייבים להצטייד בפתרונות טכנולוגיים מתאימים, ואנחנו מסייעים להם לפשט את סביבות ה-IT וה-OT שלהם לטובת הגנה מוצלחת".
15/01/24 08:47
5.06% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחרונה התארח במאורת הנמר זיו רונן, מנהל יחידת החדשנות במרכז רפואי צפון (פוריה). בפגישתנו הנעימה סיפר לי רונן על מגמות והתפתחויות בשירותי הרפואה במרכז הרפואי, על מגמת החדשנות הרפואית ועל שיתופי הפעולה שקורמים עור וגידים.
יחידת החדשנות של המרכז הרפואי מהווה מרכיב מרכזי במערך המחקר והאקדמיה. השילוב של יזמות יחד עם פיתוח המחקר ותוכניות ההכשרה של דור העתיד של אנשי הרפואה מהווה מודל מוצלח, שיוכל לסייע בקידום איכות הרפואה בצפון ומהווה אבן שואבת למצוינות וקליטת סגל רפואי מהשורה הראשונה.
בפתח דבריו סיפר רונן על מרכז השיקום החדש על שם הלמסלי: "היום מרכז השיקום הצפוני ביותר הוא ברעננה, זה אומר שנפגעי המלחמה, פצועים מתאונות, נכים, ילדים, משתקמים וכל מי שצריך טיפול מכל סוג – צריך להגיע למרכז הארץ. מרכז השיקום, שיחל לפעול השנה, הולך לשנות את התמונה- לא מדובר רק במיקום הצפוני שלו, אלא במערך חדשני ומקיף שיהיה לרשות המטופלים – החל מהתפיסה הטיפולית של המבנה שהמטופל במרכז, חדרי אשפוז וטיפולים הנמצאים באותה קומה, בעלי מקצוע שיש ביניהם קשר וזיקה מקצועית שעובדים יחד בחדרי הטיפולים, שילוב טכנולוגיות מתקדמות, ציוד רפואי חדיש ועוד". לדבריו, מדובר באימפקט אזורי, שיש לו השפעות כלכליות חיוביות, כולל היקף העסקה ישיר של כ-550 משרות, מעגל עקיף של נותני שירותים נוספים ועוד.
"המרכז הרפואי הגדיר בחזונו הבאה של בשורה רפואית לצפון", הוסיף רונן, "וזה אתגר משמעותי. אנחנו מתמודדים עם מחסור גדול ברופאים ובעלי מקצועות הבריאות גם ברמה הלאומית וגם באזור הצפון, לצד מחסור כרוני במשאבים. אבל יש כאן חזון שמובל על ידי הנהלת המרכז הרפואי, הנחושה לצמצם פערים בין המרכז לפריפריה ולייצר שירותי בריאות באיכות הגבוהה ביותר לתושבי הצפון. הקמת יחידת החדשנות מאפשרת לנו להוביל תהליכי יזמות, למנף טכנולוגיות, להניע מחקרים חדשים וליצור סוגים שונים של שיתופי פעולה עם האקדמיה והתעשייה".
"ההקמה של יחידת החדשנות היא השלב הראשון באסטרטגיה שלנו לגשר על פערי הרפואה בצפון" ציין רונן, "כאשר אנחנו עובדים בשני אפיקים; האפיק הראשון – תהליכי יזמות מבפנים, שבהם אנחנו מעודדים את הצוות הרפואי לתהליך יצירה משלב הרעיון ועד שלב המוצר. כרגע יש לנו 20 מיזמים חדשניים שכבר 'מתבשלים' בשלבים שונים. האפיק השני – חשיפה של הפעילות שלנו לתעשייה. אנחנו מתמקדים במרכזי המצוינות שלנו ובמקומות שבהם אנחנו ייחודיים, ואותם אנו ממנפים. התהליכים אצלנו מהירים, אפקטיביים ואטרקטיביים לכל חברה, קטנה כגדולה, שעוסקת במחקר ופיתוח. אנחנו כאן על מנת להיות פלטפורמה עבורן".
למה זה כל כך חשוב לך?
"לא ידעתי שאמצא את עצמי בתחום הזה. הייתי שנים רבות בשירות בחיל האוויר, ולקראת הפרישה התחלתי לחשוב על פרק ב'. למזלי התקבלתי לתואר שני במינהל עסקים עם התמחות בחדשנות רפואית ברייכמן, במחזור השני מאז הקמת התואר המיוחד הזה, וזו הייתה אבן הדרך הראשונה בדרך למקום שאני נמצא בו עכשיו, כראש יחידת החדשנות במרכז רפואי צפון", הוא אמר והסיף, כי "שמתי לעצמי מטרה שאני מחויב אליה – להניע שינוי חיובי ולעשות הבדל משמעותי בנגישות ובאיכות של שירותי הבריאות עבור אלה בפריפריה הצפונית, שזה למעשה המקום שבו נולדתי ובו אני מגדל את ילדיי גם היום".
"משהו גדול קורה אצלנו", סיכם, "חזון שהופך למציאות! יזמות שמגיעה מבפנים, פלטפורמה המשלבת תשתיות, מעבדות מחקר, כוח אדם מקצועי, שיתופי פעולה בארץ ובעולם, ובעיקר רוח חדשה ורעב לשנות ולעשות טוב פה בישראל".