זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
27/05/24 16:39
17.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשבוע שעבר התקיים עוד פרק בסאגה המשפטית המתמשכת שמתנהלת בין מפתחת המשחקים אפיק גיימס (Epic Games) – שעומדת מאחורי הכותר המצליח במיוחד פורטנייט (Fortnite) – לבין גוגל. הדיון, שנערך בבית המשפט הפדרלי שבסן פרנסיסקו בארה"ב ביום ה' האחרון, שפך אור על שינויים פוטנציאליים שעשוים להתרחש בחנות Google Play, כתוצאה מתביעת אפיק נגדה.
השופט הפדרלי האמון על המקרה, ג'יימס דונאטו, שמע טיעונים משני הצדדים בנוגע להצעות של אפיק גיימס לרפורמה שהיא שואפת שתיערך בחנות האפליקציות של גוגל. אפיק מעוניינת לקדם מצב שבו למפתחי יישומי אנדרואיד יהיה יותר חופש במסגרת כללי החנות, כולל להציע למשתמשים אפשרויות תשלום חלופיות ויכולת להפיץ אפליקציות דרך חנויות מתחרות, כמו ה-Epic Games Store שלה. כזכור, החנות העצמאית שפתחה אפיק ב-2019, בניסיון לעקוף את מערכת התשלומים של הענקית ממאונטיין וויו, היא שהחלה את המאבק המשפטי.
גוגל, לעומת זאת, טענה בתגובה כי השינויים ש-אפיק גיימס מבקשת שיחולו על החנות יזיקו לה, ויחולל כאוס בשירותיה, וקראה לבית המשפט לדחות את הדרישה הזו. BIG NEWS????
Western Chapter will be released on Epic Games Store!
As a big Fortnite player this is huge to have a Solana based game Launched on Epics platform
HHMC already has multiple games on the Google Play store And Lifty .io
Enjoy a little Gameplay montage ???????? pic.twitter.com/g8n2kFXGgf
— Benny ???? (@Defnotbenny) May 5, 2024 כמה כל זה יעלה לה?
דונאטו הפגין בשימוע של יום ה' סקפטיות לגבי טיעון ה"כאוס" של גוגל. למרות שהכיר בצורך במגרש משחק הוגן, השופט דונאטו הביע ספקנות כלפי התיאור של גוגל בדבר יצירת שוק אפליקציות כאוטי, אם ההגבלות שלה יתרופפו. הוא הצהיר, "אני פשוט לא קונה את זה", והדגיש את הצורך בהתאמות עקב הפרות קודמות של ההגבלים העסקיים בידי גוגל. למעשה השופט כינה בשימוע את גוגל "מונופולין לא חוקי" בהקשר זה.
השופט שלח את גוגל הביתה, עם משימה שמאלצת אותה לחשב את עלויות הדרישות של אפיק לגבי חנותה. דונאטו הורה לענקית הטק לחשב את ההשלכות הכספיות של השינויים ש-אפיק מבקשת, כולל הערכת העלויות הכרוכות בהתרת קיומן של חנויות אפליקציות מתחרות ומערכות תשלום חלופיות בתוך המערכת האקולוגית של האנדרואיד.
כזכור, התביעה היא חלק ממאבק גדול יותר נגד השליטה של ענקיות הטכנולוגיה על הפצת אפליקציות למערכות ההפעלה שלהן. אפיק הגישה תביעה דומה נגד אפל בשנת 2020, ואז הפסידה, זכתה, ערערה ונתקלה במאבק עצמתי מטעם הענקיות. אלא ש-אפיק לא מוותרת וממשיכה ונלחמת מול השתיים על הצורך בתחרות נוספת לחנויות האפליקציות שהן מנהלות ביד רמה, שהדומיננטיות שלהן, לדבריה, מחבלת ביכולת של מפתחים לתפרנס ושל משתמשים לרכוש במחירים נוחים פיצ'רים בתוך המשחקים שלה, ספציפית, כמו גם כתופעה כללית בהרבה.
אם אפיק גיימס תנצח, שוק האפליקציות לאנדרואיד עשוי לחוות שינוי משמעותי. מפתחים יוכלו לעקוף את עמלת 30% של גוגל, ולהציע לצרכנים מחירים נמוכים יותר. בנוסף, ייתכן שלמשתמשים תהיה גישה למגוון רחב יותר של חנויות אפליקציות מעבר לחנות Google Play בלבד. מן הסתם להכרעה כזו תהיה גם השפעה מהדהדת על אפליקציות iOS ושליטתה של אפל בהן.
אז מה היו השלבים הבאים במשפט המתוקשר? האירוע אמור להגיע לשלב טיעוני הסיכום מאוחר יותר, אולי באוגוסט, ואז יצטרך דונאטו להוציא פסק דין בנושא הנפיץ. לפני כן, לגוגל יש ארכה עד ה-24 ביוני להגיש דו"ח על העלויות הקשורות לדרישותיה של אפיק גיימס ממנה, ואז תהיה למפתחת כותרי הגיימינג גם הזדמנות להגיב לתגובת גוגל.
עיניים רבות נשואות לתיק הזה, משום הפוטנציאל שלו להגדיר מחדש את האופן שבו פועלות חנויות אפליקציות. כעת נותר להמתין ולשמוע כמה יעלה לגוגל, להערכתה, לערוך את השינויים המתבקשים בנהלי חנותה, שאמורים לעבוד, לכאורה, לטובת המפתחים ולטובתנו, הצרכנים.
27/05/24 10:38
11.43% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לעומת קצב העדכונים המהיר של אנדרואיד לטלפונים, קצב העדכונים של Android Auto הוא איטי בהרבה – אם בשל מורכבות התוכנות לרכב, או הצורך בבדיקות קפדניות ואימות תאימות על פני מגוון רחב של יצרניות ודגמי רכב.
כעת שחררה גוגל את גירסת Android Auto 12.0 לעל המשתמשים, המתמקדת בעיקר בשיפורים בסיסיים.
העדכון מביא כמה שיפורים לפונקציונליות הליבה של Android Auto. יציבות המערכת מתחזקת, מבטיחה פעולה חלקה יותר וממזערת את הסבירות לקריסות או תקלות. בנוסף, התאימות לדגמי מכוניות שונים משתכללת עוד יותר ומאפשרת למגוון רחב יותר של כלי רכב להשתלב בצורה חלקה עם פלטפורמת Android Auto.
אחד העדכונים שהמשתמשים חיכו לו הוא אפליקציות הזרמת וידאו כגון יו-טיוב ונטפליקס, המאפשרים לנהגים ולנוסעים ליהנות מתוכן בתוך הרכב. עם זאת, אמצעי בטיחות מבטיחים שהאפליקציות הללו נגישות רק כאשר הרכב אינו בתנועה.
בנוסף, העדכון כולל מגוון יישומים אחרים, כגון דפדפני אינטרנט ומשחקים חדשים, המרחיבים את היכולות של Android Auto מעבר לניווט ולמוזיקה. גוגל גם רמזה שמפתחים יכולים כעת למנף את הפונקציונליות החדשה כדי ליצור חוויות משתמש מותאמות יותר.
Android Auto 12.0 גם משלבת בעדינות את שפת העיצוב Material You באפליקציה לנייד שלה. בעוד שממשק קונסולת הרכב שומר על עיצוב Coolwalk המוכר שלו, האפליקציה לנייד כוללת כעת עיצוב צבע דינמי המבוסס על הטפט של המשתמש, ויוצר חוויה אישית ועקבית יותר מבחינה ויזואלית.
תכונה נוספת, בעלת פוטנציאל משמעותי עבור נהגי רכב חשמלי היא "קבל פונקציות עבור מפות". כאשר היא מופעלת בהגדרות, היא מסמיכה את מפות גוגל לספק פונקציונליות ספציפית לרכב חשמלי. עם ההפעלה, מפות גוגל נותנת עדיפות למסלולים עם צריכת אנרגיה נמוכה יותר, תכונה חשובה למיצוי הטווח של רכב חשמלי. בנוסף, תחנות טעינה תואמות מוצגות על המפה, מה שמאפשר לנהגים לאתר ולתכנן בקלות את עצירות הטעינה שלהם. שילוב זה עם פונקציות ספציפיות לרכב כשמלי מדגיש את המחויבות של גוגל לספק שירות לפלח ההולך וגדל של כלי רכב חשמליים.
27/05/24 16:45
8.57% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סוגיית ההסכמה נמצאת על הפרק כבר כמה עשורים – במיוחד כשזה נוגע למערכות יחסים ומגעים מיניים בין אנשים, אבל גם בהרבה תחומים אחרים בחיים שלנו. נשאלת השאלה: מה בין הסכמה לשימוש במידע אישי במרחב המקוון, הסכמה חוזית, הסכמה לקבלת טיפול רפואי והסכמה לסקס? התשובה: כולן הסכמות. עם זאת, כל אחת מהן מקבלת מהמחוקק ארכיטקטורה שונה.
סעיף 1 לחוק הגנת הפרטיות, שנחקק ב-1981 והיה בין חוקי הגנת הפרטיות הראשונים שנחקקו בעולם, אומר כך: "לא יפגע אדם בפרטיות זולתו ללא הסכמתו". מכאן שהמחוקק הישראלי קשר קשר הדוק בין פגיעה בפרטיות ובין הסכמה. מבחינתו, הסכמה יכולה לרפא פגיעה בפרטיות.
בשלב הראשון, פירוש "הסכמה" לפי סעיף 3 לחוק היה "במפורש או מכללא" (באופן משתמע). ב-2007, במסגרת תיקון 9 לחוק, הגדיל המחוקק הישראלי ולא הסתפק ב-"הסכמה" כפי שהוגדרה עד אז בלשון החוק, אלא דרש "הסכמה מדעת".
למעשה, טרם גובשה מסגרת משפטית בהירה דיה לביטוי של "הסכמה מדעת" במעבר מהעולם הפיזי אל העולם הדיגיטלי. מצד אחד דורש המחוקק כי עיבוד ושימוש במידע אישי רגיש יבוצעו בהסכמה, אולם מנגד, אין הגדרה מתי עולה הסכמה לכדי "הסכמה מדעת" במקרים אלה. כמו כן, הארכיטקטורה שהניחו המחוקק ומערכת המשפט נוקטת בגישה שלילית – כלומר, ניסוח בלשון שמבהירה מתי פעולה כלשהי תהיה דווקא פגיעה בפרטיות, ולא תקיים מרחב של פרטיות.
האם יש לנושא מידע סביר יכולת לדעת שהמידע האישי הופסק להיות מעובד? לא ממש. הדבר משול לאדם שמסכים לתנאי חוזה לפני שקיבל הצעה מפורטת, לאדם שנכנס לניתוח מבלי שהרופאה הסבירה לו לאיזה ניתוח ומהם הסיכונים בו, ובהסכמה לסקס מבלי לדעת מי הפרטנר ומתי הוא פוגש אותך. נכון שזה לא הגיוני?
למה נדרשת ארכיטקטורה כל כך מקילה במעבר מיחסים בעולם הפיזי לזה המקוון?
במחקר שאני כותבת לקראת תואר הדוקטורט שלי, אני מבקשת לבחון את השאלות הבאות: מדוע נדרשת ארכיטקטורה כל כך מקילה כאשר עוברים מיחסים בעולם הפיזי ליחסים מקוונים? ואיך מתיישב מנגנון ברירת המחדל Opt Out בחוק הגנת הפרטיות הישראלי, שלפיו אנשים מסכימים שישתמשו במידע שלהם כפי ראות עיני מעבד המידע (למשל בנק, רשת חברתית, משחק מחשב או חברת ביטוח) עם דרישת הדין להסכמה מדעת?
המנגנון המקובל והחוקי בישראל בעת איסוף הסכמה דיגיטלית הוא Opt Out, כלומר – אוסף המידע משאיר איזו הודעה עלומה באתר או באפליקציה ואנחנו מסכימים לכל מה שכתוב בה, גם אם לא קראנו אותה כלל.
נכון, אם אנחנו לא מסכימים, אני יכולה להודיע על כך, והמעבד אמור להפסיק לאסוף את המידע שלי. להפסיק לאסוף, כלומר – האם מותר לו להמשיך לעבד את המידע שהוא אסף עד לאותה נקודה? האם ניתן לראות בשתיקה שלי עד לבקשה להפסיק את השימוש במידע האישי כהסכמה?
עוד שאלה שנשאלת כאן היא: האם יש לנושא מידע סביר יכולת לדעת שהמידע האישי הופסק להיות מעובד? לא ממש. אם נשווה לחוק החוזים, הדבר משול לאדם שמסכים לתנאי חוזה לפני שקיבל הצעה מפורטת. אם נשווה לחוק זכויות החולה, ההסכמה משולה לאדם שנכנס לניתוח מבלי שהרופאה הסבירה לו לאיזה ניתוח, מהו האיבר המנותח, מהן החלופות ומהם הסיכונים בניתוח. אם נשווה להסכמה מינית, מדובר בהסכמה לסקס מבלי לדעת מי הפרטנר ומתי הוא פוגש אותך. נכון שזה לא הגיוני? זאת שאלה רטורית.
שימוש פוגעני במידע אישי, שמכתיב החלטות משמעותיות בחיים
ידוע ששימוש במידע אישי יכול להיות פוגעני מאוד. במדינות רבות, ולא רק בסין, שימוש במידע אישי מכתיב החלטות משמעותיות בחיי האזרחי. למשל: הוא יכול להשפיע על יכולתו לקבל הלוואה מהבנק, למנוע ממנו לרשום את הילד לבית הספר שהוא ראוי לו, לקבוע מה המחיר שהוא ישלם על החופשה ואפילו איזה תפקיד הבן או הבת שלו ת.יקבל בשירות הצבאי.
לסיכום הנושא, בשיח המיני, אי קבלת הסכמה מפורשת משולה לאונס. אין סיבה שהארכיטקטורה של הסכמה דיגיטלית תאפשר עיבוד מידע אישי ללא הסכמה מדעת.
רוצים לשמוע עוד? להטמיע מנגנוני הסכמה בריאים ומיטיבים בארגון שלכם? בואו להרצאתי בכנס PMI של אנשים ומחשבים ביום ג', ה-18 ביוני הקרוב. לפרטים נוספים על הכנס לחצו כאן.
הכותבת הינה עורכת דין, מומחית להגנת מידע ופרטיות, בעברה מנהלת הסיכונים של חדרי המחשב של אינטל, וכן יועצת בכירה בפירמת הייעוץ ארנסט אנד יאנג (E&Y) וברשות להגנת הפרטיות. כיום היא הבעלים של PriveIT – חברה שנותנת שירותי הגנת מידע ופרטיות לחברות מובילות במשק.
27/05/24 11:04
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כחלק מאסטרטגיית ההתרחבות האגרסיבית שלה, ברודקום (Broadcom) פצחה במגעים לרכישת Zscaler – ענקית אבטחת הענן – תמורת 38 מיליארדי דולרים; כך דווח Cyber Sec מבית Cyber’s Substack.
המחיר מייצג פרמיה של 45% יותר ממחיר הסגירה של זיסקיילר ביום ו' האחרון. הרכישה, אם תתממש, מדגישה את מחויבותה של ברודקום להמשיך ולחזק את מעמדה בשוק אבטחת הסייבר.
זיסקיילר, הפועלת כאמור בעולם אבטחת הענן, מספקת פלטפורמה מקיפה, המאבטחת את גישת המשתמשים ליישומים ולרשת. שינוי תצורת העבודה בעידן
— Zscaler (@zscaler) May 23, 2024 Zscaler – מובילה בתחום אבטחת הגישה לרשת
לפי חברות המחקר, החברה פועלת בעולמות הגישה לרשת והיא מהמובילות את השוק בתחום זה 13 שנים. הנרכשת העתידית מתהדרת בכך שעם פריסת העננים שלה בעולם, היא מספקת ללקוחות ביצועים משופרים בתחומי האבטחה, הקישוריות, התעבורה וצמצום זמני השיהוי. עוד היא עונה לאתגר אבטחה חדש: הצורך באבטחה היברידית, משולבת, של מערכות באון פרם ובענן לסוגיו.
ל-זיסקיילר שהוקמה ב-2007 יש 6,500 לקוחות ארגוניים, שיותר משליש מהם נמצאים ברשימת פורצ'ן 500. המערכת שהיא מציעה, מאפשרת מניעת תקיפות וקבלת התרעות במגוון דרכים.
אנליסטים ציינו כי "רכישת זיסקיילר מהווה מהלך אסטרטגי עבור ברודקום, המרחיב ומשלים את נכסי אבטחת הסייבר שלה ומספק פתרון אבטחת ענן חדשני, המוערך בתעשייה. הרכישה תשפר את היצע הפתרונות מקצה לקצה בעולם האבטחה של ברודקום, עם מענה לאתגרי האבטחה הייחודיים בעידן הענן, וכן מסגרת איתנה להגנה על הנכסים הדיגיטליים של הלקוחות הארגוניים".
אנליסט אחר ציין כי "באמצעות רכישותיה האסטרטגיות, רכישת VMware מהווה עדות עדכנית לשאיפתה של ברודקום לשלוט במגזרי התוכנה הארגונית ואבטחת הסייבר. המהלך הכין את הקרקע לרכישה גדולה נוספת: זיסקיילר.
רכישת VMware כבר החלה לעצב מחדש את נוף התוכנה הארגונית, ורכישה מוצלחת של זיסקיילר תדגיש עוד יותר את מחויבותה של ברודקום להרחיב את טביעת הרגל שלה בתחום אבטחת הסייבר. כאשר – ואם – תיסגר רכישת זיסקיילר, ברודקום תפתיע שוב את השוק, ותמצב את עצמה כמובילה – הן בתחום התוכנה הארגונית והן בתחום אבטחת הסייבר. הרכישה לא רק תסמל ניצחון אסטרטגי גדול עבור הוק טאן, מנכ"ל ברודקום, אלא גם עשויה לעצב מחדש את השוק, עם שילוב של פתרונות של שבבים, תוכנה ואבטחת סייבר".
רכישת VMware – העסקה הדומיננטית בשוק שביצעה ברודקום.
הרכישות של הרוכשת ושל הנרכשת
ווי-אנקור מקבוצת חילן מטמיעה את פתרונות הנרכשת בארץ. במרץ השנה זיסקיילר רכשה את אבאלור (Avalor) הישראלית ב-350 מיליון דולר. הייתה זו הרכישה השלישית של זיסקיילר בישראל, ודריסת רגל ראשונה של הענקית בתחום ה-Data Fabric, שבו אבאלור פועלת – לסיווג, זיהוי וניתוח מידע על כלל נכסי הנתונים של הלקוח הארגוני – ממקורות שונים, ואז לשילובם.
זיסקיילר רכשה גם את קנוניק, בפברואר 2023, בכ-50 מיליון דולר. קנוניק מפתחת פלטפורמה לניהול יישומים ארגוניים, שמאפשרת להגן על אפליקציות מפני איומי סייבר. באפריל 2021 היא רכשה את טראסטדום תמורת כ-40 מיליון דולר.
במאי 2022 ברודקום רכשה את VMware תמורת 61 מיליארד דולר, לצד חוב בסך שמונה מיליארד ד' של ענקית הווירטואליזציה. דונאלד טראמפ, נשיא ארה"ב לשעבר, מנע ב-2018 מברודקום לממש את רכישת המתחרה שלה בעולם השבבים, קוואלקום, תמורת 117 מיליארד דולר – בנימוק של "ביטחון לאומי".
בשנים האחרונות הרחיבה ברודקום את פעילות הרכישות שלה, ולה יש שני מותגי-על לשעבר: CA וסימנטק. ענקית התשתיות והאבטחה נרכשה ב-2018 תמורת 18.9 מיליארד דולר, ואילו ענקית האבטחה פוצלה, וחלק ממנה נרכש על ידי ברודקום תמורת 10.7 מיליארד ד' – ב-2019. ברודקום מכרה את עסקי השירותים של סימנטק לאקסנצ'ר שישה חודשים לאחר מכן.
27/05/24 11:57
5.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשנים האחרונות אנו עדים למגמה הולכת וגוברת של ארגונים המחליטים לעבור לעבודה מאובטחת בסביבת ענן. המעבר הזה מציע יתרונות רבים, כגון גמישות, יעילות עלויות וקלות בניהול משאבים, אך הוא גם מציב אתגרים משמעותיים שיש להתמודד עימם כדי להבטיח מעבר חלק ומוצלח.
המעבר לענן אינו רק שינוי טכנולוגי, אלא גם שינוי תרבותי עמוק בתוך הארגון
יותר ויותר ארגונים מחליטים לעבור אליה. עבודה מאובטחת בסביבת ענן. צילום: אילוסטרציה. Shutterstock
חמישה האתגרים העיקריים בבחירה לעבור לענן
חמישה אתגרים עיקריים נוגעים לכל הארגונים הבוחרים לעבור לענן.
אחד האתגרים המרכזיים הוא חינוך השוק למעבר מהמודל המסורתי של תשתיות מקומיות (on-premise) לעבודה מאובטחת בענן. ארגונים רבים עדיין מתלבטים לגבי היתרונות והסיכונים הכרוכים בשינוי זה, ולכן חשוב להעביר מסר ברור ומנומק על החשיבות של המעבר לענן באופן מאובטח, ועל היתרונות הרבים שהוא מציע.
כדי להתגבר על אתגר זה, יש לפעול בשני מישורים עיקריים: ראשית, עבודה ישירה מול לקוחות הקצה על מנת ללמד אותם מהם היתרונות של עבודה מאובטחת בענן, ולהציג את הפתרונות המתאימים לצרכיהם. שנית, חינוך נכון של השותפים העסקיים שלנו, כגון ספקי שירותי ענן, אינטגרטורים, יועצים ומשווקים, כדי שיוכלו להעביר את המסר הנכון ללקוחות שלהם ולסייע להם בתהליך המעבר המאובטח.
אתגר שני הוא הצורך במומחיות ובליווי מקצועי לאורך כל תהליך המעבר לענן. ארגונים רבים חסרים את הידע והניסיון הדרושים כדי לתכנן ולבצע את המעבר בצורה יעילה ומאובטחת. לכן, חיוני להעניק להם גישה למומחי אבטחת ענן מנוסים, שיכולים ללוות אותם בכל שלבי התהליך, החל מתכנון האסטרטגיה ועד ליישום והטמעה.
אתגר שלישי הוא המחסור באנשי מקצוע בתחום אבטחת הענן, דבר שעלול להוות חסם משמעותי עבור ארגונים רבים. כדי להתמודד עם מחסור זה, יש צורך בהשקעה בהכשרה ופיתוח כוח אדם מקצועי בתחום אבטחת הענן, כדי להבטיח שארגונים יוכלו לגייס ולשמר את הכישורים הדרושים להצלחת המעבר המאובטח.
אתגר רביעי הוא
27/05/24 11:45
4.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תכונה חדשה נוספה ליו-טיוב מיוזיק לאנדרואיד: חיפוש שיר באמצעות זמזומו, או השמעת המנגינה שלו בכלי נגינה או שריקה.
כל שצריך לעשות הוא להקיש על זכוכית המגדלת בפינה השמאלית העליונה ולחפש את סמל צורת הגל ליד סמל המיקרופון. לאחר הקשה על סמל צורת הגל מזמזמים את השיר, ודף תוצאות במסך מלא אמור להעלות במהירות את עטיפת האלבום, שם השיר, האמן, האלבום, שנת ההוצאה ונתונים חשובים אחרים על השיר. התוכנה מתבססת על התכונה Now Playing של Pixel, המשתמשת ב-AI כדי "להתאים את הצליל להקלטה המקורית".
הכלי מגיע בעדכון בצד השרת עם גרסה 7.02 של YouTube Music לאנדרואיד. כרגע אין מידע על זמינות עבור מהדורת iOS, אם כי קרוב לוודאי שגם היא תגיע בעתיד הקרוב.
תכונה מעין זו היא לא משהו חדש, גם אם היא חדשה ב-YouTube Music. אפליקציית החיפוש של גוגל הציגה כלי דומה כבר בשנת 2020 ואפליקציית YouTube הרגילה החלה להציע משהו כזה בשנה שעברה. גם לפלטפורמת הזרמת המוזיקה Deezer יש כלי "זמזום לחיפוש", שיצא בשנת 2022.
27/05/24 12:39
4.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אינפיניטי לאבס (Infinity Labs) – חברת מחקר ופיתוח המפעילה מסלולי הכשרה לתפקידים טכנולוגיים בהיי-טק – תרמה באחרונה כ-30 אלף שקלים, עבור כלי נגינה שחולקו לחיילים פצועים בבתי החולים הדסה הר הצופים ושיבא.
התרומה היא לזכרו של ראם מאיר בטיטו ז"ל, בנה של דקלה, סמנכ"לית המכירות של החברה, שנפל בשבעה באוקטובר במוצב כיסופים.
מיזם חלוקת כלי הנגינה לחיילים הפצועים החל כבר בסמוך לפרוץ המלחמה, והוקם על ידי דני קציר, בעל חנות Kyboot הנמצאת בשכנות למשרדי אינפיניטי לאבס.
חיים גירון, מנכ"ל משותף ומייסד החברה: "המיזם, החל ב-7.10 ולאט לאט התרומות הפסיקו להגיע, אך לצערנו החיילים לא הפסיקו להיפצע, והיה לנו חשוב לתרום כדי שהוא ימשיך להתקיים. ליבנו ומחשבותינו עם פצועי המלחמה, בזכותם כולנו יכולים להמשיך לחיות. היה לנו חשוב לתרום לחיילינו, גם ממקום של התרוממות רוח, להזין להם את הנפש אשר נפגעה לא פחות מהגוף. תגובות החיילים מרגשות אותנו מאוד ואנחנו מלאי הערכה והוקרה להם".
כמו כן שותפה אינפיניטי לאבס במיזם "שווים בתעסוקה – מסלול חרבות ברזל", שנועד לאפשר לנפגעים מהמלחמה בגוף ובנפש לנצל את תקופת השיקום לטובת רכישת מקצוע מבוקש בהיי-טק.מו
27/05/24 13:03
4.29% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם: איתן מארבי
תפקיד: מהנדס מערכות
ותק בקומוולט: 10 שנים
מה עושה במסגרת התפקיד? "תכנון, ייעוץ וניהול התהליך הטכני לארגונים עבור הפתרון המתאים בעולמות ה-Cyber Resiliency. במסגרת התפקיד אנחנו יושבים עם הלקוחות כדי להבין את הדרישות, הצרכים ואיך ניתן להביא את הארגון קדימה כדי להשיג את המטרה".
ספר על הישג/מהלך מרכזי בשנה האחרונה בו אתה גאה. "ליוויתי תהליך של התאוששות ושחזור לאחר מתקפה על מידע של לקוח שלנו. השחזור היה מהמידע שנשמר במערכת הקומוולט. תוך זמן קצר הלקוח היה מסוגל לבדוק את שלמות וניקיון המידע המשוחזר, מה שאפשר לו להחזיר את השירות לעסקים של החברה בזמן קצר ובמינימום נזק. הלקוח נוכח בזמן אמת שהפתרון שלנו פשוט עובד והוא חזר לשגרה תוך זמן קצר".
מה מבדל את קומוולט מאחרים? "קומוולט תמיד תקדים את השוק ותהיה מוכנה עם שיטות חדשות וטכנולוגיות מתקדמות, כדי לאבטח ולהגן על המידע של הארגונים ולא משנה מה התשתית. שמנו לנו למטרה להוביל את תחום חוסן הסייבר, והחברה עושה בשנה האחרונה מהלכים משמעותיים בכיוון זה".
תחביב או משהו שלא יודעים עליך: "אחד הדברים שאני מאוד אוהב הוא לארח, ואם לארח אז פיצות. פיצות זה טקס שלם של להכין את הבצק שלושה ימים מראש, לבחור את התוספות המיוחדות, וכמובן להשתמש בטאבון האיטלקי המהמם שלי ????".
לפרטים והרשמה לאירוע קומוולט – Commvault Launches Major Shift – לחצו כאן