זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:01 | 17:13 |
תל אביב | 16:16 | 17:14 |
חיפה | 16:05 | 17:13 |
באר שבע | 16:20 | 17:17 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/08/24 16:45
11.58% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לפי דיווח חדש שפורסם לאחרונה בניו יורק פוסט, עובדים באנבידיה (Nvidia) מועסקים לעיתים קרובות במשך שעות על גבי שעות ועד אמצע הלילה.
יצרנית המעבדים, המתמחה באחרונה בייצור שבבי בינה מלאכותית, שבסיסה בסנטה קלרה, קליפורניה דורשת לפחות מחלק מהעובדים, לפי הדיווח, לעבוד שבעה ימים בשבוע, לעתים קרובות עד 2 בלילה. עוד שופכת הכתבה אור על סביבת העבודה ה"מאתגרת" באנבידיה, שבה עובדים סובלים, לכאורה, מתנאים אינטנסיביים, מפגישות תכופות שמתווה אליהן מתח מובנה, מצעקות ומתרבות ארגונית כללית – תובענית. Nvidia employees can work 7 days a week until 2 a.m. — but few leave because of lavish pay https://t.co/5VECX8Al0a pic.twitter.com/UorDHUgKNc
— New York Post (@nypost) August 27, 2024 העובדים כמעט שלא עוזבים
אלא שלפי ה-פוסט, על אף הלחץ העצום, עובדים רבים בוחרים להישאר בחברה ולא לנטוש לטובת מקומות עבודה אחרים שפויים יותר, לכאורה, וזאת בגלל חבילות התגמול הנכבדות שאנבידיה מעניקה.
הניו יורק פוסט ציטט מדיווח אחר של בלומברג, בו תיארו עשרה עובדים מהעבר ומהווה בחברה את הסביבה כסיר לחץ. עוד דווח כי עובדת שיווק לשעבר ב-אנבידיה אמרה ל-בלומברג כי היא הייתה משתתפת לעתים קרובות בעד 10 פגישות ביום – כשבכל אחת מהן מעורבים יותר מ-30 אנשים.
הדיווח הדגיש את שיעור תחלופת העובדים הנמוך במיוחד באנבידיה, שעמד על 2.7% בלבד בשנת 2023 – נתון זה מבטא ירידה בולטת מאחוז הפורשים מהחברה שנמדד השנה הקודמת. שיעור זה נמוך במידה ניכרת מתחלופת העובדים הממוצעת בענף המוליכים למחצה הרחב יותר, העומדת בממוצע על כ-17.7%. הצלחה מסחררת תחת ניצוחו הקשוח והתובעני של ג'נסן הואנג
נזכיר כי בראיון שהעניק בעבר לתוכנית '60 דקות' של CBS, עליו דיווחנו במאי האחרון, הודה המייסד והמנכ"ל המשותף של החברה, ג'נסן הואנג, כי בחברה יש סביבת עבודה תובענית והדגיש כי החתירה של אנבידיה להישגים יוצאי דופן מחייבת מאמץ יוצא דופן. עם זאת, אפשר בהחלט כי הנחישות לביצועים יוצאי דופן שאותה מתווה הואנג היא שביססה את אנבדיה כשחקנית הדומיננטית ביותר כיום בתעשיית שבבי הבינה המלאכותית. מאידך מסתמן כי תחת שרביו נוצר מקום עבודה שבו רק העובדים העמידים ביותר משגשגים.
הניגוד המוחלט בין סביבת העבודה המאתגרת, וכנראה המתישה והשוחקת, לבין הפיתוי של תגמולים כספיים משמעותיים באנבידה מציג כמה מורכב להיות כיום עובדי היי-טק שבאמת "גוזרים קופון" משתלם, ש"מסדר אותם בחיים", בהתאם לרפיוטיישן שהתעשייה יצרה לעצמה. עם זאת, הבחירה אם לעזוב או לעבוד בפרך נותרה בידי עובדי אנבידיה, או כל עובד אחר בתעשייה, לפחות בארצות המערב.
28/08/24 14:26
9.47% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עסקים ממשיכים להשקיע רבות בטרנספורמציה דיגיטלית, ותפקיד המנמ"ר הופך להיות יותר ויותר קריטי בקומת ההנהלה.
מחקר שערכה לא מכבר חברת הייעוץ דלויט העלה, ש-63% ממנהלי הטכנולוגיה מדווחים כיום ישירות למנכ"ל. מנמ"רים רבים מתייחסים כיום לתקופה הנוכחית כתור הזהב של תפקיד המנמ"ר. מציאות זו מייצרת אתגרים לא פשוטים למנמ"ר, שצריך להוכיח את עצמו כדי לעמוד בציפיות ההנהלה.
כמה מנהלי טכנולוגיה בכירים ויועצים שדיברו באחרונה במספר פורומים נידבו כמה עצות שלדעתם מנמ"רים צריכים לאמץ על מנת למצב את עצמם כמנהיגים דיגיטליים.
הגישה הרווחת כיום היא, שרמת ההשפעה של המנמ"ר על התהליכים העסקיים בארגון נמצאת בשיא שלא היה מעולם. הסיבה לכך היא הטכנולוגיה שנמצאת בלב מרבית הארגונים והנהלות שמבינות, כי אחד התנאים למימוש הליבה העסקית של הארגון הוא התאמה לקצב שינויי הטכנולוגיה. לפיכך, היכולת של המנמ"ר להוביל את הארגון לעבר החדשנות היא חלק בלתי נפרד מדרישות התפקיד שלו.
בפועל, המנמ"ר צריך להתמודד עם שני אתגרים מקבילים: שיפור הידע הטכנולוגי שלו ומעקב אחר החידושים, והאתגר המקביל הוא יצירת ערך לארגון על בסיס הטכנולוגיה. שהרי הנהלה אינה משקיעה בטכנולוגיה לשם הטכנולוגיה, אלא רק כשמוכיחים לה שההשקעה משרתת את היעדים העסקיים שלה, והחזר ההשקעה צריך להיות ברור וכמה שיותר מהיר.
בקרב מנמ"רים לא מעטים המציאות החדשה הזו עדיין לא ממש מובנת, והם עדיין "תקועים" באזורי הנוחות הטכנולוגיים שלהם. העצה של המומחים היא להזדרז ולמצב את עצמם כמובילים עסקיים.
עצה נוספת היא, שבדרך לבנות את עצמך כמנמ"ר מוביל עסקית, עליך להשקיע במערכות יחסים חזקות עם אנשים מתאימים בארגון, כדי לשדר להם שאתה אחראי באופן מקיף על כל נושא המידע בארגון, ובכך לסמן גבולות גזרה לא ברורים, שאם לא כן – תישאר באזור הנוחות שלך.
במקביל, מומלץ למנמ"ר לבנות צוות פנימי בעל כישורים משולבים של ידע טכנולוגי ויכולת הבנה עסקית כדי לאפשר לו לתעל את הידע הטכנולוגי לטובת העסק.
תובנה אחרת גורסת, שהמנהיגות הזו צריכה להיות מושתתת, בין היתר, על שני תחומים מרכזיים: גיוון וקיימות. מחקרים עדכניים מראים, שבשני התחומים האלו המנמ"רים לא נמצאים בחזית הטכנולוגיה, ולכן כדאי להם להתקדם גם בנושאים אלו, כדי שלא יישארו מאחור ולא יפגרו בתחרות לעומת עסקים במגזרים דומים בתחום שלהם.
יחסי אנוש, יכולת לשיתופי פעולה הם תנאי חשוב לקידום המנמ"ר בעידן הנוכחי. הכלל שהמנמ"ר צריך להציב לעצמו הוא לא להישאר על אי בודד, כי משם לא תבוא הצמיחה, לא תכיר אנשים חדשים, והיכן שדורכים במקום, הולכים בדרך כלל אחורה.
זה כמובן צריך להיות במקביל למאמצים הבלתי פוסקים להגיע למצוינות טכנולוגית שהיא ליבת העשייה של ארגון מנמ"רים. המשמעות היא, שצוותי ה-IT חייבים להיות בעלי כישורים לחשוב מחוץ לקופסה, להיות מוכנים לקבל חידושים, להפנים לפעמים שרעיונות מעולים שהם מעלים לעיתים לא ישימים, ולחפש תמיד את הדרכים איך לממש תהליכים ולהשאיר את האגו בצד.
מעמד המנמ"ר בארגון
מיצוב מנהיגות דיגיטלית מותנה, כמובן, במעמדו של המנמ"ר בארגון, בהסתכלות של ההנהלה על תפקיד המנמ"ר, ולהגדיר אותו כשותף עסקי מלא בהנהלה. זה ממש לא מובן מאליו בלא מעט הנהלות ארגונים, וזו עוד משוכה שהמנמ"ר צריך לדעת להתמודד איתה, בעצמו, כי אף אחד לא יעשה את זה במקומו.
עליו לדעת לשווק את עצמו נכון, להציג בפני מועצות המנהלים את הרעיונות לחדשנות טכנולוגית, תוך התאמה והכרה את כל סעיפי התקציב של הארגון, ובכך לשכנע את חברי הדירקטוריון לגבי הערך של החדשנות, ולמה היא קריטית לארגון.
תחום אחר שמומלץ למנהיגים הדיגיטליים החדשים הוא מיומנויות של ניהול וקבלת החלטות. יש לבצע תרגולים שמתאימים לצוותים שהמנמ"ר מנהל, תרגול של הצבת יעדים והדרכים לממש אותן
אחד הנכסים שיש לארגון הם הנתונים, ואלו מנוהלים ונמצאים אצל המנמ"ר. מומלץ למצב את המנהיגות שלו על ידי יישום שיטות של ניתוח נתונים לטובת הלקוחות הפנימיים, הטמעת כלים כמו AI, שיסייעו להם למקסם את התובנות מהמידע ולעבוד בצורה יעילה יותר.
ולבסוף, כמו בהרבה דברים, לא כל החכמה נמצאת במקום אחד, ולכן גם מנמ"רים ותיקים יחסית בארגונים גדולים לא צריכים להתבייש להיעזר במנטורים, מנמ"רים מנוסים, כדי ללמוד מהם, ויותר חשוב – לא לחזור על הטעויות שלהם.
שורה תחתונה: תפקיד המנמ"ר נמצא כעת ברמה הכי גבוהה מבחינת היוקרה והקריטיות של הארגון. על מנת לממש את המיצוב הזה על המנמ"ר לעבוד קשה, ליישם תפיסות והכי חשוב – לזרום ולהיות קשוב לאחרים.
28/08/24 15:28
9.47% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משרד הנגב והגליל ורשות החדשנות פרסמו קול קורא, בהיקף של 35 מיליון שקלים, לטובת חברות היי-טק שיגייסו עובדים מהנגב והצפון, על מנת לפתוח שלוחות באזורים אלו. זאת, במטרה להאיץ את פיתוח האזורים האלו, על ידי שילובן של חברות היי-טק, שמהוות מקור תעסוקה לכלל האזורים.
המענקים יינתנו עבור הכשרה מעשית לעובדים ללא ניסיון, ומימון לעובדים מנוסים אשר ילוו את העובדים החדשים, במודל הכשרה תוך כדי עבודה.
המענקים שהחברות יוכלו לזכות בהם נעים בין מיליון ל-15 מיליון שקל לחברה, בשיטת המאצ'ינג – כלומר, החברות יצטרכו להשלים את המענק, בהתאם להיקף התקציב שלהן.
במקביל, הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה השיקה תוכנית שנועדה לסיוע בהקמה והעתקת פעילות עתירת ידע בשכר גבוה לעסקים בענפי התעשייה וההיי-טק באזורי עדיפות לאומית ובירושלים. החברות עשויות לזכות במענק של עד 30% מעלות שכר העובדים החדשים. הסיוע כולל השתתפות של עד 30% מעלות שכר העובדים, כשהקול הקורא פתוח להגשות עד ליום 16 בספטמבר 2024.
"תוכנית 'הזנק להיי-טק' נועדה להוריד את הסיכון עבור חברות היי-טק שרוצות לפתוח שלוחות בפריפריה, במטרה להרחיב את היצע ההון האנושי לחברה וגם לסייע לגופים מקומיים בפריפריה", אמר דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות.
התוכנית נועדה גם להגדיל את שילוב עובדי היי-טק מהמגזר הערבי. חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים במשרד לשוויון חברתי: "החברה הערבית עוברת שינויים גדולים וקיים בחברה הערבית הון אנושי איכותי בעל הכישורים הנדרשים להשתלבות בחברות היי-טק בשלל המקצועות השונים". לדבריו, פתיחת השלוחות תאפשר לחברות להגיע לאותו מאגר מועמדים, ותקל על השתלבותם של העובדים הערבים בענף. המועד האחרון להגשת הקול קורא הוא ה-29 בספטמבר 2024.
28/08/24 14:34
8.42% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
רשימת המצפים והמחכים לעדכון הגדול הבא של Windows 11, עדכון 24H2 שאמור להיות מושק בתחילת אוקטובר, מכילה גם את AMD, יצרנית מעבדי ה-x86. לפי הדיווחים, לאחר העדכון הזה מחשבים המצוידים במעבדים של AMD אמורים להריץ משחקים עם שיפור מהירות של 10% ואפילו קצת יותר.
בדיקות שבוצעו לאחרונה עם גרסאות בטא מעודכנות של Windows 11 – גרסאות כמעט סופיות של העדכון הגדול הקרוב – מראים שיפור של כ-10% בעת הרצת משחקים כבדים ברזולוציית 1080p, כשהקו המשווה הוא גרסת 23H2 של מערכת ההפעלה מבית מיקרוסופט.
העדכון הזה ישפר אפילו קצת יותר את הביצועים עבור מעבדיה החדשים של החברה מסדרת Ryzen 9000, שמבוססים על ארכיטקטורת Zen 5, ולפי הדיווחים מדובר ב-11% וקצת יותר, בתלות במשחק ובמעבד עצמו. Windows 11 24H2
So the KB5041587 (Branch Prediction fix) is not really saving Ryzen 9000's gaming honor, but is actually great news for AMD (vs Intel's upcoming Gen) and AMD users in general.
involuntary sandbagging pic.twitter.com/Y8ioJIBduq
— TechEpiphany (@TechEpiphanyYT) August 28, 2024 ל-AMD זה מאוד חשוב לאור הביקורות הראשונות על מעבדי ה-Zen 5 הראשונים עבור מחשבים שולחניים, שלא ממה הרשימו את המבקרים. עם זאת, מכיוון שהעדכון הזה משפר גם את מעבדי ה-Zen 4 הקודמים, לא בטוח שיהיה שינוי גדול בתמונת ההשוואה.
כך או כך, לאחר ש-מיקרוסופט הוציאה גרסה שמותאמת למעבדי ה-ARM של קוואלקום, כעת היא מעדכנת את מערכת ההפעלה שלה, כדי שגיימרים ישחקו טוב יותר עם מעבדי AMD. האם בסוף תהיה גרסה לכל חברה בפני עצמה?
28/08/24 10:50
7.37% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ברקע האתגרים בענף ההיי-טק, והימשכות המלחמה בצפון, קיימו באחרונה ארגון צופן-תשביק, פארק היי-טק צפון ולינקדאין ישראל, מפגש מיוחד, שאיחד כ-100 בוגרי מקצועות ההיי-טק ערבים ויהודים, במטרה לתת להם כלים להשתלב בתעשייה ולשפר את השימוש המקצועי שלהם ברשת הלינקדאין.
האירוע, שנערך בפארק היי-טק צפון, הדגיש את החיבור בין קהילות ההיי-טק בצפון, תוך גיוון והעצמה של טאלנטים צפוניים מכלל המגזרים.
באירוע התקיימו שתי הרצאות מרכזיות – אליסה צימרמן, נציגת לינקדאין ישראל, דיברה על חשיבות הפרופיל ב-לינקדאין מעצם היותה פלטפורמה למינוף מקצועי, ונתנה הצצה לעולם המתקדם של הרשתות החברתיות והמקצועיות; הילה בקשי, מומחית במיתוג עצמי ונראות, בהרצאה נוספת, עסקה במיתוג אישי בלינקדאין, תוך שיתוף בטיפים מעשיים כיצד לקדם ולהבליט את פרופיל הלינקדאין בשוק התחרותי של היום.
רם לוינסון, מנכ"ל פארק היי-טק צפון: "מפגש זה מדגיש את מחויבותנו לבניית אקוסיסטם טכנולוגי חזק ומגוון בצפון. בשיתוף פעולה עם ארגון צופן-תשביק, אנו פועלים להעצמת טאלנטים מהצפון, יהודים וערבים כאחד, וליצירת חיבור אמיתי בין קהילות ההיי-טקיסטים וההיי-טקיסטיות באזור. פארק היי-טק צפון ממשיך להוביל את הדרך ביצירת מקומות תעסוקה איכותיים ומתגמלים לאוכלוסייה המגוונת שבאזור הצפון, במיוחד בזמנים מאתגרים אלו".
מייסם ג'לג'ולי, מנכ"לית ארגון צופן-תשביק, אמרה כי "מפגשים כגון זה הם חשובים מאוד, במיוחד על רקע המצב הנוכחי, מכיוון שהם מסייעים בקידום חברה משותפת, בחיזוק הקשרים בין יהודים לערבים, וביצירת מרחב בטוח לשיתוף ידע והזדמנויות תעסוקה. האירוע הוכיח את חשיבות החשיפה של הדור הצעיר מהחברה הערבית לתעשיית ההיי-טק. השותפות עם לינקדאין ופארק היי-טק צפון אפשרה לנו ליצור גשר משמעותי בין הכישרונות הצעירים לתעשייה ובין המעסיקים הפוטנציאליים, ולהעניק להם כלים מעשיים לשיפור הנוכחות המקצועית שלהם".
דיילי צפתה, התרשמה מהכוונות – וחזרה עם תמונות
בוגרי לימודי טק מכל המגזרים באירוע מתמקצעים בלינקדאין של ארגון צופן-תשביק ופארק היי-טק צפון. צילום: ניצן זוהר
עוד הרצאה לבוגרי לימודי טק מכל המגזרים, באירוע מתמקצעים בלינקדאין של ארגון צופן-תשביק ופארק היי-טק צפון. צילום: ניצן זוהר
28/08/24 12:20
7.37% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"תשתיות ה-IT מהדור הקודם אינן מצליחות להביא משילות, זריזות ושליטה לסביבות הענן שלהן, ויש צוותים שונים הפועלים בסביבות שונות, מה שמביא לאובדן יעילות. השיח כבר לא רק על וירטואליזציה, אלא משהו רחב יותר: נדרש שילוב – של וירטואליזציה של הדאטה סנטר, של האחסון, של הרשת ושל המחשוב, של האוטומציה ושל התפעול. המיקוד חייב להיות על היכולת לספק שירות, עם פרודוקטיביות למפתחים ומערכת אג'ילית וזריזה", כך אמרה פורנימה פדמנבהאם, סגנית נשיא ומנכ"לית חטיבת Tanzu בברודקום (Broadcom).
פדמנבהאם שוחחה עם עיתונאים במסגרת הכנס השנתי של ענקית הווירטואליזציה, הנערך השבוע בלאס וגאס, VMware Explore. בכנס הושקה גירסה 9 של פלטפורמת הענן הפרטית של ענקית הווירטואליזציה, VCF (ר"ת VMware Cloud Foundation).
בכירי VMware אמרו כי זו תאיץ את המעבר של לקוחות מארכיטקטורות IT מבודדות – לפלטפורמת ענן פרטי מאוחדת ומשולבת, שמפחיתה עלויות וסיכונים ומפשטת את הפריסה, הצריכה והתפעול של ענן פרטי מאובטח.
"הסטטיסטיקה מדברת". אמרה פדמנבהאם, "נדרשת הפעלה נוספת של השרת, בשיעור 40% כדי להפעיל סביבות IT קיימות, סביבות פרטיות שאינן מבוססות על פלטפורמת הענן הפרטית שלנו, VCF, זה מצב שמוביל לעלויות גבוהות יותר".
התמחור היה נושא השיחה העיקרי בקרב לקוחות ושותפים של VMware, שחלקם התלוננו כי עלויות השירותים של ענקית הווירטואליזציה זינקו בשיעור לא הגיוני של עד פי 8 ל-10 לעומת תשלומי העבר שלהם.
לדברי פדמנבהאם, "היום כל חברה מתמקדת במהירות ההגעה של האפליקציה כי זהו רכיב עסקי. כשארגון צריך להגיב לשינוי בשוק, הוא משנה את האפליקציה שלו במהירות ואז מחזיר אותה לשוק. ההבחנה פשוטה: בין ביצועים גבוהים לביצועים נמוכים".
"פלטפורמת הענן הפרטי שלנו", ציינה, "יכולה להניב ללקוחות חיסכון של 34% בעלויות התשתית שלהם ולהגדיל את יעילות צוותי התשתיות ב-53%". היא הוסיפה, כי "איחוד חוויית השימוש בענן מקצר את משך ההטמעה שלו ב-61%, מגדיל עוד יותר את פרודוקטיביות המפתחים ומשפר את יעילות צוות האבטחה ב-52%. כך, ההחזר על ההשקעה מגיע מהר בתוך פחות משנה". היא ציינה, כי "הזמן שלוקח מהחלטה ותכנון לפיתוח הקוד ועד קבלת אפליקציה לייצור עלול להימשך חודש עד שישה חודשים. עם יכולות הביצועים הגבוהות שלנו, הוא מתקצר לימים או שעות. אנו עושים זאת בעזרת מנוע אחסון מקביל, בשם Tanzu GemFire, בעל יכולות קריאה וכתיבה מהירות פי עשר".
שדה נוסף שנדון בכנס היה בינה מלאכותית. הדוברים אמרו, כי "אנחנו רוצים לעשות דמוקרטיזציה ליכולות של GenAI, בינה מלאכותית יוצרת, כדי לעורר חדשנות עסקית בכל הארגונים". היצע ה-AI של החברה הוצג כבר בשנה שעברה, והשבוע נוספו לו תכונות חדשות, המאפשרות ללקוחות ליישם, לנהל ולאבטח מודלי LLM. אלה פועלים מעל תשתיות משותפות של VMware, עם שיתופי פעולה ברמת השבבים עם AMD, Nvidia ואינטל וברמות השרתים והאחסון – עם HPE, דל ולנובו, ואינטגרטורים מובילים – כמו קינדריל (Kyndryl), HCL, וויפרו (Wipro) ו- NTT Data.
ענקית הווירטואליזציה חתמה את הכנס בציטוט ממחקר שערכה עבורה IDC, לפיו "לקוחות יכולים לחסוך כסף באמצעות VMware. להיצע שלנו יש ערך עסקי, שהתרגום שלו לכסף עומד על חיסכון של מאות אלפי דולרים, תלוי בגודל הארגון. החיסכון יגיע מבנייה של סביבות עננים גמישות, המייעלות את ההוצאות על תשתית IT ומקטינות את צריכת החומרה שלהן. עוד תהיה התייעלות משמעותית עבור צוותי תשתיות IT ואבטחה. כך ניתן יהיה להאיץ תהליכי פיתוח".
28/08/24 13:37
7.37% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האם צבא ארה"ב בחר לסייע לישראל גם באמצעות פרסום מרתיע בטינדר לבנון?
חשיפה של עיתונאי עצמאי בשם שיימוס מליקאפזלי, אמריקני המתגורר בביירות, השאירה רבים מבולבלים – העיתונאי נתקל במודעות יוצאות דופן, שכללו כיתוב בערבית וצילומי מטוסים של חיל האוויר האמריקני, תוך כדי שימוש באפליקציית ההיכרויות הפופולרית טינדר. הוא מיהר לדווח לעולם על תגליתו המשונה.
המודעות, הכוללות אזהרות לגבי פעולה צבאית פוטנציאלית של ארה"ב באזור, כוונו לכאורה במיוחד אל גברים צעירים וערבים מלבנון והמזרח התיכון.
המודעות, שזוהו בשבוע שעבר, נעלמו בינתיים מהעין, ולדברי דובר האפליקציה, פיליפ פריי, הוסרו על ידי החברה משום שהפרו את המדיניות של טינדר, לפחות לכאורה.
בפרסומים נראו תמונות מטוסי קרב אמריקנים ולצידן כיתוב שהזהיר מפני הפעלת נשק נגד ארה"ב או שותפיה. בטקסטים הודגשה גם המוכנות הצבאית האמריקנית לכל תרחיש, עם מטוסי חיל האוויר שכבר נמצאים באזור.
מליקאפזלי פרסם פרטים על תגליתו ברשתות החברתיות, והביע את הפתעתו על שנתקל במודעות בחסות הממשלה של ארה"ב דווקא באפליקציית היכרויות. Opened Tinder in Lebanon. Was greeted by an ad from CENTCOM saying in Arabic, "Do not take arms against the US and its partners", that F-16s and A-10s are already prepared, and that the US will "protect its partners in the face of threats from the Iranian regime and its agents." pic.twitter.com/Z6xIsQY5Gr
— Séamus Malekafzali (@Seamus_Malek) August 22, 2024 מליקאפזלי, שהופתע מהפרסומות, שיתף את צילומי המסך שלהן ברשתות החברתיות, וציין למשל בציוץ ב-X: "פתחתי את טינדר בלבנון. התקבלה במודעה מסנטקום (CENTCOM – פיקוד המרכז של צבא ארה"ב) האומרת בערבית, 'אל תניף נשק נגד ארה"ב ושותפיה', שמטוסי F-16 ו-A-10 כבר מוכנים, ושארה"ב 'תגן על שותפיה מול איומים' מפני המשטר האיראני וסוכניו".
"קודם לכן קיבלתי פרסומות בטוויטר מישראל, במיוחד על לבנון, אבל פרסומות בטינדר ובאפליקציות אחרות הן בדרך כלל של עסקים", אמר מליקאפזלי בשיחה עם כלי תקשורת אמריקני. "מעולם לא ראיתי ממשלה, במיוחד צבא, מפרסמים מודעה באפליקציית היכרויות", הוסיף. ????????????????????U.S MILITARY WARNS ENEMIES… ON TINDER?!
Looks like the U.S. military is matching with potential threats on Tinder in Lebanon, warning users to swipe left on joining Iranian-backed militants.
The ads, featuring U.S. warplanes, claim they’re ready to protect and defend.… pic.twitter.com/FzGYKMpXC3
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) August 27, 2024 מי באמת פרסם את המודעות?
הוושינגטון פוסט, שדיווח על החשיפה אתמול (ג'), ציין כי המודעה העלתה שאלות חדשות לגבי פעולות המידע המקוונות של צבא ארה"ב, שמטרתן להשפיע על דעותיהם של קהלים מעבר לים ולהתנגד למה שהממשלה תופשת כנרטיבים מטעים של יריבים זרים.
לפי הדיווח של ה-פוסט, גורם אמריקני בכיר ורשמי המכיר את פרטי העניין – ואשר דיבר בעילום שם, בשל רגישות הנושא – הודה כי אכן מאחורי הפרסום עומד סנטקום. לפי דברי המקור, הצבא האמריקני עשה זאת כחלק מקפיין לוחמה פסיכולוגי נרחב יותר.
צוות התקשורת של סנטקום סירב להגיב לתקשורת בנוגע לפרשה, וגם אפליקציית ההיכרויות טינדר לא סיפקה כל תגובה רשמית בעניין. First, re: Tinder ads – I cannot find Tinder's advertising policy. However, nothing I can find in Tinder's ToS would prevent a military from advertising on their platform.
Note that you can only advertise on Tinder via other platforms like Google. 2/ https://t.co/GBd8Esh92L
— Emerson T. Brooking (@etbrooking) August 22, 2024 הבחירה לעשות שימוש דווקא באפליקציית היכרויות על מנת להעביר הודעות התרעה מסוג זה הותירה רבים תמהים, משום ש-טינדר לא נתפשת כפלטפורמה שגרתית לתקשורת צבאית, או ככזו שהצבא יפגין בה נוכחות.
עקב החשיפה, החלטת הצבא האמריקני להשתמש באפליקציית היכרויות לשם העברת מסרים ממוקדים, במקרה זה לתושבי לבנון, עוררה דיון ער במדיה החברתית ובתקשורת בדבר היעילות וההתאמה של טקטיקות שכאלה לאופי המקור אשר ממנו הגיעו. החשיפה גם הובילה לספקולציות לגבי קהל היעד למודעות הללו וכן תהיות על ההשפעה הפוטנציאלית של פרסום מסוג זה, והאם היא עולה בקנה אחד עם המטרות העקרוניות של צבא ארה"ב.
28/08/24 14:43
7.37% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
HP, כך מתברר, רוצה גם היא חלק קטן מעוגת התקציב שמבטיחה הממשלה הפדרלית בארצות הברית בעקבות חוק ה-CHIPS מ-2022. החברה חתמה על המסמכים שמבקשים מהמדינה להקצות לה סכום של 50 מיליון דולר לטובת שדרוג אחד ממתקני המחקר והפיתוח של החברה, שממוקם כבר קרוב ל-50 שנה ב-קורוואליס, אורגון.
החברה לא מבקשת את הסכום כיצרנית שבבים, והיא כמובן לא תקבל מיליארדי דולרים כמו אינטל, לדוגמה, אבל במתקן הזה היא חוקרת תחום שמכונה טכנולוגיית מיקרופלואידיקה, שהיא חקר ההתנהגות והשליטה בנוזלים בקנה מידה מיקרוסקופי – וחוק ה-CHIPS נועד לקדם גם טכנולוגיה ולא רק ייצור שבבים, למרות שהנושא השני הוא זה שתופס את הכותרות.
"למיקרופלואידיקה יש פוטנציאל להניע שינויים מהפכניים בתעשיות, לספק מהירות, יעילות ודיוק, כדי לעזור לסלול את הדרך לדור הבא של חדשנות במדעי החיים ובטכנולוגיה", אמר אנריקו ללוקס, מנכ"ל HP, בעת החתימה על הבקשה.
המדינה תאשר כנראה את הבקשה, ולא רק בגלל שמדובר בסכום קטן יחסית, אלא בעיקר בגלל ההערכה שהפרויקט יוסיף עוד 100 אנשים למעגל המועסקים הקבוע של החברה, וכן ההשפעה של הנושא על הייצור המתקדם של מוליכים למחצה.
"בין שאר המוצרים, המימון המוצע יתמוך בייצור מכשירים מבוססי סיליקון שיהיו מרכיב מפתח בציוד מעבדה למדעי החיים לשימוש בגילוי תרופות, מחקרי תא בודד ופיתוח תאים בכלל", הצהירה שרת המסחר ג'ינה ריימונדו.