הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
26/01/22 16:11
10.17% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כשהתבקשתי לכתוב את סיכום השנה שלי ל-2021 בשוק החומרה והשבבים, בחרתי, אחרי התלבטות קצרה, בסיפור של אנבידיה-ARM כדבר הכי מהותי שקרה, או בעצם לא קרה. במסגרת הפסקאות שהקדשתי לפרשה הזו הבעתי את תמיהתי מדוע אנבידיה לא הודיעה עד אז שהיא החליטה לסגת מהעסקה הזו. הרי כבר אז, כמעט כל העולם הטכנולוגי, ובמיוחד הרגולטורי, החליט שהיא לא יכולה להתקיים.
אף על פי שעדיין אין הודעה רשמית של החברות, נראה שהקדמתי את המאוחר בשבועות בודדים בלבד. לפי הדיווח מאמש (ג') של סוכנות הידיעות בלומברג, אנבידיה כבר נמצאת בתהליכי יציאה "שקטים" מעסקת ה-40 מיליארד דולר שזעזעה את השוק (וגם ביטולה עלול לזעזע אותו – אבל על אז בהמשך). ראשיה הבינו, וכנראה שכבר לפני כמה וכמה חודשים ולא אתמול בבוקר, שהיא לא תצליח לשנות את דעתם של אנשי הרגולציה בבריטניה, בסין וגם בארצות הברית – למרות כל המסמכים שהגישה ולמרות כל ההבטחות שנתנה. אלה כבר מזמן הראו לה את האצבע השלישית, ובחברה רק חיפשו דרך נסיגה שלא תגרום לאצבע הזו להגיע למקומות כואבים יותר.
למה דווקא המניות של סופטבנק עולות?
האפקט הראשוני של
26/01/22 14:57
5.93% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
על רקע המתיחות הגוברת והחשש לעימות באוקראינה – DHS, המשרד להגנת המולדת האמריקני, הזהיר כי התגובה של ארה"ב לפלישה רוסית עלולה לגרום למתקפת סייבר נגד ארה"ב על ידי ממשלת רוסיה, או שלוחותיה. "אנו מעריכים כי רוסיה תשקול ליזום מתקפת סייבר נגד ארה"ב, אם היא תראה שתגובת ארה"ב או נאט"ו לפלישה שלה לאוקראינה – מאיימת על […]
26/01/22 13:20
5.08% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
השבוע החל לפעול בתל אביב מרכז היזמות החדש של עמותת בוגרי ממר״ם במטרה לספק ליזמים וליזמות בוגרי ממר״ם מרחב עבודה מסודר כדי להנביט את הסטארט-אפים הבאים של ישראל. המרכז יארח את תוכנית היזמות הכירורגית של העמותה ממר"ם ספייס (Mamram Space), שזו השנה השניה לפעילותה באקו-סיסטם הישראלי, כשממש בימים אלו פועל המחזור השלישי, עם שמונה מיזמים בשלבי pre seed וכ-25 יזמים.
״התוכנית שלנו ייחודית, והיא מבוססת על מנטרה מאוד פשוטה שאימצנו והיא, שאנחנו No Bullshit program. אנחנו לא בית ספר ליזמות, לפחות לא במקרה הזה. אנחנו רוצים לקחת את היזמים והיזמיות הטובים ביותר ולתת להם מרחב פורה לעשייה והנבטה של הסטארט-אפים שלהם. אנחנו עוטפים אותם בבוגרי ממר״ם הבכירים ביותר בסטארט-אפים המובילים היום ובשותפים של התוכנית – קרנות הון סיכון, משרדי עו״ד ופיננסים, חברות טכנולוגיה ושירותים. כולנו ביחד ממש קואליציה שבאה לעזרת היזמים במטרה לקדם אותם ולעזור להם לעשות קפיצות מדרגה משמעותיות ובקצב מהיר יותר בדרך לסיבוב ה-Seed שלהם," מספר יוסי מלמד, יו״ר העמותה.
״הבעיה הגדולה שלנו החלה בדצמבר כשהבנו שאנחנו לא מצליחים למצוא בית פיזי שיארח את התוכנית לקראת פתיחת המחזור השלישי של התוכנית, מוסיף מלמד. ״לא הסכמתי לוותר על המקום הפיזי, כי זה בניגוד מוחלט לאמונה הקהילתית שלי. אני מאמין שיזמים לא צריכים לעבוד לבד ובטח לא מהבית. יזמים צריכים לעבוד ביחד ולבוא במגע שוטף עם יזמים אחרים שיתמכו בהם ויעזרו להם. לפני 10 שנים עוד אפשר היה לראות בתי קפה בת״א שבפועל הפכו למרכזי יזמות, היום זה פחות קורה. פנינו לחברות הגדולות בשוק אבל הן לא יכלו לארח אותנו, כל אחת מסיבותיה, ולכן יצאנו לפרויקט הזה. לשמחתי, בתוך פחות משלושה שבועות הצלחנו למצוא משרד בת״א שיכול לארח עד 30 איש, לשפץ אותו, לאסוף תרומות מהקהילה, ואתמול נכנסנו אליו לראשונה. יש עוד עבודה, אבל יש שולחנות, כיסאות, אינטרנט מהיר ומכונות נספרסו – וזה מספיק בשביל להתחיל לרוץ. בקרוב אנחנו נעצב קיר לוגואים של החברות שתרמו להקמת המיזם הזה, בהן החברות המובילות בשוק, רובן המכריע מובלות על ידי בוגרי ממר״ם, למשל וויקס, צ'קמארקס, אספגון, לילי, איניטק ועוד".
״אני מאוד מקווה שהמרכז שלנו יהיה דוגמה ומופת לאיך נכון לעזור לסטארט-אפים בשלבים מוקדמים", הוסיף מלמד. "אנחנו כאן קודם כל בשביל בוגרי ובוגרות המותג ממר״ם ,שהוא המותג הוותיק בישראל בתחומי היזמות וההיי-טק, אבל אנחנו כאן גם כדי להשפיע ולסייע לאקו-סיסטם הישראלי להמשיך לצמוח ולהשתפר, ועל כן בכל התוכניות של העמותה אנחנו דואגים לשלב יזמים שהם מחוץ לקהילה שלנו. זה הישג שיא שלנו ומאוד מרגש אותנו לראות את המיזמים מגיעים בבוקר למרכז שלנו, ואנוומחכים לראות לאילו הישגים משוגעים הם יגיעו בעתיד הקרוב״.
26/01/22 13:54
5.08% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת פרטנר תקים תשתית סיבים אופטיים בישראל, שתאפשר חיבור בין המזרח הרחוק לאירופה, ולמעשה תהווה חלופה למעבר הקיים דרך תעלת סואץ. ספקית התקשורת טמרס טלקום בחרה בפרטנר עבור יצירת מסדרון תקשורת בין הים התיכון לבין מעברי הגבול עם ירדן כחלק מהרחבת תשתית הסיבים של החברה לחיבוריות בין המזרח למערב דרך ישראל. שווי העסקה עומד על כ-40 מיליון שקלים, וכחלק ממנה תרכוש טמרס גם שירותי תחזוקה מפרטנר.
טמרס טלקום, שבבעלות קרן אלומה ופויו זבלדוביץ, מספקת שירותי תקשורת בישראל ובעולם באמצעות כבל תת ימי מבוסס סיבים אופטיים בין ישראל לאירופה ושירותי דטה סנטר. טמרס טלקום היא החברה היחידה המפעילה כיום תשתית סיבים רציפה, המאפשרת תעבורת מידע בין המזרח לאירופה. החברה היא ספק מוביל של פרטנר לתקשורת בינלאומית מבוססת כבלים תת ימיים, כששיתוף הפעולה בין החברות מתעצם והופך לאסטרטגי.
כיום, מרבית הכבלים הבינלאומיים המחברים את אירופה עם המזרח הרחוק ומדינות המפרץ עוברים דרך תעלת סואץ. מצרים מהווה נקודת כשל עקב המצב הגיאופוליטי המורכב, התלות במדינה אחת, מחירים גבוהים וקריעת הכבלים בתעלת סואץ על ידי האוניות לאור היותה צרה ורדודה. הקמת תשתית הסיבים של פרטנר בישראל יחד עם הכבל התת-ימי של טמרס מהווה פתרון עדיף, מהיר, יציב ושריד לכשלים אלה.
פרטנר תספק שתי נקודות גישה לישראל דרך ירדן לכבלים שיגיעו מהמזרח הרחוק: אילת וגשר אלנבי . שני המקטעים הללו יחוברו ישירות לחיפה, או לכל מקום אחר שמהווה נקודת גישה לאירופה. לפרטנר כבר יש תשתית עצמאית בין חיפה לבאר שבע ובין חיפה למעלה אדומים, ובמסגרת הפרויקט היא תקים תשתית חדשה מבאר שבע ועד אילת, ובמקביל – ממעלה אדומים ועד גשר אלנבי, כאשר כל אחד משני המקטעים יהווה גיבוי לאחר. בסך הכל תפרוס פרטנר כ-300 ק"מ של סיבים אופטיים בהשקעה כספית של עשרות מיליוני שקלים, שתיפרס על פני שנתיים.
הפרויקט של פרטנר צפוי לספק קיבולת גבוהה ולתת מענה לתנועת הדטה הגדלה מהמערב למזרח., ויש לו גם פוטנציאל להתקשרות עם מפעילים נוספים מהעולם בעסקאות שצפויות להניב הכנסות ורווחים עתידיים משמעותיים לפרטנר. בנוסף, הפריסה של פרטנר צפויה לשרת גם לקוחות פרטיים בפריפריה, שכן במקביל יחוברו יישובים הצמודים לתוואי הפריסה, כאלה שכיום אינם נגישים לסיבים של החברה, כמו דימונה.
אבי צבי, מנכ"ל פרטנר, אמר בעקבות חתימת העסקה, "פרטנר יוצאת לדרך עם פרויקט עוצמתי, שיהווה מנוע צמיחה משמעותי לפעילות החברה ויהפוך אותה לשחקנית תשתיות תקשורת בינלאומית. כחלק מהפרויקט פרטנר תחזק גם את פעילות הסיבים בדרום הארץ ותגיע ליישובים נוספים בפריפריה".
תום קורן, מנכ״ל טמרס טלקום, ציין, כי "באמצעות הכבל התת ימי מבוסס הסיבים האופטיים שלנו, ובאמצעות שירותי המשך אותם אנו רוכשים מפרטנר ומספקי תשתיות באירופה, נהפוך להאב תקשורת מרכזי ומוביל באזור ובעולם ונשפר את השירות שאנו מעניקים ללקוחותינו באופן משמעותי".
26/01/22 14:10
5.08% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אנבידיה, לפי דיווח בסוכנות הידיעות בלומברג, החליטה באופן סופי לסגת מעסקת ARM. לפי הדיווח, החברה כבר הודיעה לשותפים שלה שאל להם לצפות לסגירת העסקה. עם זאת המהלכים הללו מבוצעים בשקט, ומאחורי הקלעים. עצם פרסום הידיעה גרם לירידה של כ-5% בשער המניות של החברה.
אנבידיה עדיין לא הודיעה באופן רשמי על נסיגתה מהעסקה. בחברה, כמו גם בקרב שותפתה לעסקה, חברת האחזקות היפנית סופטבנק, ממשיכים לטעון כי אנבידיה לא שינתה את דעתה, כי מדובר בעסקה שתטיב עם ARM ותדחוף קדימה את החדשנות והתחרות בתחום, "בדיוק כפי שפירטנו במסמכים האחרונים שהוגשו לאישור הרגולטורים". בסופטבנק הוסיפו כי, "אנחנו ממשיכים לקוות שהעסקה תאושר".
המניות של סופטבנק דווקא זינקו מעלה לאחר פרסום
26/01/22 15:17
5.08% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט סיימה את הרבעון השני של שנתה הכספית עם תוצאות שהיכו את תחזיות האנליסטים בסעיפי ההכנסות והרווח הנקי למניה. למרות זאת, המשקיעים הביאו לירידה של כ-5% בשער המניה של חברת הענק לאחר סגירת שערי נסדא"ק אמש (ג'). מאז ה-1 בינואר ועד לסגירת המסחר אתמול המניה של מיקרוסופט צנחה ב-14%.
החברה פרסמה את הדו"חות הכספיים שלה כשבוע לאחר שהודיעה על רכישת הענק, בסך של 68.7 מיליארד דולר, של ענקית הגיימינג אקטיוויז'ן בליזארד, שאחראית, בין היתר, למשחקים Call of Duty וקנדי קראש.
ההכנסות הרבעוניות של החברה הגיעו ל-51.7 מיליארד דולר לעומת צפי אנליסטי של 50.9 מיליארד והרווח הנקי למניה עמד על 2.48 דולר – 17 סנט יותר מממוצע התחזיות. העלייה בהכנסות ברבעון השני של השנה מותנה במקצת לעומת השיעור ברבעון הראשון, ועמדה על 22% בהשוואה ל-20%. הרווח הנקי רשם גידול של 21% ל-18.8 מיליארד דולר.
הסעיף הבולט בצמיחה שלו בדו"חות הכספיים הוא פעילות Azure – שירותי הענן של החברה, שזינקו ב-46%. נכון, מדובר בגידול קטן יותר מזה שהיא דיווחה עליו ברבעון הקודם – אז עמד הנתון על 50%, אבל עדיין, זוהי צמיחה דו ספרתית מרשימה למדי באחד התחומום הצומחים ביותר בשנים האחרונות, ובפרט מאז פריצת הקורונה לחיינו. העלייה הנוכחית הביאה את ההכנסות מפעילות הענן ל-18.3 מיליארד דולר – קצת יותר משליש מכלל ההכנסות הרבעוניות של מיקרוסופט, ונתון שעמד בתחזיות. סעיף הכנסות בולט שעקף את הצפי של המומחים הוא המחשוב האישי, שעמד על 17.4 מיליארד דולר לעומת ממוצע תחזיות של 16.7 מיליארד.
הצפי לרבעון השלישי: הכנסות נמוכות יותר מאשר ברבעון השני
סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, אמר לאחר פרסום התוצאות כי "כששיעור תעשיית ההיי-טק מהתל"ג (של ארצות הברית – י"ה) ממשיך לגדול, אנחנו משקיעים בשווקים מגוונים וצומחים, ופועלים על פי האסטרטגיה שלנו".
בעלי מניות של מיקרוסופט הביעו נוכח התוצאות דאגה מהביקושים העתידיים – ואיימי הוד, סמנכ"לית הכספים של החברה, ניסתה להרגיע אותם בשיחת המשקיעים שלאחר פרסום התוצאות באומרה שהדרישה ברוב עסקי החברה נשארת חזקה. עם זאת, היא חוזה שהכנסות הרבעון השלישי של השנה הכספית יהיו נמוכות מאלה של הרבעון הנוכחי ויעמדו על בין 48.5 מיליארד ל-49.3 מיליארד דולר. אם ההכנסות של מיקרוסופט יעמדו בטווח הזה, הן יהיו גבוהות מהתחזית הממוצעת בשוק – של 48.23 מיליארד דולר.
26/01/22 17:18
5.08% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"מחשבים מוקשחים הם תולדה של צורך אמיתי: בארגוני ביטחון, אבל לא רק, נדרשים מחשבים שמותאמים לעבודה בתנאים קשים, לרבות רעידות וטלטלות שיש בספינות, במטוסים ובכלי רכב יבשתיים", כך אמר אלכס טורובסקי, אחראי טכנולוגיות מחשוב עסקי ב-דל טכנולוגיות ישראל.
טורובסקי דיבר בכנס ITforIDF – טכנולוגיה בשלישי, שהתקיים באחרונה, בשיתוף אנשים ומחשבים, ודן בעולמות המחשוב המוקשח. את הכנס הנחה סא"ל (מיל') אודי קאוף, חבר העמותה להנצחת חללי חיל הקשר והתקשוב.
לדברי טורובסקי, "מחשוב מוקשח מאפשר לעבוד גם בתנאים קשים, מחוץ למשרד. לצד יכולתם לעמוד במכות וטלטלות, יש למחשבים אלה סוללות נשלפות, כמו שיש במכשירי קשר צבאיים, וכך ניתן להטעין אותם במקביל לשימוש – דבר שמאפשר עבודה סביב השעון. הם פועלים בתחנות עגינה, שמותאמות במגוון של כלי תחבורה – צוללת, ספינה, מטוס, טנק, רכב קרבי משוריין (רק"ם) וג'יפ. ככאלה, המחשבים המוקשחים מתאימים לעבודה לא רק בקרב ארגוני צבא, אלא גם על גבי ניידות משטרה ואמבולנסים, ובמגזר האזרחי – על גבי משאיות או מלגזות. ככל מחשב אישי אחר, גם בהם מוטמעים אמצעי אבטחה".
"קו המוצרים המוקשחים שלנו נמצא לא רק בצבא ובקרב רשויות אכיפה, חירום והצלה", ציין טורובסקי, "אלא גם בקרב עובדי רשויות מקומיות, אנשי תעשייה, עובדי שטח ומכירות, לצד חוקרים מדעיים, שעושים את עבודת המחקר שלהם בתנאי שטח קשים".
הוא אמר כי "בניגוד למתחרים שלנו בתחום, דל היא ספקית ה-IT היחידה ברמת Tier-1 עם סדרת מוצרי מחשוב וציוד היקפי מוקשח, Latitude Rugged, שמעניקה למשתמשים את כלל היכולות שמקבלים הלקוחות בבית ובמשרד. לא מדובר במחשבים מוקשחים פרי פיתוח עצמי של לקוחות שבהם הותקנה חומרה ישנה, כמו שהיה בעבר: הסדרה המוקשחת מכילה רכיבים מחזית הטכנולוגיה, כמו בסדרת Latitude העסקית הלא מוקשחת. בנוסף, יש לנו שרשרת אספקה לוגיסטית גלובלית, שכוללת טכנאים שמגיעים עד אתר הלקוח ביום העסקים הבא, לצד יכולת לספק חלפים בכל רחבי העולם. כך אנחנו חוסכים ללקוח עלויות וזמני פיתוח ארוכים ויקרים, ונותנים לו את היתרונות של מוצר מדף עכשיו – ומיד, עם מגוון של ציוד היקפי להתאמות אישיות".
אבטחה ועמידות
לדברי טורובסקי, "אנחנו מטמיעים במחשבים המוקשחים את כלל יכולות ומוצרי האבטחה שאנחנו שמים בכל מחשב שלנו. זה כולל, בין השאר, את שבב האבטחה TPM (ר"ת Trusted Platform Module). השבב מותקן בלוח האם של המחשב, יוצר ומאחסן סיסמאות ומפתחות הצפנה, ומוודא שהמחשב לא נפרץ. עוד כולל המחשב קורא טביעות אצבעות לזיהוי חד-חד ערכי, כמו גם מצלמת אינפרה-אדום לזיהוי פנים, וקורא כרטיסים – אלחוטי או מובנה".
"המחשבים הללו מספקים עמידות גבוהה מפני פגעים שונים, אבק, מים ולחות. הם פועלים בתנאים של חום וקור קיצוניים, ממינוס 30 מעלות ועד פלוס 65. גם המסכים שונים ממסכים בניידים ובטאבלטים צרכניים. הם עשויים זכוכית Gorilla Glass מחוזקת, שעמידה מפני זעזועים, מצופים ציפוי מט נגד השתקפויות, מותאמים לעבודה עם כפפות בד ועור, ובעלי עוצמת תאורה 1400NIT לצפייה בשמש ישירה", אמר.
הוא הוסיף ש-"המחשבים כוללים בנוסף חיבורים למגוון טכנולוגיות שטח. הם עוברים מבחנים קשים, כולל נפילות מגובה, עבודה בסביבה רועדת, למשל ליד משגרי טילים, ועוד. המבחנים מדמים סביבות שונות בגלובוס – למשל, עבודה על שוברות קרח שבדרכן לקוטב. כלל המחשבים המוקשחים תומכים בכל סוגי התקשורת, לרבות ב-Wi-Fi ובסלולר דור 5. המשתמשים בשטח צריכים תקשורת רציפה".
"בשנים האחרונות", סיכם טורובסקי, "ביצענו לא מעט פרויקטים ציבוריים עם המחשבים המוקשחים שלנו. זאת, לצד פרויקטים בגופים אזרחיים, דוגמת שופרסל. נמשיך את המגמה הזו בשנים הקרובות, כי זה מה שהשוק דורש: יותר ויותר עובדים יוצאים מהמשרד, עובדים בשטח והמחשוב המוקשח מתאים לכל סביבת עבודה, ובעיקר לסביבה בעלת התנאים הקיצוניים ביותר".
26/01/22 09:31
4.24% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לנובו, בגלל סיבות שונות ומגוונות, לא ממש זוכה להכרה בישראל ובאירופה כשחקנית משמעותית בשוק הטלפונים. היא אמנם זוכה למכירות סבירות בארצות הברית עם מוטורולה, החברה הבת שלה, אבל תחת שם המותג הראשי שלה היא לא ממש מוכרת באזורים שרחוקים מסין.
עם זאת, היא הייתה מהראשונות להכניס את הרגליים למים העמוקים של שוק הטלפונים למשחקים, כשאף אחד עוד לא ממש ידע לאן הוא הולך, ולפי דיווחים חדשים היא מתכוונת גם השנה לשלוח נציג לתחום הזה תחת השם Legion, מותג המשחקים שלה – אם כי גם במקרה הזה לא ברור האם הוא יחצה את גבולות מדינת המוצא שלו אל עבר השוק הגלובלי, ובכל מקרה לא לפני הרבעון השלישי של 2022.
הדיווח טוען, שהמכשיר החדש יקרא Halo, ולמרות שמדובר בטלפון משחקים, העובי שלו לא יעלה על 8 מ"מ, ולפי תמונות שדלפו גם אין סממנים למערכת קירור מיוחדת. כמו הרבה מאוד טלפונים מובילים ב-2022, הוא יהיה מבוסס על Snapdragon 8 Gen 1, מעבד הדגל החדש של קוואלקום, שילווה ב-16 גיגה-בייט זיכרון עבודה ו-256 גיגה-בייט זיכרון אחסון, ושניהם בהתאם לתקנים המהירים שקיימים כיום בשוק.
מסך ה-OLED ברזולוציה של +FHD יימתח לאלכסון בגודל של 6.67 אינץ' ויציע קצב רענון גבוה יחסית של 144 הרץ וקצב דגימת מגע של 300 הרץ, שני דברים שכמעט הכרחיים בטלפון שמתיימר לשרת את שחקני המובייל המודרניים.
המכשיר יגיע עם שלוש מצלמות מאחור, כשהראשית של 50 מגה-פיקסלים. תהיה גם מצלמה עם עדשת רוחב וחיישן 13 מגה-פיקסלים, ומצלמה שלישית של 2 מגה-פיקסלים. מצלמת הסלפי הקדמית תהיה מתחת לחריר במרכז התצוגה בראש המסך. נפח הסוללה לא דווח, אך צפוי שהיא תתמוך בטעינה בהספק של 68 ואט.