הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/09/22 13:27
9.21% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יום אחד גילתה ת'וואנמאגורי מאניוול מאוסטרליה, כי לחשבון הבנק שלה נוספו 10.5 מיליון דולר קנדי (כ-7.2 מיליון דולר אמריקני). כלקוחה של בורסת הקריפטו Crypto.com ציפתה מאניוול לתשלום של 100 דולר אוסטרלי, אבל עקב שגיאת הקלדה, עבר לחשבונה הסכום הענק. הבורסה כלל לא הבחינה בטעות, אלא רק לאחר שבעה חודשים, שבמהלכם חלק מן הכסף כבר נעלם.
ההעברה הראשונית התרחשה במאי 2021, לאחר שעובד הקליד בטעות מספר חשבון בשדה של הסכום לתשלום. ב-Crypto.com גילו את הטעות רק בעת ביצוע ביקורת בדצמבר 2021.
בינתיים, הלקוחה ה"מאושרת" לא דיווחה על ההחזר השגוי, אלא העבירה את הכספים לחשבון אחר ואף רכשה עבור אחותה בית מפואר עם חמישה חדרי שינה תמורת 1.3 מיליון דולר אוסטרלי.
כעת נלחמת החברה להחזיר את הכספים והגישה נגד מאניוול תביעה לבית המשפט העליון של ויקטוריה. בפברואר האחרון הצליחה Crypto.com להקפיא את החשבון של מאניוול, ובית המשפט אף הורה לה למכור את הבית ולהחזיר את הכסף (עם ריבית) לבורסה.
התיק יחודש בבית המשפט באוקטובר הקרוב.
01/09/22 15:22
9.21% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"גורמים רבים הביאו לעלייה בשימוש ב-Low Code, אבל התפיסה קיבלה את ההאצה כשארגונים הבינו שהם לא רוצים להשקיע כה רבות בפיתוח ובעלויות המטורפות הכרוכות בו, מה שהסב להם כאב עצום. מעל כל הסיבות, המניע לשימוש בעבודה במתכונת זו הוא שהיא מביאה לקיצור זמן ההגעה לשוק ב-84%", כך אמרה אורית קנטורוביץ'-סוטובסקי, מנהלת פעילות יישומים עסקיים במיקרוסופט ישראל.
בראיון לאנשים ומחשבים ציינה קנטורוביץ'-סוטובסקי כי "התחום התפתח עוד לפני שקיבל דחיפה משמעותית, כי למפתחים לקח זמן עד שהם סיימו לפתח את המוצר או השירות. על מנת לתת מענה מיטבי לבניית אפליקציה, התאמות או אינטגרציה למערכות נדרשו חודשים. והיה ואז נתגלתה טעות, והמערכת לא פעלה כיאות, היה צורך לחזור אחורה, לבירור מקור ומיקום התקלה". "אתגר נוסף", אמרה, "נובע מהיכולת של ארגונים להחזיק קבוצות פיתוח בעלויות מוגזמות. ככל שהארגון גדל, כך גדלו גם דרישות המשתמשים, והארגון נדרש לצמוח, כאשר בעולם זה קשה למצוא מפתחים בכלל ובשכר שפוי בפרט".
"ארגוני IT החלו לחשוב מה עושים בתחום", הוסיפה קנטורוביץ'-סוטובסקי. "מיקרוסופט ראתה את הכאב העצום ששורר בעולם הקוד ופיתחה את Microsoft Power Platform. זו פלטפורמה מבוססת Low Code / No Code, שתפקידה הוא לייעל את העבודה הארגונית, לקצר זמני פיתוח של אפליקציות, לעשות מיכון באופן נרחב, לקבל תובנות עסקיות ואנליטיות מתקדמות ולבנות בוטים, לצורך שיפור השירות והקטנת הצורך במענה אנושי". לדבריה, "הפלטפורמה מסייעת לאנשי פיתוח, מומחי IT, מנהלי ידע ומשתמשים בארגונים לפתח אפליקציות עסקיות ולמכן תהליכים עסקיים – ולעשות זאת בלא צורך בידע מוקדם ובשפות פיתוח. הפלטפורמה מגיעה עם מאות ממשקים מוכנים מראש ועובדת מעל הנתונים הארגוניים. היא יכולה להתממשק עם אתרי אינטרנט, מערכות ארגוניות, כגון מערכות פיננסיות דוגמת ERP, פורטלים ארגוניים ומקורות מידע מסוגים שונים, באופן מהיר ופשוט. השימוש בה מניב יעילות גבוהה לצד קיצור דרמטי בזמן ההגעה לשוק. כך יש מענה מהיר וזול לצרכי השוק המשתנים".
"גרטנר מיצבה אותנו בין שלוש הפלטפורמות המרכזיות בשוק, כי בשונה מהמתחרות, אנחנו 'מדברים' פלטפורמה – ולא מוצר. רוב הפתרונות מסייעים למצב הנתון ואילו אנחנו מזריקים חדשנות. יש לנו לקוחות רבים בתחום מכלל מגזרי הפעילות, ביניהם ניתן למנות את אל על, חברת החשמל, שירותי בריאות כללית, חברות פארמה, חברות מסורתיות, חברות היי-טק וארגונים ציבוריים-ממשלתיים. שילשנו בשנה החולפת את היקף הפעילות שלנו – ואני מעריכה כי המגמה תימשך", סיכמה קנטורוביץ'-סוטובסקי.
01/09/22 17:46
9.21% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הדור הקודם של הרמקולים בסדרה, A26, נחשב לאחד המוצלחים ביותר בהיסטוריה של Audio Pro – באופן יחסי למותג יוקרה שמציע מוצרי פרימיום שאינם זולים. כעת, היבואנית, TR, מביאה לארץ את הדור החדש, Audio Pro A28.
מבחינה חיצונית, ייתכן שאלה שמכירים את הדור הקודם לא ישימו לב להבדלים – ולא שזה רע, כי לפעמים לא צריך לתקן את מה שלא מקולקל, ומבחינה ויזואלית, ה-A28 נראים אלגנטיים כמו הדור הקודם ועדיין לא תופסים יותר מדי מקום. אבל בפנים, מספרים בחברה, יש שינוי בדמות מעבד חדש, שלא רק שמשפר את איכות הצליל של הרמקולים, אלא גם את מהירות התגובה והביצועים. זה אומר שה-A28 מתממשקים טוב יותר לאפשרויות השונות שמזרימות מדיה צלילית בבית – מטלוויזיה, דרך מערכת סטריאו ועד לשירותי סטרימינג כאלה ואחרים.
כמו בדור הקודם, מדובר במערכת מוכללת, שאינה זקוקה למגבר כדי לתפקד, אבל עדיין ניתן לחבר את הרמקולים לסאב וופר, אם רוצים עומק צליל רחב יותר. הם תומכים בחיבורי Wi-Fi ובלוטות', כך שהם יעבדו טוב גם מול מכשירים ניידים, והם גם תומכים ב-AirPlay 2 של אפל וב-Chromecast של גוגל לעוד רמקולים בחדרים אחרים בבית, אם רוצים לפזר את אותה המוזיקה בכל פינה.
יש גם אפליקציה שמלווה את הרמקולים ומאפשרת תפקודים ותפעולים שונים, ולפי Audio Pro, היא עברה שדרוגים משמעותיים, כולל, למשל, בחירה אוטומטית של מצב לילה, שמשנה את הסאונד במידה ניכרת – לרגוע יותר.
ה-Audio Pro A28 זמינים בצבע שחור או לבן, והמחיר הוא 2,800 שקלים. זה לא מפתיע, מאחר שמדובר ברמקולים יוקרתיים, בפרימיום אמיתי.
01/09/22 13:23
6.58% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
למפתחת משחקי הווידיאו פרום סופטוור (FromSoftware) הייתה אחיזה חזקה בתעשיית המשחקים מאז שהשיקה את Dark Souls שלה ב-2011, אבל ההצלחה האדירה של משחק אחר שפיתחה ששמו אלדן רינג (Elden Ring), שיצא בפברואר השנה, הביאה אותה באמת לקדמת הבמה.
כעת המפתחת זוכה במשקיעים משמעותיים במיוחד – סוני (Sony) וטנסנט (Tencent) שהודיעו השבוע (ד') כי רכשו 30 אחוזים ממנה, בתמורה לכ-260 מיליון דולר. הענקיות קנו 14.06% ו-16.25% מ-פרום סופטוור, בהתאמה.
כתוצאה מהרכישה, החברות צפויות להיות בעלות השפעה רבה יותר על החלטות הביצועים של אולפן הגיימינג. רכישות אלו לא ייצגו בהכרח שינויים במערכת ההפעלה של מפתחת אלדן רינג, אבל בהחלט יכולות להשפיע על הסכמי רישוי, למשל בעניין תוכן למדיות אחרות, קטע שבו סוני משקיעה רבות.
המהלך האחרון הזה מצביע גם הוא על מגמה – תעשיית המשחקים ככל הנראה הולכת לקראת תרחיש של איחוד אולפנים. יותר ויותר קונגלומרטים גדולים מאמצים לחיקם אולפנים ומפתחות קטנות יחסית, כדי לא רק להבטיח נתח גדול יותר מהרווחים, אלא גם להשתתף באופן פעיל בהחלטות יצירתיות בתעשיית הגיימינג המשגשגת. המגמה חלה במיוחד על תאגידי ענק אסיאתיים, שנראה שמצאו את התחום ראוי להשקעה ולאימוץ מאסיבי.
העולם שייך לגיימרים, ותחום הגיימינג – לתאגידי ענק? אילוסטרציה. צילום: BigStock
מפתחות המשחקים נקטפות בידי תאגידים
טנסנט, שבסיסה בשנגחאי, היא כיום ספקית משחקי הווידאו הגדולה בעולם, בעיקר בזכות הדומיננטיות שלה בשוק העצום של סין. ואולם החברה גם הולכת ומשתלטת על שוק משחקי המחשב המערבי. כיום, בנוסף לבעלות על ריוט גיימס (Riot Games) והיותה בעלת רוב המניות באפיק גיימס (Epic Games), לטנסנט יש אחזקות קטנות יותר במספר חברות רלוונטיות, כולל ב-יוביסופט (Ubisoft), ובנטמרבל (Netmarble), וכעת היא גם הבעלים של 16.25% מפרום סופטוור.
טנסנט רכשה גם 5% מאקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard) בשנת 2013, ובכך שחררה את החברה מויוונדי (Vivendi Universal), אך מניות אלה יירכשו על ידי מיקרוסופט כחלק מעסקת 68.7 מיליארד הדולר שבמסגרתה תתמזג עם המוציאה לאור של Call of Duty.
גם ההשקעה של סוני משקפת את מאמציה לרכוש או לחזק את הקשרים עם אולפנים הידועים בייצור משחקים לקונסולה שלה, פלייסטיישן. הדבר תקף שבעתיים בנוגע ל-פרום סופטוור, שהיא גם היוצרת של סדרת המשחקים ה-RPGs Souls, ושגם יצרה את Bloodborne עבור סוני ב-2015.
סוני הוציאה בינואר 3.6 מיליארד דולר, כדי לרכוש את יצרנית Destiny 2 Bungie; חטפה את Housemarque, יצרנית Returnal הבלעדי של PS5, באמצע 2021; ורכשה את Insomniac Games בתחילת 2020. סוני רכשה גם את סדרת ה-Evolution Championship של משחקי הלחימה ואת רשת הזרמת האנימה Crunchyroll ב-2021.
השבוע גם נודע כי Quantic Dream, שפיתחה את המשחקים שמאחורי כותרים כמו Detroit: Become Human ו-Heavy Rain, נרכשה על ידי ענקית הטכנולוגיה הסינית NetEase, כך דיווחה רשת CNBC. בפוסט בבלוג שלו הודיע אולפן המשחקים הצרפתי כי ימשיך לפעול באופן עצמאי, למרות הצטרפותו לרוכשת.
בעוד של-Quantic Dream יש רק קומץ משחקים עליהם המפתחת חתומה, ושאותם יצרה במשך 25 השנים בהן היא קיימת, המפתחת עובדת כעת על משחק פעולה-הרפתקאות חדש בתחום המאוד פופורי של 'מלחמת הכוכבים', שיקרא Star Wars: Eclipse. החברה אמרה שהעיסקה ורכישתה אמורות לסייע לה להרחיב את הצוות ו"לפתח מספר פרויקטים בו-זמנית".
ובנוגע ל-אלדן רינג, מדובר במשחק תפקידים המתרחש בממלכת ארצות הביניים, שמבוסס על רעיונות ותפאורה אשר עיצב סופר הפנטזיה ג'ורג' ר.ר. מרטין, מי שלפי ספרו 'שיר של אש ושל קרח', נוצרה הסדרה 'משחקי הכס'. המשחק, שביים הידטקה מיאזאקי, שנחשב כאחד היוצרים המוערכים ביותר בעולם הגיימינג, מצליח מאוד בתחומו ומושך אליו גיימרים רבים, שיכולים לשחק בו בשלל פלטפורמות וקונסולות.
01/09/22 14:36
6.58% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יוסף נאור, פרופסור למדעי המחשב בטכניון, נעצר אתמול (ד') בחשד שלא דיווח לרשות המסים על חשבון בנק בשווייץ, שבו הוא החזיק ב-2019 כשישה מיליון דולר. פרופ' נאור חשוד כי הוא החזיק את חשבון הבנק מאז 2012 והשמיט לכאורה את ההכנסות שהוא קיבל בו. הוא הובא בפני שופט ושוחרר בתנאים מגבילים.
בנוסף, קיים חשד שפרופ' נאור קיבל בשנים 2013-2019 הכנסות מייעוץ למיקרוסופט, שהופקדו בחשבונות בנק שונים בארצות הברית ושגם עליהן הוא לא דיווח לרשות המסים, מתוך כוונה לכאורה להתחמק מתשלום מס.
החקירה נגד פרופ' נאור מנוהלת על ידי פקיד שומה חקירות חיפה והצפון, ונפתחה בעקבות הכללתו ברשימה של בעלי חשבונות בנק בחו"ל שהתקבלה על פי הסכמים לחילופי מידע בין מדינות ורשויות מס, שעליהם חתמה מדינת ישראל.
פרופ' נאור הובא בפני שופט בית משפט השלום בחיפה ושוחרר בתנאים מגבילים, בהם ערבויות כספיות, צו עיכוב יציאה מהארץ למשך 180 יום, והפקדה כספית של חצי מיליון שקלים או שעבוד נכס נדל"ן בשווי שלא יפחת ממיליון שקלים למשך 180 יום.
01/09/22 16:08
6.58% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שורה של פרויקטי מחשוב ייושמו השנה במערכת החינוך – בבתי ספר שונים ברשויות מקומיות שונות. המטרות של הפרויקטים הללו הן לאפשר למורים ללמד טוב יותר את תלמידיהם, באמצעים דיגיטליים, ולממש את מקצוע ההוראה כמו שהוא אמור להיות ב-2022, בואכה 2023. לרגל פתיחת שנת הלימודים, ליקטנו כמה מהמיזמים והיישומים הללו.
רמת גן: הקמת תשתיות תקשורת וטכנולוגיה מאפשרות
לדברי מנמ"ר עיריית רמת גן, קובי נוח, העירייה מבצעת "טרנספורמציה טכנו-פדגוגית", שבמסגרתה "מוקמת תשתית תקשורת וטכנולוגיה מאפשרת". "תשתית זו תומכת ומאפשרת מימוש שיטות לימוד חדשניות, שמסייעות לקידום הפדגוגיה, בהלימה להנחיות משרד החינוך, לתפיסת אגף החינוך בעירייה ולראיית העולם של ראש העיר, כרמל שאמה-הכהן", אמר נוח.
אחד הפרויקטים המרכזיים בהקשר זה הוא הקמת רשת גלים מילימטריים אלחוטית, שמחברת את כלל בתי הספר בעיר במהירות של 1 ג'יגה-ביט, דרך רשת עצמאית שפרוסה ומפוזרת על כל מגדלי המים בעיר, ללא תלות בספקים חיצוניים. עוד סיפר נוח שהתקשורת הפיזית הפנים כיתתית מבוסס על רשת GPON, שמצויה בעיקר בארגונים מתקדמים בשוק פרטי, תוך התאמה לסביבה ירוקה, עם חיסכון של עד 40% מצריכת האנרגיה. נוח ציין כי "הפרויקט הזה מנגיש למורה את היכולות החדשניות של מרחב העבודה במרחבים הפיזי והווירטואלי כאחד".
קובי נוח, מנמ"ר עיריית רמת גן. צילום: דוברות העירייה
עוד פרויקט שהתאפשר בזכות התשתית הפיזית שהותקנה בבתי הספר הוא התקנת מסכי מגע ייעודיים בבתי הספר התיכוניים – מה שמייתר את הצורך בלוח והגיר.
כמו כן, השרתים של בתי הספר ברמת גן לא יהיו עוד במוסדות הלימוד עצמם, אלא כל אחד מהם יקבל "חוות שרתים" משלו בענן מנוטר, מגובה ומאובטח, ואלה יאוחסנו ב-MedOne. "בנוסף", אמר נוח, "ניתן דגש על עולם הסייבר – הותקנו אמצעי אבטחה ייעודיים לניטור בקרה ואבטחה של הנכסים הדיגיטליים הבית ספריים".
עיריית רמת גן אף הטמיעה רכיבים של בית חכם בכל בתי הספר התיכוניים בעיר. כמו כן, היא רכשה 6,000 מחשבים ניידים לתלמידים, בהשקעה כוללת של 10 מיליון שקלים.
נס ציונה: לימוד חווייתי מבוסס משחק
רמי שקד, ראש תחום חדשנות בעיריית נס ציונה, אמר כי השנה יושם דגש על לימוד חווייתי מבוסס משחק לפיתוח תוצרים באמצעות סביבת מיינקראפט. "פיתחנו מודל שבו תלמידים לומדים מקצועות חובה עם המשחק מיינקראפט. בנוסף, תלמידי נס ציונה ילמדו תוכנית קוד כשפה שלישית. נס ציונה היא העיר היחידה שמריצה תוכנית כזו לכלל בתי הספר בעיר".
רמי שקד, ראש תחום חדשנות בעיריית נס ציונה. צילום: ניב קנטור
כמו כן, העירייה מיישמת את מודל החממ״ה – מודל חדשני ללימודי מיומנויות, עם פרקטיקות פדגוגיות חדשניות.
פתח תקווה: אלפא סקול
שקד משמש בנוסף כיועץ לעיריית פתח תקווה. באם המושבות ייושם השנה אלפא סקול – בית ספר היברידי מבוסס טכנולוגיות חדשניות למאות תלמידים מבתי הספר היסודיים בעיר, שיוכלו ללמוד מרחוק מקצועות שאינם נלמדים בבית הספר שלהם.
רעננה: פרישת סיבים אופטיים למוסדות החינוך
כחלק מלקחי תקופת הקורונה, עיריית רעננה השלימה השנה את פריסת הסיבים האופטיים בכל מוסדות החינוך בעיר. את הפרויקט הובילה מנמ"רית העירייה, דגנית בן יעקב.
דגנית בן יעקב, מנמ"רית עיריית רעננה. צילום: שמעון פסחוב
הפתרון מאפשר רמת שרידות גבוהה יותר של החיבור, המבוסס על סיבים, יכולות שליטה ותמיכה מרחוק במחשבי הפדגוגיה, אפשרות למידה מרחוק, וכן חיבור רשת המנהלה לרשת העירונית ויכולת התקנת מצלמות ביטחון בעתיד.
רשת עמל: 12 מגמות חדשות
מרשת עמל נמסר כי היום החלו ללמוד בה 14,778 תלמידים במגמות הטכנולוגיות, מתוכם 1,093 תלמידים לומדים בכיתות המשך – י"ג-י"ד. כמו כן, השנה נפתחו 12 מגמות חדשות, בהן מגמת מידע ונתונים, עם דגש על מצוינות – בעיקר באזורי הפריפריה. מגמות הנדסת תוכנה חדשות יפעלו בבית הספר הולץ של חיל האוויר בתל אביב ובבית הספר הרב תחומי אמירים באופקים. מגמות תקשוב נפתחו בבתי ספר של רשת עמל בבאר שבע, באלסייד ובמגזר הבדווי בנגב, במועצה המקומית אל קסום. כמו כן, יש בבתי ספר שונים של הרשת מגמות מכטרוניקה, עיצוב מוצר, תחבורה מתקדמת ועוד.
תקשורת חיובית בין מורים, הורים ותלמידים
לקראת סיום, במספר בתי ספר ממשיכים ליישם את מיזם נקודה טובה, לקידום תקשורת חיובית בין מורים, הורים ותלמידים. כל בית ספר שעושה זאת מקבל הרשאת כניסה לאפליקציה ייעודית, שדרכה יכול הצוות החינוכי לשלוח הודעת משוב חיובי, שמתעדת רגע טוב שהיה לילד.ה בחיי בית הספר. ההודעה נשלחת להורי הילד.ה ומזמנת שיח חיובי בין ההורים לילד.ה בבית.
לכל תלמיד נצברת תיקייה של "נקודות טובות", שיכולה להוות בסיס לשיח בונה ומשמעותי בין התלמיד למורה. המיזם מופעל בכמה בתי ספר בקריית גת, רחובות, פתח תקווה, הוד השרון, הרובע היהודי בירושלים ועלי זהב.
01/09/22 16:32
6.58% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מסך מחשב קעור הוא כבר מזמן לא תופעה חדשה, אבל ה-LG Flex, המסך/טלוויזיה החדש בגודל 42 אינץ', ש-LG מציגה במסגרת תערוכת IFA 2022, שהחלה היום (ה') בברלין, לוקח את הנושא הזה צעד אחד קדימה. בעצם, אולי יותר מצעד אחד: הוא מאפשר למשתמשים לעבור בין מצב עבודה עם מסך שטוח למצב עבודה עם מסך קעור באופן גמיש לחלוטין, ולפי הצורך או הרצון.
בעיקור המרבי תומך המסך בערומה ברדיוס 900R, אבל ביניהם יכול המשתמש לבחור באחת מ-20 רמות שונות של קיעור – החל ממסך שטוח, כאמור, ולעשות זאת באופן ידני. בנוסף, ניתן, בלחיצת כפתור, לעבור באופן אוטומטי בין שני המצבים הקיצוניים של התצוגה, ואף להטות את המסך קדימה או אחורה בכמה מעלות – עד 10 ו-5, בהתאמה, למעשה.
עוד תמונה של ה-LG Flex החדש. צילום: יח"צ
הפאנל עצמו הוא מסוג OLED ועם מעבד אלפא דור חמישי הוא מספק יכולות מניעת ריצוד, הבהוב ובוהק, וכן התאמת תאורה והורדת פליטה של אור כחול, כדי לאפשר צפייה למשך זמן ללא עייפות של העיניים. אחד הדברים המעניינים הוא שבעת משחקים ניתן להגדיר שימוש בגודל מסך קטן יותר מהגודל המרבי, וגם לקבוע את מרכוז החלון החדש במסך.
כמסך משחקים, ה-LG Flex מציע תמיכה ב-Dolby Vision בקצב ריענון של 120 הרץ וחיבור HDMI 2.1 לטובת שימוש עם קונסולות מודרניות. יש גם תמיכה בקצב ריענון משתנה (VRR) ומצב השהיה נמוך אוטומטי (ALLM), והוא גם תואם G-SYNC ו-AMD FreeSync Premium, לסנכרון תמונה מדויק יותר
המסך מגיע עם אפליקציה חדשה בשם LX3, שמאפשרת, בין השאר, להגדיר תצוגות שמירת מסך וכן לספק גישה לאפליקציות סטרימינג פופולריות, כמו גם לשלוט באופן מדויק במערכת הסאונד שלו, שמורכבת משני רמקולים קדמיים עוצמתיים בהספק של 40 וואט. הוא גם יכול לשמש כסוג של רכזת עבודה שולחנית, כמו מסך עסקי מודרני.
מערכת אנשים ומחשבים תדווח מתערוכת IFA 2022.
01/09/22 16:58
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עוד התפתחות במלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין: הממשל האמריקני הורה לשתיים מיצרניות המעבדים הגדולות, אנבידיה ו-AMD, שלא למכור יותר לסינים מעבדים מתוצרתן שיכולים לשמש לפיתוח בינה מלאכותית – כך מסרו שתי החברות אמש (ד'). מדובר בכמה מעבדים עם ביצועים גבוהים, שאותם החברות הללו לא יוכלו עוד למכור לכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
באשר לאנבידיה, האיסור חל על המעבדים הגרפיים A100 ו-H100 מתוצרתה, ועל פי מסמך שהחברה הגישה לרשות האמריקנית לניירות ערך, ה-SEC, הוא נובע מכך שבממשל חוששים שהמעבדים הללו יועברו לשימוש של "משתמש קצה צבאי" בסין. במסמך מצוין שהאיסור עלול לעלות לה באובדן הכנסות של עד 400 מיליון דולר ברבעון הנוכחי.
באנבידיה מעוניינים להמשיך לייצא חלק מהמוצרים האלה לסין בכל זאת, והגישו בקשה לצורך כך, אולם הם לא יודעים האם הממשל האמריקני יאשר אותה.
יצוין כי האיסור חל גם על מכירת המעבדים הללו לרוסיה, אולם אנבידיה מסרה שאין לה לקוחות משלמים במדינה זו.
ב-AMD חוששים כי האיסור יפגע בצורה ניכרת במכירות מעבדי ה-MI250 לסין. עם זאת, הם לא צופים פגיעה במכירות של מעבדי ה-MI100 למדינה זו – כך מסרה החברה ל-CNN.
מלחמה שהגיעה לשיא בתקופת טראמפ
האיסור החדש פגע בצורה ניכרת במניות שתי החברות: השער של מניית אנבידיה ירד עם פתיחת המסחר היום בוול-סטריט בקרוב ל-8%, וזה של AMD קטן בכ-5%.
מלחמת הסחר והמתח בין ארצות הברית לסין קיימים כבר כמה שנים, והגיעו לשיא בתקופת הממשל הקודם, של דונלד טראמפ. עם זאת, הם נמשכים גם תחת הנשיא הנוכחי, ג'ו ביידן.